Çok kötüyüm, lütfen fikirinizi belirtin. Ne yapmalıyım?

Merhaba. Ben uzun zamandır kendimi çok kötü hissediyorum, asla hayattan zevk alamıyorum, günlük hayatımda bir şeyler yaparken çok yorgun oluyorum bazen çok zorluk çekiyorum. Bazen yataktan asla çıkmak istemiyorum. Hayattan tüm ümidimi kestim. Geleceğe dair hiç bir ümidim yok. Kendimi 2 yıl sonra bir yerde göremiyorum. Sürekli herşeyin kötü olacağını düşünüyorum. Kendimi engelleyemiyorum istemsizce kötü, karamsar düşüncelere kapılıyorum. Bazen yemek yerken bile binlerce karamsar ümitsizlikler içinde buluyorum kendimi. 1 yıldır böyleyim asla ama asla düzelmiyorum. Bazen konuşmak bile benim için çok yorucu oluyor. Sanki tüm hayat enerjimi birisi alıp götürmüş gibi. Bazen ölmek istiyorum ama ölmekten korkuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çoğu zaman kendimi bir yere dalıp giderken buluyorum. Bazen nefes alamıyorum, vücudum titriyor, güçten düşüyorum. Araştırdığımda depresyon ve anksiyete olduğunu anladım. Psikolojik destek almak istiyorum. Ama aileme nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Korkuyorum tepkilerinden. Anneme bir kaç defa bu konudan bahsettim ama hep kızdı. Ne yapmalıyım? Lütfen fikrinizi belirtin. Şimdiden çok teşekkür ediyorum 💜

Çok kötüyüm, lütfen fikirinizi belirtin. Ne yapmalıyım?