Yazılım mühendisliği okuyan var mı aranızda , ya da onunla ilgili herhangi bir şey? Bende okumak istiyorum zorluk derecelerini , maaş miktarını , mesleği öğrenirken delieme oranını merak ediyorum?
Cevabın nedir?
Ben yazılım mühendisiyim. Analiz yeteneğinizin iyi olması lazım. Yabancı dilinizi geliştirmeniz lazım. Maaş miktarı 1-3 sene arası 4000-5000 ilerledikçe 10000e ulaşırsınız tabi proje yöneticisi iyi bir iş çıkarmanız ve kariyerinizde ceo konumuna çıkarsanız bu rakam artar. Mesleği öğrenirken deliririm gözû ile bakarsanız baştan vazgeçin. Önemli olan mesleği zevkle ve severek öğenmeniz.
23 Yorumla- +1 yıl
Analiz yeteneğimi ölçüp biçmem lazım.
- +1 yıl
Eig senin olsun sen benim ol :D :D
+1 yılyazılım okumuyom ama bilgisayar müh. okuyom.
uykusuz gecelerin olacak
maaşı iyi ama çalışma saatleri çok oluyo. bazen gece gündüz
mesleği öğrenirken kafayı sıyırabilirsin. özellikle mühendislikte :D
https://i.hizliresim.com/D9o7VO.jpg11 Yorumla
+1 yılYazılım mühendisiyim. Şu an isveç te yaşıyorum turkiyede eğitim gördüm. Maaş oldukça iyi. İş bulmakta hiç sıkıntı çekmiyorum. Kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda olmadığın belki de tek meslektir kendileri. Sormak istediğin bir şey var mı?
16 Yorumla- +1 yıl
Tabi ki de. Hangi derslere ağırlık vererek üniversiteye hazırlandın? Bu konuları çok bilmiyorum. Çalışmam gerenleri yazarsan sevinirim :)
- +1 yıl
*gerekenleri
- +1 yıl
Ben oldum olası matematikle barışıktım yani boş vaktimde dahi akıl oyunları içeren problemler çözerdim yaz tatilinde. Hatta "hah buldum" diye bir kitap vardı. Algoritma mantığını hızlı kavramamı tamamen bu kitaba borçluyum. Yani demek istediğim ders olarak çalışma. Matematiği her turlu hayatında başrole koymalısın bu bir
İkincisi öss açısından düşünürsek fizik matematik ve geometri de çk iyi olmalısın. Benim en kötü matematikti onda da üç boşum vardı. Diğerlerinde max 1 boş falandı. Kimya ve biyolojiyi de iyi tutmalısın. Ama fizik mat ve geo ya daha da yüklen sadece.
Üniversiteyi ele alırsak: İlk sene senin için altın değerinde. Derslerin çok basit olacak, vaktin çok olacak. Bunu etrafını araştırıp ne nedir hangi teknolojiler var diye okuyup araştırarak seminerlere katılarak geçirebilirsin. Tanıdıkça neyi yapıp neyi yapamayacağını anlarsın zaten. Sonraki yıllarda da seçmeli derslerini ona göre alırsın hem. Bir diğer önemli husus da algorithm Analysis dersi. Core derstir + - +1 yıl
+ Yani illaki göreceksin. Bu derse çok dikkat et. Sadece dersi geçmek için dinleme mantığı iyi oturt hangi algoritmayı kodda nasıl kullanırım diye araştırma yap. Sor soruştur. İleride hangi dili yazdığından çok bunu bilmen önemli olacak. Zaten görüşmelerde şu dilde yazın demezler worst Case best Case belirtip algoritma mantığını herhangi bir programlama diline dokebilmeni isterler. Dediğim gibi buna dikkat et.
Sormamışsın gerçi ama bir öneri de benden sana. Yazılım diğer bölümlere benzemez. Okurken mümkünse küçük bir şirkette uzun dönem staj yap. (buyuk firmalar stajyere iş vermez. Çünkü her çalışanın işi bellidir sana iş kalmaz.) - +1 yıl
hocam merhaba size bir kaç soru sormak istiyorum eğer müsadeniz olursa Instagram veya farklı bir platform üzerinden eğer geri dönüş sağlarsanız sevinirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılBilgim yok ama kesinlikle tavsiye ederim. önünde açık. Büyük şirketlerle iş bağlantısı yapabilirsin. Kendi şirketini kurup , küçük büyük farketmez, bir çok şirketin yazılım programciligini ustlenebilirsin. Kesinlikle tekrar diyorum, tavsiye edilecek bir program
13 Yorumla- +1 yıl
şu an Web programlama okuyorum , kazanmak çok istiyoruuum , ama bir o kadar da ben kazanamam diyorum :/ (sayısaldan dolayı , gerçi hiç denemedim sayısal çözmeyi ama )
- +1 yıl
@TheMecnun. Hangi üniversite universiteyi kazandın
Gizli Üye(36-45)+1 yılen yüksek maaşı alırsın ben okumadım ama en birinci meslek yani yazılım
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler