Feminazilik: Kadının üstünlüğünü savunmak, erkek düşmanlığı.
Feminizm-Feminazi karışıklığı?
Feminazilik: Kadının üstünlüğünü savunmak, erkek düşmanlığı.
Feministlik özünde kadınla erkeğin aynı haklara sahip olması gerektiğini savunan ama toplumda kadına olan baskının fazla olması sebebiyle kadın haklarını arttırmaya yönelik bir düşüncedir. Feminist bir insan kadınların haklarının erkeklerden fazla olmasını ya da daha yüksek mertebede olmasi gerektiği fikrine karşı çıkar. Feminizm maskülizm ile bir bütün halindedir ikisinde temel amacı aynıdır. Örneğin feminen bir kişi "Erkeksin ağlayamazsın. " tarzında düşüncelere karşı çıkar. Ancak feminazi onda çok daha farklı boyutta bir tabirdir. Tüm erkeklerin iğrenç varlıklar olduğunu, kadınları hak etmediğini ve onları sadece sen unsuru olarak gördüğünü iddia eden ve erkeklerden nefret eden kimseler için kullanılan bir tabirdir. Toplumumuzda ikisini birbirinden ayırt edemeyen ve sırf bu yüzden feminist insanlara feminazi imiş gibi davranan bir çok kişi ve grup bulunmaktadır.
feminist kadın haklarını destekleyen
feminazide kelimede ki nazi kelimesinden de anlaşılacağı gibi nazilere benzetme yaparak bir argoya dönüştürülmüş hali
Biraz değişiklik yaparak onaylayacağım, feminizm cinsiyet eşitliğini savunmaktır. Genel bakış olarak doğru ama.
Her şeye sert yaklaşan feministler gibi gözükmek istemem ancak aradaki fark ÇOK fazla. Düzeltmek zorundaydım.
iki kavramda kapital modernite ürünüdür ikiside ezilmeli kadını köle yapar kadının kurtuluşu sosyalizmdir kadınsız devrim olmaz
Feminizm nasıl kadını köle yapıyor?
yaşın kaç senin
Konumunun yaşımla alakası yok.
-zun*
yoo merak ettim sonra yazacam sana yanlış analama
Cevap
1Cevap
yok bilmiyorum
feminizm adı altında yapılan eylemlerin pek akıllıca olduğunuda düşünmüyorum
açıkçası boş işler bana göre
Çünkü sizin feminizm sandığınız şey feminaziliktir. Bazı cahil feminaziler kendisini feminist olarak adlandırır ve toplumun kafasını karıştırır. Feminizm insanlığın bir sonraki evreye geçebilmesi için gereklidir.
bence bir sonraki aşamaya geçmek için sadece kitap okumamız gerekiyor
Türk klasikleri Dünya klasikleri okunacak bir sürü şey var toplum olarak eylem yapmaktansa toplum olarak kitap okumayı savurum ben
ayrıca dediğinizde haklısınız Özgecan için eyleme giden sınıf arkadaşlarımı potansiyel tecavüzcüsünüz diye kadınlar kovmuş neyin kafalarındalar anlamamıştım şu an farkı kavradım
Zaten bu karışıklığı da kitap okumadığı için yaşıyor insanlar. Konu sadece feminizm değil, sık kitap okuyan bir insan böyle önemli bir farkı kolay kolay gözden kaçırmaz. Ama ülkemizde bir kişi yanlış anlıyor, diğerleri de televizyonda vs. görüp kafasına göre yorumlayınca zincirleme bir cehalet söz konusu oluyor. İnsanlar daha fazla okusa gerçekten bir çok şey değişecek.

En İyi Cevaplar