Dinler bana saçma gelmeye başladı?

Müslümanım ama dinler bana saçma gelmeye başladı niye derseniz araştırmaya başladıkça böyle başka dinlere falan baktıkça saçma gelmeye başladı yalan yok çünkü bakıyosun dünyada geçmişten beri bir sürü din varolmuş hepsininde birbirine benzer çok yönü var bahailik ulusçuluğa karşı çıkıp dünya vatandaşlığını savunmuş mesela iran kökenli bir din buda ve dinlerin hepsinin bir kökeni var her milletin bir dini var gibi birşey türklerinde zaten tengricilik diye bir dini vardı eskiden. bir dinde erkeklerin bile saçının kapatılması vardı hatta türban sakal uzatmak vs başka dinlerdede var bakınca çoğu dinlerin hep birbirlerine benzediğini görüyosun zaten şu an ateist olan ülkelerin bile baktığında eskiden milli dinleri yani kendi dinleri varmış ama adamlar artık bırakmış bu inançları ve bakıyorumda hep dini önemsemeyen ülkeler hep gelişmiş huzurlu ve en rahat yaşayan ülkeler. dinlerede baktığımızda hep asya ve ortadoğu kökenli zaten hepsi ve hep indiği toplumun kültürlerine ışık tutuyor dinler japonların eski dinine inanıyor olsaydık şu an mesela kıyafetlerimiz ibadetlerimiz kutsal saydığımız şeyler falan japonların kültürlerinden olacaktı tüm dinler etkisini kaybetmeye başladı zaten ama ortadoğudan çıkan hristiyanlık ve arap kökenli islam devam ediyor birtek museviliğede zaten milli din olarak kabul ettikleri yahudiler inanıyor hinduizme yine hintliler inanıyor islamada araplar dışında bir türkler inanıyor küçük afrika ülkelerini saymazsak açıkcası bana saçma gelmeye başladı ne yalan söyliyim her dinin bir milletn çıkması o milletin özelliklerini yansıtması falan kafam karıştı. birde araplar bizi kılıçla müslüman yapmasaydı hala tengricilik olsaydı nasıl bir türkiye olurdu acaba şu an merak ediyorum :D
Dinler bana saçma gelmeye başladı?