Şirk konusuna değineceğim. Şirki sadece yahudiler koşmuyor. kendine müslümanım diyenler de şirk içerisinde. Çünkü çoğu kişi yahudiler gibi yaşıyor. Nasıl mı? Gösteriş ve dünyevi arzular için yaşayarak. Yani amaçları Allaha kulluk etmek yerine gösteriş için yaşamak. ve Allah şirk üzerine tövbesiz öleni cennete sokmuyor. Tüm günahları affediyor ama şirki asla. yani şakası yok bu işin. Detaylar aşağıda;
Ümmetim için en çok korktuğum şey, Allah'a şirk koşmaktır. Ama dikkat edin; Ay'a, Güneş'e veya puta tapacaklar, demiyorum. Fakat, Allah'ın rızasının dışındaki gayeler için harekette bulunacaklar ve gizli şehvet, yani riyâ ve gösteriş duygularını taşıyacaklar." (İbn Mâce, Zühd, 21).
"Sizin için en çok korktuğum şey, küçük şirktir." Hazır bulunanlar:
"Ya Rasûlüllah! Küçük şirk nedir?" diye sordukları zaman, Rasûlüllah (asm) şöyle devam etmiştir:
"Küçük şirk, riya yani gösteriştir. Ahiret gününde insanlara amellerinin karşılığı verildiği zaman, Allah diyecek ki:
"Dünya hayatında iken, kendileri görsün diye riya ve gösteriş yaptığınız kişilerin yanına gidin, bakın, onların yanında herhangi bir karşılık bulacak mısınız?" (Ahmed b. Hanbel, V/428, 429).
şirke giren insanların, tövbe etmeden öldüğü takdirde, affedilmeyeceği Rasûlüllah (asm) tarafından haber verilmiştir:
"Cebrail bana gelerek şu müjdeyi verdi:
"Ümmetinden kim Allah'a şerik (ortak) koşmadığı halde ölürse, cennete girer." Bunun üzerine ona dedim ki:
"Zina da etse, hırsızlık da yapsa?" Cevap verdi:
"Evet, zina da etse, hırsızlık da yapsa..."
Peygamberimiz (asm)'in bildirdiğine göre, Cebrâil (a. s)'a bu soruyu üç defa sormuş ve her seferinde aynı cevabı almıştır (Buhârî, Cenaiz, 1, Libas, 24, İsti'zan, 30, Rıkak, 13,14, Tevhid, 33; Müslim, İmân, 153, 154, Zekat, 32,33; Tirmizî, İmân, 18; Ahmed b. Hanbel, V/152, 159, 161, VI/166)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Farketmeden istemeden koşuyo olabilir de nasıl koruncaz bunu yapmaktan?
İnsanların çoğuna uymaktan kaçacaksın. Yalnızca tek olan Allahı birleyeceksin. Şirk koşmayacagına tövbe edip reset attıracaksın kendine. Takvaya giden yola sıkı sıkı tutunacaksın tevazu sahibi olacaksın. dilini ve şehvetini tutacaksın.. Çoğunluga uyarsan seni yoldan saptırırlar. Şeytan çoğunluga hep yol buldurmuştur.
Ayetler ne diyor bak? ;
"Yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye uymazlar ve onlar sadece yalan söylerler." En' * 116
Andolsun, İblisin onlar hakkındaki tahmini doğru çıktı. İnanan bir zümrenin dışında hepsi ona uydular. Sebe 20
Sonra onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Böylece sen onların çoğunu şükredenlerden bulmayacaksın." Ar'af 17
Ve dedi ki: “Benden üstün kıldığın bu kişi kimdir? Andolsun, eğer kıyamet gününe kadar beni geciktirirsen, yemin ederim ki, Âdem'in zürriyetini (nesilini) -azı müstesna olmak üzere- muhakkak kandırıp kendime bağlarım, demişti. İsra 62
Evet fazlasıyla şirk koşuyoruz. Daha bir hafta önce dinin güncellenmesi ile ilgili bir yazı okudum.
Gösteriş için yaşayan bir insanın Allaha kul olması mümkün bile değil. Tevazu sahibi olamaz. takvaya erişemez o kişi. Şirk koşana da müslüman değil müşrik deniyor.
Bunu söylediğim için özür dilerim ama sende bu Cevapla bir nevi şirk koşuyorsun. Kimin kul kimin müşrik olduğuna yalnız Allah karar verebilir.
"Yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye uymazlar ve onlar sadece yalan söylerler." En' * 116
Andolsun, İblisin onlar hakkındaki tahmini doğru çıktı. İnanan bir zümrenin dışında hepsi ona uydular. Sebe 20
Sonra onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Böylece sen onların çoğunu şükredenlerden bulmayacaksın." Ar'af 17
Ve dedi ki: “Benden üstün kıldığın bu kişi kimdir? Andolsun, eğer kıyamet gününe kadar beni geciktirirsen, yemin ederim ki, Âdem'in zürriyetini (nesilini) -azı müstesna olmak üzere- muhakkak kandırıp kendime bağlarım, demişti. İsra 62