Umarım en kısa zamanda babalara gelirsin baba
Aile baskısından bıktım artık?
Umarım en kısa zamanda babalara gelirsin baba
Çocuklarına böyle davranan anne baba çok var maalesef, kötü niyetli olmasalarda davranışları çocuğun özgüvenini hayatını çok etkiliyor.
Seni çok iyi anlıyorum üzüldüm okurken içindeki kırgın çocuğu hissettim.
Geçmişini olduğu gibi kabul etmelisin ve geleceğine bugüne bakmalısın.
Kendini ezdirme, kendine güven, kendi kararlarını kendin ver ve arkasında dur bunun kararlı ol. Gerektiğinde karşı çıkarsın (kavga etmeden kaba olmadan tabi saygı önemli) seni zorlayamazlar hiç bir şey için.
Okulunu bitirene kadar sabret sonra rahat edersin ve bu dönemi de iyi geçirmeye çalış yapıcı ol sabırlı ol kendini de önemse.
Zamanla alışırlar saygı duyarlar hayatına, senin hayatın bu kararları sen verirsin anne baba önemli değerli ama hayatını onlar istedikleri gibi şekillendiremezler.
Kolay olmayabilir bu adımlar şimdiye kadar hiç baskın çıkmadıysan hep onları dinlediysen her konuda ama imkansız değil bu başarırsın.
Hedeflerin olsun çalış gayret et sabırlı ol ilerde kendi ayaklarının üstünde durunca daha özgür olursun.
Ailenle de aranı iyi tutmaya çalış ne olursa olsun seni seviyorlar unutma kötülüğünü istemezler ;)
bu haziranda mezun oluyurom evden ayrılıp yeni bir hayat kuracağım kendime ayrılamazsam zaten bu adamı her gece evire çevire döveceyim
Birkaç sene daha dişini sıkmaya çalış ve babanı takmamayı dene. Arkadaşlarını bilmek zorunda değil, ve artık büyüksün bir daha senin adına cevap verdiğinde gülüp geçebilirsin ya da bana sormuştu diye dalgaya vurabilirsin. Bunlara kızan sert biriyse de hiç takma bence kendi haline bırak ilişkilerine hayatına karışmasına müsade etme artık kendi kararlarını verebileceğini ona göster. Zaten mezun olup iş bulduğunda ona da ihtiyacın olmayacaktır... Bu arada da yeni hobiler edin arkadaşlar bul karışmaya çalışırsa da bunun senin hayatın olduğunu anlamasını sağla. Kafana çok taktığını belli edersen daha çok üstüne gelebilir o yüzden onu takmıyomuş gibi davranabilirsin.
dostum yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm. Benim ailemde sürekli beni ezdi bu yaşıma kadar bu yüzden özgüvenim tamamen sıfırlandı. Banada bu yönden etkisi oldu. Hiçbi ortamım olmadı , kız arkadaşlarım olmadı. Bu nedenden mi bilmyorum hiç bir kıza bir his beslemedim en fazla uzaktan beğendiğimle kaldım tanışma fırsatım olmadığı için. Veya diyorum acaba tanıştığım biri olsaydı bunları hissedermiydim durumum psikolojik mi ortamım olmadığı içinmi bilmediğimden bir çare bulamıyorum. Dostum birşey sorcam ama Allaha inancın üzerine doğru cevapla hiç hayatında bir kezde olsa kalbinin hızlı attığı veya içinde birşeyler hissettiğin uzun uzun düşündüğün biri hiç oldumu doğduğundan beri? Eğer çoğu kişi bunları yaşadıysa psikolojik durum olduğu kanısına varıp psikoloğa gidicem en azından bir yol bulmuş olcam dostum o yüzden doğru cevaplayabilir misin?
Cevap
0Cevap
Aynı durumdayım babamı bu şekilde kabullenmeye çalışıyorum. Hem ondan habersiz özgüvenimi geliştirmeye başladım arkadaş ortamlarına girmeye başladım yani. Şimdi bana bir başka bakıyor eskisi gibi azarlamıyor. Tabi huylu huyundan vazgeçmez yine kırıp döküyor ama en azından çok aza indirdik. Allah yardımcın olsun 😔
Kendine yeni bir hayat kur evlen ve onlarla ilişkine mesafe koy
Ben olsam isyan çıkartırdım sen iyi dayanmissin
Bir yerde bir hata yaptım mı diye hiç düşünmüyor bile. Dünyaya getirdim okuttum, aç bırakmadım diyor. ama az kaldı bu haziranda mezun oluyorum ayrılacam evden eğer ayrılamazsamda bu bunağı her gün pataklayacağım.
Al bak benimle aynı şeyleri yaşamış bir kız www.eksiduyuru.com/.../babamdan-nefret-ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar