+1 yılHerkes kafasından burada konuşmuş aslında görüş paylaşmayacaktım ama sabredemedim çünkü bu tarz sorulardan bıktım neyse konuya giriş yapayım ;
1- Öncelikle yaşadığımız şu düzende herkesin kendi dini, ırkı ve mezhebi olabilir öncelikle saygı duyarım. Ben bir Türk çocuğuyum. Annem, Türk babam Türk dedem Türk akrabalarım Türk... şimdi bunları söylerken gelip bir Kürt benden yardım isterse başımla gözüm üstüne, gelsin evimde misafirim olsun..
2- Eğer ki bu hangi ırktan olursa olsun benim yaşadığım şu cumhuriyette şu güzel vatanda vatan hainliği yaparsa yanımda dilini keserim
3- Ben bir müslüman evladıyım. Ama herkesin dinine saygı gösteririm. Allah katında herkes kendi hesabını verecek. Bak 4 4 lük müslümanım demiyorum Allah affetsin elimden geldiğince Allah için iyiliklerimi ve ibadetlerimi eksiksiz yapmaya calisirim.
4- Benim icin herseyden önemlisi kim bu vatana ne veriyor? Bakiniz bu cok önemli bu topraklara kim hizmet ediyor? Kim neyin gayesinde?
5- Tekrar belirtmek istiyorum ayrimciligi hicbir zaman takdir etmem. Peygamberimiz bile ayrimcilik yapan benim ummetimden degildir arabin diger irklardan bir ustun tarafi yoktur demistir
Burada tek husus vatansizlardir onlar yanimda mümkünse konusmasin en irkcisi ben olurum60 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılmüslümanlar deme arkadaşım. müslümanım diyen o zatı öküzlerin bu davranışını dinimize lanse etmek doğru değil. kimseyi ayırt etmedim bende müslümanım. hatta mezheplerin bile ırk çatışması sonucu çıktığını ve kabul etmediğimi bil... benim için müslüman kimliği varsa ırkın önemi yok. müslüman olmayanada ayrı bir kin ya da nefretim yok. saygım var. saygı göstermeyene lafım var, kendi içimizde daha dinin ne olduğunu bilmiyoruz sanki mükemmelmişiz gibi başkasına boklar atıyoruz... aynaya baksın herkes. ırkçılığın dili dini olmaz. ırkçılık insanın kendi karakteridir.
50 Yorumla
+1 yılAslında hepsi çocuk, hiç birinin haberi de yok kendilerine yakıştırılan laflardan. Şu altta ki yazılar olmasa, hepsi eşit olurdu insanların gözünde değil mi?
https://i.hizliresim.com/4k0Z3Y.jpg
Müslümanlıkla da bir ilgisi yok, insanlığa sığmaz bu ayrımı yapmak. Hangi dinden olduğun önemli değil, bir Hristiyan yapsa bunu doğru mu olur? o da doğru olmaz. İşin ucu zihniyete ve insanlığa dayanıyor. İnsanları ayıran her türlü kavramdan ırk, din, dil gibi.. nefret eder oldum. Hep diyorum ki ortak bir paydamız var, İNSANLIK.
Yetişkinlerin hiç bir şekilde müdahale etmediği bir düzen kurun bakalım, şu çocukları alın bir arada yaşasınlar. Akıllarına pis düşüncelerinizi yerleştirmeyin. Kavga, savaş, ırkçılık, fark nedir bilmesinler. Hepsi birbiriyle öyle güzel anlaşır ki.
Paylaştığın sorulara gelince, ilki doğru. Bunun Kürt olmakla alakası yok. Kimse bakamayacağı kadar çocuk dünyaya getirmemeli. Diğer sorular zaten hoş değil geçiyorum.
Şu sevdiğim sözle bitireyim son olarak.
'Hangi çiçek, diğerini “sarı açtı” diye ayıplar?
Hangi kuş, “farklı ötünce” diğerine yasak koyar?
Derisinden, dilinden ötürü öldürülüyor insanlar.
Ah insanlar! Her şeyi bulup kendini bulamayanlar..'
Charles Bukowski114 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Yorumuna katılıyorum ama bir hata var azerbaycandaki kardeşlerimiz zaten Türk azeri değil onlarda oğuz onlarda türk
- +1 yıl
Harika olmuş cidden
+1 yılIrkçılık yapandan müslüman olur mu demekten önce bence şunu demeliyiz :
Irkçılık yapan biri insan mıdır?
Ona insan değeri vermeli miyiz?
Asla ! Irkçılar insan değildir. Hayvan bile değillerdir. Daha aşağılıktırlar. Mutluluk ırklarda aranmaz. Dinimizde de ırkçılık yoktur. Ümmet olma bilinci vardır.
Zaten şu araştırma bile yeter. Irkçıların zeka seviyesi düşükmüş.
www.mynet.com/.../irkcilar-daha-dusuk-zekali-cikti-614111-1
Bu yüzden bir ırkçı görünce engelleyin. Yüzünüzü çevirin muhatap almayın. Onlar cahildir ve bir şeyden anlamazlar. Onları eğer muhatap alırsanız değerli hissederler kendilerini. Bu rezil insanlara değerli hissettirmeyin.
Kahrolsun Irkçılık milliyetçilik ulusalcılık veya her nasıl tanımlanırsa tanımlansın.
Yaşasın #Özgürlük #Barış #Demokrasi
Yaşasın din ve vicdan özgürlüğü
Dünya vatandaşı olma bilincini yakalamanız dileğiyle. . . :)153 Yorumla- +1 yıl
Ahahah habere güldüm bir de nazi işaretini koymuşlar ki hitlere gönderme yapmışlar. O hitlerin buldurduğu haplarla ayaktasınız silahları arabaları füzeleri sanayiyi geliştirdi avrupanın yarısını alan akılsız sen akıllısın ahaha :D
Bu arada M. Kemal de ırkcı birisiyle ne Mutlu Türküm diyene diyerek bunu gösteriyor.
Ve ilk kabilelerden bu ya da kabilelerin ve devletlerin yıkılma sebeplerinden en önce geleni kendi kültürel ahlaki değerlerine kendi kanından ve soyundan kopması ile gerçekleşmiştir.
Irkcı olup soyunun bilincinde olup buna göre davranan bir kabile Devlet kesinlikle yıkılmayacaktır.
Hep birlikte ilerleyip büyüyecektir. Fakat ırkcılıktan toplumlaştırılıp kendi kan ve soyunu hiçe alıp değersizleştiren bir kabile devlet yıkılacak ve tarihten silinecektir.
Türkler bu zamana kadar geldiyse Türk'lerden başkasını kral etmediği için ırkcı oldukları içindir.
Benim soyumdan olan daima yaşasın düşmanın soyundan olan daima yok olsun. - +1 yıl
- +1 yıl
Not bende Türküm ama vicdanlıyım. Diğer milletlerden arkadaşların tüm Türkleri kötü ırkçı ahlaksız ve vicdansız olarak tanımasını istemem. Vicdanlı olanlarımızda var. İnsanlıpa değer verenlerimizde var. İyi insanlar kardeştir kötüler ise kaleş işte. O kötülerin içine yazın : Irkçılar mezhepçiler devletçiler, özgürlük düşmanları, insanlığın üzerine atom bombası atanlar, faşistler vs vs
Mesele zaten Türk Kürt Ermeni İngiliz olmak değil mesele Ahlaklı olabilmektir :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
164Cevap
En nefret ettigim insan tipidir irkci olan insanlar, kendilerini baskalarindan üstün zan edip baska insanlari ezen, ezerek kendisini yükselten insan bir parca bo*dan farki yok benim gözümde. Islerine geliyorsa mazluma degil güclü birini ezsinler ama bunu yapacak yürek yok. Ben her zaman adaletsizlige karsiyim ve de hep olacayim!!! Soruya sahip olan kisi, sen bu Tür dislamalari ciddiye alma, onlarda zaten hayatlarinda ugrasacak baska hic bir seyleri olmadigi icin böyle anca bilgisayar arkasindan kendilerini rahatlatiyorlar. Insan atigi bunlar. Akilli bir insan böyle konusmaz canim, bunlarin beyini sigirilmis, beyin bitmis bos bos konusuyorlar. Kendi kendine yelleniyor irkci insanlar, irkcilik bir psikolojik rahatsizliktir. Narsistik kisilik bozukluguna benzer bazi yanlari. "Kürtler cok killi degillermi?" Allah icin su cümleye bak, akilli bir insan böyle cümle bile kurmaz, bu anca beyinsel geri kalmis ve dünya görmemis insanlarin cümlesidir. Ben öyle insanlarla tartismam bile benim seviyemde degiller cünkü. Ben kendimi kimseden üstün zan etmem, ama bir insan bir diger insani dislayip ezerse o dislayan insani 2 kat daha ezmeyi cok Severim ki anlasin yaptigi hareketin neler kirdigini!!!
30 YorumlaBirinci soruya katılıyorum. Bazı aileler için geçerli elbette. O kadar çok çocuk yapıyorlar birde bakamıyorlar. Dilencilik yaptırıyorlar. Eğitim desen umurlarında değil. Edep ahlak öğretmiyorlar çocuklarına. Karısını döven çok var. O kürt mahallerinde korkunç anılarım var.
Bazıları da çok efendiler ama. Efendi bir kürt arkadaşım var. Erkek. Büyüklere karşı çok saygılı özellikle. Bir kız kürt tanıdığım var en yakın arkadaşım çok beğeniyorum onuda. Fikirleri davranışları...
Bir terör örgütü de var. Kürtleri devlete karşı biliyor. Baskı yaptığıda oluyordur. Olanları okudukça türklerde kürtlere karşı bileniyor. Birbirinden nefret eden zıt kutuplar her zaman olacaktır ne yazık ki.
Ama asıl fark edilemeyen konu şu. Bu ülke parçalanırsa ırk ayrımı gözetmeksizin herkes katledilir. Terör masum insanları öldürür ve kim olduğu önemsizdir onun için. Bunun tarihteki en bilindik örneği hitler.
Kürtlerde de Türklerde de ırkçılar mevcut.
Küçükken televizyonda bir kürt kızı çıkmıştı ve demişti ki: Ben öldüren değil okuyan kürt olacağım... Kürtler bu sözü benimsemeli ve doğru tarafta yürümeliler. Her iki tarafta dostluk çağrısı yapmalı ki her şey güzellikle sonuçlansın.
2. soru ise oldukça korkunç. İnsanları hele ki dış görünüşlerine göre yargılamak. Bir kürt olsam o sözleri alınırdım. Haddi aşmamalı insanlar.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kürtler kanimizi akıttığı surece ben mi ırkçı oluyorum. Allah belanizi versin. Ulan her gün benim askerim, polisim ve insanım öldürülüyor.. Ben mi irkciyim simdi.. Sevmiyorum kardeşim zorla mi sevdireceksin? Kanımi döken insanı neden Seveyim. Gözlerini kan burumuş. az sayıda iyi niyetli kürt arkadaşı tenzih ederim ama , geri kalanını sevmiyorum evet irkciyim. PKK ismini duyana dek olmayan ırkçılığımla.. Yukarida yine ayni ornek... Killi ve kara kürtleri neden kürtlerden saymiyorsunuz işinize gelince? Onlar da kürt.. Demekki kendi irkiniza da irkcisiniz kendiniz.. Uzaydan mi geldi o kapkara ve killi kürtler? Hiç kabul etmezsiniz onları. Hep aynı şeyler.. İrkciyim evet. Kimseyi de sevmek zorunda değilim.. Benim kardeslerimi katledin , sonra da neden bizi sevmiyorsunuz, ırkçı misiniz.. irkciyim evet.
.. sözlerim bu vatanın bütünlüğünü savunan kürt arkadaşlara değildir, onlar üzerlerine alınmasın.
Alevi başkanı çıkmış TVde, biz muslumsn değiliz diye bağırıyor.. Muslumandan ayrı yerlerde yaşayıp, muslumana kız vermiyorlar.. Bunu hep okuyup görüyoruz.. biz mi irkciyiz onlar mi şimdi?
Araplardan, türklere sahte musluman dedikleri ve çocuk genelevleri falan olduğu için hazetmeyiz.. onlarda ırkçılık varken bizde neden olmasın?
Ben ırkçı musluman değilim deyip ayaklarına mi kapanmaliyim? Yıllarca mavi boncuk dağıttık tüm dünyaya, kurdu de arabî da bilmemnesi de tepemize cikti yüz verdikce..
Soruda üzeri ortulu ama müslüman turkler suçlanıyor yazıda... değil dense bile sorunun kuruluş tarzı ve altındaki ornekler yine zavallı kurtler ırkçılığa maruz kalıyor gibi.. Bir Allah un kulu da çıkıp da demiyor ki , bu kürtler aleviler ermeniler İsrailliler ve tüm dünya bizden ne istiyor? Cevap vereyim.. Yok olmamızı.. Bu kadar. ırkçılığın en büyüğü türk ırkına yapılıyor dünyada. Zavallı kürtler aleviler geyiği yapmasın kimse burada.20 YorumlaBu mesele bu kadar dar çerçeveden ele alınarak tartışılmaz. 2 tane zibidinin lafı alınıp topluma mal edilmez. Her millette iyi insan var kötü insan var. Kaldı ki Müslümanlığın ne olduğunu da insanlar belirlemez. Yaptıkları kendilerini bağlar. Kürtlerde ya da diğerlerinde ırkçılar yok mu? Acaba Kürtler ne yapıyor da bu halkların tepkisini çekiyor, hiç kendilerini sorguluyorlar mı? Türklerin hepsi tertemiz pür-ü pak demiyorum. Ama bu devletten aldığı maaşla karnını doyurup, bu ülkenin hastanesinden doktorundan hastalığına şifa bulup, bu ülkenin okulunda okuyup üni. diploması alarak yurt dışına gidip, bu ülkenin vergisini veren vatandaşları! sayesinde yolundan, köprüsünden, barajından vs. faydalanıp elektiriğini, suyunu, kaçak kullanıp, ve buraya sığdıramayacağım ülkenin her imkanından belki de diğer vatandaşlardan bile fazla faydalanıp sonra da yurtiçi-yurtdışı her mecrada Türkiye'yi Türkleri kötüleyip, hep mağdur edebiyatı yapanları nereye koyacaksın? Her şeyi affederim ama kul hakkını affetmem diyor Allah. Bu milletin hakkından yiyerek geçinenleri müslümanlığın neresine koyacaksın? Peki ya uyuşturucu ticareti ile gençleri zehirleyen, her türlü pislik işle para kazanan, alavere dalavere, gasp, mafyacılık, değnekçilik, hırsızlık, tehdit gibi şeyler yapanları nereye koyacaksın? Hele ki çoluk çocuk, yaşlı genç, masum insanları bombayla, tüfekle, roketle kalleşçe hunharca öldüren, tecavüz eden, kaçıran, soyan hainleri nereye koyacaksın? Müslümanlığın neresinde yazıyor bu? Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir! Bence daha fazla uzatma, alacaklı olarak gelip borçlu olarak çıkarsın benden söylemesi!..
00 Yorumla
+1 yılDediğiniz çok doğru, mesela Amerika'da da bazı insanlar Müslümanları terörist sanıyor. Bence bunun tek sebebi "La İlahe İllallah" lafzını kullanarak terör estiren bir grup insan. Aynı şekilde bizim ülkemizde de bazı insanlara ırkçılık yapılıyor. Fakat her gruptan, toplumdan, milletten kötü olanlar vardır. Onların suçunu tüm gruba yükleyemezsiniz. Hepsini suçlayamazsınız, hepsini tanıyor musunuz sanki? Örneğin İsrail'in Filistin'e yaptığı zulümlere karşı çıkan Yahudilerin olduğunu biliyor muydunuz? Hiçbir güruha karşı genelleme yapıp kötülemeye, "Türkün Türkten başka dostu yoktur" gibi cahil şeyler demeye kimsenin hakkı yok.
41 Yorumla- +1 yıl
Türkleri sevmek, vatanına milletine sahip çıkmak kötüdür demiyorum bu arada. Ben de milletimi kimseye değişmem. Ama diğerlerini aralarından az ya da çok birilerinin yaptığından dolayı suçlamak ve aşağılamak ne Müslüman'a ne de saygılı bir insana yakışır.
+1 yılHiçbir dinde ayrımcılı yapılmaz. Yanlıştır ve suçtur. Hem bu dünyada, hemde Allah katında suçtur. Günahtır.
Allah herkesi eşit yaratmıştır. Hristyanda olsan, Müslümanda olsan, birsin. Teksin. Ayrım yoktur. Yapanlar öteki dünyada cezalandırılacaktır. Ben böyle düşünüyorum.
Bazen hepimiz yaparız ve bunun öteki dünyada bir bedeli olacak. Ama doğru yolu seçip artık ayrımcılıktan vazgeçip, o insanları sevmeye başlarsan, affedilme olasılığı vardır. Allah affedicidir. Ama sende bun yanlıştan acilen dönmelisin.
Irk ve Mehzep Ayrımcılığı yapanlar asla Müslüman değildir.40 YorumlaElhamdulillah bende müslümanım bende çevremde ırkçılığa maruz kalan biriyim maalesef özellikle karadeniz kültüründen olduğum için kürtlere karşı çok yalnış düşünceler oluşturulmakta buna babamda dahil beni bu yönde yetiştirdi benim kökenim hem çerkez hem laz daha öncesinde rusluk olduğu söyleniyor bu kadar karmaşık olduğum halde bununla gurur duyuyorum çünkü bunu ayrıcalık olarak görmüyorum bilakis yine insanım diyorum diğerlerinden farkım yok bölümüm de yabancı dil iyi ki bu bölümü seçtim bu ülkedeki birçok aşırı ülkücü hareketlere inat müslümanlıktan bihaber yaşayan ırkçılığı destekleyenlere inat kendi ırkımdan olmayan bütün insanları seviyorum ve sonsuz saygı duyuyorum
20 YorumlaAynen bunu bende cok dusunuorum alevi ya da kurt olarak onlarda dogabilirdi ayrim yapan insanlar birazcik empati yaparka yani kendisini karsisindaki insan yerine koyarak oyle davransin sunniyse tum sunnilerin onyargidan dolayo hepsinin yargilandigini dusunsunler banada irkcilik gibi geliyor cok yanlis bir durum uzuluorum cidden boyle seyler gorunce herkesi genelleyemezsiniz her birey kendine has ve ozel bir bireydir nasil tum muslumanlar iyi değilse kotuleride varsa alevi ya da kurtlerin icinde de iyi olanlar ve olmayanlar var bu aralar kafami cok kurcaliyor bu konular tamda ustune acmissin kurt falanda degilim bu arada
20 YorumlaIrkçılıktan kastın kendi ırkını üstün görmekse haklısın islamiyette bunun yeri yok. Allah'ın lanetlediği yahudelerden bir farkımız kalmaz zaten. Ancak bu sadece kendi kavmini daha fazla sevmek noktasındaysa "Kişi Kavmini Sevmekle Kınanamaz" hadisi şerif'ine göre bir mahsuru yoktur. Diye düşünüyorum.
43 Yorumla- +1 yıl
Benim dinime, dilime, rengime saygılı olan her kim olursa olsun isterse ateist olsun, bende ona saygılıyımdır
- +1 yıl
Tamam ona bişey demiyorumki. Demek istediğim şu. Diyelimki ben amerikaya gittim. 2 kişiyle tanıştım. Birisi arap birisi türk. Bunların arasından türkle arkadaşlık yapmayı ırkı dolayısıyla seçmemin (Arabı küçük görerek değil, Türkü kendime daha yakın gördüğüm için) bir sakıncası yoktur. Bunu demek istedim. Söylediğinede katılıyorum. Benim çevremde çok çeşitli insanlar var. Abim dediğim kütler var. birlikte aç kalıp birlikte doyduğum bir arakdaşım hataylı arap alevisi. Ateistler var. Hristiyanlar vs. Bunlar benim görüşüme ve inançalarıma saygısızlık etmeyen seviyeli insanlar. hepsini çok severim. Ama öz amcam dinime karşı saygısızlık yapıyor. Onu sevmem. Arap alevisi olan arkadaşım amcamdan değerlidir benim için. Bunu de demek istediğimi daha iyi anlatabilmek adına yazdım. Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.
- +1 yıl
Yok yanlış anlaşılmadın sorun yok
+1 yılPeygamber efendimiz
“Kavmiyetcilik yapan bizden değildir. "
“Kavmiyetçilik yaparken öldürülen, bana indirilene iman etmemiştir." Buyurmuş bu konu İslam fıkıh kitaplarında mezhep alimleri tarafindan araştırılıp hükme bağlanmış ırkçılık asla ve alsa caiz değil haramdır denilmiştir.
Buna kur'an da kaynak ayetler vardır.
Hucurat suresi “Allah sizin seklinize değil kalbinize bakar"
Bir topluluk diğer topluluğu alaya almasın kendisinden üzgün görmesin " gibi ayetler de vardır.
Biz bir kişiye ilk önce müslüman olduğu için, sonra Allah im yarattığı insan olduğu için değer verir kimseyi aşağılamaz hor göremeyiz. İslam da hüküm bu dur. Sadece Allah'ın ve rasûlünun düşmanları düşmanimizdir22 Yorumla- +1 yıl
Müslümanlar tek irk değildir. Farklı ırklardan olabilir.
Rabbim iz kur'ani kerimde,
“Biz sizi tanışıp kaynaşasiniz diye kavimlere ayırdık." diye buyurmuştur.
Bir müslüman başka ırktan olan müslümanlar la asla savaşması caiz değildir çünkü Allah teâla tevbe suresinde bunu yasaklıyor bunun sebebi müslümanların parçalanıp bölünmesi birlik emrine karşı gelmesidir. Çünkü Allah teâla muslumanlarin tek vücut olmasını zalimlere karşı durmasını istiyor. İşte bu yüzden birlik emri sebebiyle müslümanların birbiriyle savaşması haramdır.
Sadece bunun caiz olduğu yer ;
Arasında savaş çıkma ihtimali olan iki kavmin arasın düzeltmek için islamin emirleri gereği bu gerginlik ortadan kaldırılması istenir Allah rızası için bu tartışma kapatılması gerekir fakat taraflardan birisi illaki savaş isterse o vakit diğer müslüman toplulukları savaş istemeyen tarafa geçer ve illerde savaş isteyen karşı tarafla savaşır. Bu da Allah teâla nın emridir sadece bu durumda caizdir
+1 yılmaalesef öyle insanlar var alakalı alakasız konuları kürtlere bağlıyorlar bir Türk olarak utanıyorum öylelerinden tamam anladık sevmiyorsun da niye aşağılıyorsun analarına babalarına çocuklara küfür ediyorsun hadi kinin var niye iki de bir gösteriyorsun mevlana ne olursan ol gel demiş insanları yargılamak sana mı kalmış ya te Allah'ım böyle ırkçı insansanız uzak durun ya her toplumdan kötü çıkabilir herkes aynı değildir heralde öyle düşünsenizde kürtlerle kılın tüyün alakasını nasıl kuruyorsunuz bir arada Türk erkekleri kıro kıllı diyorlardı sonra Türk kızları yok suriyeliler vs vs sonra ruslara sardınız onları övdünüz bizlere sövdünüz ne bu ya barış içinde yaşamak zormu düşmansan da düşmanlığını bil evindeki yemek güzel olmasa nedenini kürtlere/lazlara bilmem hangi topluma bağlayacaksın
10 Yorumlaustunluk sadece takvadadır.. ancak kısıler bır seyler hakkında onyargıya dustugunde degıstırmek kolay degıldır.. etme bulma dunyası..
peygamberımızın amcası hamzayı bır vahsı katleder.. kalbını yerınden cıkartır.. ve sonra bu adam musluman olur gelır peygamberımızden ozur dıler allaha tovbe eder.. koskoca kaınatın peygamberı.. benden uzakdur der!! adam namazlarda en arka safta yer alır.. gecmısı unutmak kolay degıldır.. ancak suda unutulmamalı!! bır masuma kıyan tum ınsanlıgı katletmıs gıbıdır10 Yorumla
+1 yılmesela kendini bilmez hizbullah ışıd filan MÜSLÜMAN ismini kirletiyorlar ama biz öylemiyiz?
işte bu yüzden biraz sıkıntı oluyor.
malesef ülkemizde kurunun yanında yaşda yanıyor ve bunu yapan çoğu kişi oradan çıktığından artık ırk adını aldı
bizim derdimiz kürt türk alevi laz falan filan değil sıkıntımız derdimiz ülkemize kültürümüze leke sürenler yedikleri kaba pisleyenler.
bir çok kürt arkadaşım var Allah var çok iyi insanlar ama diğerlerinden farklı bazılarını görüyorum adamlar vatana ihanet pişinde ha bire provakasyon yapıyor vs. vs10 Yorumla
+1 yılİyi niyetle yazılmış güzel sözler lakin bir nokta var çok ince, çelişkili ;kimse kimsenin müslümanlığının sahte ya da gerçek'olduğuna karar veremez Allah bilir kim ne derece müslüman, sonra kavga ve isyan baş gösterir, Tabi ki hiçbir ırk hiçbirinden üstün değildir fakat şunu yazıcam toplumun kanayan yarası,'milliyetçilik'ırkçılıkla aynı kefeye konup karalanıyor, bu nasıl bir tehlike ve gözü kör olma durumu,
Sözüm bunu yapanlara, milletini sevmek, diline, dinine, kültürüne sahip çıkmak demek millet olmak demektir, ırkçılık kafatasçılıktır, iki fark kavranmalı... Ülkemizde etnik köken sorunsalını oldukça kaşıyan var umarım bence yararlı olur, ama zihniyetler kolay değişmez, ideolojiler sizw bağrınızdan kopan iyi niyetler tarafından aşılanmadıysa.10 YorumlaPeygamber efendimiz ırkçılık yapan bizden değildir diyor. ama bu ırkçılığı başlatan Atatürk ziya gökalp enver paşa gidi beyinsizlerdir devamıdna h. nihal atsız türkel vs fransız ihtilali ile başlayan ırkçılık akımına onlarda kapılmıştır sen ne mutlu türk milleti falan filan dersen öyle olur
53 Yorumla- +1 yıl
Atatürk'ün adını ağzına alma. Atatürk senin dilini yakar! Atatürk'ün okuduğu binlerce kitaptan 1-2 tanesini oku ondan sonra konuşalım seninle.
- +1 yıl
atatürkün okudğu binlerce kitaptan 2 sini ben okuyorum da sen niye okumuyorsun :D yalan mı? atatürkü atatürk yapan ziya gökalp namık kemal envr paşadır görüşlerini de biliyoruz turancılık diyerek açık açık ırkçılık yapmışlardır atatürk kendisi söylüyor l*n her sözünde türlük türlük
- +1 yıl
Fısss :D
Ne kadar cahil cahil sorular bunlar ya. Cahillik bilimsizlikten gelen birşey, zaten aklını kullanan bu soruları sormaz hem bir keren bu Insanlık ile alakalı birşey. İslam bizim inancımızdır ve burada Irkçılığın yeri yoktu. Allah Teala (başka inançlara göre Tanrı) bize akıl (beyin) vermiştir dimi? O Zaman Aklınızı kullanın. Benim bir çok tanıdığım Alman var kimisinin 5 tane çocuğu var kiminizde 1 tane var ben şimdi desem " Almanlar niye çok çocuk dığruyor" o zaman bu, bir halka karşı, ön yargılı davranmak olmazmı?
11 Yorumla- +1 yıl
Alıntı yaptığım sorulara saçma dediniz değil mi
+1 yılBen bu yazıda Müslüman görmedim "Kürtler çok kıllı değillermi" kelimesini kullanan Ateist Maymundan geldiğine inanan sadece Ateistdir En altdaki yoruma bakarsak da namus bekçisi ibaresi kullananın da Müslüman olmadığı belli Ayrıca sen yorumları doğru bakmadan sadece bu ülkede Müslüman varmış gibi direk iftirayı Müslümanlara atmışsın
Ülkemizde Sorsan Müslümanım diyen ama Müslümanlığın M sini bilmeyen Uyarıda ikazda bulunsan Müslüman değilmiş gibi Müslümanlara tavır alanlara bakarakda Müslümanları Eleştiriyorsan O soruda sorduğun Irkçı sensin ve direk Örnekdeki insanları Müslüman diye lanse etmende bunu kanıtlıyor40 Yorumla
+1 yılMüslümanlıkla bağdaştırmak çok yanlış. Müslüman mı evet Müslüman ama en nihayetinde o bir insan yani bu durum, bu hata insanın ta kendisinde. Ailesi ona kürtleri dışla diye yetiştirdiğini sanmıyorum. Kendini yetiştirme durumu, kendine has penceresinden bakması tamamen farklı. Evet büyük çoğunluk dışlıyor, hor görüyor. Bu büyük çoğunluk bir yerlerden duyuyor, inanıyor. Belki bu yüzden ön yargıları var, anlamadan dinlemeden duyduğuna inanıyor.
Mesela nice Müslüman var ki adam öldürüyor ya da nice Müslüman var ki kumar oynuyor. Hangimiz Müslümanlığın hakkını vererek yaşıyoruz ki? Onlar da öyle. Bu durum genel düşünülmeyecek kadar özel.10 Yorumla
+1 yılGenellikle kürtlere olan ayrımcılıgın sebebi siyasettir.
Dedıklerınize katılıyorum ırkçılık yapmamalı bir müslüman ki zaten şu zamanda kim tam anlamıyla müslüman ki...141 Yorumla- +1 yıl
İşte bu ! bravo size + @PianistKadın
+1 yılsana şöyle diyeyim ben türküm dediğimde bana kimse faşist diyemez türküm ve her yerde de söylerim kimse karışamaz. Ayrıca bu vatanın bölünmesine, tavizler verilmesine de karşıyım. İşte sorun burada milliyetçi geçinince faşist ırkçı oluyosun. Eğer vatan millet sevdik diye ırkçı diyolar ise ırkçıyım ama normalde gidipte masum hiçbir başka ırktan birine bir üstünlük, bir ezme falan bişi yapmadım. Bize ırkçı, faşist diyenlerin kimlere hizmet ettiği belli o yüzden her türküm diyen ırkçı olmuyo bunu da belirteyim
30 YorumlaEvet kesinlikle insanın elinde olmadığı şeylerden dolayı övünmesi veya başkalarını bu yüzden yermesi çok aptalca.
Fakat Anladığım kadarıyla HDP'li Kürtlere göre ırkçılık Kürtler dışında herkese haram. Tuhaf bir din algısı.
Tabi ırkçılık konusu MHP içinde geçerli :/.60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılherşey iyi güzel doğru bir noktaya değinmişsin ancak ayetin mealini yanlış iletmişsin.
Arabın arap olmayandan farkı yoktur değil,
Siyahın Beyaz olandan farkı yoktur. olacak o sanki arap milletini anlatıyormuşsun gibi anlaşılır öyle siyahi insanlarla beyaz tenli insanlar arasında fark yoktur anlatılmak istenen bu yinede değindiğin nokta harika yüreğine sağlık..21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
gelmiş buraya ahkam kesiyorsun sanane banane kimene müslümanlığa bağlamayın ulan herşeyi sanki 4 4 lük yaşıyor herkes müslümanlığı ırk ayrımı yapmayın diyince şimdi ırk ayrımı yapmayacaklar bayılıyorum böyle yapma etme kelimelerine. :D ırk ayrımı yapmıyorum ama her koyun kendi bacağından asılır sen bunları söyledin diye değişicek değil kimse.
