13 Temmuz 1930 senesinde yani bundan tam 85 sene önce Ağrı'da çıkan ayaklanmayı bastırmak için harekat düzenleniyor. İsyancıların yanısıra Zilan deresine toplanan halk da kurşuna diziliyor köylerin üzerine Almanya'dan alınan ve ilk kez Ağrı Zilan'da ''test edilen'' uçaklar bomba yağdırıyor.
Harekatta yaşlı kadın çocuk 15 bin Kürt katlediliyor. Harekattan sonra yapılanları saklama gereği dahi duymuyorlar Dönemin devlet gazetesi çocukların bile öldürüldüğünü manşetten böyle veriyor Zilan katliamının yapıldığı alandan fotoğrafta yerde yatan çocuklar bebekler açıkça görülüyor (%100 gerçektir Google'da aratarak izini sürebilirsiniz)
Kürtlere yapılan Zilan katliamı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Zilan mı dersin, Dersim mi dersin, Diyarbakır ceza evleri mi dersin, beyaz toroslarla götürülenler mi... Milliyetçi duygularla "neyiniz eksik" demeden önce şunu bir düşünün: 80 öncesinde (ki bu pkknın kuruluşundan önceye denk geliyor) Ege'de bugüne kadar kaç köy boşaltıldı? Kaç kişinin anne babası çırılçıplak soyulup gözü önünde öldürüldü? Elbette silah çözüm değil, fakat politika gereği geçmişte çok yanlışlar yapıldı bu halka.
silah çok da güzel çözümdür kardeşim pkk olmasaydı suriyede her ne kadar görüş olarak sevmesem de kdp olmasaydı ırakta kürtler hiçbir hak elde edemezdi silahlı mücadele sayesinde kazandılar
Zilan katliamını duymuştum ama ayrıntılı olarak araştırma imkanım olmamıştı ama evet doğrudur bu ülkede sırf kürt diye insanlara çeşitli işkence ve katliamlar yapılmıştır bunun sebebi cumhuriyetin temel hedefinin kürtleri asimile etme politikasıdır. Allah hepsine rahmet eylesin içlerinde art niyetlilerde vardır belki ama ben çoğunluğunun masum olduğunu düşünüyorum kadın çocuk katletmek hiçbir ahlaka vicdana sığmaz.
Alevilerede ayni sey yapildi, yavuz sultan selimin 40 bun aleviyi katletmesi, dersim katliami, madimak oteli yangini... bu ulke sunni zihniyeti ve irkcilik zihniyeti hukmunde oldukca bu yasananlar bitmeyecek
Resmin gecmisini arastirmak icin Google'de arastirdim. Ayni resim sözde Ermeni katliamina ait oldugu idda ediliyor.
Cocuklarin kiyafetleri bana ama o Tarihten degil gibi geliyor. Büyük ihtimal ISID gibi terörist Müslümanlarin bir eseri ve internette baska amaclar icin kullaniliyor.
savaş bazı durumlarda zorunludur seni katliama uğratana demokratik siyaset yapamazsın rojavada arapça eğitim de var kürtçe de kimse birbirini gırtlaklamıyor güzel bir örnek değil mi
En İyi Cevaplar