Çocuklukta öğrenilen bir çok şey zihnimizde adeta yer ediniyor buna kardeş kavgaları ya da sokak kavgaları da ekleniyor. Bir çoğumuz bu küçük kavgalar ile kendimizi savunmayı bile öğreniyoruz (özellikle kardeşlerimizden ). Eskiden çocuk kavgalarında aileler pek karışmazdı sonuçta kendi dönemlerinde de bu kavgalar vardı fakat şimdiki çocuklar kavga etse aileler hemen kendi çocuğunu koruyup müdahale etmeye hatta çocukların ettiği kavgalara dahil olmaya başladı.
Sizce çocuklar arasında olan kavgalara aileler karışmalı mı?
Çocuk kavgaları
Çocuklar arasında olan kavgalara aileler karışmalı mı?
Aslında aileler bir duruma biraz seyirci kalmalı daha sonra müdahale etmelidir gadası. Neden mi? Çünkü çocuklar bazı durumlarda kendi başlarına kavganın nedenini ve sonucunu anlamıyor. Aile bu konuda hakem görevi görerek kavganın sebebini anlamalı, çocukları da bu sebebe göre uyarmalıdır. Ama ailenin en dikkat etmesi gereken nokta çocuklar arasında birinden birine fazla tolerans sağlamamak olacaktır. Türk toplumunda yapılan en büyük hata küçük kardeşlere daima o senin kardeşin denilerek, büyük kardeşe haksızlık yapmaktır. Bu durumuň kesinlikle önüne geçmek gerekiyor.
Benim mahalleden arkadasimla olan kavgama babam karıştı mahalle birbirine girdi aileler karışmamali ufak müdahale olabilir Küçükler hemen unutuyor, devam ediyor oyuna. Büyükler öyle değil
Bazi durumlarda karismak gerek. Yaptiklarinin yanlis oldugu ve birbirlerine zarar vermemeleri gerektigi anlatilmasi gerek.. Ben hem kendi cocuguma karsi hemde diger cocuklara karsi tutumumbu.