aslında İstanbul ediyor ama İstanbul olmaz çünkü memurlar gelirse zaten 15 denilen 20 milyon hissedilen nüfus var artık İstanbul da başkent olursa düz 40 milyon nüfus sonra İstanbul pert
boşver Ankara kalsın :D
hem kalabalık ülkelerde çoğunun sistemi bu her şehrin bir özelliği ve getirisi olması lazım en kazançsız ve uygun şehiri başkent yaparsan oranın da bir değeri olur en azından :)
zaten bütün dünya tr yi istanbuldan ve egeden ibaret biliyor ki öyle gerisinde hiç bir züh yok bari Ankara öyle olsun hem merkezi :)12 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyi anlatmışsın 😊
En İyi Cevaplar
Ankara sevilmez mi lann
4628 Yorumla
Soran+1 yılUzun saçlı çocuk 😍😍 sen de Ankaradasın
Soran+1 yılNeresinden
Soran+1 yılVay 😁 demek öyle Bahçeliye gelirsem görürüm belki seni 😃 uzun saçlı çocuk dersem bil ki benim 😜
Soran+1 yılOlur ama ben 7. caddeye geliyorum uzun saçlı çocuk 😯😆😂
Soran+1 yılTam adresini verseydin burada adfaas 😊😇😇😁
Soran+1 yılHadi ya 😂😃 çok istedin gelirim uzun saçlı çocuk 😁 kendi evin mi
Soran+1 yılSen varsın ya çok normal yani 😁😁 niye kiradasın ailen nerde evladım
Soran+1 yılBence yetmez 😁 paylaş bak eig seçicem seni
Soran+1 yılDüzgün konusak o zaman 😁😁 bak konuş eig seçerim bak -.-
Soran+1 yılPsi pisi kopatımmm dırım dırırımm 😂😂😃
Soran+1 yılÇıkmıycam ehehe 😊 gerek yok
Soran+1 yıl❤❤❤
Soran+1 yılSen düzgün cevap vermezsen böyle olur. Yaparım demiştim 😡😡😡😡😡
- +1 yıl
Eheheh kadar samimiyetsiz gülüş mü var :dd
Soran+1 yılBiz böyle gülüyoruz karşim
- +1 yıl
puu yazıklarrr olsun sanaaaa :D
Ankarada dogup buyumeyen bir insanin sevmesi cok zor. Farkli bir kasveti var. Ne denizi var ne limani. Hangi sokaga girersen gir ya ulusa cikarsin ya kizilaya. Kaybolma sansin yok. :) Ama bu sehrin ayri bir huznu var. Ayri bir havasi ayri bir kulturu.
32 Yorumla
Soran+1 yılAnkarada doğdum Ankarada büyüdüm ama yine alışamadım dostum..
- +1 yıl
ağzına sağlık :)
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenim gönlümde yatan payitaht İstanbuldur. Birçok kişinin de öyle.
2510 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tabiki Osmanlı yadigarı ❤💪 ama İstanbulun da içine ettiler
- +1 yıl
Aynen :))
- +1 yıl
Onlar afkursun bize bisey olmasın kanka <3
@esma512 - +1 yıl
20 senedir İstanbul'da yaşıyorum ve nefret ediyorum bu şehirden öylesine rezil bir yer ki. Resmen insan kıyımı yaşanıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
248Cevap
istanbul'da yasanir mi ya? nefes alinmiyor sehirde, trafik hat safhada, bir yerden bir yere gitmek iskence. butun igrenclikler toplanmis, ne orman kalmis, ne girilebilecek deniz kalmis, ne temiz hava kalmis... var olan tum ormanlar talan edilmis. oysa Ankara oyle mi? deniz yok belki ama bozkirin ortasinda bir vaha olmus. odtu ormanlari, diger universitelerin ormanlari, insanin oldugu her yerdeki agaclar.. trafik sorunu yok, evle okul 25 km 20 dk suruyor. tunali, bahcelievler gibi bir yerde yasaniyorsa hele cennet. insanlari da ortalama olarak istanbullulardan cok daha egitimli. nezih bir sehir. genis bir alanda 5 milyon insanin hayat kalitesi, sikis tikis bir alanda 16 milyon insanin hayat kailtesiyle esdeger olabilir mi? istanbul'un tek guzelligi tarihi, baska hicbir sey birakmadi talancilar. soyle ozetlenebilir aslinda: İstanbul , cehenneme cevirilmis bir cennet ve Ankara , cehennemden dondurulmus bir cennet.
34 Yorumla
Soran+1 yılCanım ben İstanbula laf etmedim zaten Ankarayı sordum
Soran+1 yılTrafik sorunu yok mu :(
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen yürüyerek gezdim Ankara'yı. Ankara kalesine falan çıktım. Bence görebilene tarihi ve kültürel mirası çok geniş bir şehir Ankara . Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllarda da en güvenli şehrimizdi. O nedenle bir tercih sebebiydi..
102 Yorumla- +1 yıl
Evet en güvenli kasaba.
Nüfusu sadece 25 bin. - +1 yıl
1920lerde...
+1 yılMemleketim olur kendisi ve ankarayı ankaralıya sormalısın. Ankaraya alıştın mı orada doğup büyüdün mü başka memlekete gittiğinde yabancılıyorsun. Diğer şehirlerdeki insanlar tuhaf geliyor. Kıroları, apaçileri, emoları görmek istiyorsun. Ankara da herşeyin bütün olduğunu farkediyorsun. Başka şehirde yaşadığın kötü bir olay sonunda Ankara da olsam diyorsun. Her yıl en az 3kez Atamızı ziyaret ediyoruz. İlkokullar liseler her sene oraya götürür. Bu bence büyük bir ayrıcalık. Çoğu insan sevmez evet haklısın ama Ankaralıya Ankara çok başka
10 YorumlaBir başkent çekildiğinde güzelliğine ve şehir düzenlenmesine göre seçilmez.
1-Başkentler kesinlikle fethedilemezler.
2-Coğrafik konum
Gibi 2 temel özelliğe göre seçilir.2432 Yorumla
Soran+1 yılbir sen eksiktin yorum yapmayan eheheh 😀😀
Soran+1 yılAyrıca coğrafik konum değil coğrafi olacak Doğan 😉
- +1 yıl
Soran+1 yılCoğrafyacı mı 😁 anam coğrafya burada da buldu beni. Gitme olum şaka yapıyorum
Soran+1 yılBu arada fotodaki kuzenin mi ya 😁
Soran+1 yılSensim demek 😁 neden yalan söyledin le
Soran+1 yılPeki 😊 sen de değişiksin bu arada sitede mesaj atamadığım 2. kişisin 😁 Burdan söyliyim ya mesela açık kızlara bakıyosun sorularda görüyorum tesettürlü kız tercihin. Akplisin Antalyalı olduğun halde. Osmanlıyı tutuyosun falan ilginç yani
Soran+1 yılO ne demek 😕😄😐
Soran+1 yılSen sorulara cevap ver bakıyım
Soran+1 yılYazdıklarımo oku. Peki soruyorum gerçek düşüncelerin bunlar mı?
Soran+1 yılVay be. Ama açıklara bakıyosun? Bu arada 95li misin
Soran+1 yılAdından belli değil mi 😉 profil fotoğraflarından belli değil miydi
- +1 yıl
Ahiret sorgusu mübarek
Soran+1 yılSana ne kızaaaam 😂 merak ettiklerimi soruyorum
Soran+1 yılCanım terslemezsin de bakıyosun
Soran+1 yılAma değişiksin işte 😃 yani bana öyle geliyo
Soran+1 yıl😊😊
- +1 yıl
evet devletin ezikliğine göre değişir bu ezikse senin dediğin gibi ama köklü bir devlet kültürel bilim ve sanayi ticareti ön planda tutar çünkü o devletler feth olunmayacak kadar dokunulmaz savunma kalkanları vardır , mesela vurursan senin ekonomin çöker... bay zeki fazla zeki arkadaşlar bide rakamlar yazmış bilimsel görünsün diye
Baskent olma sebebi karar mekanizmalarinin orda olmasi ve en ulasilabilmesi zor yer olmasi savas esnasinda misal İzmir baskent olsaydi yunanistanin dibinde yunanlilar karargahlari bombalasaydi bu is cok kolay olurdu turkiye ele gecerdi baskent ele gecince kararlari kim verebilirdi ama yunan askerleri ankaraya gelene kdr bir cok asamadan gecmek zorunda İzmir usak afyon eger onlarda maglup olursa en son baskente gelir ve kumandamiz ele gecer boylece tum turkiyenin kalbi yani tum turkiye dusmanin zimmetine gecer cunku Ankara tum onemli emirlerin verildigi yerdir guzelligi icin secilmemistir konu guzellik olsaydi cesme veya bodrumu merkez yaparlardi
10 Yorumla
+1 yılbana göre Ankara adeta zorla başkent yapılmış gibi, yani insanları başkentli olmaya yakışır şekilde davranmıyor. Geneli nezaketsiz kaba hatta medeniyetsiz insanlar :) (istisnala kaideyi bozmaz)
bir şehri güzelleştiren veya çirkinleştiren şey insanlardır zaten.
bana kalsa İstanbul olsun başkent derdim ama istanbulun da derdi başından aşkın...
zaten aşırı yoğun bir şehir bir de başkent olsa nasıl olur bilemiyorum.
velhasıl, kötünün iyisi..11 Yorumla
Soran+1 yılYorumlardan da belli zaten. Hele kızlar adeta mal
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnkara yaşanmadan bilinmez :)
hiç düşündün mü neden bir çok rock grubu hatta ilk rock grubu ankaradan çıktı diye...
Ankara insana çok şey öğretir
aşık olmayı
özlemi
dostluğu
ağlamayı
gülmeyi
...
Ankara sana yaşadığını hissettirir
o ayazı kemiklerine kadar hissedersin ya işte Ankara budur
başka hiçbir yerde bu kadar tatlı üşüyemezsin28 Yorumla
Soran+1 yılGüzel anlatmışsın dostum 😊 ama aşkı bulamadık daha. Belki de ona isyan..
Cevap sahibi+1 yılbu kadar umutsuz olma kimse aşık olmadan ölmez
Soran+1 yılBen istisnayım 😊
Cevap sahibi+1 yılbence yalnızca umutsuzsun :)
Soran+1 yılUmutsuz olmakta haklıyım 😊
Cevap sahibi+1 yılanlaşılan Ankara sana kötü yüzünü göstermiş :)
Soran+1 yılGüzel yüzü mü var lanet şehrin
Cevap sahibi+1 yılvar :)
+1 yılBen Ankaranın güzel bir tarafını göremedim 1 haftalık tatil yaptım ve çok sıkıcı bir şehirdi o şehiri güzel kılan tek şey Atamın Anıtıydı, bence Trabzon büyük şehir olsa kesinlikle Trabzon olmalı derdim buranın atmosferi çok farklı. :)
21 Yorumla
Soran+1 yılTrabzon iyidir
- Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılsevmek zorunda değilsin zaten ankarayı
ankarayı sevmek herkesin hakkıda değil zaten
biz ankaramızı ayazıyla kışıyla sıcağıyla ayrı seviyoruz sen yaşadığın yere alışmış deniz kızısın sen böle kalkıp Ankara başkenti hak ediyormu sen asıl yaşamayı hak ediyomusun onu bilmek lazım :)
sen ne gördün ne yaşadın ki başkentlik ankaranın değil
türkiyede doğusu batısı güneyi kuzeyi işgal edildi vakti zamanında batıda adam gibi türk soyu bulamazsın gelmişsin başkentliği hak etmiyo sende benim gözümde yaşamayı hak etmiyosun onu ne yapcaz :)
Ankara’nın Başkent Olmasında;
1. Ankara’nın Türkiye’nin ortasında; askeri ve siyasi yönden güvenli bir konumda bulunması,
2. Yurdun her tarafı ile ulaşım ve haberleşmenin kolay olması,
3. TBMM’nin Ankara’da bulunması ve Kurtuluş Savaşı’nda idari merkez olması etkili olmuştur.
o zamanın şartlarından dolayı00 Yorumla
+1 yılBen ankaralıyım şahsen ama benimde öyle sevgim aman Ankara canım Ankara dediğim yok tabi :D bizim evde anıtkabir i görüyor sürekli gorduğumden olsa gerek ben bir tek anıtkabiri de var işte diyemiyeceğim hiçbir şey yok sadece güzel arkadaşlıklar arkadaşlar var gerisi boş benim için :)
20 Yorumlacoğrafi konumunun artık günümüzde bir önemi olmadığı düşünülürse bence de değiştirilmeli ama bu sefer de diyecekler İstanbul olsun. zaten istanbulun trafiği çekilmiyor bir de meclis istanbula gelirse hiç çekilmez o yüzden en iyisi kalsın.
22 Yorumla
Soran+1 yılSadece İstanbul mu var bu ülkede? Yeni metropalitan alanlar yapamaz mıyız?
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnkara Başkent olduğunda nüfusu sadece 25 bin.
Yani bir kasaba kadar...
Hee Anadolu'nun ortası.
Ondan başkent oldu tabi...
3 yıl yaşadım.
Tiksindim.
Başkent olacak bir yani yok.
Koskoca imparatorluğu yıkıp g*t kadar TC yi kuranlar neden başkenti oraya taşıdı sormak lazım14 Yorumla- +1 yıl
ahmetsaltik.net/arsiv/2012/08/Sevr-10.08.1920.jpg sevr sınırlarına göre bırakılan bölgeye bak sonra imparatorluktan bahset istersen
Cevap sahibi+1 yılSevr hukuki olarak geçerli bir antlaşma değil.
Sürekli aynı masalı okumaktan vazgeçin artık.
Yerden yere vurulan sevrin yerine imzalanan ve de başarı diye kakalanan Lozan anlaşmasına bak sen. Mısır Yemen Irak... Bunların tamamı Lozan ile verildi. Demekki neymiş imparatorluk Lozan ile yıkılmış...
Soran+1 yıl" osmanli her yeri verdikten sonra " mı? Osmanlı mı vermiş toprakları kafan mı güzel? O zaman madem Osmanlı vermiş biz neden savaştık @Bayan_Bilmiş
Cevap sahibi+1 yıl@soran bunlarda beyin yok.
Beyin yerine patates ezmesi taşıyor bunlar. ..
https://i.hizliresim.com/oZV0mo.jpg
Gayet güzel cevap olduğunu düşünüyorum :D313 Yorumla
SoranBen de İstanbula gidişini seviyorum eheheh 😀
Soran+1 yılEvet öğrenciyim 😊 ama sanmıyorum gideceğimi
Soran+1 yılAsimile olmuşsun yazık 😃
Soran+1 yılKüçük şehirden mi geldin? Sen hangi okuldasın
Soran+1 yılİyiymiş
Soran+1 yılAllah iyilik versin
Soran+1 yılTeşekkür 😊
- Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılGardaş sen hayırdır türkiye anayasası madde 2 türkiyenin başkenti ankaradır değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
54 Yorumla
SoranTeklif etmedik zaten 😬
- +1 yıl
Edemezsinde zaten.
- +1 yıl
Ankaralıyım. Ankaragüçlüyüm 😄 terkedin bu Şehr-i Bizans'ın çocukları
Soran+1 yılAlın başınıza çalın
Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. Başkent olmanın kriterleri nedir bir Allah'ın kulu anlatabilir mi?
Türkiye'nin tam ortasında yer alan bir şehirdir Ankara , bence bir başkent için ideal bir şehir.
Ayrıca artık İstanbul'a bence çivi bile çakılması yasaklanmalı, Türkiye'nin en çirkin şehirlerinden biri İstanbul bence:
www.tamtesisat.com.tr/.../Ba%C4%9Fc%C4%B1lar.jpeg20 Yorumla
+1 yılAnıtkabir olmasa kimse gelmez mi? Biz neden geldik acaba o zaman :) Dışardan gelenler sevmez genelde ama benim izmirle istanbula gittikten sonra daha da bir sevdiğim şehirdir Ankara :) Herkesin kendi vatanı be arkadaşım. Haa o Başkent olmayı hak ediyomu meselesine gelincede Başkent olma sebebine bakınca çokta güzel hak ediyo. Evimin karşısına sarayı kondurmuşlar ben bittikten sonra haberlerde izledimde öğrendim nasıl hak etmesin şimdi burası :)
20 YorumlaÖğrencilik yıllarımın en güzel geçtiği Şehir.
40.media.tumblr.com/...djb8fm6T01qgjfpho1_1280.jpg54 Yorumla
Soran+1 yılBu kız 29 yaşında değildir ki
+1 yılAnkara daki herkes anıtkabir için mi geldi :D Güzelliklerini görmemişsin sen beee
54 Yorumla
Soran+1 yılTabiki Anıtkabir için değil ama güzelliği mi var allasen
- +1 yıl
Hamamönünü duydun mu hiç?
Soran+1 yılEvet biliyorum
- +1 yıl
Ora çok güzel değil mi ;)
+1 yılher sabah görüyorum anıtkabiri. her akşam da. evim yakınında. gençlik caddesi tarafında.
gerçi bayadır gitmedim anıtkabire. üniversiteye başladığım sene gitmiştim. bitti * üniversitesi. biz hala bakışıyoruz. tüm aşklarım gibi anıtkabir de.
onun dışında ankarayı sevmiyorum. pok gibi bir yer. fakat ülke bombok olunca bir gideri oluyor yine.10 YorumlaTürkiye'nin 4 bir yanı günün birinde işgal edilirse,
halkı bir araya toplar, uluslararası politik manevralar yapar,
düşmanı birbirine düşürür,
halktan kurduğun orduyla düşmanları İzmir'den denize döktüğün zaman
başkentin neresi olacağına sen karar verirsin...10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılKimlikli bir şehir Ankara . Mesela İstanbul concon çocuğu gibi. İzmir ergen gibi. Atıyorum Bursa gruba girmeye çalışan ezik gibi, Diyarbakır serseri gibi, falan filan ama Ankara içlerinde en adam gibisi😌
40 Yorumla
+1 yılYorum yapmayan bir ben kalmışım çağırdılar geldim ankarayi bende sevmedim özellikle otogarini öyle otogar mı olur * :D neyse keciörene geldim baska yerine gitmedim fazla bir beklentim olmayan memleket anladım ki istanbuldan başkası yalan ;)
15 Yorumla
Soran+1 yılHoşgeldin 😊
- +1 yıl
Ankaraya mi görüşe mi :D hosbulduk :)
Soran+1 yılGörüşe görüşe 😁
- +1 yıl
Görüşmek mi istiyorsun cok uzak be gerci bizim burada yht var 3 saat :D
Soran+1 yılGörüş derken yorum 😕
+1 yılAnkara gibisi var mı be taşını toprağı bir başka yeminle. İstanbul'da güzel ama yaşanacak şehir değil diğer şehirleri saten sevmiyorum. En iyisi Ankara . 1 hafta Alanyaya tatile gittim yeminle Ankarayı özledim.
60 Yorumla
+1 yılBen severim Ankara'yı.
Başkent olmayı hak edip etmeme meselesine gelince.
Coğrafi olarak hak ettiği için başkent yapılmıştır.
Ankara yatsın kalksın Atatürk'e dua etsin. Yoksa gariban orta Anadolu şehirlerinden birisi olarak kalırdı. Bir çok Ankaralıda arsa zengini olamazdı.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. Ankarayı Atatürk başkent yapmıştır. Bir kere o yüzden asla değiştirilmemeli. Ayrıca mesela Amerikada da o kadar güzel yerler varken Washington başkenttir. Neden mi çünkü orayı ABD'nin ilk başkanı George Washington başkent yapmıştır. Başkentler daima uluslar için önemli şehirlerde kurulmuşlardır. Ayrıca ben Ankara Üniversitesi mezunuyum ve Ankaralıları çoğu yerin insanına değişmem.
10 Yorumla
+1 yılhakediyor orda bir tarih var atatürk istanbula gidemiyordu milli mücadeleyi bunun gibi anadolu illerinde yönlendirdi çünkü istanbuldaki padişah ve hanedanını yoksaymıştık çünkü onların aldığı kararlar bizi mahvetmişti... yani bu şehir maneviyat açısından türkiye cumhuriyeti açısından çok önemlidir keza sivas ve erzurum gibi illerde cumhuriyeti temelleri bu anadolu illerinde atıld İstanbul gibi bir lağım çukurunda değil
20 Yorumla
+1 yılbu sehri her insan sevemez her insan bu sehrin degerini bilemez her sehir anlatılır yazısı yazılır sarkısı söylenir ama her sehir AnGaRaM Gibi Anlatılmaz Yaşanır... bu sehrin en güsel yanıda bu sehrin gercekten sevmeye layık olan insanlarla dolu olmasını seviyorum... her insan bu sehrin AyAzını Bilmez... Eğilir Başlar, Çatılır Kaşlar, En Güzel Aşklar BaşKent'te Başlar! ... Bu Sözümde Sehrinin Degerini Bilmeyenlere Gelsin...
20 YorumlaAnkara insanları bes para etmez demen çok yanlış burada dostluk var sıcaklık var buranın insanı mert olur biz ankarayi denizi için güzelliği için sevmiyoruz buranın ayazi bile farklıdır ayrıca konum olarak en güvenli en ortada olan şehir burası sorgulamak sana mi düştü Kusura bakma senin tercihlerine gore secmiyolar başkenti sen saçma falan diyemezsin
20 YorumlaAnkara o kadar güzel bir şehir ki, neler yaşandığını bilmek gerek sadece...
23 Yorumla
Soran+1 yılBenim sevdiğim insan içinde değil.. O yüzden de olabilir
Soran+1 yılSadece farklı şehir olsa yine iyi. Farklı ülke farklı Dünyalar
+1 yılTartısılması bıle sacma , Ankara baskent olmasa bı albenısı olmaz o yuzden otomatıkmen buyuk sehırlıkten cıkar.
41 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
+1 yılSoğuk sıkıcı bir şehir hiç sevmedim alayı kafadan kırıkla dolu beton yığını bir şehir başkent olduğu için gidiyoz yoksa bir foka benzemiyor
İZMİR candır gerisi yalandır :D
Kordon Gaziemir Karşıyaka Çiğili Üç kuyular Fahrettin altay Çeşme alaçatı ve mordoğan I <3 <İZMİR <301 Yorumla- +1 yıl
keko ve kezo dolu bir şehir Ankara :D
+1 yılAllah akıl fikir versin. Tabii zamanında tarih coğrafya derslerini sevdirmezseniz böyle olur. Yavrum Ankara güzel ya da çirkin diye başkent seçilmedi. burada gezene kadar aç bir bak oku. Ankara başkent olmayı hak ediyor ama akp orayı almayı hak etmiyor.
22 Yorumla
Soran+1 yılBen neden başkent oldu demiyorum yahu! Sadece günümüz bakış açısıyla bakalım
- +1 yıl
valla atatürk bu kadar ileri görüşlü değildi. Türkiyenin başına tayyip giib bir şerefsizin kılıçdaroğlu gibi osbu çocuğunun geleceğini bilmiyodu.
+1 yılBence kesinlikle İstanbul başkent olması gerekirdi, ki zaten ''Gizli Başkent'' İstanbul. Herşey İstanbul'da çünkü, Yurtdışında Türkiye denince akla hemen ''İstanbul'' geliyor. Fakat Atatürkün bildiği vardı tabi İstanbul çok kritik biryerde, başkent olmak için sakat bir bölgede Atatürkte bunu bildiği için birdaha böyle şeylerin yaşanmasını önlemek için Ankarayı başkent yapmış, bence akıllıca.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 648 cevap paylaştı. başkent dediğin yer ille kültürel varlıkları olan yer olmamalı, anıtkabir türkiye için önemli bir yer sonçta hem de merkezi bir il olduğu için gayet iyi bence. düşünsene başkentin İstanbul olduğunu, iki katı bir yoğunluk olurdu İstanbul'da. Ankara iyi yani,
00 Yorumla
+1 yılBaşkent olduğu dönemin şartlarına göre düşünmelisin hem güvenli hem de tüm illere neredeyse eşit uzaklıkta olması nedeniyle başkent seçilmiş.
50 YorumlaBen de bir Ankara'lı olarak pek sevmem Ankara'yı. :/
61 Yorumla
Soran+1 yılBendensin 👊
Gizli Üye(36-45)+1 yılEcdadımız İstanbulu başkent göstermiş asıl başkent İstanbul olmalı bütün tarih İstanbul'da ben bir Ankaralı olarak İstanbulun başkent olmasından yanayım...
47 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul başkent olmadığı halde nüfusu kaç milyon. Başkent olsa baş edilmez orda Kocaeliyle falan birleşirler
Cevap sahibi+1 yılÇünkü İstanbul gönüllerin başkenti.. ama yaşamak için istanbulu tercih etmem Ankara daha sakin ve huzurlu geliyor bana..
Soran+1 yılDeniz olsaydı iyiydi 😕
Cevap sahibi+1 yılDeniz olsaydı nem olurdu ve havası boğardı bu şekilde havası daha temiz ve yaşanılır aslında... Deniz yoksada havuzlarımız var :)
Soran+1 yılNasıl gidecez acaba 😧😣
Cevap sahibi+1 yılOrasını bende bilmiyorum eskiden altınparktaki havuza giderdim yıktılar sonra 19 mayıstakine gitmeye başladım orasıda iptal şimdi gölbaşında falan varda uzak bize gidemiyorum :)
+1 yılBana kalsa da başkentlik şehir değil ama konum itibari ile en uygun şehir Ankara . Yani bir savaş falan çıksa, ülkenin ortasında kalacak ve yönetim için en uygun şehir Ankara .
Aslında Atatürk, başlarda Kayseri'yi de başkent diye düşünmüş ama tam hatırlayamadığım bazı sebeplerden dolayı Ankara tercih edilmiş.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEdiyor etmesine de Melih Gökçek şehri oldu resmen orası.
11 Yorumla
Soran+1 yılKurtulamadık
+1 yılAnkara mı? bina bina bina yine bina. resmi binalardan başka başka bişey yok. sevmeyin ankarayı :(
13 Yorumla
Soran+1 yılGel de anlat
- +1 yıl
anlatılmaz yaşanır diycem ama yaşamaktan da bıktım ankarada :(
Soran+1 yılBen de 😕
Aile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı. Ataturk'u sevmesem de sonucta nasinin bulundugu yerin olmasi daha mantikli.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de sevmiyorum ama napalım
+1 yılEskiden Ankara'yı ve Ankaralıları severdim ama bir tanesi sağ olsun fazlasıyla soğuttu..
17 Yorumla
Soran+1 yılAh bu kızlar yok mu
- +1 yıl
Hem cinslerin diye demiyorum ama ALLAH onların güzel günler görmesini nasip etsin..
Soran+1 yılAmin hep birlikte
Soran+1 yılTek kişinin yokluğu yeter..
- +1 yıl
@badfinger Soğuttu dedim Ankaralar kötü demedim. Bir kişiyi baz alarak geneli yargılamak gibi bir hataya düşmem çok şükür dar görüşlü değilim. Sadece şu sıralar içinde Ankara geçen Ankara'yı hatırlatan her şeye soğuğum :)
Gelen anıtkabire mi gelio ya. düzenli yaşam başka hiçbir büyük şehirde ankaradaki gibi değil be kuzu. tamam deniz yok da bizde balık değiliz sonuçta
44 Yorumla
Soran+1 yılDüzenli yaşam? Ankarada?
- +1 yıl
tabiki çok fazla eksisi var melih sağolsun ama yine de herşeyin yeri belli gürültü diğerlerine nazaran az her an biri çantanı alıp kaçar korkusu yok saat 4 tede kadınlar sokakta yürüyebiliyor. çok artısı çok ta eksisi var uzun sürer bu konu fakat yaşanacak nadir büyük şehirlerdendir. BENCE tabiki
Soran+1 yılUlaşım yetersiz en başta metro ağı çok erken kapanıyor
+1 yılİngiliz prensi : dünyanın en güzel şehri İstanbul dur fakat türkler içini mahvetmiştir.
Napolyon bonapart: dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu..20 Yorumla
+1 yılTürkiye'nin tam merkezinde olduğu için Ankara başkent. Rusya'da da öyle mesela. Moskova merkezde olduğu için başkent. Ama kıyaslanırsa en güzel şehri St. Petersburg. Ya da ABD. Washington başkent ama New York daha ünlű. Daha başka var böyle örnekler
00 Yorumla
+1 yılHayatımda 4 maksimum 5 kere gitmişimdir. Ulan Ankara'da bişey var. böyle çekiyor seni kendine. Farklı bir havası var. Bazen buz gibi oluyor bazen ölüyorsun sıcaktan. Ama kopamıyorsun. En çok da hiçbir özelliği yok dediğimiz halde bağlaması şaşırtıyor insanı. Candır Ankara .
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnkara'da yaşamama rağmen milim sevmiyorum , bilmiyorum belkide insanları yüzünden , gece hayatı 0 gibi birşey , gece aktivite yapamıyorsun , otobüsler bile çalısmıyor , Ankara şehir olmayı bile haketmiyor. :D
12 Yorumla
Soran+1 yılGel de anlat Ankara aşıklarına
Cevap sahibi+1 yılAnkara'ya aşık kitleyi az çok tanıdıgımdan laf anlatmıyorum artık :) Bodrum tarafı olabilir , Ege - Akdeniz tarafı başkenti hakeder ama İstanbul'uda tercih etmem :D siyasi konum olarak doğru birtek Ankara , yoksa köyden pek farkı yok Kızılay - Sıhhıye - Ulus üç tane merkezi yeri var gerisi boş oluyor
Öyle deme Ankara’yi sevmeyene bir zulümdür
Bu kadar insanin neden Ankara’yi sevdigini anlamadan Ankara'da yaşamak..
-Yılmaz Erdoğan40 YorumlaBaşkent olduğu için anıt kabir orada zaten. Milli mücadele döneminde güvenli olduğu için Ankara seçilmiş. Allahtan İstanbul değil, bir de olsa napardık bilemiyorum.
60 YorumlaNe demiş şair: Ankara'nın en sevdiğim yanı İstanbul'a dönüşü.
21 Yorumla
Soran+1 yılŞair haklıysa demek ki 😊 bize laf düşmez
Gizli Üye(25-29)+1 yılşu an ankarayi begenmeyenlerin hepsi gece hayatina duskun olanlar. Ankara memurlar icin ideal bir sehir calisanlar icin bazilari yesillik yok demis yalan atmasinlar bari gidin mesela altin parka ya da ovecler deki parka Ankara guzel ve guvenli bir yer.. bence herkes bilmeden konusmasin
10 Yorumla* Nedense Ankara diyince aklıma hep siyaset gelir. Yanılmıyorum, Ankara'ya giden arkadaşım 3 gün sonra geri dönüş yaptı. Siyaset dolu "sıkıcı" bir şehirdir. (Bence)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Konumu nedeniyle savaş sırasında çok önemli rol oynuyor
80 Yorumla
+1 yılBir kere gitmek nasip oldu Ankara'ya. Kızılay'ın sevdim. Bence güzel. Tabii sadece 2 gün kaldığım için güzel gelmiş de olabilir. :D
20 Yorumla
+1 yılanıtkabir orada olduğu için, mecburen :D izmirde olaydı burası olurdu :D
12 Yorumla
Soran+1 yılAnıtkabirden önce başkentti 13 Ekim 1923de
- +1 yıl
atamız öyle istemişse öyle olmuştur :D
+1 yılSevmiyorum ankaradan tasinmak istiyorum bir an once
Bursaya12 Yorumla
Soran+1 yılBursa da güzel ya
Soran+1 yılİyi tercih
+1 yılAnkara Memurlar Şehri olduğundan dolayı işte sevsede sevmesede ailesinden dolayı kalıyor insan
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim durumum işte. Üniversiteye başka şehire de göndermediler ühühü 😢
+1 yılgri bir memur kenti bir zamanlar hak ederdi şu an çağ gerisi
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle metro bile tam değil oturmadı
- +1 yıl
24 saat toplu taşıma olmayan tek avrupa başkenti olarak gurur kaynağımız :D
Ulan siz ne anlarsiniz ankaradan baskennttenn ankarayi goren duyan degil yasayan bilir samimiyet kokar Ankara yalan dumen donmez dondumu de tam doner sonu kotu biter ya siyahtir ya beyazdir ankarada gri olmaz nonoslar degil delikanli sehridir Ankara ...
20 Yorumlayaz turizimin başkenti Antalya, kıs turiziminin bolu, kültür turizimin İstanbul, sağlık turizimin afyon, ankarada ülkenin başkenti olsun :)
20 Yorumla- Devamını Gör (364)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat