AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
166Cevap
Irkçılık yapmak yerine birde ırkçılık yapmamayı bir denese ırkçılık yapan (lar) kazanımınız çok fazla olur.
Orda kurtlere kıllı ve asalak yaşayan canlı türü ha. Bunu yazan arkadaşın annesine kucak dolusu sevgiler sunuyorum kaliteli o. ç böyle yapılır.
olmazzzzzzzzzzz musluman olmakla alakasi yok.. insanlik bu degil... onlar insan olmayi orenememis daha...
Kürtleri severim ama pkk farklı kürt farklı Aleviler benim Müslüman kardeşimdir
Irkcılık anlamında değilde neden bukadar cocuk yapıyorlar :D cidden. En fazla 6 tane.
Bak bacım bende Müslümanım dinimi seviyorum ama sana bir örnek vereyim, peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem de çok çocukluydu, sadece peygaberimiz de değil o dönemde de çok çocuk vardı, şimdi senin yüreğin var mı o dönemdekilerle dalga geçmeye?
Zaten bu konuları sevmıyorum :) Bugünde kürtlere karşı kötü bir paylaşım yapan bir arkadaşım vardı facebookta. Şikayet ettim facebook kaldırdı. sevmiyorum yani. sevmiyorsan bıle oyle paylaşım yapmamalısın.. Haklısın sende. Bu konuları tartışmamak gerek bence.
Bence de :)
peygamber efendimiz kendisi demiyormu evleniniz çoğalınız ben ümmetimin çokluguyla mutlu olurum diye mal
@saguell saygı çerçevesinde konuşalım
kürtlere o kadar ırkçılık yapılıyorki artık bu faşitlere dayanamıyorum bende dağa çıkacagım ulan
Çık sende çık. Kollarını açıp bekliyorlar seni zaten.
islam derki eğer size zulüm yapılıyorsa öz savunma yapabilirsiniz savaşabilirsiniz
Sana kim zulüm yaptı? Tövbe ya.
hz hüseyinde yezidin ordusuyla savaştı türkiye yezidin ordusu gibi hatta öyle kürtlerde hz hüseyin gibi mazlum halk
Kardeşim sevmiyorum böyle konuları tartışmayı. Zaten söze bile hakaret ederek başlamışsın. Senle ne konuşabilrimki ben?
Türke (ırkımıza) ırkıcılığı hangi toplum yapmadı dünyada. Rus çin iran ırak suri yunan bulgar
Gürcü afgan ermeni arabistan (yarımadadaki) arapları
Kim yapmadı
Söylede bizde onlara ırkçılık yapmayak
Ne yapıyoruz öldürüyoz mu?
Kurtler haindir, lazi cerkezi hain olmaz. Kurtler HA İN DİR! Bu kadar.
Dagdakilerine destek veriyolar bu ulkeninin kendine verdiklerini onca seye ragmen vatan hainiler man kafalilar inanmislar dis ulkelerinin oyununa bu ulkeyi kana buluyolar tabi hepsi oyle degil biz az mi kurt sehit verdik
Her müslümanım diyen layıkıyla müslüman olsaydı ohoo
İnsan insan insan renk dil din ırk mezhep fark etmez.
bırak yapsınlar zaten sonunda parçalanacak bir ülkeye doğru gidiyoruz.
Allah ın yarattığına saygi duyacaksin abi
Aynen öyle, hürmet edeceksin
Insanin dogustan gelen ozellikleri yuzunddn kimse kimseyi dislamamali. Ben de aleviyim. Yaradilani severim yaradandan oturu...
Irkçılığa karşıyım , özellikle ülkemizde kürtlere yapılan ırkçılığı anlamıyorum. Pkk ve kürt arasındaki farkı anlamayanları anlamıyorum.
Kürtleri sevmiyorum ama neden? Yani kendi kendime sevmiyorum deyip cikmadim herhalde demi? Türklerin nefretini kendileri olusturdu zaten bu dunyada kimse kimseden nedensiz nefret etmez. Irkcimiyim hayir degilim insanlari renklerinden inanclarindan dolayi ayirmiyorum kalles olanlari ayiriyorum sadece
Ben de Kürdüm, Akpli, Chpli hatta Mhpli arkadaşlarım var. Ne yani bende mi kalleşim , daha fazla hak yeme bence
Kalles olanlari ayiriyorum dedim benimde kürt arkadasim var ama cogunlugu kotu oldugu icin genel olarak konustum
Genelleme yaparak hata yapıyorsun zaten bacım
Ha tabi soyle bir durumda var o kürt arkadasimida hiçbir zaman tam anlamiyla sevip guvenemedim belki gercekten iyi bir insandir ama cogunuz kotu oldugu icin hepinizi kotu goruyorum icinizde mutlaka bir kin var
Amaaan herneyse sonuc olarak sevmiyorum ugrasamam sizde adam gibi dursaydiniz bunlar olmasaydi niye Lazlara ayrimcilik yapilmiyor kurtlere yapiliyor otur bunu düşün once sorgula ayrica milletin inancini sorgulamak sana dusmez imanin kimde oldugunu bir Allah bilir. Vatana ihanet etmek dinde var mı bide bunu dusun
zalimlik yapan onlar bu türklerin aynısı biz onlara yapsaydık onlarda dağa çıkardı
Siz duzgun durdugunuzda biz size ne yaptik?
Kürtleri sevmiyenler kürtlere kurban olsun her kürt aynı degildir
Irkçılık ile Sünni veya Alevi olmanın bir alakası yok. Türklük veya Alevi Sünni Olmayı ayrı ayrı değerlendirmek doğru degil. Şahsen ben Kürt ırkını sevmiyorum saygıda duymuyorum eğer bu günah ise günah benim. Kimse kendine dert etmesin.
Zaten senin gibi ilk fırsatta uygunsuz kelimeler yazabilen diğerinin Müslümanlıktan bahsetmesin çok trajik Allah seni affetsin
Yazabilen birinin
Irkçılığa çağıran bizden değildir. Irkçılık için savaşan bizden değildir. Irkçılık üzere ölen de bizden (Müslümanlardan) değildir.
[Hz. Muhammed]
@Scofild
Ben ırkçılık yapmıyorum. Kimseyi kimseye kırdırmıyorum. Ben Kürt ırkını sevmiyorum ama bunu herhangi bir ortamda belli etmiyorum gidip Kürtleri öldürmüyorum. Bunu yapanlara soracaksınız
Kürt ırkını sevmeyebilirsin ama üste saygı duymuyorum yazmıssın Allahin yarrattigi her canliya saygi duyacan sevmeyebilirsin.
@Scofild
Ülkemin insanlarını katleden kundaktaki bebeğin canını alan ve bunları destek veren hiç bir ırka saygıda duymuyorum desteklemiyorum da sevmiyorum da
benim etrafımda binlerce kürt var destek vermeyen namazı niyazı yerinde olan bunları içine alıp genelleme yapıyon demek oluyoki SEN IRKÇISIN.
@Scofild
Destek vermeyen kürt yok. hepsi içten içe bunları destekliyor ya da başka menfaatleri vardır. Asıl bu katliamı yapan insanlar ve bunlar bir şekilde çanak tutan insanlar IRKCIDIR. Ben Irkçı değilim Allaha şükür Müslümanım eğer ki bunu yazıyorsam bana Irkçı demeye ya da Müslüman değilsin demeye kimsenin hakkı yoktur.
Sen geneelleme yapiyosun yapmaya devam et öyle insanlar varki destek vermeyen onlarında günahına giriyon girmeye devam et.
Diğerlerini bilmem de Aleviler kimseyi ezmez kardeşim, yanlış bilgi paylaşma.
Eziyorlar da senin bir boktan haberin yok
sen Alevileri kötülemek için yazdım bütün bunları desene.
aferin kız
Cahile bak :) 3 tane alevi yengem var
sağol @scare.
@soran senin yengenler Aleviliği yanlış anlamış, doğrusunu öğret sen biliyorsan.
cahil diyeceğine de kendini eğit bir zahmet. komik duruma düşüyorsun
Daha fazla konuşarak beni sinirlendiriyorsun en iyisi sus
kesssss
kendisine ırkçı değilim diyip de iyi kürt kötü kürt diye ayırmaları saçma başta:/ onu napsak.
30 yıl boyinca gayet hak ettiler bu tepkiyi bizim tek hatamiz kafalarina kursun sikmamak oldu
islam dininde ırkçılık yoktur sadece islam kardeşliği vardır ırkçılık yapan bizden değildir
Irkçılık yapan zeki bir varlık olabilir mi diye sormak uygundur.
Kürtler de müslüman. Türkiye Cumhuriyetinin kürtleri de var. Her kürt PKK değildir bunu aklınıza yazın. İnsanları yargılamadan önce kendine bakmalı insan. Bu şahıslar karaktersizdir.
olur ama ırkcı davranmak ıslama göre uygun degildir
Bunlar provake amaçlı paylaşımlardır. Irkçılık yapan cahil insanlar.
Provokatif paylaşım diye şikayet edebilirsin. Etmişsindir de
Karşılaştığımda ediyorum.
ilk ırkçılığı yapan iblisti adem soyunu (insanlığı) red etti ve kendini ondan üstün gördü işte tüm ırkçılar iblisin yani şeytanın yolunu takip ederek cehenneme gidiyor..
O kadar Şehitten sonra ben yaparım kimse kusura bakmasın
bende sizi sevmiyoruz faşitler dilimize yasak koydunuz kültürümüze yasak koydunuz halen aynı zihniyettesiniz Allah mazlumlardan yanadır o kadar topunuz tüfeginiz olsun ne yazar sana atamız seyit rızanın güzel bir sözünü paylaşayım idam edilmeden önceki son sözleri Biz sizin hilelerinizle oyunlarınızla baş edemedik bu bize dert oldu ama bizde size boyun eğmedik bu da size dert olsun
Diliniz ve kültürünüz yasak değil şuanda kör müsün her yerde kürtçe var kültürleriniz yaygın daha ne istiyon?
@saguell
daha ne istiyoruz türkler hangi haklara sahipse kürde o haklara sahip olacak kürtlerin yoğun yaşadıgı yer özerklik olacak özerklik alanda iki resmi dil olacak türkçe ve kürtçe kürtçe eğitim olacak kürtler eğitimini öğrencilere kendi verecek herhangi devletin adamı olmasın çünkü bizi asimile etmeye çalışıyorlar devlet dairelerinde kürtlerin yogun yaşadıgı yerde devlet dairelerinde çalışan kişiler kürtçe konuşarak hizmet verecek kendi öz savunması kürt halkı kendisi sağlasın
Oldu canım!!
SiZ türkiyeye gelin bir de özerklik isteyin!!
Almanyadaki türkler istiyo mu mal!!
@saguell
bizmi türkiyeye geldik mal bikere bu toprakların ismi anadolu bu küçük asyanın adı anadolu ne türkiyesi siz ırkınızın ismini koymuşsunuz siz israil gibisiniz israil nasıl filistinlilerin topraklarını gasp ediyor sonra bizim diyor siz nerden geldigibnizi biliyor musunuz atalarınız çekik gözlü bizler türkler çinin o tarafındayken mezopotamya topraklarındaydı
Siz nerdeydiniz mal
@saguell
türkler ey atalarınız çekik gözlüydü ve ve göçebeydiler sabit yerleri yoktuki Bİ BAŞKA YERE GÖÇ EDİYORLARDI Bİ BAŞKA YERE göçebe kuşları gibi anadoluya gelince göçebeligi bıraktınız türkler anadoluya ayak basmadan önceleride kürtler mezopotamyadaydı ırak iran suriye ve anadolu buralarda yaşıyordu kürtler anadolunun doğu yerlerinde yaşıyordu ta ırak iran ve suriyeyi hatta ondan dafazda yerlerde yaşıyordu kürtlerin devleti hiç olmadı diyenlere kürtlerin devleti oldu ama sizin gibi yapmadı devlete kendi ırkının ismini koymadı atamız sellahadin eyyubiye bak
mal kürtlere neden mezopotamya çocugu diyorlar hiç kafan çalışmıyormu sen kesin mezopotamya nedir onu bilmiyorsun hiçbi coğrafya dersi almadın cahil işte
Madem siz burdaydınız neden turkiyeden once kurdistan yoktu?
Olum siz burada değil suriyede ıraktaydınız pis cahil!!
@saguell
mal hala anlamadınmı kürtler kendi devletlerine kendi ırkının ismini vermiyordu çünkü milliyetçilik değil ümmetçiligi esas alıyordu atalarımız insanlık yapmış ama keşke yapmasaydı çünkü türklerin aynısını yapmıyor milliyetçilik tek bir ırk esas alıyor türkler devlet başları olunca bunu kötüye kullandı kürdistan demenin uygun olacagını düşündü kürtler ümmetiz diye diye kürtleri türkleştirmek istediniz kürtler türkler burada yokken doğu bölgelerinde yaşıyordu kürtler göçebe halk olmadı hiç bir zaman geçmişte ataları nerdeyse hala aynı yerdeler belki hatta daha geniş yerlerde edinmiştir türkler göçebeydi sabit yerleri yoktu bir toprakları yoktu sabit değillerdiki topragı olsun anadoluya gelince göçebeligi bıraktınız yani siz kürtlerin yaşadıgı yerlere geldiniz biz çinin o taraflara gelseydik tamam biz sizin yerlerinize gelmişiz derdik
hatta mezopotamyadaki bir devletin kürdistan adında ili var buda yeni konulmamış hala oranın ili kürdistan araştır bak
Irkçıysak bizi beğenmiyosanız gidersiniz
@saguell
osmanlıdayken kürtlerin yaşadıgı coğrafyaya kürdistan deniliyordu hatta atatürkte bir kaç kez kürdistan coğrafyasının adını kullanmıştır kurtuluş savaşından kürdistan cümlesini çıkardınız bizi aldattınız ondan seyit rıza türklere sizin oyun ve hilelerinizle baş edemedik bu bize dert oldu diyor bizi kaç kez kandırdınız ama artık geçmişten dersler çıkardık ondan silahı bırakmıyoruz savaşı bırakınız ama silahı asla size güvenilmez size güvenmiştik bizleri astınız sizler
Peki illa insan öldürmeniz mi gerekiyo?
Hani diyosun ya siz nasıl müslümansınız ırkçılık yapıyorsunuz,
Peki siz nasıl Müslümansınız adam öldürüyosunuz?
@saguell
asırlarca atalarımızın yaşadıgı onlardanda bize emanet edilgigi toprakları göçebeler ırkçılık yaptı diye kendi topraklarımızı bırakıp gidecegiz öylemi bizim topraklarımızı işgal edenler gidecegine bizi kovuyor işe bak
siz bizi öldürün bizde elme toplayalım öylemi diyarbakır mitinginde bomba kyun kürtleri öldürün suruçtaki eylemde bomba koyun suruçtaki eylemcilerde sadece kürte yoktu hatta geneli türktü kobaneye oyuncak götüreceklerdi siz bomba yun patlatın katliam yapın bizde bizim elimizde armut toplasın katırlarımızı vurun yolda geçen araçları tarayın yarlı sivil kürtler bizi askerler tardı dedi kobane topraklarımızı bombalayın kürtlerde size aval aval baksın peki siz nasıl ümmetsiniz türklerle kürtler ümmet değilmi aynı dini inanca sahipleriz niye milletimizi yok sayıyorsunuz neden türkiyede yaşayan herkez türktür maddesini kaldırmıyorsunuz peki siz nasıl müslümansınız hiç bir kürt türke ne mutlu türküm diyene diyeceksin diye zorladımı siz zorluyorsunuz askerde kürtlere komutan ne mutlu türküm diyene diyeceksin diyor bu peki islamın neresinde var
Suruçtaki ve mitingteki bombayı pkk patlattı canım
@saguell
Masumu oynamak için
kürtler mi türklere hayır siz türk milleti değilsiniz siz kürt milletisiniz diye dayatımı siz dayatıyorsunuz bu islamda var mı kürtler türklerin yoğun yaşadıgı yerlerdeki dağlara kocaman ne mutlu kürdüm diyene yazdımı siz yazıyorsunuz peki zulüm değilmi bu haksızlık değilmi peygamber demiyormu haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan diye bize zulüm yapıyorsunuz bize haksızlık yapıyorsunuz kendiniz gibi olmamızı istiyorsunuz hiç bir kürt tek bir türkün ulusal kıyafetine karıştımı siz ama yasak koyuyorsunuz kürtlerin yoğun yaşadıgı yerde az türk dahi olsa o türklerle türkçe konuşuyorlar kürtçe anlamıyorlar diye siz ne yapıyorsunuz kürtlerin yoğun yaşadıgı yerde arkadaş türkçe konuşacaksınız yemin ediyorum bu yaptıklarınıza karşı kendilerimizi koruyunca içinizde bizlere nefret tohumları ekiyorsunuz bide siz türklerin bizlere yaptıgınız şeylerin aynısını size yapıyor olsaydınız kesin elinize silah alıp dağa çıkardınız bunla yetinmezdiniz bütün kürtleri hayvanları ne varsa herşeyini yok
ederdiniz biz sizlerin bizlere bunları yaptıgınız halde biz size kin gütmüyoruz halen barış istiyoruz ve yine barış süreci oluşsun diyoruz kimse ölmesin artık kürtleri oldukları gibi kabul edin bu savaşta bitsin diyuyoruz bırakın bunla ilgili adım atmayı bide üstümüze bombalar yağdırıyorsunuz
Biz sizin üstünüze değil pkknın üstüne bomba yağdırıyoruz
@saguell
pkk niye patlatsın pkk nın nasıl ortaya çıktıgını biliyormusun siz zulüm yaptınız gerçi hala bize zulüm yapıyorsunuzda artık kürtler devletin bu zulümleri karşısında kendilerini savunma ihtiyacı hisseti içlerinden birkaç üniversiteli liderliginde öcalan pkk adında kürt partisi kurdu eline silah alıp dağa çıktılar yaptıgı eylemlerle tanındı ün sahibi oldu ve kürtler şunu gördü umutlandı artık bizimde savunma gücümüz var türklerin askeri polisi varsa bizimde gerillamız var gerilla bizi korur git gide katılıp artı hatta solcu türklerden bazılarıda katıldı türkler kürt milletini yok saydıkça pkk küçülmedi iyice büyüdü ırakta varlar suriyede varlar iranda varlar avrupa ve amerikada varlar hdp zaten barajı geçmişti hatta hdp bazı türklerinde ilgisini çekmeye başlamıştı niye pkk savaş açsın zaten hdp çok oy alırsa kürtlerin hakları alınacak niye böyle bir şey yapsınki pkk bir kaç yıl savaş açmadıda hiç bir eylemde bulunmadıda hdp başarılı oluncamı savaş açmaya karar verdi
Salak çok oy alsın diye bomba patlattı pkk zaten
@saguell
Ayrıca biz sizin üstünüze değil pkknın üstüne bomba yağdırıyoruz
akp savaşı başlattı hdpnin başarısı akpyi tek başına hükümet olmaktan çıkardı akp hdpyle siyasi yolla başedemiyince çareyi savaşta aradı çünkü savaş çıkarmasa hdp iyice büyüyücek daha çok oy alacak akp hükümetten düşecek hırsızlıktan ülkeyi dolandırmaktan rte oğluda ve diğer bir kaç kşide cezaevini girecegini bildigi için savaş açtı bombayı ortakları işidle yaptılar ben bursadayım burdaki hdp mitinginde kaç kez polis arama yapıyorda o bombaların patlatılacagı gün niye arama yapmadı güvenlik almadı
pkk çok oy alsın diye oy patlatmaz ben buradi türklerin hatta bazı miliyetçi türklerin bile demirtaş ne kadar güzel konuşuyor demelerine şahit oldum sen gündemi takip etmiyormusun diyarbakır mitinginde türk medyası bile ışid yaptı dedi hadi sana sorum polis hdp mitinginde ya da yürüyüşünde bulundugu yerde kalabalık polisler oluyorda diyarbakır mitinginde niye hiç bir güvenlik alınmadı veya tedbir hdpliler tutuklanırken mit biz bilgi aldık ondan hdplileri tutukladık diyorda peki mitingde mit bilgi alamışmı yani
Suruçta da yapcaklardı ama bdpli belediye bizim burası güvenli deyip izin vermedi ayrıca mitingte hiç hdpli vekil yoktu
Amaç kobaniye yardımsa oraya gelenlerin otel yemek paralarını neden kobaniye bağışlamadılar?
Işid niye üstlenmedi saldırıyı hepsine cevap ver
@saguell
pkk da kürt hem pkk ile barış anlaşması yapmadızmı niye durup dururken saldırıyorsunuz hdp binasına bomba atanlar neden yakalanmıyorda hdpliler yakalanıp tutuklanıyor hdp ile ilgili bilgi alıyorda bu mit niye hdpye bomba atanlarla ilgili bilgi almıyor hayret ya diyarbakırda hizbullah kürtlerin evinde kürtleri öldürdü hizbullah saldırı yapmadan önce polisler bilgi veriyor size saldırı olacak diyede madem polisler saldırı olacagını biliyordu sadırı öncesi ve saldırı esnasında hiç müdahale yapmadı hiç yakalamadılar neden göz altına aldıkları ışidçileri serbest bırakıyorda hdplileri tutukluyor bu mit sadece hdp ile ilgili bilgi alıyor diğer bilgileri almıyor mu yani yeme beni
ışid üstlendi bu bir yandaş medyanın haberlerini dinlersen bilemezsin hiç bir şeyi hdp nin her mitinginde polise karışma diyen hdp belediyesini hiç bir mitinginde dinlemiyor hayret bomba patlatılacak gün dinliyorlar çok ilginç hdplileri tutuklayan hdp ninasını kırıp kapılarını kıran polisler hdplileri dinlemiş öylemi her mitingte hdp millet vekilerimi olacak bu zannediyor hdp milletvekilleri sadece eylem yapıyor bir çok yere koşturuyor bursada hdp öncülügüde eylemler yapıldı hepsinde hdp milletvekilerimi katılıyor
Ooooohh iyi oluyo size geberin pis katiller
@saguell
ben bursada hdpnin öncülünde bir yürüyüşe eyleme katıldım hiç hdpnin milletvekileri yoktu bombada patlatılmadı demekki bomba o gün patlatılsaydı pkk yapmış olacaktı öylemi hdpliler 30 kişi hatta 10 kişi bile olunca polis ordusu bizi karşılıyor hdplilerden çok polis oluyor hatta svil polis daha çok oda bursada oluyor ben sana diyarbakırdan bahsediyorum daha kalabalık kitleden bahsediyorum orda polisler olmayacak
niye biz katil oluyoruz l*n mitinge bomba koyan siz hadi onu geçtip kürt milletini yok sayan sizsiniz neyin kafasını yaşıyorsunuz madem bombayı pkk koydu polisler niye arama yapmadı kürt dügününde bir kaç kürt ulusal kıyafetini giydi diye polis tutukladı eylem yapacaklardı karakola diye tutukladık dedi sonra haberde yalan çıktı hatta sonra türk medyanın bazıları haberini düzelti nasıl haber takip ediyorsun sen cahil yarım yamalak takp ediyor megerse karakola eylem yapılacagından değil giydikleri kıyafetten içeri alınmışlar
polisler kıyafetlerinden dolayı içeri attı ama biz eylem yapacaklar diye içeri aldık diyorlar ama düğünde tutukluyorlar bunu yapan mit polis suruçta diyar bakır mitinginde haberi olmuyor astır kuş beyinli
Oohh canIma da değsin
@saguell
öz yönetimler yayılıyor. Nusaybin, Yüksekova, Silopi, Varto ve Bulanık’tan sonra Şırnak’ın Cizre ilçesi, Amed’in Silvan ve Sur ilçeleri, Van’ın Edremit ve İpekyolu ilçeleri ile Batman’ın Bağlar Mahallesi’nde öz yönetim ilan edildi siz saldırdıkça özerlik alan çoğalıyor oh canıma değsin
bencede iyi yapıyorsun siz vurdukça biz kürtlerin toprakları genişliyor daha çok vursanız yakında bir sabah kalktıgında batıdada öz yönetimler yayılır baktınız bati il ve ilçeleride elinizden gitmiş
Olum sussana l*n
@saguell
* faşisti beni susturabileceginimi sandın
Terörist olcağıma faşist olurum daha iyi
@saguell
bunlar ahlaksız insanlar kareşim ırkçılık yapan zaqtran anaıda babasıda farklıdır melezdir kendisie :D hainler
"Ben Arabım, ama Arap benden değil..."Hz. Muhammed'in bu hadisi kafa karıştırıyor:)
"Ben Araplardanım, Araplar benden değildir."
İbn Teymiyye diyor ki: "Bu, Peygamber (sas) sözü değildir."
Özellikle ırkçılık kokan ifadelerin hadis olmaları söz konusu değildir.
Kürtleri genel olarak sevmiyorum , kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Sevmek gibi bir zorunluluğun yok ama hakaret etme gibi kimsenin lüksü yok
ırkçılık yapmak bence çok büyük bir günah allahın yarattığına itiraz ediyosun kabullenmiyosun resmen
bence komiğe alinmamiş bunlar gerçekler. cok cocuk dogurmalarınin amacini bende anlamis degilim
Bak bacım bende Müslümanım dinimi seviyorum ama sana bir örnek vereyim, peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem de çok çocukluydu, sadece peygaberimiz de değil o dönemde de çok çocuk vardı, şimdi senin yüreğin var mı o dönemdekilerle dalga geçmeye?
Müslüman müslümana kurşun sıkıyorsa herşey yapmasını bekleyebiliriz.
Vur göklerden leşleri uçsun, soysuz kürde her gün uludere olsun!
Irkçılık yapan gerizekalıdir
Açık ve net
sen ırkcılık yapanları onların yaptığı gibi yapıyorsun..
ne farkınız kaldı ki?
Muslumanim ama yahudilerden kurtlerden ve turklerden nefret ederim. Bu gunahsada cehhennemde yanmaya hazirim
Aleviyim herkesi severim. Ama boluculere lanet olsun. Irkciysam onlari sevmedgm disladgm icn irkciyim kardsm
aleviler insanı insan olduğu için sever zaten +1
Aynn oyle
1. sorulan soruda haklılık payı var. Gerisi yanlış diye düşünüyorum.
Müslümanlık la ne alaka onu anlayamadım, şu an bunu genşş çaplı araştırmadan böyle bir soru açman seni ırkçı yapıyor bunu anlamayacak kadar küçüksün tabi
Kendi fikirlerinden bence yazmıssın saygı duyuyorum fakat üye yorumlarını koyman hoş olmamış.
İsimlerini sansürlemeseydim hoş olmazdı ama sansürledim
aşağıda kürt arkadaşının yorumuna bakarsan neden ırkçılık yaptığımızı anlarsın
bir milleti yok saymak şirktir ulan şirk siz hayatınız boyunca kürt milletinin varlıgını kabullenmediniz
@saguell Şirk demek Allah a ortak koşmak demektir. kürtlerin varlığını inkar eden yok KARDEŞİM kelimeleri doğru kullanalım lütfen
peki Allahın ben insnanları millet milet ayırdım onlara benlik verdim bu benliklerini kullanmaları gerekir demiyormu peki siz ne yapıyorsunuz bir kere Allahın ayetinin tersini yapıyorsunuz Allahın olması gereken diyen şeye hayır olamaz diyip buyruguna karşı çıkan sizsiniz
kürt milletinin varlıgını kabul etmiyorsunuz Allahda miletleri ben yaratım diyor Allahın ben yaratım bunlar benim delilimdir dedigi miletler içindeki kürt milletini kabul etmiyorsunuz size benlik verdim benliginizle bana ulaşırsınız diyor biz de kürdüz diyoruz benligimizi ortaya koyuyoruz kürt ulusal kıyafeti giyip benligimizi ortaya koyuyoruz bizide Allah bu şekil yarattı bizde kendi kendimi yönetmek istiyoruz bizde remi dil kürtçe olsun istiyoruz bizde kürt renklerini özgürce taşımak istiyoruz
bak sorun kürt olmanz falan değil anlamıyorsunuz aşağıda ki arkadaşın yazdığını bir oku sonra konuş istersen dağdaki kardeşlerimiz size cevabı veriyor kıçınızı yırtın durun diyor bizim sorunumuz kürt olmanız değil
takibi hayır bana burada gerçek Müslüman göstersene... lafta hepsi
Alevilik irk degildir once bunu bir ogren kocum
Sana Irk mı dedim ben
Cocuk git neyin ne oldugunu ogren ondan sonra gel sirf xper kascam diye salak durumuna dusurme kendini..
Amacım xper kasmak olsaydı bu soruya 2000xp vermezdim ayrıca senin bu çocuk dediğin kişi haftada 3 kere dini sohbet veriyor. Senden akıllıyım demem ama sandığın gibi cahil değilim
O zaman irkcilikla alakali soru sordugunda icine alevilikle alakali bisey ekleme cunki ikisi farkli bisey bu arada alevi de degilim madem sohbet veren birisin bunlari karistirmaman gerektiginide bikmelisin... Bu arada kendimde vatanima ve milletime kast eden herkese dusmanimdir sizin tabirinizle irkciyim...
Ooo adam kibir yaptı sohbet veriyom falan oyy
Şu kürtleri savunmayın bana.
Laz, çerkez, alevi, zenci ayırmam da;
kürtlere karşı kin besliyorum.
ne hırsızdan ne ırkçıdan müslüman olur
ırkçılık yapmam normalde ama kürtlerı bende sevmiyorum
Sevmek zorunda değilsin bu ırkçılık değil sadece eziklemeye çalışma
Sozde musluman ve menfaatci icin ortamina gore davranan kisiler yapar.
Resımlerde paylastıgın yorumlara katılıyorum sadece, dogru soylemısler
Ben sizi kavim kavim yarattim diyor allah kendi kavmini sevebilirsin bir sikinti yok
türkiye halkları kardeşitir
Irkçılık yapma onu yapma bunu yapma.
Ben de Gavurları Sevmiyorum O Ne Olacak.
Allaha İnanmayan Cehennemin Dibini Boylar Dost Most Olmaz Onlardan.
Peygamber efendimiz S. A V'ın da dediği gibi "Irkçılığa çağıran, ırkçılık için savaşan, ırkçılık yapan bizden değildir " Irkçılık yapan müslüman olmaz :) Hâtta Müslümanlığı geçtim insan dahi olamaz...
Git Atsızın ırkçılık hakkındaki yazısını oku
"... O zaman sen yahudi bir baskan da istersin..."
Irkçılık bu sistem tarafından halkları birbirine düşman etmek için kullanılan bir olgudur. Din ise sistem tarafından ayrıştırmada kullanılan diger bir araçtır. Ama hiç bir zaman birbirlerini kesmezler kessede hemen yeni bir fetva gelir merak etmeyin
ama kardeş kürtler harbi biraz bokunu çıkartmadılar mı ben pek sevemiyom bunları yapıcak bişy yok üstünüz demiyorum ama sevmiyorumda
aynen katılıyorum sana ırkçılık yapana allah belasını versin bide bu pk nın başı murat karayılanın allah gözüsünü kör etsin
Önce insan olucaksin sonra islami yaşiyacaksin. türkleri severim sirf ALLAH yarattiği için bazen bu sevgim azalsada iyi insanlar yani
Çok haklısın bir de kürtler anlasa bunu aramızda hiçbir savaş olmadığını :((teroristleri bahsetmiyorum bu arada)
kürtleri arapları sevmemek ırkçılık olmuyor ki, türküm türkleride sevmem
Sevmemek ayrı aşağılamak ayrı
öyleler