Cami imamı ırkçılık yapmış olmadı mı şimdi?

2 sene sonra bir heyecanla Bayram Namazına gittim. Öyle pek dinle alakam yok. Bu sefer nedense içimden geldi gittim. Her neyse İmam vaaz de başladı 'Irkçılık şeytan işi, din kardeşlerimizi ezdirmeyin (büyük ihtimalle suriyeli, afgan vs.), müslümab müslümana sahip çıkmalıdır.' dedi ama bu çok hiddetli bir şekilde dedi. Her neyse aradan 1 dakika geçmedi ki: "Ülkemizi terörden, ırkçılıktan koru Ya Rabbi. Bunlar İngiliz oyunları, İngiliz Uşakları" diye saydırdı. Burada şimdi İngilizlere ırkçılık yok mu? Zaten camiye siyasi sebeplerle gitmeyen biriyim çünkü 2 sene önce de gittim mi Vaaz de imam Tayyipi övüyordu. Her neyse vaazın sonlarına doğru da imam dememiz mi klimaları tamir ettirdik, halıları yeni aldık camiye yardım edin. Ulan o kadar aç insan var diyanetin bütçesi aşırı yüksek. Diyanet İşleri Başkanı ali erbaş milyonluk makam aracına biniyor. Bir de camiye yardım diyor. Bir de şöyle diyor: bir cebinizden çıkan 5 lira ahirette 5 milyon lira olarak diğer cebinize döner. Valla dinden uzaklaşmama sebep bunlar. Zaten ateistim geri biraz içim ısınır gibi oldu ama yok maalesef İslam dini bana uygun gelmiyor. Zaten bir sürü şüpheli ayet var..
Cami imamı ırkçılık yapmış olmadı mı şimdi?