Müslümanım ama dinler bana saçma gelmeye başladı niye derseniz araştırmaya başladıkça böyle başka dinlere falan baktıkça saçma gelmeye başladı yalan yok çünkü bakıyosun dünyada geçmişten beri bir sürü din varolmuş hepsininde birbirine benzer çok yönü var bahailik ulusçuluğa karşı çıkıp dünya vatandaşlığını savunmuş mesela iran kökenli bir din buda ve dinlerin hepsinin bir kökeni var her milletin bir dini var gibi birşey türklerinde zaten tengricilik diye bir dini vardı eskiden. bir dinde erkeklerin bile saçının kapatılması vardı hatta türban sakal uzatmak vs başka dinlerdede var bakınca çoğu dinlerin hep birbirlerine benzediğini görüyosun zaten şu an ateist olan ülkelerin bile baktığında eskiden milli dinleri yani kendi dinleri varmış ama adamlar artık bırakmış bu inançları ve bakıyorumda hep dini önemsemeyen ülkeler hep gelişmiş huzurlu ve en rahat yaşayan ülkeler. dinlerede baktığımızda hep asya ve ortadoğu kökenli zaten hepsi ve hep indiği toplumun kültürlerine ışık tutuyor dinler japonların eski dinine inanıyor olsaydık şu an mesela kıyafetlerimiz ibadetlerimiz kutsal saydığımız şeyler falan japonların kültürlerinden olacaktı tüm dinler etkisini kaybetmeye başladı zaten ama ortadoğudan çıkan hristiyanlık ve arap kökenli islam devam ediyor birtek museviliğede zaten milli din olarak kabul ettikleri yahudiler inanıyor hinduizme yine hintliler inanıyor islamada araplar dışında bir türkler inanıyor küçük afrika ülkelerini saymazsak açıkcası bana saçma gelmeye başladı ne yalan söyliyim her dinin bir milletn çıkması o milletin özelliklerini yansıtması falan kafam karıştı. birde araplar bizi kılıçla müslüman yapmasaydı hala tengricilik olsaydı nasıl bir türkiye olurdu acaba şu an merak ediyorum :D
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılDelilleri ve yaşanmış vede şahit olunmuş olaylarla vede bilimsel açıklamalarla vede dini kitapların kuran-ı kerim harici içeriği anlam olarak oynanmışlığı düzeltilipte sunulsaydı şu an kuranı-ı kerimde olmazdı..! diğer din ve kitapların içeriği insanlarca oynandığı için kuran-ı kerim gönderildi..! diğer dinler ve kitapları ve onu öğretip yayan peygamberlerin olduğu gibi islam dinide Hak kitap, hak peygamber vede hak kitap içeriğindeki belirtilenler ışığında ebedi geçerliliğe sahip olmuştur ve kıyamete'dekte daim olacaktır. insanın aklı herşeyi almaz..! denilen emri uygula gerisi Allaha kalmış.
13 Yorumla
Soran+1 yılhangi emir doğru hindulara görede senin inancın saçma japonyanın bilmemle eyaletindeki dine görede çok farklı tanrı çok farklı inançlar var onlara görede ebür dünya var ama ibadetler farklı japonu kendine göre hindusu kendi kültürüne göre arapı kendi kültürüne göre ibadet yapmış dinler ortaya çıkmış ama sen bir tanesini seçip bu kesin diyip yargı koyuyosun sen nerden biliyosun aga nasıl emin olabiliyon o kadar din varken niye seninki doğru? ben bu soruyu hinduya hristiyanada sorarım onlarda o dine doğru ve kesin olarak inanıyo başka dinler var nerden biliyosun seninkinin doğru olduğuna
Cevap sahibi+1 yıl4 hak din geldi sırasıyla..! ve elçiler vardı onu anlatan ve yayan ve davet eden..! sırasıyla geçerli oldular ve inanları oldu ve kuran-ı kerimden sonrası gelmedi ve denildiği gibi içeriği ve anlamıda değiştirilemiyor Allahü teala onu koruyor..!
Mucize gösteren s. a. v. efendimizin yanında olup buna şahit olupta iman edenler ve etmiyenler oldu..! iman etmiyen büyü sihir vb. dedi..! bu inkarcıların dediğine bakarakmı sorguluyacaz Allah var mı yok mu veya o an itibariyle geçerli din yok hükmündedir vb? nuh a. s'nin oğlu babasına inanmadı..! ama nuh tufanı oldu..! şimdi inkarcı oğlunun sözüne göremi kıyaslama yapıcaz inanan ve inanmıyanları yoksa doğru söyleyip Allahın izniyle olan tufana bakarakmı inanıcaz nuh a. s'ye..
Kuranda yazanlar çıkıyor..! orda diğer din ve peygamberlerdende bahsediyor israil oğullarındanda..! firavundanda, ibrahim a. s'dende ve kurbanlık koç yollanamsındanda..! şeytanın Allah emriyle s. a. v. efendimize insan kandırmasını anlatmasıda var.
Soran+1 yıl3 hak dini değilmiydi 4. hangisi?
En İyi Cevaplar
+1 yılbir çok din deme inanış de. İlkin ibranilere gelmiştir dini kurallar. Sonra hristiyanlara. Sonrada tüm aleme gelmiştir ki son dinin adı İslam olmuştur. Yanlış ve saçma sapan şeylerden araştırma yaparsan dininde gider imanında.
00 Yorumla
Sağlık konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sorguluyorsan o dini direk sorgulamalısın insanların dini nasıl kullandığını değil
Saydığın yerler en basiti avrupa 200 yüzyıl önce şu an ki bizden farkı yoktu Neden dersen bilime karşı çıkılıyordu bunu da dinler değil dinleri istediği gibi kullanan insanlar yaptı O yüzden 2 gruba ayır dinleri bir dinleri kullanan 2 dinlerin özü sen hangisine bakmak istiyorsun onu sorgula08 Yorumla
Soran+1 yılFarkedersen dinlerin birçok olduğunu ve hepsinin ait olduğu çıktığı toplumdaki kültürleri ibadetleri yansıttığını hepsinin birbirinde bir benzerlik gösterdiğini yazdım
- +1 yıl
Savaş yıkım cahillikten bahsediyorsun bu doğal değil mi Dinler ne için var insanlar için peki her insan bu dini barış adalet yönünde mi kullanır tabi ki hayır insanlar dinleri hırsları istekleri için kullanabilir benzerlik burdan geliyor Kendi içinde benzerliği de vardır oda başka dinden esinlenip biri ile ortaya çıkmıştır veya aynı özellikler ile farklı adlar da ortaya çıkmıştır
Soran+1 yıltamam işte o zaman senin dediğine görede dinler uydurma oluyor?
Soran+1 yılee birbirinden esinlenerek dinler çıktıysa bunların hangisi doğru peki?
- +1 yıl
Sorgulamak doğruyu bulduran kapıdır Ama kaynağa bakmak gerek
Müslümanlık diyorsan Kuran diğer dinler diyorsan onlara bakman gerek dediğim gibi aynısı imiş veya vs vs demekle olmaz bence kendine en yakın dinleri araştır Ve sana mantıklısı gelmiyorsa Şu soruyu sor bir yaratıcı var mı bu konu üstünden araştırmaya git Dinlere inanmayan ama tanrıya inanan çoktur - +1 yıl
@Mert17189 REİS NEREN İLE ATIP TUTUYORSUN SEN? 15 VE 18. Yüzyıllarda bilim adına çalışmalar yapanlar kimlerdi? Ne oldu bilim adına çalişma yapınca Kafir mi oldu onlar okuyun lan bir kez!
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
19Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklar dan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allah ın varlığı orada başlar.11 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
Müslümanlar kandil altinda , Muhammedin Burak isimli bir kanatli at üstünde Cennete uctugunu kutluyorlar.
Sen bu masala inaniyormusun? ya da karincalarin konustuguna? ya da Nuhun odun gemiye 10 Milyon cesit hayvan aldigina? ya da Musanin bir ejderhaja dönüstügüne?
Bu sacmaliklarin hepsi Kuranda yaziyor. Bu sacmaliklara inananlar tamamen beyin ölümü gecirmis olmali.10 YorumlaTürkiyede dinin bilindiği fakat uygulanmadığı bir ülke. Neden gelişmemişiz? Ayrıca dinciliğin aşırı yoğun olup hiç gelişemeyen ülkeler biliyorum ben bunlara ne diyeceksin? Mk tek başınıza çıkıp bütün din işlerini çözüyomuş gibi konuşuyosunuz. Bu kadar kafanız olsaydı tarih sizi yazardı
014 Yorumla
Soran+1 yılDinciliğin aşırı yoğun olup hiç gelişmeyen ülkeler biliyorsan benim dediğimle aynı şeyi konuşuyon zaten senin sitemin kime kardeş :D?
Soran+1 yılAteizmi savunan yokki ben burada dinlerden bahsediyorum biraz bak islamı hristiyanlığı falan boşver bir sürü din olduğunu görürsün hepside birbirine az çok benzeyen şeyler ve hep çıktıkları milletin özelliklerini inanışlarını kapsıyolar
Soran+1 yılZerdüştlük hak dinimi?
Soran+1 yıl3 tane var. fakat zerdüştlük hak dini olmamasına rağmen islamla benzerlik gösteriyor?
Soran+1 yılzerdüştlük islamdan yıllar önce çıkıyor kardeşim allah aşkına söylermisin bana adamlara gelecekten vahiymi gelicek nasıl çalıntı yapacaklar yüz yıllar sonra çıkacak bir dinden :D hayır sallıyosun bari tutarlı atta olabilir diyelim :D
Soran+1 yılBen sana diyorumki islam ile aynısı sen diyosunki islamdan öncede hak din var islamdan öncekiler islamla aynımıydı çocuk? sana göre pagan dinleride islamdan çalmıştır :D
- +1 yıl
Ben diyorum ki islam ve diğer hak dinler arasında benzerlik elbet olacak çünkü hepsi birbirini tamamlamak için gönderilmiştir. Arada türeyen diğer dinlerde onlara mecburen benzermiş göstermiştir. Çünkü o dinlerin yaratıcısı diğer hak dinlerden feyz almış bir insan iken hak dinleri getiren Allah tır. Got it?
Soran+1 yılbelki diğer dinlerin yaratıcısı allah seninki uydurma nerden biliyon? öyle bir konusuyonki sanki gitmiş görmüş teyit etmiş onaylamış hey allahım ya :D kardeşim hiçbir şey için keskin konuşma ben sana diyorumki senin hak dini demediğin dinler bile inandığın dine benziyo üstelik önce çıkmış sen diyosun hak dinler geçerken şöyle böyle ulan pagan dinleri daha hak mak hiç bir din yokken çıktı ee buna ne diyeceksin? o zaman senin saydığın dinler yalan pagan dinleri allahın dini öylemi
+1 yılinananlar var hala demek ki insanların ihtiyacı var arap yarım adasına da bakarsan türklere de bakarsan düzeni ancak insanları korkutup baskılayarak sağlayabilirsin aslında türklerde olay farklıydı zamanında araplara yaklaşınca araplık bulaştı o konu ayrı..
genetik özellik bu dayakla uslanıyor bu insanlar yapcak bişey yok..02 Yorumla
Soran+1 yılbencede çünkü bak bizde asyada yaşıyorduk eskiden ve tengricilik vardı oda şamanizm zaten ve çinin japonyanın vs asyadaki diğer dinlere bakarsan onlarda şamanizm gibi yani türklerin eski dinide onlara benziyodu aslında doğa tabiat sevgisi falan önplandaydı gelenek görenekleri türklerinki gibiydi ve asya kültüründeki diğer dinler gibiydi ama ortadoğuda bakarsan mesela arapların ve hintlerin falan dinleri yine birbirine benziyo aslında ibadetleri tapınakları falan hindularda namaz kılıyor mesela bildiğüim kadarıyla. ama şöylede birşey var iran biliyosun şeriat devrimi geldi ve iranda müslüman sanıyoruz fakat halkın çogu hristiyan ve ateistmiş arkadaşım sürekli gider o anlattı oradakiler araplardan ve islamdan nefret ediyor çoğunlupu dedi dışarda müslüman diye geziyolar zorunluluktan ama ateist olan çok kişi varmış aynı şekilde diğer arap ülkelerindede hristiyanlık ateistlik artmaya başlamış lübnanın yarısı hristiyandı benim bildiğim
Soran+1 yılpetrol şeyhleri falan zaten onlar parayı bulduğu için müslümanım diye yaşayıp hayatı yaşıyorlar onlarınki zaten lafta müslümanlık parayı bulmuşlar keyfime bakayım hesabı :D diğer fakir ülkelerdeki bazı araplarda işte dua ediyorda birgün zengin oluruz burada yüzümüz gülmedi ebür dünyada güler inşallah diye
Dinler her zaman toplumu yonlendirmek ve kontrol etmek icin kullanilmislardir. Tarihte de bunu goruyoruz su anda da. bunu sadece hak dinler dedigimi muslumanlik, hristiyanlik ve musevilik icin dusunmeyin. Budizm, hinduzim ve diger dinler icinde ayni sey gecerli. Eger gercekten ibadet Allah ile kul arasinda ise bugun vatikan ve mekke de bu kadar buyuk para akisi olurmuydu?
00 YorumlaDostum bence bol bol ehli sunnet kitabi oku vede dini ilimlerin İtikad fikih tasavvuf kitaplarini oku. okuyup öğrendikçe İslamiyetin kıymetini daha iyi anlayabiliriz die dusunuyorum.
05 Yorumla
Soran+1 yılBen hiçbirini düşünmüyorum :D
Soran+1 yılölürsem ne kaybedicem diye inanırsan inanmış olmuyosunki tam :D
+1 yılDünyadaki bütün dinlerin temelini. Kabileci pagan ve tapınakçı pagan kültürleri atmıştır bunu tarihteki hiç bir gerçek reddemez.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yıldin tarih boyunca toplumları uyutmak için kullanılmış ve bunu içinde bulunduğumuz durumdan da anlayabilirsin gizli
10 Yorumla Sağlık konusunda 792 cevap paylaştı. Tamam bir kere sorarsin anlarimda 2. ye neden sordun?
01 Yorumla
Soran+1 yılDüzgün cevaplar alamadım çünkü
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence ateist olmayınız. Hiçbir korku filminden zevk alamıyorsunuz :(
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye la böcekten korkan ateyiz yok mu mesela :D
Cevap sahibi+1 yılKorku filmlerinde genelde hayaletler, cinler, şeytanlar ve benzeri yaratıklar var. Bazı sahneler çirkinliği sebebiyle ürkütücü gelse de, film genel manada kasıyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılniye 2 defa sordun kardeş :D
az öncekini okudum cevap yazdım bir daha yazmicam :D01 Yorumla
Soran+1 yılDüzgün cevap alamadım çünkü herkes aynı şeyleri yazmış bir tane mantıklı birşey yazan çıkmamış :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesela türklerde kapanma var ama saçma bir şey avrupa ülkelerinde böyle bir şey yok. Cahil toplumuz ya
01 Yorumla
Soran+1 yılYa hayır cahilliğinden falan değilde şimdi kapanma falan başka dinlerdede varmış onu öğrendim bak sihizmde mesela buda tek tanrılı din ve hint kökenli bu dinde erkekler bile başını kapatıyor türban takıyor yani onlar bile ve sakal kesmemeleri lazım :D dinler çok benziyor birbirlerine ve dinler çıktıkları yerlerin özelliklerini taşıyor hep
Dinler mi Tanrı inancını yani teistzm mi Deistzm mi
03 Yorumla
Soran+1 yılTanrı inancı değil dinleri diyorum geçmişten bugüne bir sürü din gelmiş hepside farklı milletlerin dini hepsi yokolup gitmiş zaten arapların dini islam ile hristiyanlık kalmış yahudiliği birtek israilliler tutuyo onlarda milli din gibi tuttukları için birtek onlar tutuyo zaten. tüm dinlere baktığın zamanda hepsinin birbirine benzerlikler olduğunu görüyosun
Soran+1 yılvalla ne olmuş ne bitmiş bilemiyorum aga sadece aklıma takılanlar bunlar işte nasıl bir dünyaya geldik ne yapmaya gidicez bilmiyom sadece inanıyoz bişeye ama gerçekleri yaşayıp görücez :D
+1 yılWelcome to the club m8 ^_^
012 Yorumla
Soran+1 yılm8 ne keke :D
- +1 yıl
Birader gibi bir şey.
Soran+1 yılSen ateistmisin
- +1 yıl
Deistim.
Soran+1 yılAga düşündükçe dahada saçma gelmeye başlıyo ama aklım şunu almıyor dinler uydurma bile olsa niye temeli iyiliği ve düzgün toplum düzenini konu alıyor biri çıkarsa kendi çıkarına göre çıkarır dimi :D birde bir yaratıcı varsa bu dünyada insanları neden başıboş bıraksın bir rehber kullanma kılavuzu gibi birşey göstermesin bir ışık tutmasın değilmi
- +1 yıl
Musa hiçbir zaman varolmadı. İsa ve Muhammed de kendi çıkarları için kullandılar.
Soran+1 yılsen nerden biliyosun varolmadığını
- +1 yıl
Kuşlar söyledi.
Soran+1 yılAga kimse birşey bilmiyo sadece inanıyo gözüyle gördümü bu devirde kimse görmedi ama sen birine olmadı diğerlerine oldu dersen bu senin işine göre kullanmandır ya hepsine gelmedi dersin ya da hepsi birden gelmiş dersin :D
- +1 yıl
Mobildeyim, o yüzden yazmaya üşeniyorum.
Soran+1 yılyazarsan sevirim bilgi olur hepimiz için
Soran+1 yılpc geçincede olur yorma kendini ama unutmada yazmayı :D
+1 yılKur'an en büyük delillerden bir tanesidir.
13 Yorumla
Soran+1 yılBirkaç tane delil söylermisin?
- +1 yıl
Eğer onu arapların yazdığını sanıyorsanız Kur'anın bir benzerini getirin
Soran+1 yılarapların yazdığına inanıyosan diyorsunda hz. muhammedde bir araptı zaten. he benzerliğini istiyosan zerdüştlüğü araştır derim bak o islamdakilerle birebir aynı nerdeyse
Bu soruyu ikinci defa paylaşıyorsun sanırım.
00 YorumlaSağlık konusunda 443 cevap paylaştı. hayat sorgulayınca güzel
00 Yorumla
+1 yıldoğru yolu bulmuşsun
01 Yorumla
Soran+1 yılSonunda ölüm var ama :D
+1 yılAramıza hoşgeldin:D
01 Yorumla
Soran+1 yılCehennem korkusu olmasa :D
Sağlık konusunda 11,6b cevap paylaştı. Uyanış.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyat uyu sen
11 Yorumla
Soran+1 yılVerecek cevabın olmayınca böyle saçmalarsın işte
Gizli Üye(30-35)+1 yılyakında geçer
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl geçer? uzaklaşarakmı yakınlaşarakmı
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi