Detaylı bilgi için bu siteyi ziyaret edin
Sigara Haram mıdır?
Detaylı bilgi için bu siteyi ziyaret edin
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
kesin bir şekilde haram diyemezsin ama vebali illa ki vardır sonuçta Allahın verdiği vücuda kendi keyfin için zarar veriyosun.
Alimler önce mekruh olarak bildirdiler. Ancak zaman geçtikce sigaranın insan vücuduna cevreye hayvanlara nasıl zarar verdiği gün yüzüne çıktı. Bu yüzden haram olarak değiştirildi.
"Bana neyle gelirsen gel kul hakkıyla gelme" demis Cenabı hak sigara içenler etrafındakilere bile zarar veriyorlar. Allahın yarattığı vücuda zarar vermek ne demek? Kesinlikle HARAMDIR eğer kullanıyorsa bırakmanı tavsiye ederim.
Namaz kılan birinin sigara içtiğini görünce tüylerim ürperiyor... hiç bir bilgisi olmayan bile mantık yürüterek haram olduğu sonucu çıkarabilir ama çağımızın vebası ''boşvermişlik''
bilgisiz ce haram ya da helal denir mi sen neye dayanarak haram diyorsun ayet hadis var mı dinde sigara bosta kalmistir belkide allahin bize acimasi bu haram olsa kullum gitmistik yani. allah doalarindan dahi tutun jcen vardi az iskembeden sallama isini birakin artik
işkembeden salladığım kanısına nasıl vardın? istihareye mi yattın. Sigara haram diyen alimlerin delilleri mekruhtur diyenlere göre daha tutarlıdır. Sağa sola kabadayılık taslayacağına açta oku ateşle dumanla bunları yemek içmekle ilgili ayetleri hadisleri. Murdar olan herşey haram kılınmıştır. Haramı yakalayan 100 tane noktasını bulursun sigaranın. bunları okuyup öğrenecek ve gerekli dini harmanlamayı yapıp sonuca varacak birikimin olmamasını hoşgörüyle karşılamak lazım. Cahille münakaşa yersiz...
Cevap
8Cevap
Sigaranin insan vucuduna alkoldan daha cok zarari hatta diger masum insanlarada zarari oldugu icin bencede haramdir hicbir faydasi olmayan bisey sonucta
Mubahtir o ya.. sağlığa zarar verecek diye şart yok...80yil sigara içmiş 100yasinda adam sağlıklıysa...
He bünye zayıftır zararlı ozaman..
Yinede bilemicem..
tahrimen mekruhtur. yani harama yakındır.
siz bana akıl veriyorsanız ne diye bu soruyu soruyorsunuz. artistlik yapacaksanız soru sormayın lütfen.
haram mı helal mi bilmiyorum ama , dumanı çevreye zararlı vesaire diye yorum yapanlara sorum şu benzinli arabada kullanmayın etrafa zarar saçıyor o duman , ha bu soruyu haklı ya da haksız oldukları için diil , aklıma geldi diye sordum :D
Hala saçma sapan yalanlama günah uyduruyorsunuz , sigara günah değildir isteyen herkes içebilir onların kararı çünkü. Ama kimseye zarar vermediğiniz sürece
Kimin aşkısı yaa ^_^ boşver ama. Böyle insanlarla tartışmaya girilmez. Sene olmuş 2015, diğer ülkeler gezegen keşfedebilirken bunlar hala o haram mı bu haram mı dalgasındalar.
Aklı baştan alan ve insanı uyuşturan herşey haram.
BENCE oda bu kategoriye giriyor. Yani haram diyebilirim.
kiIm sigara uyusturr mu amma salliyonuz iskembeden ya ozaman narkoz da mi haram ya da morfin mal mal yazmayin bilmeden ya
@karafaruk_kertenkele seninle muhatap olan yok kendi görüşünu yaz ve git.
bak guzel kardesim dinde sence bence yoktur. afedersin kaba konustum ama
Vardır her alim farklı görüş söyler. Özellikle gelip biri burnunu sokmasın diye kocaman BENCE yazdım ben oraya çünkü bu benim görüşúm olduğu için. Sigara tam net hüküm içeren bir konu değil günümüzde. O yüzden sencesi bencesi olur. Af falanda etmiyorum "mal mal konuşmayın" diyemezsin sen bana!
Önce kendi yaptığın patavatsızliga bak. @karafaruk_kertenkele
Asıl cevap burada
Kardeş İsraf haram değil mi insanın kendi canına zarar vermesi haram değil mi sigara içince hem paranızı israf ediyorsunuz hemde sağlığınıza zarar veriyorsunuz. tamam doğrudan olmasa da ayetlerden yola çıkınca dolaylı yoldan haram oluyor vede tahrimen mekruh ama tahrimen mekruhta 3 defadan fazla tekrarlandığında harama dönüşüyor.
iste budur ya sagol guru kardes
kafaniza gore ayet mi tefsir ediyonuz oradan buradan yola cikmam ne ya alimler var size laf mi dusuyor yola cikiyormus tatile cikmak mi sandin din bu helal haram meselesi bu ya
Sen dinini tehtid kışkırtma ve hadi göster gücünü diye mi öğretiyorsun yobaz. Usluba bak.
Tamda sigara icerken denk geldi iyi oldu :)
mekruh diye duymuştum ama emin değilim
hayır içmiyorum
sevmem zaten ben öyle şeyleri sigarayla falan işim olmaz benim kardeşim :)
evet ama alimlerin çoğuna göre mekruh
ben sigara içmiyorum. evet doğrudur ;)
Hayır diyen ni zahmet Kitabimizi açsın da baksın
“Kişi ne kendi nefsine, ne de başkasına zarar veremez.”(İbn Mace, Ahkam, 17) Sigaraya verdiği para ailesinin nafakasına zarar veriyorsa. İslam’da malı israf etmek, heder etmek haramdır. Sigara sadece içene değil, içtiği ortamda bulunan diğer insanlara daha çok zarar vermektedir. Kesin olarak sıhhate zarar verdiği sabittir. Dolayısıyla sigara içmek haramdır. Bir çok ulema bu görüştedir.
Mekruh.
evet diyenler neye dayanarak evet diyor duvara mi
haram değil mekruh
Kardeş İsraf haram değil mi insanın kendi canına zarar vermesi haram değil mi sigara içince hem paranızı israf ediyorsunuz hemde sağlığınıza zarar veriyorsunuz. tamam doğrudan olmasa da ayetlerden yola çıkınca dolaylı yoldan haram oluyor vede tahrimen mekruh ama tahrimen mekruhta 3 defadan fazla tekrarlandığında harama dönüşüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?