Transeksüel nedir ne demek, cinsiyeti nedir?
Transeksüel kadın nedir?Transeksüel anlamı nedir, erkek ya da kadından farkı nedir?Transeksüel kime denir, transeksüel nasıl anlaşılır, kranseksüel kimdir, transeksüel nedir?

Transeksüel kendisini karşı cinse ait hisseden, karşı cinse benzeme isteği duyan veya kendisini karşı cinsten biriymiş gibi hisseden kişilere verilen addır. Transeksüel olmak genellikle anne karnında olan bir sorunun sonucudur. Beden ve beyinin aynı cinse uygun olmaması transeksüellik olarak adlandırır. Transesksüel ne demek diye sorarsan kısaca sana bedenin ve beyinin farklı cinse ait olmasından bahsedebilirim.
"Transseksüellik, kişinin bedensel ve kültürel olarak atanmış cinsiyetine ait hissetmeyerek farklı bir cinsiyet kimliğini benimsemesi durumu. Transseksüel kişiler kendilerini tanımlandıkları cinsiyete kalıcı geçiş yaparken genellikle tıbbi yardım alırlar. Bu geçiş sürecinde hormon terapisi ve cinsiyet ameliyatı gibi uygulamalarla bedenlerinin tanımladıkları cinsiyete uyum sağlaması amaçlanır." Transeksüel nedir sorusuna TDK'nın yanıtı bu şekildedir. Bahsedilen geçiş süreci birkaç yılı ve birkaç ameliyatı kapsayacak kadar uzun bir süre olabilir.
Erkek bedeninde doğmuş, cinsiyet düzeltme ameliyatıyla doğduğu bedene kavuşmuş kişiye denir. Bülent Ersoy, Selin Ciğerci günümüzde en çok tanınmış iki örnektir. Transeksüel bir bireyin beyin yapısını bedeninin taşıdığı cinsiyete uydurması mümkün değildir. Bu yüzden transeksüel kişiler bedenlerini hissettikleri cinsiyete uydururlar. Bu tür ameliyatlar ve değişimler bu yüzden gerçekleşirler.
Kadın bedeninde doğmuş, fakat sonra hissettiği bedene ameliyat yoluyla kavuşmuş erkeklere transeksüel erkek denir. Günümüzde Rüzgar Erkoçlar en tanınmış örneklerindendir.
Daha iyi anlamak ve birinci ağızdan duymak isterseniz sizi bu videoyu izlemeye davet ediyorum.
.
Evet, bu görüşümde transeksüel nedir, transeksüel ne demek, trans erkek nedir, trans erkek kimdir gibi sorulara cevap verdim. Umarım faydalı ve açıklayıcı olmuştur.
sonradan cinsiyet degistiren demek
Transeksüellik sonradan gelişmez insanın anne karnında oluşum evresindeyken beynindeki cinsiyetle vücudundaki cinsiyetin uyuşmazlığından kaynaklanır. Anne karnında daha ilk evrelerimizde herkes kızdır eğer babadan y kromozomu alırsak erkek oluruz. Transeksüellikte mesela babadan y kromozomu aldığımızda vücudumuz bir erkek gibi olsada beynimiz kız olarak kalmasından veya tam tersi durumundan kaynaklanır.
trans geçiş demektır yanı erkek ken kız kızken erkek olanlara denır. erkeğin kız halıne genelde denır kızken erkek olan cok nadır oldugundan genelde kız olan erkege denır. ıyı bır hormın tedavısı ıle bır bayandan farkı yoktur hemen hemen hatta bazılarını ayırt edemen bıle gogusler slıkıonludur popya yağ basanlar var geri donuşude yoktur aletlerı duruyor. kımısı aktıf kımısı pasıf tır bak bu turktur ısmı efe https://i.hizliresim.com/1N8alD.jpg
Trans geçiş anlaminda kullanilir Seksüel bahsetmeye gerek yok sanirim. Transeksüel cinsiyetini degistirmeden karsi cinsin seksüel faliyetlerini yerine getiren, hoşlanan, haz duyan kisilere denir. Tabi ki transeksuel dedigimiz zaman insanlarin aklına kadin profilinde kisiler gelir fakat cinsel organlari hala erkeğin ki gibi aktif olan kisilerdir..
Malesef sende yanlis biliyorsun kardesim travesi isi ticarete dokenlere deniliyor.
@tarikkk42 yanlis biliyor. ameliyat olana kadin ya da erkek denir. Ameliyat olmadan cinsel organindaki cinsiyetten farkli cinsiyette hissediyorsa transseksueldir.
@tarikkk42 travesti birazcik geri kazanilan bir hakaret, trans olmanin tek anlami dogusta atanan cinsiyetten farkli bi cinsel kimlige sahiup olmak, organ onemsiz
Cevap
20Cevap
Transseksüel cinsiyet değiştiren kişi diye biliyorum. Erkekse kadın ; kadınsa erkek oluyorlar ameliyatla
Transseksüel, belirli bir cinsin fiziksel karakteristikleri ile doğduğu halde duygusal ve psikolojik anlamda kendisini diğer cinse ait hisseden kimsedir.
Sonradan karşı cins olmaya karar vermiş arada kalmış insana denir. Ne kadındır ne erkek.
Erkektir kadin olmustur kadindir erkek olmustur. Bedeni erkege aittir kadin gibi hissediyordur falan
Bkz ben..
Fiziksel olarak kız olmak ama kendini karşı cinsten hissetmek
travestinin komple cinsel uzvunu kestişrmiş hali :)
Erkenden kiza dönüşüm mu :0
Erkekten*
aynen öyle. travestide var. ama kestirince daha kadınımsı olanlar. yani sorunu ortadan direk kaldırıyorlar :) ha birde sanırım travesti hem alır hem verir. ama transexual hiç kadına ilgi duymuyor. sadece erkeklere. diyeceksinki sen nerden biliyon:) izmirliyim. alsancak kaynıyo bunlardan...
Okey saol
sende sağol :)
kadın görünümlü erkek diye biliyorum
psikolojik sorunları olan, kimlik bunalımındaki sapkın kişiler
Kız olduğu halde erkek gibi giyinip erkek gibi davrananlar diye biliyorum
seviyoruz abi insan hepsi
Cinsiyet değiştirmiş kişilere denir
travesti ile farkı ne
msla rüzgar erloçalar ne
vy bülent ersoy yd kerimcan durmaz vy fatih ürek
yani blent ersoy gibiler vy rüzgar erkoçlar gibiler
ama transeksüel ise kerimcan vy fatih ürek gibi ler
haa anladım travesti kendi hormonları olup karşı cinsin bedenine bürünen yani erkek olup kız gbi giyinen vy kız olup saçını 3 falan vurup erkek gibi giyinen transexüel ise erkek olup hormonlarla ve amiliyatla kadına vy kız ken erkeklik hormonu alıp erkeğe dönen
Cinsiyet değiştirmiş anlamına geliyor.
travesti de deniyor. cinsiyet değiştiren insan
Neler çıkıyor ilk kez duydum
arabaya dönüşebilen seksi.
transformers gibi
Transite binenler
Erkekken kadın olan mesela kadın ken erkek olan
Cinsiyet değiştirenlere deniyo
Travesti, gay, lezbiyen
aslında erkek ama kadın olmuş.
Erkekten kadına, kadından erkeğe dönenler
Bülent Ersoy'un pipisi olmuş hali
cinsiyet degiştirmiş erkek
ameliyatla cinsiyet deyiştirmiş kadın olmuş birey
pipili abla
cinsiyet geçişi ypmış
gerçek kadın onların yanında halt etmiş
Hahaha bosver bence
Kadın Can'ım 😂😂😂
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma metinlerimizi inceleyebilirsiniz.