Anne babanız tarafınfan evlat ayırımının olduğu,yakın çevrenizin farkında olduğu kimi zaman bakışlardan utanç duyarak böyle bir eziklik yaşamanız sizleri nasıl etkilerdi? Ayırımdan kastım sevgi ayırımı
Allah büyük..
Allah büyük..
Bu dediğini hala yaşamaktayım. İnkarda etmeyen ebeveynlerim var. Ve bununla övünen kardeşlerim. Sana kısa birşey anlatıcam. Bigün genç bi çocuk herşeyini bırakıp bilge bi herifin yanına ögrenci olarak gider. Bilgeye''bütün param bu. Çok kötü bir babadan kaçıp ögrencin olmaya geldim'' der. Bu bilge adamda parayı denize atıp çocuğa'' tanrı bizlere iyi yada kötü birer baba vericek diye bir öngürüde bulunamayız. Fakat nerde oldugunu bilmesek bile bir baba vericek'' der. Bu bilgenin adıda epiktetostur.Herifin ne demek istediğini anlayabileceğini sanmıyorum fakat, anlaman gereken şuki, geçer zaman durmaz. Seninde dışında gelişen değiştiremeyeceğin şeylerle vakit öldürmek yerine, değiştirebileceğin kadar baba değiştirebileceğin kadar baba adayı değiştirmeye çalış. Kendin için göte giren şemsiye açılmaz diyip, doğmamışlar için hazırlanan şemsiyeleri kırabilirsin. Selametle...
İnkar etmeyen anne baba bende de var. saolasın Allah buyuk..
Anne babalarin yaptigi cok ama onemli bir kul hatasidir evlatlarini ayirmak,evlatlarina ilgide sevgide farklilik gostermek birini maddi manevi desteklemek digerini kaderine terketmek veee
hesap gunu ...evet allahin huzurunda herkes hakkini alacak dislanan evlatda
Senin yazina allah buyuk SOZUNUN bu nedenle girdigini dusunuyorum kirilan kalbi onarmak zordur .Sen yinede onlarin yaptigini onlara yapma saygida kusur etme allah huzuruna sorumlulugunu yapmis bir evlat olarak git.
Bil ki herkes hesap verecek allahin huzurunda bundan kacis yok bu senin su anda duydugun uzuntuyu acini bir anlamda HAFIFLETIR rahatlatir.
Saygilarimla
ben de aynı sorundan yakınıyorum. annem babam hayatlarını dört çocuguna adamış ve herkesın çok ii dedıgı ınsanlar. o yuzden kımse bana yapılanı anlamıyor fark etmıyor. oysa ben her gun ama bıkmadan her gun anlatıyorum bana ne yaptıkalrını anneme. susuyor. butun heveslerımı kırıyor. neden benı sevmvıyor dıye dusundum çok... bılemıyorum. ama ALLAH buyuk. kımse anlamıyo dye cok uzuluyorum.
daha yenı ablam bana farklı davranıldıgını kabul ettı... çOK GEÇ ÇOOOOK
Sen beni anlatmışsın bizde 4 kardeşiz ve aynı şeyleri yaşıyoruz
Yapılmamalı ama çevremde gördüklerimin neredeyse tümünde var.Nedense o anne babalarda sevgiyi az gösterdikleri evladın eline muhtaç oluyorlar.Takdir-i İlahi.Kendine değer vermek ve güçlü olmak için kimsenin sevgi göstermesine bağımlı hissetme kendini.Daha huzurlu olursun.
Yüreğine, kalemıne sağlık..
Cevap
12Cevap
Evet anne babalar genelde çocuklarından büyük olandan sevgilerini esirgerler, sorumluluk alsın büyüsün diye, ama bu sevgi eksikliğini abartır, evlat ayrımına gider bunu da kabul etmezler, çünkü gerçekte o evlatlarını da severler, fakat evlatlarına sevgilerini göztermedikleri için evlat kötü hisseder, anne baba bunu farkedemez, evladıma iyilik yapayım, erkenden süromluluk alsın derken, ona zarar verir istemeden :::
çalış çabala kendi hayatını kur sonra ayrıl onlardan hayatını yaşamaya bakk.. umursama kendini ezik filan da hiss etme. hiç bir anne baba hiç bir neden yüzünden çocukları arasnda ayrım yapmamalı yapıyorsa bu o çocuğun suçu değl anne babalığı iyi beceremeyn insanların suçu.. bu yüzden kardeşine filan da yüklenme bu onun suçu değl sonucta..
2 evladın oldugunda ve onların sevgisinin ustune hic bir sevginin, duygunun olmadıgını anladıgında, ufacık tartısmalarında birine kızıp digerine kızmadıgında ve "sen o-nu daha cok seviyorsun" dediklerinde umarım su yazın aklına gelir.
Haklısınız her anne sızın gibi olsa yada annenız gibi.keşke.. bazı durumlar yaşanmadan anlaşılmaz ama ben gerçekten yaşadım..
ayrım mı? sülaleyi kırar geçirirsin. doğduklarına pişman edersin. bu sefer de ayrımı gizliden yaparlar. senin bokuna kurbanmış rolü yaparak.
o ayrım olacaksa olur.
sen güçlü olup yoluna bakıcaksın, duyarsız olmak zor ve söylemesi kolay ama diyeceğim budur.
Ben de bazen öyle düşünüyorum. Ama ben aslında onların beni sevmek,bana bakmak zorunda değiller. Büluğ çağına kadar. O yüzden fazla takmıyorum.Bazen öyle sürprizler yaparlar ki kendimden utanırım. İyisiyle kötüsüyle annemiz,babamız onlar. Zahmetimizi az çekmediler. Ben evin büyüyüğüm sorumluluk çook
şimdi bi hayırsız evlat var bi hayırlı evlat benim gibi olanlar varmı bilmiyorum ben hayırsız evladım bizimkilerin gözünde hayırlı evlad ise abim zoruna gidiomu dersen evet ama gözüne girmek içinde çaba sarfetmen bana göre gereksiz beni seven böle sevsin dimi :)
ben aılelerın evlat ayırdıklarını düşünmezdım hıc karsılaşıncaya dek... bu sevgı farkından degıl ağır basan duygunun adı nedır onu da bılmıyorum ama anne- baba ilk çocugunu daha bır ayrı sevıyor nedense ..
İlk çocuğum ve asla böyle bir şey yok hayatımı mahvettiler
pozitif olarak ayrıma uğrayan çocuktum ve cidden hiç hiç hiç hoş değildi bu durum .. kendimi hep suçlu hissederdim ..
eğer kardeşin varsa ve o sevilen çocuksa o da benim gibi olacak .. kendini sana karşı hep suçlu hissedecek (biraz vicdanı varsa) .. ben sevilmek için hiç bir şey yapmadım, hatta aksine çok yaramazdım .. neyse .. o günler geçmişte kaldı .. sonuçta artık ne abim ne de ben ailemizle yaşamıyoruz ..
bu yasima kadar aile sevgisi gormedim. yas 24 hala aynen dusmanlari gibiyim.
Yalnız değilim demek
gel bi kahvemi ic ozaman :D
bunu bilinçli olarak mı yapıyolar ? yoksa sebepleri var mı belki hataların olmuştur diğerleri daha az üzüyodur belki bunların etkisi olabilir mi
Maalesef..
zaten bitaneyim sorun yok :D butun sevgileri benimm. :DDD
Ben sevilen çocuk olduğum halde bile abim adına üzülürken onun durumu gerçekten kötüdür sanırım
Benim cocukken boyle cikislarim oldugu zaman daha cok ustune geliyorlardi.
Su cingeneden aldik muhabbetiyle ;( kaderime razi gelip susuyordum :(
Annem büyük abimi çok sever bunu diğer abimle ben biliriz yapacak birşey yok:-)eziklik değil ya alıştık artık:-D
müzikle başka oluyor soru
ben sallamam ya hatta sevmesinler beni uzak dursunlar özgür kalıyım
Hahaha bende 28 benimkilerde dusman el. ne der diye evde tutuyorlar birgun olsun kafami oksadiklarini hatilamm kotuler
Bana hep yaptılar Allah’ından bulasınlar çocukluk hayallerimin katilleri
ona göre davranıyorum
geç bunları bir kalem geçççç
Geçıyorsun da izleri geçmıyor
ayrım yoktu bizde hiç
bizi seven böyle sevdi :D
Ergen misin.? :)
Resmınden kımın ergen olduğu belli..By duck
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar