Eşimin bir akrabası var. 50 yaşlarında ve ailecek çok sevdiğimiz iyi bir insan. Ne desem nasıl anlatsam ne hissetsem ne düşünsem bilemedim. 2 saattir içim içimi yiyo. burada paylaşmak istedim. Bu adam benimle hep konuşur ailemin yanında da sürekli iltifat ederdi ama mükemmel bir insan olduğumu iyi terbiye aldığımı nadirde olsa fizik ve yüz güzelliğime değinirdi. Geçenlerde dikkatimi çeken konu yanımda biri varken elini öpmek istediğimde öptürüyodu ama kimse yokken elini öptürmeyip yüzümü öpüyodu. İçime bir tereddüt düşmüştü ama fazla takılmamıştım. Bugün bize uğraması gereken bir konu olmuş ve ben evde yalnızdım. İçeri davet ettim mecburen kimse yok dememe rağmen girdi. Biraz sohbet edelim diye konuyu eşime getirdi. Eşimin eksi yönlerini bana söyleyip idare etmem gerekenler konusunda baba gibi bazı nasihatlerde bulundu. Ve ardından peş peşe bana iltifatlar etti. Senin gibisi herkese kısmet olmaz gerçekten nadide bir insansın kalbin görünüşün herşeyin mükemmel falan dedi rahatsız oldum ama bozuntuya vermek istemedim teşekkür ettim konuyu değiştirmeye çalıştım. Senin gibi bir eşim olsa her türlü yaşatırdım dedi. Eşinden bahsetti bende onun eşinin de muhteşem olduğunu söyledim ama konu hiç o tarafa gitmedi. Kendimi ifade edişime dik başlılığıma düşüncelerime konuşmalarıma hayran olduğunu söyledi. Ve hattâ haddini aşıp her erkeğin arzu ettiği bir kadın olduğumu söyledi. Bende konuyu değiştiremeyince kötü yönlerimi söyledim dışardan öyle gözüküyo olabilir ama her insan da bana tahammül edemez dedim. Ağır konuşur yapma deneni inadına yaparım falan dedim. Oda senin gibi biri için herşeye katlanılır falan dedi. Yazarken biraz da olsa rahatladım. Gerçekten içim sıkılıyo kimler hepsini okudu bilmiyorum. Sizce bu konuşmadan eşime ya da anne babama bahsetmeli miyim? Ve bu adamla mutlaka yüz yüze gelcez nasıl davranmalıyım?
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun öncelikle😕 Bu çoğu kadının başına gelen bir olaydır. Yakınları tarafından tacize uğrar sözlü ve fiziksel olarak. Ve maalesef çopu kadın buna sessiz kalmaktadır. Saçma bir toplumda suç hep kadında olduğu düşünüldüğü için. Bir daha böyle bir şeye yeltenirse tepkinizi açıkça dile getirin. Rahatsız olduğunuzu bilsin. Hiçbir erkek bukadar centilmen olamaz.. Hele burası türkiye ve erkekte türkse... Siz siz olun tepkinizi sert verin ve eşinize bu durumu anlatın ben bu davranışları pek sevmiyorum bana iltifat etmesi beni huzursuz ediyor mümkün olduğunca uzak durmak istiyorum demelisiniz. Kötü bir niyeti olmasa bile ben bunları duymaktan hoşlanmıyorum demelisinizki eşinizinde kötü şeyler düşünmesinin önüne geçersiniz. En azından bilir sizin tavrınızı. Eşinizde tavrını koyar. Böyle susarsanız hoş karşılarsanız beyinsiz herif seninde ona karşı ilgili olduğunu düşünüyor olacaktır ki rahatlatmak adına sürekli konuşuyor olması buna delildir. Bu sözlerime kulak verin derim...
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki çok sağol
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu eğer sadece böyle kalırsa şimdilik eşine bahsetme ama haddini aşmaya devam eder ve böyle bir daha yakınlık ve sarkma hissedersen ailene ve eşine anlat
karşı karşıya gelir ya da yalnız bir ortamda yanına gelirse çaktırmadan sesini teline kaydet ve ailenede eşinede dinletki elinde delil olsun. böyle çirkef insanlar iftira eder o istedi der kadın olarak ailende eşinde yeri gelir sana inanmayabilir.32 Yorumla
Soran+1 yılŞimdilik zamana bıraktım ama bidaha böyle bişey olursa önce annemle paylaşcam 2yi yapan 3üde yapar daha fazlasını da
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen buna benzer bişey yaşadım iğrençti teyzemin kayınbabası sapık bir herifmiş daha öncede başka kızlara yaptıgını bana yaptı bende dedem olarak görüyordum bayramda elini öpeyim dedim teyzemgil evde yoktu ve elini öptüm önce yüzümü sonra dudağımı öptü ağlaya ağlaya bağır çağır çıktım evden ilk başta kimseye söyleyemedim ama sonra dayanamadım anneme anlattım annem duyunca delirdi tabi (babam yok)
Eniştemle teyzeme söylediler adamı huzur evine verdiler sonra hastalanınca mecbur yanlarına aldılar iyiki söylemişim diyorum belki söylemesem yüz bulacaktı sıkıştırmaya devam edecekti. Şu an ne bize gelebilir ne de biz teyzemgildeyken orada kalabilir. Çok iyi oldu bence söyle yani saklama yüz vermek olarak algılayabilir böyle haysiyetsiz insanlar.12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler örnek için ama bidaha ki davranışlarına göre karar vericem
Cevap sahibi+1 yılBence hiç bekleme canım. Öteki davranışlarıda aynı yönde olacak çünkü. Sen sert sert bak bari gördüğünde falan hiç konuşma çok lazım olmadıkça ama dediğim gibi eşine söylemedikçe yüz verdiğini zannedecek
+1 yılAnnene babana anlatmaya lüzum yok abartma durumu..
Eşin Nasıl bir yapıya sahip bilmiyorum bunları bize anlattığın gibi eşine anlatsan Nasıl tepki verir önce onu düşün ve herşeyi anlat Ve rahatsız olduğunuda söyle sadece görüşmeyi azaltırsınıZ sonra kesersiniz Nasıl edepsiz bir Ada'm 50 yaşında utanmıyor mu anlamıyorum..
Sende müsterih ol..
Biraz daha sert olabilirdin konuşurken..
Ve birdaha kocan evde yokken alınmaması gereken kişileri alma müsait değilim de o birdaha gelir, bu yüzü senden buldu..24 Yorumla
Soran+1 yılEşim birden alevlenir ve istemesemde anne babasına anlatır olay büyür eve almasam çok yakın akraba olduğu için yine kötü şeyler olurdu bilmiyorum nasıl davrancağımı napacağımı
- +1 yıl
O zaman annene babana söyle ama annen ortamı daha iyi idare ederse tek annene söyle..
Eşinede ben artık hoşlanmıyorum onlardan gitmek istemiyorum de..
Soran+1 yılTeşekkürler fikrin için
- +1 yıl
Rica ederim Can'ım
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence en temiz yoldan eşinize ben bu adama güvenmiyorum. İçimden bir his düşüncelerinde ve davranışlarında tutarsızlık var bence hareketleri supheci değil mi şeyler bahsedebilirsin. İlk başka böyle bir giriş yapın bence. Ha bu arada adamın lafları sizi etkilemesin. Hazırlıksız yakalandım demişsiniz. Eşiniz yokken sakın bu adamı eve almayın. Bakın kapı deliğinden eğer buysa tek başınaysanız hiç açmayın kapıyı evde yok gibi dvranın. Bunun böylesi zorla tecavüze bile kalkısır. Yok her erkeğin bilmem nesi demeler. Şerefsiz ya. Sizin aklınızı karıştırmaya çalışıyor
12 Yorumla
Soran+1 yılAklım karışmaz ama bende evde yalnızken açmamayı düşünüyorum teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim de yanlış anlamayın. Böyle şerefsizler insanı zorlar onu demek istedim.
+1 yılYalnızken yüz yüze gelme , eşin yoklen eşinin akrabasıyla görüşmek zorunda değilsin !