63 Yorumla- +1 yıl
Her koyun kendi bacağından asılır doğru ama din kardeşin yalnış Yoldaysa doğruyu göstermek gerek hem ne o öyle banane ondan diyorsun yoksa kendine mi müslümansın
- +1 yıl
herkes kendine müslüman demiyorum sen anlamak istediğin yönden anlamışsın. o kadar çok düzeltmemiz gereken şeyler var ki bir anda olmuyor hepsi senin bunları açıklıyor olmanda hiçbir fayda etmiyor ben ırk ayrımı yapıyorsam eğer sen ne dersen de benim fikrim değişmez . o yüzden boş olduğunu söylüyorum
- +1 yıl
Ne yaparsa yapsın sanane diyorsun yani
Sana katılıyorum. Irkçılığa, kendi ırkını diğer ırklardan üstün görüp diğer ırkları kötülemeyi ben de doğru bulmuyorum fakat milliyetçiliği, diğer halklara saygı duyarak millet sevmeyi, vatan sevmeyi destekliyorum. Allah bizleri kaynaşalım diye kavimler halinde yaratmış. Bundan iki sonuç çıkarıyorum: 1-kendi kavmimi tanıyıp, sevmeyi, kendi kavmimdekilerle kaynaşmayı (siyasi, kültürel, sosyal, her anlamda.) 2- kendi kavmimle ve diğer kavimlerle karşılıklı dayanışma ve her tür ilşkiyi geliştirme
40 Yorumla
+1 yılırkçılık çok saçma evet bir insanın ten rengi değişik diye ırkçılı yapmak bir insan senden farklı düşünüyo diye ırkçılık yapmak bunlar en çirkin ırkçılıklar ama kürt mevzusu çok farklı bence onlar soyutluyolar onlar ayrımcılık yapıyolar asıl. ülkemizde beraber yaşasalar aynı biz gibi bir ayrımcılık görcekleri yok ama onlar yemek yedikleri kaba pisliyolar. biz ülkemizde kullandığımız elektiriğin parasını verirken onlar para almaya gelen çalışanları dövüyolar ayrımcılık görmek istemiyolarsa onlarda bizim gibi yaşasınlar kusura bakma ama o milletin adının çıkmasınında bir sebebi var.
10 YorumlaBugün çocuk istismarının, uyuşturucu ticaretinin, hırsızlığın, teröristin %95'inin kürt olduğu düşünüldüğünde ırkçılık yapmayanın aklına şaşarım. Ben ırkçıyım. Ama kimse bana düşman olana düşman olduğum için beni kınayamaz..
Adamlar benim askerime polisime kurşun sıkacak, benim al kanlı bayrağımı yakacak, kaçak elektrik kullanacak, her türlü illegal işlerle uğraşacak, atalarımın kanlarıyla sulanmış vatan toprağı üzerinde hak iddia edecek,, ben de kardeşlik türküleri söyleceğim ha. Öyle bir dünya yok.30 YorumlaAile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı. Kürtlere yapilan ayrimcilik imralida ki soysuz yüzünden, benim cevremde hep Kürt ve bunlarin hepsi Apo`yu savunup Türkiye düsmanligi yapiyor... Ee bu durumda misal ben onlarla samimi olmuyorum... Merhaba merhaba... Ben onlara saygi duymuyorum sevmiyorum da bu Irkciliksa Irkcilik olsun... Laz cerkez uslu dururken onlarin icinden böyleleri cikiyor... O yüzden hepsi arada kayniyor...
Daha sonrasinda ilber Ortayli hocamizin dedigi gibi Tayyip gelene kadar kürsüy cikip tek tek sayana kadar, Kim Alevi, Kim Arap, Kim Kürt, Kim Türk, Kim Sünni, Kim Gavur pek bilen ilgilenen yoktu... Artik son yillarda bu ayrimcilik cok artti... Buna onun etkisi cok oldu...
Müslüman evet Irkcilik yapmaz, dinimiz baskasinin dini inancina da saygi istiyor... Baskasinin Dini Irki yüzünden onu dislamak hakkinda konusmak KUL HAKKINa giriyor diyor...
Arastirip okuyanlar bilir...20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılBir kere düşünün Türk milletine en çok zararı veren iki ırk hangileridir diye. Bazı şeyleri ne kadar zorlasanızda gerçekleştiremezsiniz. Gerek onlardan olsun gerek bizden bu kadar ölen insandan sonra kimse hiçbirşey yokmuş gibi biz kardeşiz diyemez. Kaldı ki kürtlerim çoğu konu kendilerine gelince ırkçılığa lanet eden ama senin ırkına her türlü hakareti eden terbiyesizliği yapan insanlardır. Siz istediğiniz kadar kardeşlik naraları atın aralarında bir tane kardeşiz diyen varsa on tane senin canına kast eden var inanın onlar türkler kadar iyimser değil bu kardeşlik konusunda. Aralarında dünyanın en iyi insanları olsun farketmez benim kanımı en çok döken onlar ise ben onlara kardeş diyemem benim kardeşleri su an ellerinde silah sınırlarda orada burada bizim güvenliğimizi sağlayan insanlar. Bu kadar.
21 Yorumla- +1 yıl
ilk cumlenin cevabı yanı türklere en cok zarar veren ırk turklerdir
1. Sorudaki haklı. Bakmayacağın çocuğu yapıp da yavrunun başını yakmayacaksın. Irkçılığa tamamen karşıyım ama insanların aptallıkları karşısında zor duruma düşen çocuklara dayanamıyorum.
312 Yorumla
+1 yılTevfik Fikret'in bir sözü aklıma geldi: "Vatanım bütün yeryüzü, milletim insanlıktır."
Gercek böyle ve çogu kisi farkında degil. İnsanlar kalıplaşmış bir şeylere inanarak ideolojik görüşlere sahip oluyor.
Bakın kimlik diye bir şey yok aslında.
Devletler de öyle.
Hepsi insan yapımı...
Gercek ise biziz.
Hem tanrının gözünde, hem de esasında biz insanız.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. kesinlikle bir topluluk genellenemez, en feci en acımasız insanların çıktıkları toplumlardan bile çok iyi insanlar çıkabiliyor. Sunnilik ya da Alevilik zaten bir mezhep bir görüş onlar değişir ama ırk gibi değişemeyen, insanların elinde seçme şansı olmayan özellikleri ile onları yargılamayın. Bu çok iğrenç bir davranış, ancak zekası gelişmemiş insanlar bunu yapar. Yapmayın. Genelleme hastalık olmuş bazılarında.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Kimse ırkçılığı savunamaz zaten. Fakat kürtüm diyen, bölücülük yapan ırkçılık yapmış olmuyor da, türküm diyen mi ırkçılık yapıp, faşist oluyor? Nasıl bir algı kompleksidir bu? Anlaşamamamızın sebebi tamda budur. Laz olan ben lazım demez, Türküm der. Çerkez ben çerkezim demez, Türküm der. Ama kürt olan ben kürtüm diyor. Problem hangi ırktan geldiğin değil, hangi kesime ait hissettiğinle ilgili. Ortada bir ayrımcılık veya ırkçılık varsa bunca farklı ırkların ve halkların birleştiği anadolu yani TC topraklarında yalnızca ayrımcılık peşinde koşarak ben kürtüm diye bağıranlardır. Zira yapılan ayrımda tam olarak bu nedenle oluşmaktadır.
00 YorumlaIrkçılık, ortak bir geçmişi olmamasına rağmen bir milletin ferdlerinin başka bir milletten nefret edip onu insan olarak görmemesidir. Misal bir Türk'ün Papua Yeni-Gine'liyi gördüğünde saldırması, kürfretmesi falandır.
Ancak ortak bir geçmişi olan milletlerin birbirine karşı nefret söylemine başvurması ırkçılık değildir zira nefret söyleminin sebebi geçmişte yaşanmış olaylardır misal Ermeniler-K*rtler, Yunanlar, Rumlar ve Türkler arasında ki karşılıklı nefret söylemleri aslında ırkçılık değildir çünkü geçmişte yaşanan olaylara binayen karşılıklı gelişen duygulardan nemalanır bu söylemler. Kendi ırkını diğer ırklardan üstün görmek ırkçılık değildir zira üstün görmek ayrı bir mevzu içinde nefret söylemi bulunmadığı sürece ırkçılığa girmez.00 YorumlaIrkçı olmak edepsizliktir. Herkes bilmeli ki kimse doğacağı aileyi, ortamı, dini, dili ve ırkı seçme şansına sahip değildir. Ancak insan olmakla hayvan olmayı insanlar kendileri seçer. Kimseye ırkçılık yapmam. Dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun ona göre davranmam. Önce karakter, önce bana davranışı, önce insanlığı derim. Karşımdaki hain, karşımdaki kalleş, karşımdaki çakal olduktan sonra ne yapayım onun dilini, dinini, ırkını? O zaman ona göre davranırım !
10 Yorumla
+1 yılburada kürtler her konuda kendilerini savunmaya gelmişler ama bugün gün içinde bahsedeceğim bir sahneden sonra yok ırkçlık aptallıktır bilmem nedir zırvalamayın. Adam Türk bayrağının üzerine afedersin ama boşalmış ve fotosunu çekmiş. Altınada en iyi Türk ölü Türktür yazmış. Bu ülkede ırkçılık varsa sadece Türkler ve sonradan buraya gelme kürtler arasındadır. Düşünün bakalım evinize misafir aldınız adam iki gün sonra "hoca bir iki benim buraya giremezsin!" dese o adama hay haymı dersiniz yoksa siktiri çekermisiniz?
20 Yorumlaİslamcıları sevmiyorum benim için Kürtlerden farkınız yok artık. Ulan Türkçülere kin besliyeceğinize gidin ilk size silah doğrultana laf yapın. Benim ekmeğimi yiyip taş atana , dinimle dalga geçene , sırf et dağıtan bir çocuk TÜRK olduğu için linç eden öldüren toplumla barışma gibi bir durumum söz konusu olamaz.
Neyseki düşman bizi dinç tutar diri tutar. Er sözüde er yüzüne söylenirmiş eyvÂllah.411 Yorumla- +1 yıl
nicki @Katarinaa yaptığı türkçülük. hey benim ergenim, ezmeye kalkan ezilir, demedi deme :)
- +1 yıl
yazdıkların ciddiye alınıp cevap verilecek cinsten değil ki. had yine de bir şeyler yazayım. birincisi, senin ekmeğini kim almış? sorsan git doğuda yaşa g*tüm g*tüm kaçarsın, git doğuya hizmet et, ben gitmem yaaa oralar çok kokunç ama orda bir köy var uzakta o köy benim köyüm dersin. seninkisi uzaktan aşk :)
ikincisi, bahsettiğin o et dağıtan çocuk bir türk değil, kürt ama güya müslüman kürt (!) işidçi sanılan biri. öyle et dağıtma falan filan da yok ortada, tıpkı sümmeyye erdoğan suikasti yalanı gibi, benim baş örtülü bacımın üstüne işediler yalanı gibi, bu da ergenlere öğretilmiş bir şey. fikriniz hür, vicdanınız hür olsun demiş atanız, o ırkçılık damarıyla olmuyor ama. - +1 yıl
Ahah Doğuya gitsem kaçarmışım. Bırak bu işleri arkadaşım güneydoğudan vs kral gibi yaşanıcak yer var mı ya? Adamlar çocuk başına 600 tl maas alıyor kadın kendisi için 700 tl maas alıyor eşinin tır filosu var yetmiyor birde yalandan o fakirlik belgesiyle maaş alıyor. Artı telefon dolandırıcılıgı yapılıyor. Sorsan onlar eziliyor dağdan inene maaş veren bir hükümete sahibiz. Öyle eziklik nasip olsun tüm gariban kardeşlerime :D
Berkin Elvanın ne b*k yediği ortadaydı masumdu Yasin Börününki sadece bir iddiadan ibaret ne oldu oda çocuk değilmi ne olursa olsun 15 yasında bir insana 20 kişi salırıp linç etti
'Oğluma işkence yapılırken balkondan kadınlar zılgıt çekmiş' diyen bir anayı göze alınca o kadar kolay konuşmamalısın diyorum bence. l*n hadi onu geçtim Fırat Çakıroğlu oda mı kürttü oda mı Işid militanıydı Anlamıyorum gerçekten. Bir kürt çocuğunun eline taş değse vay faşik tece sizi bölücez tece ülkücüler ırkçı falan kürtler birşey yapınca yok iftira o masum değildi onlar özgürlük sava - +1 yıl
ben bir avukatım, istersen sana suç oranlarını çıkarayım da gör iğrençliklerin en çok nerelerde yaşandığını. ezberlenmiş cümlelerle gelmiş burada bikbik ötüyorsun. yavrucuğum, o 600 lira sadece kürtlere verilmiyor. yaşanacak bir yer yoksa bu senin ayıbın, senin utancın, 100 yıldır yaşanacak bir yer inşaa edemediğinden bu insanlar böyle isyandalar.
Fatih dediğin ülkücü senin gibi biriydi işte, öldürmeye giderken ödürüldü. hiçbir ölümü savunmam, hiçbir ölüm bir insanın elinden olmamalı. ama insan dediğin mahlukat da haddini bilmeli. ben sana bedenleri devletin kurçunları türkün roketleriyle parçalanmış 100 lerce çocuk ismi sayabilirim, ben sana hala ne kadar faili meçhul cinayetler olduğunu sayabilirim, ben sana kürt çocuklarının analarının babalarının ellerinden alınıp, asimilasyon politikasıyla türk ailelerin evlerine yerleştirdiklerini sayabilirim, ben sana yakılan köyleri, kesilen başları, yapılan katliamları sayabilirim, ben sana çok şey sayabilirim de ben ölümleri yarıştırmayı...+ - +1 yıl
...+sevmiyorum. ha şunu da söylemekte fayda görüyorum ki: kim ki ırkçılık yapmış tarihte, sonu berbat bir ölüm olmuştur. sen, ilk önce savunduğun fikirleri benimsemeyi dene. gerisi daha kolay olacaktır emin ol küçük ergen :)
- +1 yıl
burada islamcıymış gibi davranıyorsunda sana bir net sorum var Kürtmüsün? Kürtçümüsün? Afedersin ama sende gayet Türk ıkçısısın o zaman sende müslüman değilsin. Kendi tezinizi kendiniz çürütüyorsunuz. Adam gibi görüşünü belirt ondan sonra yaz. Kürtsende k*rt lütfen sus diyorum sana. Belli oldu neden bu kadar dokundugu :D
- +1 yıl
ben mi türküm? ben mi kürdüm? ben mi islamcıyım? ne de dediğini bilmeden boş boş konuşan ergen, sen daha benim ne olduğumu bile anlama yetisine sahip değilsin de gelmiş burada t*rkçülük mü yapıyorsun? A benim ergenim, ne diyim sana :) katarinam benim :)
- +1 yıl
çok doğru Katarinaa+1
Dinden soguyanlarin cogu bunlar yuzunden soguyor iste. Hepsi ayni dine mensup olmasina ragmen karsilikli olarak herkes kendini yuceltip, kendinden olmayani itin bir tarafina sokup asagiladigi icin soguyorlar. Dindarim diye gecinen; Alevi'ye kafir, din dusmani derse, Turk milliyetcisiyim diye gecinen; Kurtlere maymun, siginti, yasamasi haram, ölüleri leş derse daha cok yiyip bitiririz birbirimizi. Siyasetcilerin kurbaniyiz sadece.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben kürdüm ve kimseyle derdimiz yok bunu anlamadınız yılardır asıl ırkçılık yapan ve kürtleri ezen sizsiniz yılarca ne kürtçe müzik dileyebildik ne püşi takabildik ne tütün içebildik sizin bu düşünceniz yüzünden türkiyeniin %60 kürt ama bunu kafanız almıyor malesef bugün olanlardan tc sorumludu eger şehitlere üzülüyorsanız üzülmeye devam edin çünkü biz yılarca kayıplarımıza üzüldük dağda hor gördüğünüz kardeşlerimiz size en güzel cvbı veriyor zaten suzmaz susturulamazlar varın kıçınızı yırtın * ..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle yapanlar İslam'ın İ'sini bilmiyorlar. İslam barış dinidir. Özgürlük dinidir. Kimse doğuştan Dinini, ırkını, rengini, dilini.. seçemez mavi gözlü bir insanın kahverengi gözlü bir insana üstünlüğü olamaz üstün olduğunu iddia ederse de bu kafatasının içinin boş olduğunun kanıtıdır.
20 Yorumla İlk olarak alevilik mezhep onun için ırkcılık ne alaka ikinci olarak ülkesimi seven herkez bu ülkenin evledısır hangı gruptan olursa olsun ancak özellikle hdp ye oy veren kürtler hiç ırkcılıktan yakınmasın onlar kadar ırkcısı yok ac bir bak soayal medyaya türklerin yaptıgı iyiliklerin karşılıgında gördügü kötülükleride görmezden gelemssin bu millet iki milyon suriyeliye bakıyo arap devletlerinin yoplamında bu kadar suriyeli yok diger müslüman milletlerle karşılaştırıldıgında türkler onlardan cok daha iyi bu konuda.
15 Yorumla- +1 yıl
Yalandan övmeyi biliyorsun ama
- +1 yıl
Yalndanmı? bu ülkede yaşayanlar cokmu zengin? ama türkiyeden cok daha zengin arap ülkeleri var neden onlar kılını kıpırdatmıyo türkiye imkanları dogrultusunda elinden gelen herşeyi yaptı. bnim dedigim tükiye suriyelilere beş yıldızlı hizmet verdi demek degil en azından kayıtsız kalmadı. Önemli olan bu yoksa türkiye cok zengin bir ülke degil. ayrıca sokakata yasayanlar kamplara gitmek istemeyenler araştır bakalım devletin suriyelilere yaptıgı harcamaları ülkeyi sevmeye bilirsin ancak yapılanları görmezden gelme...
- +1 yıl
l*n sen ilk önce git tayyibin kaç milyon doları var onu öğren sonra bu ülkeye fakirde , koca sarayın ayrık elektrik faturası 1,5 milyon biliyor musun 1,5... Senin oğluna girecek paradan çıkıyor o faturalar
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. soru müslümanlık ta o soruları açan müslüman mı? ne kadar eminsin bundan?
sadece müslümanlığa takıntılı olduğun için bu başlığı açmışsın.
ayrıca doğuda hristiyan olan bir sürü de insan vardır. sırf tülbent ya da şal takıyorlar diye müslüman olduklarını söyleyemezsin.113 Yorumla- +1 yıl
Müslüman olduğundan emin değilim ama Kürtlerden nefret eden ilk Sırada Türkler olduğu için , soruyu soranların Türk olduğundan adım gibi eminim
- +1 yıl
Her kimse Allah Islah etsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviyim inancim yuzunden hep ezildim. Doguluyum diye hep hor goruldum ama bunu yapanlar hep insanliktan uzak sahislar olduklari icin. Ne 5 vakit namaz ne 30 gun ac. kalmak nede omurlerinde. bir kere gitikleri hac onlari insan ederler. Cahiler. Okuduklari hafiz getirdikleri kurani kerimin malesef zeresini bile anlamamis sah
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSahislar. Ve malesef sunniler safiler hanefiler siiler kendi aralararinda musluman muslumana dusman oldukca bu dunyada diyer irklarda muslumanlari ezerler. Ki islam demek baris demek. Ne hikmetse bizim millet barisin b sinden bile haberleri yok
- +1 yıl
Ablacım sünnilik zaten Hanefi, safi , hanveli ve maliki mezheplerinden oluşur. ayrı bir sey değil yanı. Aleviler ve Şia lar da pek fark yok
Cevap sahibi+1 yılSonucta hepsi Allaha inaniyor ve kimliklerinde musluman yaziyor demi
+1 yılAleviyim Türküm, Müslümanım ve Sünni bir eşle evliyim. En yakın arkadaşım laz,.. Bunun alevi olmakla ya da kurt Türk olmakla alakası yok kişinin kendisi ile alakası var...
62 Yorumla- +1 yıl
Tuğba 17 yıllık arkadaşım selin. Pek goruşemiyoruz onunla son bir kaç yıldr 4. Çocuğu oldu.. Çınarla aralarında az bir zaman var. şu an 10 aylık falan.
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabiiki içinde gerçekten elhemdulillah diyen müslümandır fakat gel gelelim ki türkiyedeki kürtler çoğunluğu oyunu hdp ye verip onu meclise çıkarıp ardından ''melek'' gibi barış diyen parti başkanlarının şimdi meclise çıkarken hemen oturdukları toprağı bölmek istemeleri biz ayrı bir kürdistan kuracağız demeleri hatta bu yolda türkiyeye savaşda ilan ediyoruz gibi tehditkar cümleler kurması üzerine de masum insanları katletmesi, mehmetcikleri şehit etmesi, bomba patlatarak gencecik insanları öldürmesi müslümanlık dışıdır, hdp ye oy veren her kesin elinde şu an kan var, Türk milleti bu nankörlüğü unutamaz, yani aslında bu sonuçlar yani ırkçılığı aslında kürtlerin kendisi oluşturdu şimdi Türklere ırkçı diyor, ekmeğini yediği toprakları bölmek onu koruyan mehmetcikleri katletmek müslümanlık değil. baksana çanakkale savaşında omuz omuza savaştığımız bu toprağı kimseye vermemek için, şimdi aynı milliyetler yok sanki bambaşka bir toplumla karşı karşıya kaldı türkiye.
10 YorumlaIrkçılık yanlıştır tabi ama sadece ırkçılık yapan Türkler değil ırkçılık yapan Kürtler de Araplar da vardır. Olayı sadece Türkler ırkçılık yapıyor kısmıyla ele almak hoş değil. Bugün doğuda Türk Devletine ve bağlı kurumlarına yapılan sldırılar terbiyesizliklerin de haddi hesabı yok
10 Yorumla
+1 yılIrkçı değilim. Ama Ülke'me zarar veripte sonra bedava hayat sürenlere de sinirim! Bu bütün kürtleri oluşturmuyor ama HDP'ye ne kadar oy verdiklerini görünce "çoğunluğunu" oluşturduğunu söyleyebilirim.
Eminim beni ve bizi Yaradan Allah da onlara karşıdır...40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürt arkadsşalrım vardı severdımde.. hdp yi canla başla koruduklarını gorunce arkadaşlığımdan çıktılar.. ayrıca hdp yı kotulediğimizdede anlamıyorum bu ınsanları dıye yanı bız turkleri gerizekalılıkla suçluyolar. neymiş dağdakıler olmesınmiş,, onlarda evlatmış.. bizimkıler kurbanlık koyun sankı.. ayrım yapmayalımda napalım? ilk kendılerı kaybediyo zaten kımsenın kurtlere dediği bişey yok. çok sevdiğim ablam var kurtun ta kendisi ama benm bayrağım turk bayrağı diyebılıyo ve guya kurt bayrağını savunanların akrabasının bayrağını yakmış ınsan. kurt ama sevıyoruz.. nıe haın değil... lazlara kalkıp bişey diyen var mı çerkezıne bısey dıyen var mı alevıye bışey dıyen var mı yok !!! ulkeyı bolmek ıstemıyolar. çünkü Türkler.. sadece kulturel ve yapısal olarak farklı olduklarını bılıp ona gore yaşıyolar.. çünkü insanlar.. toprağın bır butun olduğunu bolunmez olduğunu bılıyolar..
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim görüşüm şu: Bu ırk seçiminiz yüzünden bu konu hiç kapanmıyor. Ülkemize her geçen gün suriyeden şurdan burdan insanlar geliyor. Bakın savaşa bile gitme riskimiz var. Siyasetten anladığım söylenemez ama pkk ve kürtü siz bir tutuyorsunuz. Hiçbir zaman birleşemeyecez bu insanlar yüzünden asla kendimizi başka bir ülkeye karşı koruyamayız. Bırakın şu düşmanlığı artık ya. Hepiniz müslümansınız! Öbür dünya da Allah bizi türk-kürt diye ayırmayacak. Herkes kendisinden sorumludur. Doğarken kimseye kimin evladı olmak istiyorsun diye sorulmuyor. Ben türküm ve sizlerin bu kavganızdan bıktım. Bu ayrımı yapacağınıza zamanında engel olsaydınız! . Şimdi daha fazla konuyu uzatmayın ve yaşadığınız bu ülkeyi korumaya çalışın. O kadar sorun varken hala nasıl bunu tartışırsınız ya şaşıyorum size!
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslen Mardinliyiz, 8 kardeşiz, babam çok dindar ve asla bizi çalıştırmaz (babam evde erkek varken kızlarımı çalıştırmam bu para da haramdır) diyor, sokakta da dilendirmez.
Ve benim babam hasta, doktor çalışmasını desteklemiyor ama çalışıyor, Bizim için.
Annem babam bizi hiç sokağa atmadı. Benden büyük kardeşlerim evli ve durumları iyi, ablam da hemşire, kardeşlerim de Adana'nın en yüksek puanlı lisesini kazandı, ayrıca Seyhan birincisi oldu.
YANİ DEMEK İSTEDİĞİM;
Sadece Kürtler değil çocuklarına bakmayan, çocuklarını atan, ülkenin heryerinde var böyle durumu iyi olmayıp "mecburen" yaşananlar, sonuçta kimse istemez ki çocuğu üzülsün. Şimdi diyeceksiniz ki; çoğunlukla doğuda var falan, evet çoğunlukla doğuda çünkü oraya yeterince bakmıyor devlet. Olan olaylardan dolayı, ama bir yandanda devlette haklı,
ben askerimi öldüren birine neden sahip çıkayım ki?
Sonuç olarak bu lanet teröristler çıksa ülkeden, tüm ülkeye eşit davranılsa, böyle olmaz!21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl*Ayrıca doğru diyorsun. Müslüman ırkçılık yapmaz. Çok şükür namazımızda niyazımızdayız. Irkçlıkda yapmam.
+1 yılKotuye kotu demek lazim tabi ama sirf dogdugu irk sebebiyle dislamak muslumanlikta yok. peygamberimiz (sav) bir cok defa ben sizi taassuptan, asabiyyetten (yani kabilecilik, sadece benim kabilem dogrudur anlayisi) men ettim demistir. herkese buyuk mutefekkir mehmet akif ersoy un irkciligin bizi ne hale getirdigine dair muazzam siiri uc beyinsiz kafanin derdine uc milyon halk siirini okumasini tavsiye ederim
20 YorumlaÖlümlere sevinen başı sözde kapalılar var orda burada allah allah diyen.
82 Yorumla- +1 yıl
Evet öyleleri de var
- +1 yıl
Evet öyleleri de var diye geçiştirilecek kadar basit degil olay. Başınıza ne geliyorsa o öyleleri Yüzünden geliyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiri ırkçılık yapıyor diye dinsizmi oluyor yani? Neden bazı şeyleri bu kadar basite indirgiyorsunuz ki? Oğlu doğuda kalleşçe saldırıda şehit olmuş birinden kürtlerri sevmesini bekleyebilirmisin? Eğer bekleyebilirim dersen zaten sana diyebilecek bir kelime bulamıyorum.
20 Yorumla
+1 yılBunun müslüm ya da gayri müslümlükle ilgisi yok. Irkçılık yapan, insanmıdır onu tartışmak gerek.
70 YorumlaGidip sadece Kürtlere yönelik olan mesajları atarsan senin nereye çalıştığını anlarım. Aynı tipte Kürtlerin mesajları var şehitlerimize hemde laf ediyorlar.
Irkçılığa karşıyım insanlar doğuştan bunu seçemez ama hainlik insanların kendi seçimidir. Dini dili ırkı önemli değildir. Kafasına sıkacaksın leş olacak.30 Yorumla
+1 yılburada yorum yapanların çoğu,18-24 yaş arası. yani malesef ki zamanın gençleri, uzun bir ergenlik yaşıyor. bunların suçu yok, suç bunları eğiten ana babalarda. kim ne derse desin, böyle giderse eninde sonunda bu ülke bölünecek. Kürtler dediğin 20 milyon insan sadece türkiyede, yok kürtmüş de ama türklüğü benimsemiş de yok müslüman kürtmüş de yok oymuş da buymuş. ne demiş üstad? bu ülkede her şey olabilir bir kürt ama olamadığı tek şey var o da kürt olmak.
Ergenler boşuna ağlamasın, yok sayan, yok sayılır bu böyle biline. bu politikayla, çok değil bir 50 yıl sonra tüyküyedeki türk toprakları bir avuç kalacak. Kürdün de türkün de almanın da ırkçılığı iğrençtir. ama etki, tepkiyi doğurur.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAraplardan ve pkklılar nefret ediyorum. Pkklıların arasında Türk'te var bu ırkçılık değil.!
Biz Kürtleri sevmiyoruz diye bişi de demedik. Bizim yaptığımız ayrımcılık pkkyı destekleyen kürtler, doğru yolu bulmuş kürt kardeşlerimiz. Anlatabildim mi? o soruları da yazan akepelidir. Hiçbir Ülkücü öyle saçma salak sorularla milleti germeye çalışmaz böyle bir aptallığı yapamaz :) Araplarıda sevmek zorunda olduğumu sanmıyorum çok üstün bir millet olsaydı biz göğe bakarken onlar taşlara bakmazdı yani :) Türkiye'deki mardin urfa vb yerlerdeki arap kardeşlerime can feda <320 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Dinsel , mezhepsel seçicilik te en az ırkçılık kadar iğrenç bir ayırım türüdür. Irksal ve dinsel yönlendirmelerden uzakta sadece insan olabilmek o kadar zor olmamalı.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSu yasadigimiz topraklarda eski bozkurt yeni adiyla pitpullar olmassa inan edin burada hic bir sorun kalmaz ve adam degiller bakiyorumda kisiler diyorki kim dil uzatirsa vatana dilini keser diyor arkadas hakli internet uzerinden herkes vatan kurtariyor yeterki internet paketleri bitmesin su kurtleri sevmem diyenlere hatirlatirim onlar kadar iyi misafir perver dinini yasayan orfunu adetini sadik olan bir millet yoktur kurtler ve iskocyalilar dunyada ezilen iki millet kurtlerlerin evune gitsen seni nereye koyacagini sasirir agzindaki lokmayi yemez sana verir ve elinden gelenin fazlasini yapar siz boyle oldugunuz surece ulkede silahlar susmaz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 901 cevap paylaştı.
+1 yılBunlar meseleyi gözünden anlayan insanlar göz yani telefonum el vermiyor nerelerine anladıklarına kürt vatandaşın bizimle zoru ne ola ki hiç bir vatandaşımızın bu tarz şekilde aşşağılanmasına gönlüm el vermiyor açıkçası
10 Yorumla
+1 yılne de güzeşl demiş Mevlana : ''Yaradılanı severim Yaradan dan ötürü.''
60 Yorumla- Devamını Gör (208)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler