Diyelim ki eşiniz dolma yapmış o gün ne tesadüf kü annenizde dolma yaptı hangisi daha güzel diye önünüze koydular bile size dediler ki hangimiz dolması daha güzel birini seçmelisin dediler hangisini seçerdiniz bunların ikisi de aynı malzemelerle hazırlandı bir tarafta annenin yemekleri yıllarca onla büyüttü seni bir tarafta eşin ama iddaa var ucundan gelin kaynana iddaa girmiş o yüzden diretiyorlar :)
Sen hangi biber dolmayı seçiceksin annenin dolmasını eşinin dolmasını kapışma bu sefer daha sert :)
Erkeklere yönelik gibi gözükmesin soru kızlar sizde kaynananızla kapışıyorsunuz o halde hangi dolmayı seçsin sizce :) :)
Herkes anasının karnından yemek yapmayı öğrenip doğmuyor. Zamanla deneyim kazandıkça annemin yemeklerini sevdiğim kadar onun yemeklerini de seveceğimdir. Sonuçta annelerimizde deneyim kazana kazana o seviyeye gelmiş. Senin düşüncen biraz ayrımcılık olmuş sanki hiçbir zaman onun kadar iyi yapamaz der gibi. Seni yaramaz seni :D
Salla gitsin onu. Tipik kaynana davranışı işte. Doğrusu neyse onu destekler söylerim. Gerekirse anneme bile senden daha iyi yapıyor anne kusuruma bakma da derim.
Üzülmesin diye annesininkini seçebilir o zamanda hoşgörülü olmak kadına düşer :) Sebebi ise bugün varız yarın yokuz. Yaşlılarında kalbini kırmamak lazım. Annesini seçip bana çaktırmadan göz kırparsa bu benim için yeterli bir cevap olur zaten. Annesinede şöyle derim bundan sonra dolmalar senden annecim :) :)
Belli bir yaştan sonra hoşgörülü olmayı öğreniyor insan. Ve şu an allaha çok şükür sağlıklı uzun ömürler versin annelerimize. Kahırlarımızı hala çekiyorlar. Bir dolma için ya da ufak tefek şeyler için kalp kırmamak lazım diye düşünüyorum. Ha onunkini beğenmiş ha benimkini ne fark eder. Birgün o olmıyacak ve hep benimkini beğenicek zaten :) :)
Kırılırım ama ses etmem sonuçta annesi ama evliyken seçmesin bir zahmet oyle şey mi olur ya. Hem ben çok güzel yemek yapıyorum. Cadaloz olmadıkça kaynanayıda benimserim malum eksik anne duygularım. Ondan kendim rica ederim anne yemek yapta bayram etsin karnımız diye ve yardımcı olurum. Ama oyle odunluk yapmasın bir zahmet.
He ben sorunun detayını yeni okudum ben iddiaya girmem ama annesini seçsin koca kadını kızı yaşındaki hatundan başarısız mı görcek yemek konusunda hatta benimki guzelse gene annesini seçsin ayıp öyle şey olmaz. Oyle bir konuya kırılanda ruhsuzdur yani anlayışsızdır bencildir
off şu muhabbet belki 20-30 yıldır zaten annenizin yemeği yiyorsunuz ki biz de annemizin yemeğini yiyoruz ama eşi yapınca arada kalan bir sizsiniz. siz erkekler yemek yapsanız biz eline sağlık der yeriz ama :/
Ya annesinin yemeğini de seçse problem olmaz benim için İlişkiyi küçük seçimlere dayandırmamak lazım, ama illaki benden muhtemelen 25-30 yaş büyük olacak bir kadının yemeği daha güzel olur
Nisanlim evlendikten sonra benim yemeklerimi yiyecek ancak annesi kac yillik ev hanimi henuz ondan iyi yapacak degilim yani annemin yemeklerini seviyorum dese trip falan yapmam :D
E simdi 26 yillik ev hanimimi daha iyi bilir olcuyu yoksa 2-3 yillik yemek yapan biri mi? Yok kizmam dogal karsilarim çünkü benim annem ve esim yemek yapsa 26 yillik ev hanimi olan annemi secerim onun ki daha güzel olur oluyor bilirim lezzeti baska ♥♥ bu arada nisanlim yemek yapar onun ki de güzel olur ama annemin ki kadar degil
Kızmam ama kıyaslama yapmasın yani benimkinide begensin mesela ben dolma yaptıgımda annemin dolmaları bir başka onunki daha güzel diye durduk yere böyle leyler söylerse o an kavga çıkabilir
Anne eli gibi olmaz.. yasim ve tecrubem geregi biliuorum.. begenmesede annesinin yaninda onu begensin.. evde bana da yalandan senin yemegin guzel desin.. alsana ikiyuzlu ama huzur bozmayan koca
ana ana yaa anadan ve babadan değerli hiçbişi yok tabi eşte değerli ama önce ana yaa bir ana yemek yemeyip çocuğu yesin der ama eş bunu dermi illaki yer...
Annenin yemeği mi benim yemeğim mi diye saçma şey mi olur ya 😳 ben öyle abuk subuk kıyaslara girmem , anne bu elbette herkesin annesinin yemekleri her zaman güzeldir
Yemeklerimi çoğu kişi beğenir hatta seni alan yaşadı derler :) fakat herkesin alıştığı bir tat vardır damak zevki vardır. Anneninki kötü de olsa bu böyledir. Üstelemem yani bu konuda eşimi :)
annem dehşet-ül vahşet yemek yapar , eşimi annemin ellerine bırakıcam 4-5 ay sonra geri alıcam , sonuç olarak ikisi de aynı yemeği yapıcak ''' problem çözüldü '''
En İyi Cevaplar