Hep bir eleştirenlerimiz olur, ama soru da bahsettiğim olumsuz eleştiriler. Siz, sizi olumsuz yönde eleştiren insanlara karşılık bir cevap verir misiniz? Yoksa hep susma hakkınızı mı kullanırsınız?
İyi geceler 😊
Sizi eleştiren insanlara karşılık/cevap verir misiniz?
Bazen en büyük ceza sessiz kalmaktır. Çünkü o sustugunu gördükce daha çok cıldıracak onu umursamadıgını gösterince catır catır catlayacak :D Olumsuz yönde eleştiren ler oldu. Neden bunları bunları yapıyorsun diyen. Bende dedim bu benım hayatım ben yaşıyorum. kimseyi ilgilendirmez. Cok sert ve katıyım bu konuda önyargılı ınsanları sevmem önyarglı davranmam
Eğer eleştiriliyorsanız insanlar sizi tanıyor ve varlığınızı kabul ediyor demektir bu yüzden sizi kabul eden bir insana cevap vermemek bence kabalıktır ama zaten eleştiriyi kabul etmediğiniz için amacınız kabalıksa cevap vermemekle bu işi halletmiş olursunuz..
Herkesin içinde eleştiriyorsa öncelikle o eleştiri ya da nasihat olarak algılamam yerin dibine sokmaya calısıyor heralde diye dusunur agzının payını veririm ama sadece beni tek basıma karsıma almışsa o zaman basımın ustune ders niteliginde görürüm :)
Her insana kendimi açıklama ihtiyacı duymam. Başkalarının doğrularını yaşamak gibi bir derdim yok bu hepimiz için geçerli. Ve ne yazık ki bu toplumda çok bilmişlik söz konusu. Herkes doğrusunu biliyor ama ne yazık ki doğrusunu yapanı görmek zor :)
kısacası her eleştiriye cevap vermem Elbette kayda değer olanları dikkate alırım
Öncelikle yapıcı olmak için mi kırıcı olmak için mi eleştiriyor ona bakarım; yapıcı olmak için eleştiriyorsa güzelce dinlerim varsa bir savunmam onu yaparım ya da söylenenlerden kendime ders çıkarırım ama sırf yıkıcı olmak için eleştiriliyor isem hiiiiiççç sallamam.
Susarım ya da onlardan daha fazla eleştiririm. Sinirliysem ya da sinirlendirirse kaçması gerektiğini anlar çünkü ben konuşmaya başlarsam tüm zayıf noktalarına saldırırım.
Eleştirisine bağlı övecek hali yok adamın beni tabi gömecek eleştirken ama sadece haklı olarak eleştirmiyorsa sadece gülümserim bence en iyi eleştiriye yanıt gülümsemedir :)
Konusuna ve eleştirisinin seviyesine göre değişir. Eğer haklılık payı varsa dinlerim ama ortada haksız bir eleştiri ve saygısızlık varsa hiç müsade edeceğimi sanmıyorum.
Beni olumsuz elestirenler genelde hic tanimayanlardir. Once kendimi tanitirim ve biraz muhabbetten sonra elestiriler kotuden iyiye doner. Hayatim boyunca hep boyle oldu.
En İyi Cevaplar