LGBT kavramının bireyde çocukluktan gelen travmatik bir durum sonucu veya hormonl bir bozukluk sonucu oluştuğu görülür. Bazı düşünürlerce tedavi edilmesi gereken bir hastalık bazılarınca da değildir. Ancak benim düşüncem insan fıtratı gereğince kadın ve erkek birbirleri için yaratılmıştır ve bu durum bence tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde geçmişten bu yana LGBT üyelerinin sevilmemesinin nedeni de insan fıtratına aykırı oluşundan gelir. Onların yaşam haklarına yapılan müdahelelerin eziyetlerin hiçbir insani yanı yoktur ancak kabul edersiniz ki bunu sırf sapkınlık için yapan insanlarda var. Bu bizim fıtratımızca doğru bir şey olsaydı Allah (c. c.) bu sebebpten koskoca bir kabileyi helak etmezdi değil mi? İnanırsınız veya inanmazsınız tabi bu sizin bileceğiniz bir şey. Ama bence insan fıtratında olmaması gereken bir durum. Tedavi edilmeli.
92 Yorumla- +1 yıl
İlk önce bu bir hastalık değildir ya da herhangi bir şey. Dünya sağlık örgütü bile bunun bir hastalık olmadığını söylüyor. Bu bir sapıklık değildir, lgbt bireylerini sapık olarak görüyorsunuz ama camide çocuk taciz eden MÜSLÜMANLARA sapık damgasını vurmuyorsunuz. Tedavisi yok bu seni çok üzdü biliyorum ama yapacak bir şey yok. Bence kuranı okumamışsın, okusan bile anlamamışsın. Lut kavmin hakkında da bir fikrin yok hiçbir konuda olmadığı gibi akıl yaşta değil baştadır sözünün en kötü örneğisin.
- +1 yıl
herkes aynı dine mensup değil ve lgbt cinsellikten ibaret değil , çok yanlış bir düşünce
En İyi Cevaplar
+1 yılBu derneğin adını her duyduğumda gözlerim doluyor. Çünkü yaşadıkları hayat hayat değil. Birçoğu ölüme mahkum ediliyor. Okuduğum üniversitenin ilinde maria binder- ebru kırancı tarafından hazırlanan trans-x istanbula gitmiştim. Fakat o yönde olduğum için değil. Onların yaşadığı işkenceyi, hayatı görmek için. İnanın o filmi ağlayarak izledim. Kolay hayat yaşamıyorlar. Birçok insan onları evlerinde oturtmuyor. dövüyor işkence ediyor. Türk halkı olarak bilinçlenmeliyiz. Düşünsenize bayansınız ve erkeğe karşı ilgi duyamıyorsunuz. Bu da Allahtan gelen bir şey yargılayamazsınız ki o kişiyi. Ya da erkeksiniz bayanlara karşı ilgi duyamıyorsunuz. empati kurun zor hayatlar. Üzülüyorum. Ve çoğuna devlet kurumlarında herhangi bir yerde iş vermedikleri için otostopa çıkıyorlar ve bilmediği arabalara binip farklı hayatların peşinden gidiyorlar. inanın zor.
103 Yorumla- +1 yıl
Knk allahtan falan geldiği yok öyle bişey olsaydı allah eşcinsel bi kabileyi helak etmezdi hem bilimsel olarakta saçma çünkü erkek erkeğe ya da kız kıza çocuk yapılmaz bu lgbt sadece insanların sapkınlaşmasıdır tabi sizin gibi destekleyenler olduğu için dahada yaygınlaşıyor bu şey
Cinsel kimliğimiz ne olursa olsun eşit yargılanmak istiyoruz. Bu bir tercih değil, kimse bize 'eşcinsel olmak istermisin?' Diye sormadı. Hayat bizim için çok zor. İnsanlar bizleri dışlıyorlar ve bu hiç doğru bir hareket değil. Herkesten daha çok sevgiye ve saygıya ihtiyaç duyuyoruz ancak insanlar tam tersini yapıyor. Herkes bizlerin amacının sadece cinsellik olduğunu düşünüyor ancak değil. Biz de insanız bizde aşık olabiliyoruz. Eşcinsel evliliğin yasal olmasını istiyorum bu nedenle. Desteklerinizi bekliyoruz.
205 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Knk siz sadece kendinizi kandırıyorsunuz allah niye sizi eşcinsel yaratsın ki hem allah sizi eşcinsel yaratmak isteseydi eşcinsel bi kabileyi helak etmezdi bu çok saçma
- +1 yıl
bu haline bak hele yav en azından Allah'tan kork bir kabileyi eşcinsel olmaktan helak etti sonumuzun böyle olmasını hiç istemem o zaman psikolojin bozuksa zamanında bir kabilenin hepsininmi poskolojisi bozuk bir gün görecen herkes sizin gibiler yüzünden escinsel olacak ama o gün gelmeden Rabbım bu dünyayı helak etsin amîn bu rayı okuyan herkes amîn yazsinki bu durumu görmeden ölelim
+1 yıl- +1 yıl
tşkürrler
- +1 yıl
Evet ben yobazım ama sizde beyinsizsiniz, kendinizi kandırmaktan başka bişey yapmıyorsunuz
- +1 yıl
@Ananısikimm bütün yorumlarda lgbt bireylerini kotulemissin bir insan ölme gibi bir tehtid altında kalmak ister mi? Lgbt bireyleri günümüzde öldürülüyor ve bir insan isteyerek ölmek ister mi? Her yerde linç yiyorlar ve işe bile alınmıyorlar sence bunları bile bile isteyerek olmak isterlermi? İnsan duygularına karışamaz hanfendi adınızdanda kendini belli ediyorsun bir bildiğin yok boş konuşma kusura bakmayın ağzımı bozdum çünkü bir suçları yokken onlara beyinsiz diyemezsiniz.
- +1 yıl
@Emilyydickinsonn bu haline bak hele yav en azından Allah'tan kork bir kabileyi eşcinsel olmaktan helak etti sonumuzun böyle olmasını hiç istemem o zaman psikolojin bozuksa zamanında bir kabilenin hepsininmi poskolojisi bozuk bir gün görecen herkes sizin gibiler yüzünden escinsel olacak ama o gün gelmeden Rabbım bu dünyayı helak etsin amîn bu rayı okuyan herkes amîn yazsinki bu durumu görmeden ölelim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBen desteklemem. beni ilgilendirmiyor
00 Yorumla Aslında onların dünyaya daha geniş bir pencereden baktıklarını düşünüyorum mesela ben kız olarak hiç bir kızdan hoşlanabileceğimi düşünmedim düşünmüyorum da ama onlar böyle değil gay ya da lezbiyen olmak hormonlardan da kaynaklanıyor tamam ama kendi seçimi olan da çok insan var ve kimsenin tercihine karışılmaması gerek
33 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@mete2324 bu haline bak hele yav en azından Allah'tan kork bir kabileyi eşcinsel olmaktan helak etti sonumuzun böyle olmasını hiç istemem o zaman psikolojin bozuksa zamanında bir kabilenin hepsininmi poskolojisi bozuk bir gün görecen herkes sizin gibiler yüzünden escinsel olacak ama o gün gelmeden Rabbım bu dünyayı helak etsin amîn bu rayı okuyan herkes amîn yazsinki bu durumu görmeden ölelim
- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılStraight diye tabir edilen grupta olduğumdan kendilerine pek anlam veremiyorum.
Her iki cins için de karşı cinse ait tavırlar içine girmek hem çok iticidir, hem de hayat boyu zorluk demektir. Bu nedenle ellerinden bir şey gelmeyen bu durum için en fazla üzülebilirim.40 Yorumla
+1 yılHeteroseksüel insanların da lgbt haklarını savunması gerektiğini düşünüyorum.
92 Yorumla- +1 yıl
Heteroseksuellerin anlaması gereken bir sey var ki eger homoseksueller ozgurlesirse kendileri de ozgurlesecek
- +1 yıl
Kesinlikle. Aynı şey kadın hakları için de geçerli. İnsanlar kendisini ilgilendirmeyen şeyleri bile savunabilecek kadar duyarlı olmalı artık.
+1 yılOnur Haftası girdi. Onların adına seviniyorum. Ve destekliyorum da. Çünkü her 48 saatte bir birey öldürülürken buna sessiz kalamam. Onlar yokmuş gibi davranamayız, ötekileştiremeyiz. Ama gelde bunu bu homofobik insanlara anlat.. Gönül hormon dinlemez. Kimsenin tercihlerine karışamayız. Herkes istediği hayatı yaşayabilir.. #VelevKiİbneyiz #YasakNeAyol? :')
40 Yorumlasonuna kadar destekliyorum ayrıca gayım ve asla hastalık deyil lüfen herşeye saygı duymayı örenin herkes birbirine saygı duymayı örensin bu sadece normal hetero ağır başlı eski kafalı bireylere deyil LGBT+ bireyleri için de geçerli o saygı duymayınca sizde duymassınız evet haklısınız ama ateşe ateşle karşılık verilirse onlardan ne farkımız kalır onlar saygıyı örensinler bakın türkiye ciddi anlamda refah bir ülke oluyor ama bence herkes birbirine saygı duyması lazım din ırk cinsiyet veya vicüt farklılıklarımız bizi özel kılan şeydir ama türkiye bu komulardada geride maalesef sokakta zenci görsek aa arap diyolar cidden ülkemiz geride (konudan allakasız şeyleri takmayın uwehfqeyht)
21 Yorumla- +1 yıl
bu haline bak hele yav en azından Allah'tan kork bir kabileyi eşcinsel olmaktan helak etti sonumuzun böyle olmasını hiç istemem o zaman psikolojin bozuksa zamanında bir kabilenin hepsininmi poskolojisi bozuk bir gün görecen herkes sizin gibiler yüzünden escinsel olacak ama o gün gelmeden Rabbım bu dünyayı helak etsin amîn bu rayı okuyan herkes amîn yazsinki bu durumu görmeden ölelim
Yorumlar cahil dolu, TPD açıklama yapalı 6 yıl oldu ama hala hastalık diyor
LGBT doğuştan gelir ve heteroseksüellik LGBT'den ne daha az ne daha fazla normaldir.
Dönüşüm terapileri gibi şeyler işe yaramaz.
Her şeyi geçtim, iki insanın birbirini sevmesi kimseyi ilgilendirmez.
İslam diyelim ki homofobik olmayı gerektiriyor, LGBT bireylerine zarar verme hakkınız kesinlikle yok. Size zararı olmayan insanları sözde ahlaksız, sapık şekilde adlandırmak?
Ebrar Karakurt mesela, kız arkadaşı var ve ahlaksız ilan eden çok oldu. Ya size ne oluyor? Sevdiği insanla birlikte olmasının neresi ahlaksızlık?
Homofobiklerde akıl olduğunu düşünmüyorum. Atatürk'ün sözünü getiren olacaktır illa. (Bilimle ters düşersem bilimi seçin de dedi)41 Yorumla- +1 yıl
herkesin kendi hayatı isteyen istediğini yaşayabilmeli
31 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
Destekliyorum karşı çıkıp dışlayanlara sinir oluyorum herkesin kendi tercihi. Eş cinsel arkadaşlarım var ve ben her zaman onların haklarını savunurum dışlamak ve aciz görmek geri kafalıların yapacağı bir şey
71 Yorumla- +1 yıl
Bu acizliğin için üzüldüm müslüman mısın diye merak ettim çünki kuranda Lut kavmini tanıyor olman lazım
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer zaman desteklerim farkli tercihleri olabilir bana zarar vermedigi surece kesinlikle sorun yok. Bazi kesim haric (cevreye insana zarar veren vs) onlari anlamaya calisirim zor bir durum bence psikolojik olarak manevi olarak ama dedigim gibi cevreye insanlara zarar vermedikleri suree saygim vardir
10 YorumlaSeviyorum onları. Özgürlüklerini ve bu kadar toplum içinde yadırganmalarına rağmen özgüvenlerini takdir ediyorum
20 Yorumla
+1 yılOnlarada saygı duyulması gerek onların yasamıda öyle bu tür arkadaşlarım var benim kaliteli insanlar konusmasını bilen saygılı insanlar
10 Yorumlaya acikcasi lgbt'nin bi adi olmasi hosuma gitmiyor. cunku lgbt adini vererek bu bireyleri otekilestirdigini dusunuorum. mesela ben kendimi oyle ozellikle biseksuel olarak falan nitelendirmeyi sevmiorum hangi cinsten hoslaniosam hoslaniorumdur yani ayri bi isim vermeyi sevmiorum. e tabi lazim isim vermek ama yine de lgbt diye ozellikle ayrilmamaliydi diye dusunuorum.
00 Yorumla
+1 yılHiç sevmiyorum, herkes doğuştan falan diyor ama bu çok saçma çünkü allah eşcinsel bi kabileyi helak etmesine rağmen niye gelip insanları eşcinsel yaratsın ki bence bu insanların sapkınlaşmasından kaynaklanıyor onlar sadece kendilerini kandırıyor
50 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılKimileri doğuştan kendini farklı buluyor bu insanlara saygım sonsuz ancak sırf farklı olmak için böyle olmak isteyenlere saygım yok.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLUT kavmini hatırla...“Esasen kötü işler yapagelen halkı, kötü niyetle koşa koşa Lût’a geldiler. Lût: "Ey kavmim! İşte şunlar kızlarımdır (onlarla evlenin); sizin için onlar daha temizdir. Allah'tan korkun ve misafirlerimin önünde beni rezil etmeyin! İçinizde aklı başında bir adam yok mu!" dedi.(Hud, 11/78)
30 Yorumlatürkiyede eşcinsellerin hor görüldüğü ve yetersiz haklarda bulunduklarını , escinsellerın evliligıne izin verilmesini istiyoruz. Ve bu psikolojik degıl sadece bir tercihtir.
03 Yorumla- +1 yıl
hayatındaki her şey psikolojiktir. pskolojik bir tercihdir yaptığın her şey
+1 yılhepsi sapıklık sınıfına giriyor ve görülen yerde imha edilmeleri gerekir diye düşünüyorum
51 Yorumla- +1 yıl
İmha edilmesi gerekenler homofobikler
+1 yılToplumdaki yobaz ve sapıklar. Tabi bazı kavun kafalı arkadaşlar hemen kendini korumaya almak için yobazlar girmesin diye tedbir almış. Sapıklığı ne güzelde örtbas etmeye çalışıyorsun
30 Yorumla
+1 yılNormal görmüyorum. Bir insan erkekse erkek kadınsa kadın olarak kalmali. insanların çocuklarına olumsuz model oluşturuyorlar. Benden uzak olsunlar. Hormanlara falan sığınmasinlar çünkü hormonsal birşey olduğunu düşünmüyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Asıl çocukları olumsuz etkileyen şey sizin zihniyetiniz
- +1 yıl
kendilerini cinsiyetine ait hissetmiyorlar ve iyi hissetmiyorlar.. yanlış ne var?
+1 yılYaptığınız şeyi mesrulastiriyorsunuz bide utanmadan burası Türkiye burda böyle insanlar hiç hoş karsilnmaz ha bide unutmadan Hz. Lut kavmi helak oldu.
11 YorumlaGerçekçi olalım toplum olarak pek iyi bakmıyoruz dışlıyoruz.
30 YorumlaMensubu olduğum bir topluluktur lgbt onur haftasının yeni ufuklar açması dileğiyle (23-29 haziran) :)
11 Yorumla- 1 yıl
Bir grup olmamızı saçma buluyorum bende homoseksüel bir bireyim ama kendi kendimizi ayırarak toplumdan uzaklaştırıp aykırılastirdıgımizı düşünüyorum heteroseksuellik de bir cinsel istek durumudur homoseksüellikte niye lgbtq olarak ayırdığımız anlamıyorum homoseksuelom diye napıcam iki renkli bayrak alıcam sokak sokak gezicem mi bunu yapana kadar özgür bir insan olduğum için gezeyim daha mantıklı kendi kendimizi anormallestiriyoruz noluyo olan yine o bayrakların satıcılarına oluyo neydi Bi andam bulmuştu o renkli bayrağı lan Gökkuşağı olm ne anlatıyoruz coook sacma geliyor özgürlük isteyip belli kalıplara girmeye çalışmamız mız derken tüm insanlığı kastediyorum çünkü biz siz diye bir şey yok tüm insanlık var
+1 yılSaygı duymak gerekir ve toplumdan dislanmalarini onlara destek vererek engellemek gerekir bu dünya ne kadar bizimse, o kadar da onlarindir
11 Yorumlaeger hastalik olarak degil de tercih meselesiyse igrenc bisey
37 Yorumla- +1 yıl
tbh ikisi de değil.
- +1 yıl
Escinsellik hastalık değildir.
- +1 yıl
Doğuştan gelir. Hormonlardan kaynaklanır. En az solak olmak kadar normaldir.
- +1 yıl
Hormonların etkisiyle doğal bir şekilde ya da küçük yaşta yaşanan bir travmanın sonucunda oluşan durumdur. Hastalık ya da tercih değildir.
- +1 yıl
GOOGLE'DAN BAK HASTALIKMI DEĞİLMİ
+1 yılRuh hallerinin bozukluğunun yarattığı psikolojik travmayı, materyal hale getirip bedenine yansıtan aciz insanlar...
33 Yorumla- +1 yıl
Keşke siz de birkaç bilimsel makale okuyamayacak kadar aciz olmasaydınız...
- +1 yıl
@Cheerberry seninle aynı fikri paylaşmıyorum diye bilimden haberim olmadığını düşünüyorsan, senin bilim diye okuduğun şeyin aslında "dogmaların dayatılması" olduğunu bilmelisin...
Yaşanan olaylarla ilgili aynı fikri paylaşmak zorunda mıyız?
Birazcık akılcı hareket edin... - +1 yıl
HOMOFOBİKLİK FİKİR DEĞİL HASTALIKTIR
+1 yılLGBT üyesi eğer müslüman ise nasıl oluyorda ALLAHIN KURAN'ı KERİM'de açıkça lanetlediği ve bizden bu olaya yönelenleri tehdit ettiğini bildiği halde fıtratına uygun olmayan bu eyleme yönelebiliyor, inanamıyorum!!!
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle SAYGI duyuyorum ve duymayanlardan nefret ediyorum. Ben bayanlada beraber olabilirim erkeklede kime ne?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlumlu düşünmek istiyorum ama hep olumsuz davranışlarda bulunuyorlar
Bende biseksüelim ve transeksüelim10 Yorumla
+1 yılİyi bakmıyorum normal bişey değil bunu normal gibi göstermelerine gıcık oluyorum
31 Yorumla- +1 yıl
BİZDE SANA GICIK GICIK OLUYORUZ
Onlarda normal insan, lgbt üyesi arkadaşlarım var hepsi iyi insanlar..
20 Yorumla
+1 yılBildigin toplardirrr hahaha edit noluyoz ayolll :) :) :)
00 Yorumla
+1 yılHic bsy dusunmuyorm karektersiz olmaktan iyidir heralde
20 Yorumla
+1 yıllezbiyen, gay, biseksuel, transeksüel olduklarını duşunuyorum
20 Yorumlabana ne ! umurumda değiller. ama kınamam da.
sadece güzel kızların lezbiyen olmaları adaletsizlik diye düşünüyorum :(00 Yorumla
+1 yılBende onaylamıyorum bi arkadaşım olmadıysa kesinlikle olmasını istemem bazen kaşınanları oluyor bir iki çitiledimiz oldu ama karşıyım kullandıklarıma da açıkça söylemişimdir
00 Yorumla
+1 yılBiseksüellik normal da lezbiyeni ilişkide çok kötü gelmiyorsa ama gayet ıy düşünmesi bile iğrenç
00 Yorumlaİnsanlar sonucta herkezin fikri cinsiyeti dusuncesi kendine
10 Yorumla
+1 yılBu sorunun kendisi bile ayrımcılık içeriyor aslında. Eminim sizin niyetiniz bu değil ama sormak bile başkalaştırmak kanımca.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGaylar çok fena sks yapıyor izlerken orgazm oluyorum
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel kızların lez olmasını onaylıyorum. Bana yar olmuyor madem başka hiç bir erkeğe yar olmasın :D
00 Yorumla napan yapsın beni ilglendirmiyor.. ben kendi işime bakarım :)
00 Yorumla
+1 yılDünya farklılıklarla güzel.. İyiki varlar..
20 YorumlaDüşünmesi bile iğrenç kimse doğuştan hırsız dogmuyorsa kimse de gay doğmaz
03 Yorumla- +1 yıl
bilimsel olarak 3-4 yaşlarında belli olduğu kanıtlandı aslında ama...
- +1 yıl
@gizliüyeyimlol boş iş ya erkekler isterse hepside meyleder ama irade meselesi
Ateist olmasalar iyi :(
14 Yorumla- +1 yıl
İlla ateist olmuyorlar ak parti LGBT kolu var mesela ben ateistim homo değilim yani herkezin düşüncesi kendine ateistlerin sana zararı mı var ☺☺( o konudan o konuya nasıl geldim ben de bilmiyorum sorma)
- +1 yıl
Muhafazakar Lgbt diyorlar kendilerine
+1 yılSaygı duyuyorum.. Vardır kabul ediyorum..
10 Yorumla
+1 yılAilenin bir cocuguyum :)
31 Yorumlahormonlarını kontrol edemeyen zavallılar
52 Yorumla- +1 yıl
Böyle garip bir hastalığa (homofobi) sahip olduğun için sana acıyorum umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.
+1 yılLezbiyenim ve lgbt normal bişe √
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılDestekçisiyim.
71 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHomofobik değilim :/
43 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
+1 yılBisexim ve biraz zor bir durum :(
10 Yorumla
+1 yılLanetli o. Cocukları
00 Yorumla
+1 yılBirşey düşünmüyorum kendi tercihleri neticede
00 Yorumla
+1 yılTercihe kimse Karışamaz karışmamalı da
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDestekcileriyim daima.
30 Yorumla
+1 yılsaygi duyuyorum
20 YorumlaKesinlikle normal karşılıyorum ve saygı duyuyorum
10 Yorumlaolmaması gerekn sapıklık olarak düşünüyorum
31 Yorumla- +1 yıl
ÇOCUKLARI TECAVÜZ EDEN HOCALAR DEĞİL BİZ SAPIĞIZ ÖYLEMİ
- Cinsel Yaşam konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılHerkezin Hayatina Kimse Karisamaz...
10 Yorumla - Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat