+1 yılBen psikolog olacagim insallah. Fakat onume bir de psikiyatrist olma imkani sunsalardi kesinlikle tercih etmezdim. Karsindakini dinle ve ilac yaz. Ne kadar sıkıcı. Ben karsimdakini dinlemek ona yardimci olmak yavas yavas ondaki degisimi gormek isterim. Bu haz verici bir zafer olmali. Ayrica psikiyatristler gercekten psikolojisi tam anlamiyla zedelenmis ya da cesitli psikoloji hastalariyla ilgileniyorlar. Bunu gercekten yapabilir miydim bilmiyorum. Ama psikolog olunca senin benim gibi insanlara yardimci olacagim. Velhasil kelam bolumumu seviyorum 👍😇
020 Yorumla
Soran+1 yılhep psikoloji istedim ama sayısalda yapabiliyorum kafamı karıştırdılar. Psikoloji çoğunlukla 2 yıl yüksek lisans istiyor, bazı dersler-seminerler parayla oluyormuş. Ben kazanıp mezun olana kadar çok mezun olucak ve işsiz kalma durumumda var açıkçası. Tıpta böyle bir sorun yok ve eğitim süreleri aynı oluyor. İlaç yazıp göndermek istemem bende ama gerçekten kafam karıştı
- +1 yıl
Bence sen giris ya da gelismeye degil de sonuca bak. Psikiyatri gercekten zor bir bolum. Benim icin biraz da korku vericiydi acikcasi:) hemsirelik okuyan bir arkadasim anlatmisti psikiyatri bolumune inip korkunc seyler yasadigini. Cok degisik hastaliklarla karsilasacaksin psikiyatristlik ile psikologluk cok farkli seyler psikiyatrist olup bir deli hastanesine de atanabilirsin. Ilgilendigi hastaliklar daha cok o yonde oluyor zaten hem okurken hem de meslegin karsilastigi gercekci durumlari soyleyecek olursak. Ben bitirince psikolojik danisman olarak mezun olmus oluyorum yuksek lisans icin hazirlanana dek kendi meslegimi icra etmek de isterim dusunuyorum yani. Psikolojik danisman olarak bircok yere atanabildigin gibi kendi psikoterapi merkezini yahut aile danisma merkezini de acabilirsin. Sahsen ben psikologluk icin ugrasirken bos durmayi dusunmuyorum psikolojik dnismaa olarak goreve baslayacagim ve devam edecegim. Arada bosluk olacakmis gib dusunme yani.
Soran+1 yılyüksek lisans olmadan psikoterapi merkezi açılabiliyor mu? olmuyor sanıyordum yani sadece normal psikolog olarak hastanelerde, iş yerlerinde vs çalışılıyor diye biliyordum
- +1 yıl
Psikoloji mezunu olarak psikolojik danışman mı oluyorsun, neden? :/
- +1 yıl
Hayir tabi ki acabaliyorsun. Cunku mezun olmussun psikolojik danisman olarak belgen var elinde. Psikologluk yukselmek isteyenler icin bir secenek diyelim.
- +1 yıl
@PrettySweetyWoman Mezun olundugunda psikolojik danisman unvani alindigini bilmiyor olamazsin degil mi?
- +1 yıl
Bilmiyorum. Çünkü pdr mezunu danışman unvanı alıyor, psikoloji mezunu psikolog oluyor haliyle?
- +1 yıl
@PrettySweetyWoman Hayir oyle bir sey yok bilmemenize sasirdim :) pdr ve psikoloji mezunlari her ikisi de psikolojik danisman unvani aliyor. Psikolog olmak icin ise her ikisinin de klinik psikoloji dalinda yuksek lisans yapmasi gerekiyor. Ben de onceden oyle saniyordum ama tercih zamaninda arastirip isin aslinin bu oldugunu ogrendim. Arastirabilirsiniz:)
- +1 yıl
Mezun olan arkadaşlarım var, bir dönem sonra ben de mezunum, hiç öyle bir şey duymadım ki mezun olanların arasında hastanede psikolog görevinde bulunanlar da var. Emin misin bu konuda? Yüksek lisans yapınca uzman unvanı alıyorsun çünkü, psikolog unvanı değil?
- +1 yıl
@PrettySweetyWoman Bilemiyorum ben arastirma sonuclarima gore konusuyorum
- +1 yıl
Psikoloji mezunu olarak geçebiliriz belki, adam gibi bir yasa olmadığı için. Ama danışman tamamen pdr mezununun olduğu şey, aksi takdirde çok pis bir haksızlık olurdu diye düşünüyorum aynı unvanı alıyorsak. Araştırmalarını bir de hocalara sorarak yaparsan beni de bilgilendirirsen sevinirim o zaman, ben de az sorup sorusturayim :)
- +1 yıl
@PrettySweetyWoman Peki elbette oyle yapacagim:) Bu arada ben psikoloji degil pdr ogrencisiyim. Ve gercekten bu arastirmalar dolayisiyla pdr sectim. Eger oyle degilse gercekten cok uzulecegim cunku cok guzel psikolojiler geliyordu benim siralamama :D yikildim su an :D
- +1 yıl
Ya öyle desene beni burada sinire strese soktun :) nadir klinik psikoloji yüksek lisanslarına pdr mezunları alınıyor bu arada baktığım kadarıyla, olanların çoğu da özel. Bunlara bakıp bunları araştırıp mi Pdr seçtin peki?
- +1 yıl
@PrettySweetyWoman hayir ben bir psikoloji ve bir de pdr ogrencisiyle gorustum tercih doneminde fikir almak icin ve ben psikoloji yazacaktim direk psikolog oluyorlar diye bikiyordum fakat gorustugum iki kisi de bana durumun oyle olmadigini anlatti. Ben de arastirdim ve psikoloji mezunlari da oyle yapacak nasilsa diye pdr sectim. Su an gercekten cok uzgunum eger direk psikolog olundugunu bilseydim psikoloji sececektim resmen bu yuzden vazgecmistim yani. :(
- +1 yıl
Yani dediğim gibi ben öyle biliyorum arkadaşlarım da bu yönde çalışıyorlar. Psikolojide meslek yasası olmadığı için net bir şey de yok, o yüzden sorduğun herkes farklı cevaplar verecektir büyük ihtimal. En netini psikoloji bölümüne gidip bölüm başkanına falan sorarak öğrenebilirsin sanırım, ne kadar net olabiliyorsa bu konu :)
- +1 yıl
@PrettySweetyWoman su an cok derin bir hayal kirikligi yasiyorum :( psikolojim coktu galiba :D
- +1 yıl
Ahah yok deme öyle :/
Soran+1 yılyorumlarınızı okudum bölmek istemem ama :)
ben araştırmalarım sonucunda psikoloji mezunları psikolog oluyor diye biliyorum hatta pek çok sayfada bu böyle geçiyor... Yalnız klinik açabilmek için yüksek lisans gerekli deniliyordu ve pdr mezunları ya da bazı bölümler daha var onlar klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yaparlarsa aynı şekilde klinik psikolog olabiliyorlarmış.
bu arada tanıdığım biri psikolojiden mezun oldu ve şu an psikolog olarak çalışıyor...- +1 yıl
Evet tesekkurler hemfikir olmustuk zaten :) bu hayal kirikligimin baska bir sebebi de yok :D
- +1 yıl
Birkaç özelde parayı verdiğin takdirde mühendislik mezunu bile klinik psikolojide yüksek lisans yapabiliyor :) ama birkaç ışte, belirttim burada da, Bilgi- Okan gibi. Geri kalan psikoloji mezunu alıyor, sanırım birkaç seneye kadar daha netlesir bunlar da.
+1 yılNet bir cevap verebilir miyim bilemedim. Hastanelerde psikiyatristler tarafından küçük görülmek hoş değil, ama psikiyatristlerin ilaç yazıp bırakmaları, insanları sadece beden olarak görmeleri, ruha inmemeleri sebebiyle olduğum/olacağım meslekten memnunum.
08 Yorumla
Soranpsikiyatristlerin hepsi öyle mi peki? yani hiç mi detaya inmiyorlar yoksa bu doktoruna göre değişiyor mu
- +1 yıl
Türkiyede indirmiyorlar. Yani düşün ki bir devlet hastanesinde hastaya kişi başı düşen muayene süresi 10 dk. Ne yapacaksın, sebebini mi araştıracaksın yoksa kısa sürede tedavi yoluna mı gideceksin? Mecburlar bir nevi aslında. Kendi ofisleri olan psikiyatristlerin çok fazla böyle davrandığını sanmıyorum.
Soran+1 yılpeki tıp okuyup 6 yıllık eğitimden sonra klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapılabiliyormuş bunun hakkında bilginiz var mı?
hem sayısal hem sözel yapabiliyorum hepte psikoloji istedim yalnız bu yıl işler biraz karıştı. Tıp için uğraşmalımıyım diyede düşünmeye başladım yalnız tıp kazanıcam, tusdan yeterli puan alıcam alamazsam okuyamıcam. Ama bu yüksek lisansla mesleği yapabilirmişim hani bir kurtarma yolum olursa denemekten zarar çıkmaz sanırım- +1 yıl
Klinik psikolojiye psikoloji mezunları alınıyor. Tıp mezunu alan hiç görmemiştim daha açıkçası, şimdi baktım sadece Üsküdar Üniversitesinde gördüm tıp mezunlarının da alındığını. Klinik psikolojide yüksek lisanstan sonra psikiyatrist mi olunuyor peki? Bilemedim, alakasız geldi...
Soran+1 yılhayır psikiyatrist değil ama klinik psikolog olunabiliyormuş diye duydum..
tus zor bir sınav yeterli puan alamazsam boşuna tıp okumuş olurum ama bir alternatifim olursa geçiş yapabilirim...- +1 yıl
6 sene tıp oku, üstüne bizimle aynı mesleği yap. Biraz sıkmaz mı peki o halde seni? Hani kendimi düşündüm 6 sene canım çıka çıka çalışıp psikolog olmak... :)
Tus zor evet ama yeteri kadar çalışıp çok da istersen yapılamayacak bir sınav mı? Bence amacın ve hayalin buysa yapılabilir. Ama 'sayısal da yapabiliyorum o zaman tıp okuyayım' mantığında isen gerek yok bu kadar kasmaya diye düşünüyorum. Evet psikoloji çok mezun vermeye başladı evet eğitimleri vs çok ve pahalı. Ama başkasının dediği ile okudugun tıp ile karşılaştırılamaz bence.
Soran+1 yıltıp okumayı hiç düşünmedim hani kazansam bile gitmicem bir bölümdü. Hep psikolog olarak hayal ettim kendimi ama bu yıl ne olduysa bir anda kendimi doktor olarak düşünmeye başladım. Nasıl oldu bilmiyorum...
psikolog olup üstümde benden daha yetkili biri olsun pek istemiyorum ama insanları ilaç yaz gönder yapmakta hiç isticem bir şey değil.
Tıp okuyup psikolog olmak evet kötü aslında ama hani eğer yapamazsam diye bir seçenek oluyor.- +1 yıl
O aklına düşen tıp büyük ihtimal arkadaşlarından, belki ailenden, hocalarından gelen bir şey. Annem su an bile bana 'mezun olunca bir de tıp okusana' der, sanki bakkaldan şeker al diyor... :) öyle deyince bir an ben bile düşündüm mezun olduktan sonra hazırlanıp tıp mı okusam diye. Ama kendimi o alanda düşünüyorum, yapamam yani. Çok bariz bu. Kendini bilmek, isteklerini anlayabilmek önemli olan. Hayalin psikolog olmak ise hiç kendini tıp yolunda da, tıp okulunda da yorma derim...
Psikolok ne arkadasim boş isler mudurlugu ben gittim kackere sadece para tuzagi duvara konus daha iyi hicbir ise yaramiyor psikiyatri en iyisi ilacsiz olmaz
116 Yorumla
Soran+1 yılpsikolog zaten psikolok değilde
o rahatsızlığınıza göre değişiyor aslında yani ilaçla tedavi gerekiyorsa psikiyarist gerekli...
bilemiyorum oda çok ağır hastalara bakıyor psikologlar biraz daha hafifletilmiş hastalar için
Soran+1 yılhaklısınız ama çok ağır vakalar var yani çocuklarını öldürmüş şizofren hatırlamıyor açıkçası ilgimi çekiyor ama korkuyorumda. Bir bayan doktor gece nöbete kaldığında erkek hastalardan biri tarafından tuvalette sıkıştırılmış ve zor kurtulmuş. O güne kadar bazı sorunlar yaşıyorlarmış ama ogünkü olaydan sonra kadın psikiyatristliği bırakıp tıpta başka bir alana yönelmiş. Bu gerçekten yaşandı ve neleri esas almam gerektiğini hiç bilmiyorum
Soran+1 yıliyide bu hastanenin içinde yaşanmış bir olay...
- +1 yıl
İlaç vererek her sorun çözülüyor mu? Psikiyatrist ağır vakalara bakar gibi düz bir mantık yok, depresyonda olan biri de psikiyatriste gidebilir, ilaçları daya uyuştur herkesi, yok öyle. Kendinizi bu kadar makine olarak görmeyin.
Soran+1 yılhaklısınız ama devlette psikiyatristle görüşme süresi kısıtlı aynı şekilde psikologlada kısıtlı işler nasıl yürüyor
- +1 yıl
Psikolog hastanede testten baska bir şey yapmıyor zaten, çoğunlukla. Devlet hastanesinde psikolog olmak bu nedenle ciddi rahat, ama maalesef ki mesleki haz 0.
Soran+1 yılpeki sizin hedefiniz nedir?
klinik psikolog olunca muayenehanemi açabilirim diye biliyordum ama açılmıyormuş yani psikiyatristle açabilirmişim bu durumda özel hastaneler ve diğer kurumlarda çalışmak kalıyor- +1 yıl
Nörolojik durumlara da bakıyor, ama konumuz o değil :) mesela psikiyatriste gittiğinde büyük ihtimal senden 500 küsür soruluk mmpi testini uygulamanı isteyecek ve bunun için de seni psikologa gönderecek. Devletteki çoğu psikologun görevi bu maalesef. Alınmıyorum. Sen işe yaramıyor dedin diye ise yaramaz olmuyorlar çünkü, her gelene iki kıçı kırık prozac yazmakla tedavi olmuyor :)
Ben şu aralar insan kaynakları düşünüyorum ama emin değilim. Kliniği de açıkçası kimse psikiyatristle açmıyor... Çoğu kişi öyleymiş gibi gösteriyor :)
Soran+1 yılama bu farkedilirse çok kötü bir durum resmen suç olur riskli
- +1 yıl
Hmm. Bilmiyorum ben psikoloja çok gittim hiçbir işe yaramadı sorunlarım çozulmedi rahatlamadim bile hatta senden 1 seans icin 250 tl alinca psikolojin daha kotu oluyor. bide sure bitince hemen senas bitiyor cümleni bile tamamlatmazlar bu şerefsizler. oyuzden en iyisi psikyatri zaten psikolojik sorunlar insanin vucut ve beyin kimyasindaki degismeler yuzunden oluyor bunu laflarla cozemezsiniz. ama iyi para var çokda salak var
- +1 yıl
E tabi. Bir de 7 kişinin birleşip dernek açtığı durumlar var ki bu normal, herhangi bir illegalligi yok. Bir ofisi paylaşıyorlar böylece. Hocamızın öyleydi en son, güzeldi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yıl@PrettySweetyWoman Bu konuda yardımcı olabılır.
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
Soran+1 yılpsikoloji okuyorsun sorumada bakabilir misin acaba?
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer