Elbette karışması gerekir. Yalnız şöyle bir durum vardır. Anne ve baba orta yolu bulma konusunda çocuklara yardımcı olmalıdır. Onun dışında zaten çocuklar kavgayı sulh ile yaparsa karışmalarına hiç gerek yoktur.
Hayır, kardeşler arasına anne baba taraf girmemeli. Hakem olarak girebilir ama adil kalabileceklerse. Kardeşlik bağı, evlatlık bağından daha kuvvetlidir. Bırakın bağı kuvvetli olanlar kendi sorunlarını kendileri halletsinler.
Mecbur karışmaları lazım yoksa küçükken kardeşim benim suratıma bardak fırlatıyordu ya da ben onu kucağıma aldıktan sonra koltuğa çıkıp aşağı fırlatıyordum jxjxjxjjd
Aslında çocuklar bu çatışmalarla bile kişiliklerine katkıda bulunabilir. Anne babalar bunu avantaj haline getirebilir. Kan çıkmadıkça karışmamak gerek diye düşünüyorum 😂
Karismamali. Benim kardesimle aramdaki kavgaya bazen annem dahil olurdu aslinda sorunu cozerdi ama yinede karismamali. Bu tipki kari koca kavgasi gibi. Ben onunla surda kavga ederim ama iki adim sonra oper koklarim cunku benim canim kanim.
Bir müddet izlenmeli. Hatta görmezden gelmeli. Aralarındaki iletişim açısından.. Lakin olay anneye ya da babaya aksettirirse ya da büyürse müdahale edilmeli.
Kontrollu bilinçli bir şekildeyse evet tabikide ama türk ebebeginlerinden öyle bir bilinç beklemiyordum doğrusu çünkü yetebilme gibi düşünce olmadan çocuk getirdikleri aşikar (belli bir kesim hariç de denilebilir herkesi o genelin içine sokmamak lazım).
Ben kardeşlerimle anlaşmazlık yaşayıp çatışırken, yan odadan bi kapı sesi çat, bi bakmışız babam elinde değnek ile çatışmayı isyanı bastırmaya gelmiş o yüzden kavga etmeye korkardık 🤣🤣🤣
Eğer müdahale etmezsen güçlü olan güçsüzü hep alt eder. Ve öocukta kişilik bozuklukları meydana gelir. Güçlüyü güçsüze ezdirmeyeceksin müdahale edeceksin
Bugüne kadar kardeşime sesimi bile yükseltmedim en ufak bir tartışma olmadı bunun ise en büyük sebebi kardeşimin olmaması tek çocuk idealdir tek çocuk yapın kavga çıkmasın hem miras da bölünmez