Biseksüel ne demek, biseksüellik halk arasında nasıl karşılanır?

Biseksüellik, hem kadınlarda hem de erkeklerde rastlanabilen duygusal ve cinsel açıdan ilgi duyma durumudur. Sadece erkeklerde veya sadece kadınlarda görülür diye bir şey söylenemez, çünkü her iki cinsiyette de benzer oranda görülmektedir.
Biseksüel ne demek diye birilerine sorduğun zaman bunu ya psikolojik bir hastalık ya da genetik cinsiyet problemi olarak ifade ederler. Ama bu durum doğuştan olabileceği gibi çevresel faktörlere göre de gelişebilmektedir.
Biseksüel bireyleri ifade eden logo da şu şekildedir:
Biseksüel bireylerin hem erkeklere hem de kadınlara karşı ilgi duyabilmesi akla çok eşliliği getirse de biseksüel bireyler, cinsiyet fark etmeksizin her zaman heteroseksüeller gibi tek eşliliği benimserler. Örneğin: biseksüel bir kadın ya sadece bir erkekle ya da sadece bir kadınla beraber olmayı tercih eder.
Halk arasında cinsiyetlere olan ilgi farklılıkları hep birbirine karıştırılıyor ne yazık ki. Ben de bu duruma bir açıklık getirmek istedim ve biseksüel nedir diye soranlar için umarım faydalı olmuştur.
Biseksüel ne demek, şöyle; hem kendi cinsine hem de karşı cinse ilgi duyandır. sadece erkeklerde olur diye bir şey yok. Böyle tercihlerin topluma ters geldiği malum herkes kendi işinin dışındaki her işle ilgili ne de olsa insanı karmaşıklığa sürükleyebilir, yaptığının günah olduğunu düşünebilir, kendinden utanç duyabilir. Halbuki bu da bir tercih. Böyle mutluysan sorun yok ama rahatsızsan destek şart.
güzel cevap... bende böyle düşünüyorum insan oyle mutlu ise öyle olsun ama cok fazla mı geniş oluyoruz o zaman
Bir yanlışını düzeltmek istiyorum. bu bir tercih değil yönelimdir.
Biseksüellik, duygusal ve/veya cinsel yönelimi hem kendi hem de karşı cinsine dönük olan canlı. Biseksüel sözcüğü hem isim, hem sıfat olarak kullanılır. Her iki cinsiyetten olan insanlara karşı cinsel ve duygusal olarak ilgi duyma ve onlarla duygusal veya cinsel bir ilişki içine girme potansiyelini, bir başka ifadeyle biseksüel olma durumunu belirtir. Biseksüel, her iki cinse aynı ölçüde ilgi duymayabilir ve/veya bu ilginin derecesi zaman içinde değişebilir. Biseksüellik aynı zamanda politik bir duruşu da simgeler. Kendini algılama biseksüel kimliğin anahtarı olarak kabul edilmektedir. Her iki cinsiyetten kişilerle cinsel etkinlik içine girenlerin sayısı hayli fazla olsa da, bu kişilerin çoğu kendilerini biseksüel olarak tanımlamaz. Benzer şekilde, bazı insanlar da yalnızca bir cinsiyet ile cinsel ilişkiye girerler veya hiç cinsel ilişkiye girmezler, ancak yine de kendilerini biseksüel olarak tanımlarlar.
Bir kimsenin biseksüel olup olmadığını saptamaya yarayacak bir davranışsal "TEST" yoktur.
Hem karşı cinse hemde kendi cinsine ilgi duyma biçimidir, sadece erkeklerde değil erkek ve kızda görülen bir durumdur. Biseksüellik halk arasında nasıl karşılanır bilemem, sonuçta bu tür şeylere ters bakan bir toplumuz, insana etkisi de şöyle; toplumsal bakışa karşı olduğundan önyargılara sebebiyet verebilir ama yine de tercih meselesi sonuçta.
@guncelleme: sanirim kendinin bisexuel oldugunu dusunuyorsun. gizli oldugundan problemde yok, eger erkeklere ve kizlara ilgi duyuyorsan, kiz arkadaslarinda sana cinsel anlamda cekici geliyorsa bisexuel olma ihtimalin yuksek ergenlik caginda olusabilecek yalnis cinsel secimlerin onune gecmek adina profesyonel yardim almakta fayda var
yok ben degilmde tanıdıgım var öyle birisi .d
Cevap
22Cevap
Bi seksüelim diyen adamın er geç sonu i*nelikltir...Kendi yapamayınca yaptırmaya başlayacak defet gitsin..Normal erkek 7 ile 117 yaş arasında güzel kadınlara bakar, konuşur, bir arada olmaktan zevk alır, elini tutar, kolunu tutar, sarılır, öper, devamlı yanında kadın arar..
Şu ana kadar yapılan bilimserl araştırmalar bir kişinin cinsel yöneliminin oluşmasında genlerin, hamilelikte bebeğin maruz kaldığı hormonların, beyin yapısının ve çevresesl faktörlerin önemli oranda rol oynadığını gösteriyor. Ve cinsel yönelim kişinin bilinçli olarak seçtiği ve istese değiştirebileceği bir şey değil. O yüzden i.nelik diye aşağılamasan iyi olur. Bir kişinin seçmediği bir özelliğine hakaret ediyorsun.
Her iki cinse de duygusal ve/veya cinsel olarak ilgi duyma durumudur. O anlamani istemedikce anlaman cok zor. Ama eger o cevreyle ilgiliysen kucuk bi hareketi de anlamana yardimci olabilir. Toplum tarafindan da hos karsilanmadigi bi gercek.
Cinsel anlamda hem kadını hemde erkegi idare eden kadın veya erkek. Bir insanın böyle bir tercihe sahip oldugunu buna gay ve lezbiyenlerde dahil kendisi söylemezse anlayamazsin.
bir erkek ve kız bul ikisiyle ilişkiye girsin hangisinden daha çok zevk alırsa onunla devam edip tercıhını anlarsn :D
:D :D
Biseksüel hem kadın hem erkek için geçerlidir. şöyle ki her insan biseksüel doğar.. biseksüel hemcin ve karşı cinlerinden hoşlanana denir. halk arasında dışlanmaya yol açtığına tanık oldum şahsen bu çok saçma..
bi seksüel hetereseksüel homoseksüel transeksüel monoseksüel steroseksüel homozigot cızt cızt karıştı kafa seksüel oğlu seksüel birsürü var abicim sadece karşı cinse ilgi duysun ensest olmasın kiş gerisi önemli değil
Gaylik lezlik veya biseksülellik kişilerin kendi tercihleri değil genellikle bu kişilerin çoğu bu duygunun kendini bildi bileli var olduğunu söylüyorlar
Arkadaşlar iyi geceler bişeyler ararken tesadüfen burayı gördüm ve dikkatimi çekti yorumlarınız yanlış anlamayın ben kızım ve erkekten hoşlanan biriyim arti seksüel ve lezbiyen nedemek ve nasıl anladınız kndini zi lez ya da seksüel olduğunu zu şimdiden tşkler
biseksüel olan kişi için kız erkek fark etmez herkesle ilişkiye girebilir bu durum insanı nasıl etkiler onu bilmem ve bence öyle insanlardan uzak durmak gerekir
Sırf biseksüelsin diye bütün erkek ve kızlardan hoşlanırsın diye bir şey yok. Sen hetorosexuelsin ama bütün kızlardan hoşlanıyor musun sokakra gördüğün her yabancıya karşı bir şeyler mi hissediyorsun. İşte biseksüel insanlarda böyle. Yargıladığın kadar yabani değiller onlar.
hem kendi cinsiyetine hem de karşı cinsiyete ilgi duyma hadisesi.. cinsel ilişkiye girmiş olmasına gerek yoktur hoşlanması ilgi duymasıda yeterlidir..
bu konuyu ozetleyen cok güzel bir video var :) burda sıkıntı olabilir mesajla linkini atabilirim ancak... hemde bi seksüel bir bayanı anlatıyor.
bende orda öğrendim nasıl birsey olduğunu biseksüelliğin
link vereyim mi?
düsünmem lazım .d
link i burdan verirsem ban layabilirler :) onun içim diyorum yoksa kötü bi niyetim yok yani :)
hmm tamam düsüncem .d
mesaj at bende sana linki atayım. sonra düşünürsün :)
masaj atmam icin eklememde lazımmıs .
yok yaa ben oyle bişey yapmadım ki ayarlarda tekrar denesene bi veya mail adresimde var orda ona boş mail at ordan atarım
hayır ya senle ilgisi yok 3.level'a gelmem lazımıs
normal ekle o zaman artık ne yapalım :(
tm eklerm snra
ok tamam. :) sn bayan hetero
Biseksuel nedemek acaba burda yorumları okurken dikkatimi çekti oyüzden soruyorum ben normal kızım yani erkeklerden hoşlanan biriyim ama ne seksüel ne de lez oldum ama yorumları okuyunca dikkatimi çekti sadece seksüel erkek erkeğe mi acaba yoksa kız kıza mi bunlardan pek bilgim yok
Biseksüellik, duygusal veya cinsel yönelimi hem kendi cinsine hem de karşı cinsine dönük olmaktır.. Biseksüel bir kimsenin aynı anda hem bir erkekle hem de bir kadınla cinsel olarak ilgili olabilir.
Biseksuel olmaması icin hep yanında ol. böylece egilimi olmaz böyle sacmalıga
hem kadin hemde erkekten hoslanan demek.. yani fitrati bozulmus pislikler demek
İki cinsede ilgi duymak demektir. Kışttt Kıştt derim.
bi seksüel yani ne sex sex yapamayan demek elinde olmayan sebeplerden dolayı sexi yaşayamamak bi yok demek yada bi olumsuz anlamında dolayısıyle bi sexüel sexi olmayan yada beceremeyen demek;)
Sana da cahil derler.
Hem aynı cins'e hem karşı cinse ilgi duymak hoşlanmak aşık olmak.
cahillik işte bazen sallarsın tutar diye nasrettin hoıca misali demek ki tutmadı sonucu cahil olmakmıl noktalı virgülden..
Ben biseksüelim :)) önceden yani küçükken 7-8 kızla yattım :DDD Ama öyle açık saçık değil :DD ne cin bişeydim ben oyun oynuyoruz diye kandırırdım :D ama olsun benim bedenim ve benim seçimim...
Ben 12 yıldır evliyim.. son 1 senedir bu hisleri hissetmeye başladım.. bir kerede olsa tecrübe edinmek istiyorum.. eşim ilk öğrendiğinde biraz hüzünlendi.. açıkçası izni var
@astaravista_bisek sanırım katında bisex ama çözemiyorum açılmasını isterdim bana
Karımda
Düşünün kadında güzel bişey de erkekde mide bulandırıyo :)
Benim gibi, hem erkekten hem kadindan hoslananlara denir tam manasiyla
En İyi Cevaplar