Müslümanların şirk koştuğunu düşünüyor musunuz?

Şirk konusuna değineceğim. Şirki sadece yahudiler koşmuyor. kendine müslümanım diyenler de şirk içerisinde. Çünkü çoğu kişi yahudiler gibi yaşıyor. Nasıl mı? Gösteriş ve dünyevi arzular için yaşayarak. Yani amaçları Allaha kulluk etmek yerine gösteriş için yaşamak. ve Allah şirk üzerine tövbesiz öleni cennete sokmuyor. Tüm günahları affediyor ama şirki asla. yani şakası yok bu işin. Detaylar aşağıda;

Ümmetim için en çok korktuğum şey, Allah'a şirk koşmaktır. Ama dikkat edin; Ay'a, Güneş'e veya puta tapacaklar, demiyorum. Fakat, Allah'ın rızasının dışındaki gayeler için harekette bulunacaklar ve gizli şehvet, yani riyâ ve gösteriş duygularını taşıyacaklar." (İbn Mâce, Zühd, 21).

"Sizin için en çok korktuğum şey, küçük şirktir." Hazır bulunanlar:

"Ya Rasûlüllah! Küçük şirk nedir?" diye sordukları zaman, Rasûlüllah (asm) şöyle devam etmiştir:

"Küçük şirk, riya yani gösteriştir. Ahiret gününde insanlara amellerinin karşılığı verildiği zaman, Allah diyecek ki:

"Dünya hayatında iken, kendileri görsün diye riya ve gösteriş yaptığınız kişilerin yanına gidin, bakın, onların yanında herhangi bir karşılık bulacak mısınız?" (Ahmed b. Hanbel, V/428, 429).

şirke giren insanların, tövbe etmeden öldüğü takdirde, affedilmeyeceği Rasûlüllah (asm) tarafından haber verilmiştir:

"Cebrail bana gelerek şu müjdeyi verdi:

"Ümmetinden kim Allah'a şerik (ortak) koşmadığı halde ölürse, cennete girer." Bunun üzerine ona dedim ki:

"Zina da etse, hırsızlık da yapsa?" Cevap verdi:

"Evet, zina da etse, hırsızlık da yapsa..."

Peygamberimiz (asm)'in bildirdiğine göre, Cebrâil (a. s)'a bu soruyu üç defa sormuş ve her seferinde aynı cevabı almıştır (Buhârî, Cenaiz, 1, Libas, 24, İsti'zan, 30, Rıkak, 13,14, Tevhid, 33; Müslim, İmân, 153, 154, Zekat, 32,33; Tirmizî, İmân, 18; Ahmed b. Hanbel, V/152, 159, 161, VI/166)

Müslümanların şirk koştuğunu düşünüyor musunuz?