Ayrıca eşinin eksi yönlerini söyleyip seni övmüş; hayır , asıl eşim gibi biri bulunmaz de onu çok seviyorum mükemmel bir insan de. Bu iltifatları kesmesini sağlamak senin elinde , konu kendi eksi yönlerini anlatmakla kapılatılmaz şayet konu hâlâ sen olursun...12 Yorumla
Soran+1 yılDaha dikkatli olucam
- +1 yıl
👍👍👍
Mesafe koy arana onunla ona karşı suratın asık olsn böle insanlardan hayır gelmez yuvanı bile dağıtır eşine anlatma olay çıkar sende bulur hatayı çok konuşuosn çok yüz veriosn deyip sana. Yüklenir o adamla mıhabbetini de kes evet evet hayır hayır kısa cvblar ver o anlar zaten terbiyesiz herif ya :/ yaşından başından utansn ahlaksz insan ya rahatsız olduğunu belli et konuyu nie değişiosn ki evli bir bayansn snuçta namus söz konusu ya
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle yapcam
aşırı mesafeli davran, babana bahset onun fikrini al evvela.. eşine de söylemelisin aslında.. bir de evde yalnızsan alma içeri arkadaşım kimseyi.. ya bişey yapmaya yeltense ne yapacaksın.. kimseye güven olmuyor dikkat et sıkma canını..
03 Yorumla
Soran+1 yılbir an korktum aslında bişey yapamazdı ama yeltenmesi bile büyük olay çıkarırdı aile içinde
- +1 yıl
işte canım Allahın sevdiği kulusun demek ki bişey olmadı.. bunu da bir ikaz gör dikkat et.. ben olsam saklamazdım eşimden.. iletişiminizi kesin o adamla..
ama direk şikayet edersen haklı olarak eşin de ters çıkar şaşırdıgını belli et.. x amcadan abiden aklıma gelmezdi aklımdan geçirdim diye.. yalnız eşin çok kıskançsan paylaşma yine sadece babana söylesen de kafi..
Soran+1 yılEşim kesin anne babasına söyler uyarsamda söyler ve olay büyür. Ve bu adam aynı zamanda babamında yakın arkadaşı aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık gerçekten düşünemiyorum mantıklı
Aile & Toplum konusunda 811 cevap paylaştı. Pas versen ibrahimoviç in taklalı golunun jeneriklik versiyonunu bile cekecek duruma gelmiş, eşine bahsetmeden önce onu uyarın rahatsiz oldugununuzu belirtin
02 Yorumla
Soran+1 yılPas vermem ben ceza sahası dışından bir trivela çakarım Q7 misali herkesin ağzı açık kalır. Konuya dönelim onu uyaracağım bir ortam olmaz inşallah yalnız kalmamaya dikkat edicem
Soğuk davranacaksın, konuşmayacaksın, onun olduğu ortamı terk edeceksin. Birilerine söylersen tamamen reddeder ve hatta seni bile suçun yokken kötü duruma düşürebilir belli olmaz. Ama söyledikleri biraz da hoşuna gitmiş olabilir mi onu bilemiyorum...
07 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle bir durum var ben bu lafları herkesten duyarım eşimin yanında bile eşimin arkadaşları söylerler onlar belli etmesemde hoşuma gider ama bu adamın demesi hiç hoşuma gitmedi
- +1 yıl
Muhtemelen çekici bir bayansın ki bu şekilde tepkileri alıyorsun ama ben eşime benim yanımda bu tarz ilgi gösterilmesinden çok hoşlanmazdım. Ama dürüstsün çünkü bu şekilde güzel sözler duymak herkesin gururunu okşar tabii bir sınıra kadar. Ancak senin hoşlandığını anlayanlar o sınırı zorlayabilirler güzel ve etkileyici isen...
Soran+1 yılGörümcemin kocası bile bian boş bulunup herkesin içinde l*n senin gibi karım olsa varya demişti tabi görümcem kıyamet kopardı senin karında ne varmış diye ama konu bu değil. Dediğim gibi bu adamın dediklerinden rahatsız oldum ve bu kadar yakın olunduğu için dert ettim
- +1 yıl
Yalnız yazdıklarından anladığım kadarıyla fazlasıyla çekisin bu da sık olarak bunlarla karşılaşmana sebep oluyor. Hele görümcenin kocası olayına çüşşş diyorum. Bir şey soracağım öyle söylediğinde bir an olsun içinden "yahu bu adam beni fena yapmak istiyor" gibi bir düşünce geçmedi mi... çok merak ettim :)
Soran+1 yılGeçmedi...
- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılŞikayet eder gibi değil de sakin bir ses tonuyla eşine anlatmanı öneririm, ablacım...
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlatmıcam sanırım
Kesinlikle bahsetmelisin. Kaç yaşında adam ne tiksinç..
13 Yorumla
Soran+1 yılCinayet sebebi bence söylersem çok kötü şeyler olur
Soran+1 yılSanırım zamana bırakcam
bence eşine söylemelisin sonradan başına bela olmasın
07 Yorumla
Soran+1 yılBu adamı ailecek çok sevip çok görüşüyolar ya öyle bişey yok derse
Soran+1 yılÇok kötü bir durum bilmiyorum
Soran+1 yılAma birine anlatırsam Allah korusun cinayete kadar gidebilir
Soran+1 yılBilmiyorum ya mantıklı düşünemiyorum
+1 yılEşine anlatmalısın bize değil. En azından bu adamın bu eve gelmesini istemiyorum de.
12 Yorumla
Soran+1 yılFikir sorduk artistlik yapma
- +1 yıl
tamam bacım affet :(
Bunun sonu hiçte iyi görünmüyo bilesin adamı uyar birdaha aynı konulardan sana bahsetmesin şimdilik eşine bişey söyleme baktın ileri gidiyo o zaman uyar eşine söyleyeceğini söyle
04 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum bu halde kimseye bişey anlatamam
Soran+1 yılEşim gelse bir sorun olmazdı çünkü adamın bahanesi var ve çok sevip güvendiği biri. Ben birine söylersem çok büyür olay sanırım zamana bırakcam
Biraz daha mesafeli olup mümkün olduğunca yalnız kalmamaya dikkat et.
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten hiç kalmam inşallah
Konuşmalar dışında başka bir hareket seziyormusun? Sana dokunmaya çalışıyor mu?
05 Yorumla
Soran+1 yılTek hareket hoşgeldin faslında yüzümü öpmesi başka bir fiziksel temasta bulunmadı
Soran+1 yılYanına değil karşısına oturduğum için olmadı öyle bişey
Soran+1 yılAynen bende öyle düşünüyorum
+1 yılAnlat ve tüm bağlarını kes. Yoksa sonyç daha büyük ve üzücü olur herkes için.
03 Yorumla
Soran+1 yılBağları kesmemiz pek mümkün değil eşimin yakın akrabası olduğu kadar babamın yakın arkadaşı ve oğlu abimin yakın arkadaşı zaten elimi kolumu bağlayan bu
- +1 yıl
Hiç farketmez, bu şerefsizliğini gördüklerinde onlar da aynı şeyi düşünecektir. Sen sessiz kalırsan, bu şerefsiz daha da cüretkar olacaktır. Yine de karar senin. Ama en azından eşine anlatmalısın.
Soran+1 yılEşime anlatamam bir anda alevlenir. Biraz zamana bırakcam aynı devam ederse babamla konuşurum o mantıklı hareket edip izlemem gereken doğru yolu gösterir
Gizli Üye(36-45)+1 yılBuzzzz gibi ol benim başıma aynı şey iki defa geldi seninki yine iyi bana direk gecelik 5 bin teklif etmişti bitanesi nisanliydim evlendim çektim gittim aklıma geldi sinirim bozuldu yine ya o kadar kadın varken niye akrabaya yavsiyosun hayvan
04 Yorumla
Soran+1 yılYeğeninin karısına bide. Resmen yavşadı ya o gidince dondum kaldım düşünemedim bian
Cevap sahibi+1 yılBenim enistemdi canım ablamin eşi normal konuşuyorduk iltifat etti etti sonra da geceligine 5 bin lira nakit vericem sadece bir gece ve bir kere dedi Aptal Llllllllllllllllllllllllllllllll ya
Soran+1 yılÇok kötü bir durum :-(
bence bahsetmeyi düşünüyorsan bahsetmelisin. kötü bişey olmamış.
02 Yorumla
Soran+1 yılBahsetmek istemiyorum kimseye
+1 yıladam kim bilmiyorum ama, niyeti hiç de iyi durmuyor
uzak dur adamdan ve bu konuşmaları eşine anlatmalısın bence02 Yorumla
Soran+1 yılAnlatırsam iş büyür şu an için anlatmıcam
- +1 yıl
haklısın, ama ses çıkarmaz isen adam cesraet alıp daha ileriye gitmek ve daha kötü durumlar ile karşı karşıya kalmak zorunda kalabilirsin o yüzden en iyisi tamam kimseye anlatma ama adamada uygun bir dille hatta gerekirse kötü bir dille bu konuşmalardan hoşlanmadığını dile getirmelisin ve uzak durmalısın
Yüz yüze gelme konuş sakin aldatma gibi bir haysiyetsizligin içine girme
02 Yorumla
Soran+1 yılGirmem zaten ama farzedelim ki öyle bir haysiyetsizlik yapcam 50 yaşındaki adamla olmaz yani bu konuyla alakasız
+1 yılAcile eşine annene babana anlat !
113 Yorumla
Soran+1 yılYa adam öyle bişey söylemedim iyisin dedim sadece iyi niyetle derse
- +1 yıl
Bunun iyi niyeti mi var allah aşkına adam resmen sana dolaylı yoldan ilişki teklif etmiş.
Soran+1 yılKafam çok karışık mantıklı düşünemiyorum
- +1 yıl
beni dinle bak kocana hemen söyle.
Soran+1 yılKan çıkar ya
- +1 yıl
Çıksın o şerefsizi güzelce bir döverler aklı başına gelir.
Soran+1 yılAile bağlarında büyük zedelenme olur söylemesi kolay ama gerçekten zor bir durum
- +1 yıl
Ailene bağlarında zedelenme olacak diye tacize maruz mu kalacaksın?
Soran+1 yılTabi ki hayır ama bidaha ki yaklaşımına bağlı
- +1 yıl
Bu adamla aranda birşey olabilir mi?
Soran+1 yılTabi ki hayır bu nasıl soru
- +1 yıl
Kocana söylemekten başka çaren yok yoksa şuandaki sözlü taciz ilerde sen bulaşık yıkarken arkandan gelip sana dayamasına kadar gider
Soran+1 yılSanmıyorum ama bidaha böyle şeyler söylerse dahi tepkimi koycam hazırlıksız yakalandım
+1 yılbahset bahset sonunda defolur gider hayatından
03 Yorumla
Soran+1 yılBüyük hasar bırakır
- +1 yıl
onu yapmassan daha cok hasar alırsın evliliğin de biter
Soran+1 yılBidaha ki davranışına göre söylicem
+1 yılSöyle eşine. saklama o puştun cezasını versin
21 Yorumla
Soran+1 yılKavga çıksın istemiyorum
Eşine anlat daha kötü şeyler yapabilir
16 Yorumla
Soran+1 yılAma çok sevip sık görüştüğü bir akrabası
Soran+1 yılYa olay büyürse
Soran+1 yılAile içinde büyük olay olur Allah korusun kan çıkar sanırım zamana bırakcam
Kendin olduğun gibi davran
01 Yorumla
Soran+1 yılNormal mi yani hiçbişey olmamış dememiş gibi mi davranıyım
Gizli Üye(36-45)+1 yılAcil eşine annene babana anlat !
01 Yorumla
Soran+1 yılOlay ya büyürse aileler arası kavga çıksın istemiyorum
Onlara anlat!
03 Yorumla
Soran+1 yılAileler arası kavga çıksın istemiyorum bidaha ki yaklaşımına göre anlatır ya da anlatmam
Soran+1 yılAnlatınca da kötüleşecek
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Paylaşmak istedim. Kendimi çok kötü hissediyorum. Fikirlerinizi söyler misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler