Deistlik nedir?
Bir de deist müslüman diye bir şey duydum o nasıl oluyor?
Bir de deist müslüman diye bir şey duydum o nasıl oluyor?
Kafan karismasin gercek burada
Kurani kerimde rabbimiz diyor ki:
Allah katında kabul gören din İslâmdır. Daha önce kitap verilenler, azgınlıkları yüzünden kendilerine hakikat bilgisi geldikten sonra, bu konuda farklı görüşlere saplandılar. Allah'ın mesajlarını kim örtbas ederse bilsin ki, Allah hesabı çarçabuk görendir. Ali İmran/19
Sadece Tanrı'ya inanmaktır, dinin geçmişine peygamberlere kitaba vs. inanmazlar.
Deist Müslümanlık diye bir şey yok. Kendi inancımızı adam akıllı anlamamış ve öğrenmemişken yeni bir Şeyler uydurmak da akıl kârı değil. Deist'ler Tanrı vardır derler ama Tanrı insanlarla din peygamber ya da türevi bir yolla iletişim kurmaz diye düşünür. Belki birileri gaipten sesler duyar diye eklerler.
www.gazetea24.com/.../...tayli-Caps_1391855686.jpg
sana bu müstehak
hiç komik değil.
mesele zaten komiklik değil, mesele senin cahil olman
İnsanları bilmediği şeylerle küçük düşürmeye kalkanlara cahil deniyor canım. Ben bilmediğim mevzuyu sordum, öğrenmek ve paylaşmak istedim. Emin ol sen benden daha cahilsin :)
git araştır heryerde yazıyor burada sormanın mantığı ne heryerde var bu soruların cevabı
bu siteyi açmanın mantığı ne? araştırdığımda böyle bişi gördüğümden sordum heralde
Cevap
13Cevap
Deistlik bir tanrı var ama gizli tutuyo kendini binlerce yıldır kendini göstermedi tüm dinlerde yalan demek
bu kadar aptalca bişey işte. Ne için yaşadık o zaman neye göre iyiliğimiz ve kötülüklerimiz değerlendirilicek?
Birde müslümanın dinden dönmesiyle ilgili kurandaki ayetleri araştırmanı ve şeriattaki hükmünü araştırmanı rica ediyorum bunları araştır ondan sonra hangi dini istiyosan git ama o ayetleri muhakkak oku
Yahu guzel kandirmislar. Despistlik dne inanmamak fakat bir yaraticinin varligina inanmak. Mesela ben musluman degilim fakat bir yaraticiya inaniyorum. Bu deistliktir. Yani dine inanmadan tanriya (yaraticiya) inanmaktir. Agnostik arada kalan yai varligindan veya yoklugundan suphe edendir. Ateist tanriya veya dine bir inanc sahibi olmayandir. Teist her inancli icin gecerlidir. Musluman da bir teisttir, yahudi de.
artık sürekli birseyler çıkarıyorlar.. anlamadım bende vallaha
deistlik sadece allaha inanmaktır.. cennete peygamberlere kutsal kitaplara vs vs vs inanmama halidir... deist müslüman diye bir sey olamaz o yüzden felsefi olarak mümkün dedğil
millet böyle manyak işte aman boşver onları mantıklıca düşündükten sonra gerçeği bulursun
Deist : Tanırıyı kabul eder dinleri kabul etmez.
yani deist müslüman diye birşey yok :D
Deist müslüman nasıl olur.. en fazla yaratıcı yerine Allah der.
Ammaaan ya kafana göre takıl düşün düşün kafayı yersin sonra.
Deist müslüman ne deistlik lafini agzina aliyorsan din denen şeyi unutcaksin müslümanligi hristiyanligi
tanrıya inanan fakat dinleri kabul etmeyen görüştür.
Büyüyünce anlarsın abicim
komik değildi :)
Komik olmaya çalışmadım zaten
Google'a sorsana böyle soruları :D
buraya da soruluyo :D
Yapma yaaa :D daha net cevaplar alman için söyledim :D
Deist musluman?
bende onu soruyom işte çok saçma afagsghh
araştır
Salak falan misin
Deiştik ne la
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?