1 yıl önce irlandaya çalışmaya gitmiştim bir tür stajdı. orda hristiyanlık ile tanıştım ve hristiyan olmaya karar verdim. şimdi türkiyeye döndüm isa mesih'e iman ediyorum. kimliktende değiştirdim ama ailem bunu bilmiyor kardeşim ve annem bu senin hayatın der ama babam çok dindar bir müslüman bunu kabulleneceğini sanmıyorum. ben artık kararımı verdim inancımı sectim ama o bunu asla kabullenmeyecek. ailemle yaşamıyorum. sizce nasıl çözerim bu durumu? lütfen yargılamayın.
Cevabın nedir?
+1 yılÖnceki yazılarda da soran kişinin belirttigi gibi god tanrıdır vs. vs.
Ey arkadaş, o kadar edebiyatla ilgileniyorsun ! Neden azıcık da tarih ile ilgilenmedin. Seni türklerin orta asyada yaşadıgı döneme götürelim. O zamanlar ÖZ TÜRKÇE konusuluyordu. Buna köktürkçe de diyebiliriz ve o zamanlarda senin ve insanların sahip oldugu bir inanma sıgınma duygusu ile yaradanı arayıs, kavrayıs vardı. Ve Cengiz, Sarp, Çağatay gibi insan isimleri ya da varlıklara koydukları isimler. İnsan varlıkları ayırt edebilmek için isimler koydu ve yukardaki kişiye yani yaradana ise Gök Tengri ismini koydu. Tabii sakın yanlıs anlama türklerin hepsi Gök Tengriye inanacak diye bir sebep yok. Türklerin talas savaşı ile islamiyetle tanısmasıyla kendilerinden daha da saglam kaynaklara dayanan bir dini kabul etmeye baslamıslardır türkleri bazı boyları.
Ve Gök Tengri kullanımı azalmıs. Bunu şuna benzetebiliriz; ben köyde yasıyorum ve köyde öyle güzel bir kız var ona tutulmusum onunla konusuyorum ama bana hiç cevap vermiyor ben de ona, ismini ögrenene kadar nazlı diye hitap ediyorum. Türkler de dilin olusumu esnasında Tengri, Kök Tengri diye isimler oluşturmuşlardır.
Sonunda Tengri Kök Tengri'nin bir ismi oldugu ve az önceki örnekteki gibi nazlının aslında bir adının oldugu ve herkes gibi bizim de ona öyle hitap etmemizin toplumsal açıdan daha anlasılır olabilecegi tanımlanmıstır.
Artık ona Allah diyoruz. Siz ne kadar bilmeseniz de Tanrı kelimesini bazı yabancılar cogunlukla islamla hosnut içinde olmayanlar ve bunların gayrimüslim olanları (türk toprakları içinde yasayanlar)(osmanlı) kullanmıslardır.
Tanrının kullanımı günümüzde ise yabancı filmlerde çeviri esnalarında ya da kimi insanlar tarafından bilgisizlik, havalı gözükme çabası ve benzeri sebeplerle kullanımı artmıstır.
Kullanımının yanlıs olup olmadıgını bilmiyorum ama sizin dediginiz gibi Allah değil Tanrı çeviride öyle vs. vs. Sonucta 1 tane yaratan var ve sonucta aynı yere gideceğiz.
Benim düşüncem Allah veya Tanrı demenin yanlıs olmaması.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılkarar senin nasıl hissediyorsan öyle yapabilirsin kimsenin haddi değil seni yargılamak ben müslümanım hristiyanada yahudiyede insansa eger saygım sonsuz yeri içerim hepsiyle müslüman adam değilse onunla yemem ataist insansa onunla yerim farketmez yeterki insanlıktan haberi olsun canını sıkma...
00 Yorumla
Tabiki de tepki gösterecek. Tabiki de kızacak ve bağıracak. Baba bu. "Aferim kızım senin kararın ben oturup yerime saygı göstereceğim sana ve kendi gözlerimle senin nasıl cehennemlik oldugunu izleyeceğim" diyecek hali yok adamın.
Nedim yani inşallah doğru yolu bulursun yine. Bunu gercekten içten istiyorum. İnşallah rabbini tanımadan ölmezsin.00 Yorumla
+1 yılsenin seçimin senin hayatın.. Babana söyleme bnce gereksiz gerginliğe gerek yok gittiği yere kadar gitsin boşver
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
30Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman olarak yanlış bir yol seçtiğini belirtmek görevim daha ilerisinede gitmek kimsenin hakkı değildir. Sende biliyorsundur ki müslümanlara böyle durumlarda sadece doğru yolu göstermek düşer. Şimdi soruna gelecek olursak kararına daha fazla birşey demiyorum ama aile bir çok dini inanca göre silinip atılacak bir yerde değil. Bence babanın babalık hakkını olduğunu unutma ( evrensel olarak da kabul görmüştür) Kalplerini kırmadan onları üzmeden yahut zarar görmeden bu durumu aktarmanı tavsiye ederim ve bu şekilde çözene kadarda açıklama yapma derim. Pişman olmak fayda etmez hem baban hem sen üzülürsün orta yolu bulmaya çalış.
00 Yorumla
+1 yılHristiyan oldunda kardeşim peki tanrı dedin isa sünnet oluyor yemek yiyor aglıyor dua ediyor Kıyameti bilmiyor senin günahların içinmi öldü?
Allahın oglu olurmu? Öldünmü hristiyan olarak cehennemden cıkamıcaksın
islam bir kişiden kurtuldu Elhamdülillah110 Yorumla- +1 yıl
Kardeş sen ne kadar yobazsın ya bizde dindarızda senin gibi insanları aforoz etme merakımız yok islam bu değil insanlara yaklaşımını değiştir islamı temsil edemiyorsun bu ötekileştirici tavrınla sadece kendine değil islama da zarar veriyosun ve bu beni gerçekten rahatsız ediyor.
- +1 yıl
@Mhmtyldz7 Bir insan dinini satıcak kadar düştüyse zaten o kişi bu dinde sayılmaz Kitabı mukaddesteki çelişkiler dolu Onun inandı allah aglıyor lut kızın ilişkiye giriyor tevratın yaratılış bölümüne bak
islamdayken islamla alakası yoktu iyi oldu cıktıgı - +1 yıl
Ben hristiyanlığı savunmuyorum kardeş belki tutumun biraz daha insani olabilir seni gören iyi ki çıkmısım der bu dinden kullanıcı adınla istemeden bu dini temsil eden biri olarak gözüküyorsun bu sayfada. Ona doğruları daha nezih bir şekilde ifade edebilirsin islam senden kurtuldu ifadesi ile o kişinin muhtemel dönüşüne mani oluyorsun müslüman söyleyeceği sözün nelere mal olabileceğini bilmeli. Biraz daha dikkatli lütfen!
- +1 yıl
@Mhmtyldz7 sevgili kardeşim bayan hristiyan olduysa ona ne anlatsan geri dönmez hz. isa ogul allahtır der onlar ne konussak boştur
- +1 yıl
Nerden bilebilirsin dönmeyeceğini kalbini açıp baktın mı? Din Allah'ındır demişsin tamam eyvallah ama hz peygamberin ahlakını tam anlamıyla anlayamamışsın. Hz peygamberi çok geri plana atıyorsun paylaşımlarını ve yorumlarını ediyorum. Kendi çapında ilminle ayetlere tefsir yapamazsın veya hadisleri yalanlayamazsın bu konular Ciddi araştırmalar isteyen konular kimlerin görüşlerini inkar edip kimlere inandığına dikkat et. Meal ve basit mantık kurancılığı yapmayalım.
- +1 yıl
@Mhmtyldz7 yav kardeşimö sen nediyorsun? islamı satan birine m erhamet edip islamı tekrar anlatmayamı başlayım? Eger tevbe etmeden müslüman olmadan ölürse ebedi c ehennemde kalıcak ben demıyorum Allah diyor şirk koşuyor kendısine nisa 116 oku haklısın orda ama böyleleri dine zor döner
- +1 yıl
Ya dönerse? Ama senin bu tutumunla asla dönmez. Kuran ve islam tüm insanlığa inmiş sen onu bu muhataplıktan kendi aklında islam senden kurtuldu diye yorumlayamazsın bu davranışın yanlış olduğunu dile getiriyorum. Hangi hocaya sorsan senin bu tavrını doğru bulmaz dikkat edelim inşaallah hayırlı akşamlar.
- +1 yıl
@Mhmtyldz7 özür dilerim kardeşim yanılmışım haklsın
Allah senin gozune perdeyi indirmis o kadar istemissin ki hristiyan olmayi.. Ne diyelim.. Musluman olma serefine layik degilsin olamayacaksin artik. Oteki tarafta hakikati ogreneceksin bosver simdi istedigini yap.
111 Yorumla
Soran+1 yılben hristiyan doğdum ama sonradan farkettim bunu. allah değil tanrı bu arada
Soran+1 yılAhh sana aciklamaktan olucem haliba ingilizcede god turkcede tanri
Soran+1 yılAllah arapcadir islami tanridir. Daha ne diyim ben sana neee
Soran+1 yılHristiyanlik yaraticisini god u turkceye tanri olarak cevirmisler. Simdi anladinmi. Nolur evet de yoksa ölücem :(
Soran+1 yılEe o zaman neden kendi capinda bana bilgisiz diyorsun. Sen resmen bana yanlis biliyorsun dedin
- +1 yıl
Hristiyan oldugun icin Yaratici olarak " Ben Allah'i degil yani muslumanlarin Rabbink değil benim dinimin god' unu yani Tanrı'yı tanirim." şeklinde bir imaj savundun. Ben de Hristiyanlarda Tanrinin god olarak yaratici olarak sadece kelime itibariyle TDK ya gore karsilik buldugunu soyledim. Türk yazitlarinda kelime olarak ' Tanrı -nin yer bulduğunu bunun sizin dininizle alakasi olmadigini anlatmaya calistim.
Soran+1 yılEe yani eeeee heralde yaniii. Turkce konusuyoruz turkcesi tanri. İngilizce konusaak no allah yes god derdim..
Pfff yemin ederim dunyanin en sacma insani sensin
+1 yılBoşver sen onları,
Çözemezsin, onların gözü bağlı
media.giphy.com/.../giphy-facebook_s.jpg11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın sana katılıyorum gerçekten
+1 yılMüslüman aynı anda hem hristiyan hemde musevi dir ki ztn imanın şartlarından dır hz isa ve hz musa ve diğer peygamberlere iman o yüzden islamı inkar edip hristiyan olman korkunçç ama hz muhammed i de peygamber olarak görürsen gene müslümansın
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır ben hristiyanım. muhammed bir peygamber değildir bana göre. şimdikonu kapansın
+1 yılbıtane edebıyatcının romanı vardı hatırlamıyorum ama gerçekten oğlu hristiyan olup papaz olmuştu bana ters olsada baban dindarsa hoşgörüyle karşılayıp nıye bu seçimi yaptığını sorgular bence bacım
08 Yorumla
Soran+1 yıltevfik fikretin oğlu haluk hristiyan olup rahip olmuştu.
- +1 yıl
aynen tevfik fikret haluk kun defteri diye kıtap yazmıştı oğluna sağolasın bacım aklıma getirdin
Soran+1 yılevet edebiyatla ilgiliyimdir borsada çalışıp edebiyat ne alaka ise :) işte garibim
- +1 yıl
ben ilginçcim bacımda senı bu karara itten olay ne merak ettim bacım hayır gerçi 3 tevhit dinde yınede merakımı maruz gor benım de edebıyattım ıyıdır ama hapishane psikologluğu istiyorum ama babana annen yazık ben sena sölim babana annene vebal yukluyosun çunku babanla annen senı burada emanet en buyutuyor sen bunu sorgulancaklar öyüzden
Soran+1 yılafedersin gerçekten üzgünüm ama bu nasıl bir türkçe ya :)
- +1 yıl
hızlı yazdım klavye yandaydı oyuzden kardeşim
Soran+1 yılönemli değil amacım ezmekte değil kusura bakma cidden anlayamadım yazdıklarını
- +1 yıl
bu Olayı açıkla diyorum anenle babana vebal yüklüyorsun baban zaten gerçekten kalpten imanen düzgün bir adamsa Anca dönmenin nedeni ve onun mu sebeb oldunu merak edıp sorgular ama okadar
Baban kabullenmese de bişey değişmez çünkü sen kararını vermişsin artık ona uygun bir dille anlatmaya çalış en fazla nasıl tepki gösterebilrir ki
12 Yorumla
Soran+1 yılöldüredebilir. umarım o kadar sinirlenmez
+1 yılAZRAİL A. S. Göründüğü Vakit Tövbe Kapısı Kapanacaktır.
60 Yorumla
+1 yılMerhaba kardeşim bende Hristiyan bir Türküm önceden bende müslümandım. Hangi şehirdesiniz bilmem ama kilise pederinizle konuyu konuşun size tavsiyem.
Ne mutlu size İsa Mesih ile tanıştınız00 YorumlaSana iman aşısını iyi vuramamışlar bence anlat yoluna devam et ama bu dinin kıymetini ölünce anlayacaksın
24 Yorumla
Soran+1 yılyo gayet iyi verdiler. ben seçimi yaptım inancım budur. isa mesihe iman ediyorum işte o kadar.
Soran+1 yılben zaten hayırlıyım hanfendi merak etme ailemi bu güne kadar 1kez bile üzmedim. inancımla kötü bir evlatsam eğer tanrı şu an benim canımı alsın
- +1 yıl
Hayırlı evlat olmak size göre ailenin sana aşıladığı empoze ettiği şeye iman etmek mi yoksa kendin gerçekleri araştırıp ona göre iman etmek mi müslümansın ama kuranın türkçesini bi kez bile okumamışsın belli ki bu kadar müslümanlığa inanan bi bağnazsan
+1 yılKeşke önce kendi dinini öğrenip sonra Hristiyanligi secseydin tabi seçebilir miydin? Orası muamma
06 Yorumla
Soran+1 yılislami öğrendim sonra hristiyanlığı seçimimi yaptım. şimdi soruma gelebilirmiyiz
- +1 yıl
Solenicek bişey yok ozaman allah affetsin ne diyim
Soran+1 yılya sizde gram saygı yok mu
- +1 yıl
Saygı görmen için saygı göstermek gerekir ama
Hz muhammet bir peygamber değildir dersen burada benden saygi göremezsin
Soran+1 yılsen sordun bence cevapladım bana göre peygamber değil
Soran+1 yılsana göre peygamber ama bana göre değil. bu saygısızlık değilki hakaret etmedim
Baban cok muslumansa hoşgoruyle karsilamali. Bunu bilmesi gerek
00 Yorumlabenim de aynı sorunum var, içinden yaşa gitsin, onlara gerçeği anlatma , hem onlar mutlu olur hemde sen, ne yazık ki türkiye burası
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılZamanla cozersin. Hala evladisin.
SENin ICIN uzulmekte Haklı
tepki gostermekte haklı.04 Yorumla
Soran+1 yıltepki gösterebilir tabi haklı ama karışamaz
- +1 yıl
Tepki gösterebilir.
Doğrusunu kabul etmen için evladı olduğun için karisabilr de.
Soran+1 yılHmm o zaman bireysel inanc diye birsey yok
Senin ailen hristiyan olsa musluman olmak isteseydin napardon
Soran+1 yılNapardin*
+1 yılİslamdan dönmenin cezası ölümdür eğer ailen şeriatçiyse el fatiha
123 Yorumla- +1 yıl
Bide hiristiyanlk mesihi ilah olarak kabul etmek degildir hiristiyanlar da Allaha inanır dininide biraz araştırarak kabul etseydin bari
- +1 yıl
@Selenayavcı @Aysefrans yazık gerçekten yazık dinden dönenin cezası ölümmüdür? peki şu bakara 252 ayeti ne olacak Dinden zorlama yoktur ne olacak?
Dinden dönenin cezası ölümdür demek Allah resülüne iftira olur hadisi şerifte buhari dinden döneni öldürün derken
islamı bırakıp insanları saptırıp kendı dınıne yöneltiyorsa kötülük yapıyorsa öyle öldürülür bu hainliktir zaten
Soran+1 yılallah islamdaki yaratıcının ismidir arapçadır. hristiyanlıkta yaratıcının adı tanrıdır. isa mesih tanrının oğludur isa mesihe iman edilir
Soran+1 yılkeşke sende google a yazma zahmeti gösterseydin. ya sırf hristiyanım diye benden 2 dakikada nefret edip beni ezmeye çalıştın. senin sadec vaftiz diye bildiğin bebek yıkamanın her mezhepteki halini ezberledim ben. araştırmadan din değiştirilmez zaten merak etme. ben hristiyan doğdum sadece bunu biraz zor farkettim. seni tanımıyorum ama eminim şu an yazdıklarından çok daha iyi biri insandır
Soran+1 yılinsansındır*
- +1 yıl
Dinde zorlama yoktur ayeti sadecce dine girmeyenler için geçerlidir ve böyle birşeyi meşrulaştırdıgınn farkına gel onun gunahini ustlensen senin icin iyi olmaz
- +1 yıl
Kim Kur'an hakkında ilmi olmadığı halde, onu kendi kafasına göre açıklarsa, cehennemdeki yerini hazırlasın
o ayet kafir olanlar içindir müslüman olduktan sonra dönen hain hükmündedir gerçeği gördükten sonra sapan islah olmaz din bunu emreder ama bunu uygulamak için şeriat devleti olmasi lazim
Soran+1 yılyazdığıma cevap vermedin göğüs dekolteli islam alimi?
- +1 yıl
Ben burada hadi i şeriften bahsediyorum kim ki dininden donerse onun oldurun veya el ve ayaklarini çapraz kesin buyurulmustur
- +1 yıl
@cemcicem peygambere nasıl iftira atıyor senin bu uyuduruk hadislerin yüzünden millet dinden dönüyor dinden dönenın cezası ölüm degildir Allah resülüne iftira atmayın
Soran+1 yılhala cevap vermiyor kaçmak bu olsa gerek ))))))
- +1 yıl
@soran İsa allahın ogluysa ruhen ogluysa baba ogul kutsal ruh 1 ise
peki isa nasıl tanrı oluyor söylermisin? bana eski ahitten teslisi gösterirmisin?
senin inandıgın tanrı kulları onu möldürürken engel olamıyor
markos : o günü ve saati ne cenneteki melekler ne de ben bilirim sadece baba bilir
bu ne bicim tanrı kıyameti bilmiyor?
yuhanna 10:30 ben ve baba biriz - +1 yıl
“Üstelik, Sara gerçekten kız kardeşimdir. Babamız bir, annemiz ayrıdır. Onunla evlendim.” – Yaratılış 20:12
Tanrı’nın en sevgili peygamberi İbrahim kardeşiyle evlenmiştir. Tanrı bu ilişkiye nedense karşı çıkmaz. Karşı çıkmadığı gibi onların evliliğini de bereketler, bakın tanrı şöyle diyor ;
“Onu kutsayacağım; ondan sana bir oğul vereceğim. Onu kutsayacağım ve ulusların anası olacak. Halkların kralları onun soyundan çıkacak.” – (17 :26 ) - +1 yıl
İslamı bildigi halde inkar edenler ayvayı yer
nisa 137 İman edip sonra inkara yönelen ve tekrar iman eden ve ardından inkara saplanan ve en sonunda saplandığı inkara boğazına kadar gömülenlere gelince: Allah onları affetmeyecek ve doğru yola ulaştırmayacaktır. - +1 yıl
Asıl senin gibi hadis inkarcıları yüzünden insanlar yaptiklari isi bir b*k sanior sen burada hiristiyanligi secen bu kisiyi ozgurlestirdin boyle devam edersen onunla ayni gunahi alacaksin
- +1 yıl
@Selenayavcı Kuran (Bakara 256 Dinden Zorma Yoktur) Hz. Muhammed Hadisi Şerif Dinden Cıkanı Öldürün (Buhari müslim tirmizi ebudavud beyheki )
Peygamber kurana aykırımı konuştu yoksa? hadis inkarcı degilim dinden dönenin cezası ölüm degildir - +1 yıl
7 hadis imamının onayladığı hadisleri inkar ediyorsun onlardan daha bilgiliysen o ayrı istersen araştır bak
- +1 yıl
Dinden cıkanın cezası ölüm degildir yorumu iyi oku zakir naik videolarını izle
- +1 yıl
iyi akşamlar kardeşim tartışma kavgaya döner
- +1 yıl
Bak hadisi son kere ve düzelterek yaziorum
Sizden kim dininden doner ve size karsi durarsa onu öldürun veya elini ve ayagini capraz kesin hadis uydurma degildir. Arastırınız 7 hadis imamı onaylamıstır
+1 yılAllah doğru yola varmayı nasip eder inşAllah. Benim diyeceğim önce babana hristiyanlık hakkında fikirlerini sor düşüncelerini öğren
sonrasına Allah kerim00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılBaban da olsa her birey kendi inancını yaşamalı demelisin.
12 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle öyle ama malesef bu tür seçimlere saygı duymayan bir babam var
- +1 yıl
Şahsen senin durumunda ve yerinde olmuş olsaydım ve elim ekmek tutuyor tek başıma yaşayabilseydim söylerdim. Red mi ediyor? redde rest. Bu anlattığım olacak. Sadece kaçınılmaz sonu erteleyebilirsin.
Sen bos ver anneni babani inanmadigin allaha hesap verecegin gunu dusun
09 Yorumla
Soran+1 yıltanrıya vereceğim hesap
Soran+1 yılhak dini hristiyanlıktır. isa mesihe iman etmelisin
- +1 yıl
Eski ahitte bana teslisi göstersene bakalım senin inanadıgın tanrı kıyameti bilmiyor
insanlıgı yarattıgına pişman oluyor ne diceksin? - +1 yıl
cevap beklıyoruz
- +1 yıl
Hristiyan arkadaşa sordum sıkıştı cevap veremez cünkü eski ahitte testlis inancı yoktur
Tuğce kazaz gibi sürekli degisiklik yapmada sectiğin yola bağlı kal zaten öbür dünyada yanlış olduğunu farkedeceksin..
00 Yorumla
+1 yılGerçekten hristiyanlığın tüm evresini yapmayıp dindar olmadiktan sonra bir önemi yok zinanın her turlusunden kaçın
00 Yorumla
+1 yılYargılamak değilde keşke özenti olmasaydınız. saygı duyarım.
06 Yorumla
Soran+1 yılözenti mi beyefendi ben 25 yaşındayım ne özentiliği neyin özentiliği kaç yaşındayım gittim üniversite bitirdim hayatla savaşıyorum kendi ayaklarımın üstünde durmak için. çocukmuyum ben
- +1 yıl
Özenti olmadığını kanıtlamadın şu yazdıklarınla. özentisin.
Soran+1 yılhayır değilim 1 kitap değil 50 60 kitap okudum gittim gördüm oldum. yani eğer hristiyan doğmadıysam olmam yasak mı. neden olamıyorum ben isa mesihe iman ediyorum hristiyanlığa inanıyorum imanımda inancımda ona. napalım yani sen söyle. çok denedim ama olmuyor olmuyor hristiyanlıkta dinlediğim gördüğüm her hikaye benim hayatımdan parça gibi rüyamda bile nasıralı isayı gördüm.
Soran+1 yılbende ilk başta kendime güldüm noluyor l*n dedim insan sorgular bari ateist olur. ama ben her zaman tanrının bana yardım ettiğini hissettim tanrı kesinlikle var ama islamın bize anlattığı tanrı değil. gerçekten insanlar bunu yaşamadan anlamıyor
- +1 yıl
İyi b*k yemişsin
Soran+1 yılBende adam sandim duzgunce anlattim. Terbiyesiz
dinden dönenin hükmü ölümdür katlin vacip baban şeriati uygulamaya kalkmasin dua et
10 Yorumla
+1 yılBence bahsetmene gerek yok. Kendi inancını kendi kendine yaşamaya devam et.
00 YorumlaHayat senin zaten ayrı yaşıyorsun takma bence kim ne düşünürse düşünsün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSöylemek zorunda değilsin, en azından biraz daha bekle.
02 Yorumla
Soran+1 yılevet ama eninde sonunda söyleyeceğim. zaten bu şartlar altında hristiyan biriyle evlenmeliyim irlandadan kocayı getirdiğimde anlayacaklar
Cevap sahibi+1 yılMantıklı sadecr zamana bırak.
+1 yılbaban nasıl bilecek ki söylemediğin taktirde?
02 Yorumla
Soran+1 yılbilemez ama ben yalan söyleyemem sır saklayamam
- +1 yıl
iyide bu senin hayatın bilmeden de bunu sürdürebilirsin saygı duymayıp ileri gitse af edersin dövse yahut evlatlıktan çıkarsa daha mı iyi bir sonuç olur? biz gibi anlayamaz dinin kişisel bir seçim oldugunu
+1 yılSöylemek zorunda değilsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeye dayanarak kararını verdin hristiyanliktaki aklına yatan şey neydi
00 Yorumla
+1 yılNeden mesihe iman ediyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılInancina saygi duycaklar oyle ya da boyle
12 Yorumla
Soran+1 yılumarım
- +1 yıl
Koskoca kadinsin secimlerini kendin yapabilirsin buna karisamazlar.
+1 yılKeske ateist olsaydım dinler saçmalıktir
20 Yorumlaotur konuş babanla bir anlat durumu işte
02 Yorumla
Soran+1 yılben neler söyleyeceğini şimdiden tahmin ediyorum. seni okutmakla hata ettik vs vs. senin kafanı insanlar karıştırmış diyecek. ama ben zaten irlandaya gittiğimde dinleri sorguluyordum
+1 yılBilmem ben olsam ben de yadırgardım.
00 Yorumla
+1 yılSanane diceksin ya da söylemiceksin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılİrlandaya geri dön.
11 Yorumla
Soran+1 yılparam yok. orda yaşam pahalı
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaklamaya devam et yoksa ömür boyu konuşmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 606 cevap paylaştı. Zor durum
05 Yorumla
Soran+1 yılevet çok zor. maddi olarak özgür olsamda manevi olarak onlara bağlıyım asla vazgeçemem ailemden
Soran+1 yılbence dalga geçmeyi bırakmalısın.
Soran+1 yılhala gülüyor. isa mesih hepimizi kutsasın beyefendi tanrının topraklarında hepimizi
Gizli Üye(36-45)+1 yılmersinlimiisin?
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır konyada doğdum istanbuldayım
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Hristiyan oldum ama çok baskıcı bir aileye ve çevreye sahibim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler