evlenemedim herkes evde kaldı falan diye ima ediyor
ne yapim olmadı
istedigim halde olmadı sebeb bende mi
ne yapim olmadı
istedigim halde olmadı sebeb bende mi
Eskiden, hayırlı işlere aracılık yapanlar vardı.. şimdi çok az ve aracılarda ister bekar olanlara, isterse evlenip boşanmış olsun haklı sebeblerden ötürü..! vb. insanlara aracılık yapmaktan korkuyor..!
Güven sorunu, iki yüzlü insanların oluşu, aracılık yaptıkları aile veya çocuklarının ufak olumsuzluklarda aracılara çatması vb. sebeblerden :(.
Aracılar olsa : niyet ve kişiliğine vede huy ve yaşantına uygun eş adaylarını tanıdıklarından tavsiye ederler ve sadece görüşüp içine simayen ve ısınma olarak sinmesi kalırdı :)
Şimdi ''kumar'' misali karşına çıkan insanın peşinden koşuluyor.. ne çıkarsa bahtına, evlenmeden esas yüzünü gösterir veya görebilirsen ne ala aksi olursa yazık sana ve her insana :(
Birde evlilik sonrası boşanılırsa battın o an ve sonrasında..! ''sağbıka''kaydı gibi damgalar insanlar : Boşanmada haklılık payına bakmadan ve acımasızca..!
Evlenmemiş birini seversin, bir birinizi sever ve uygunsunuzdur yuva kurmak adına :) ama ilk görüşmede boşandım dersen : anında olmaz diyip gider yanından :(
Boşandığını 1 hafta söylemeyip seni hakkıyla tanısın ister ve öyle karar versin dersin.. bu seferde tepki verir kandırmaya kalktın diye ama : geneli sonrasında seni tanıdığı ve sevdiği vede güven duymaya başladığı için geri döner ve yuva kurulur :) ama akside olabilir..!
Halbuki dinimizce : Boşanmışların bekarlarla evlenmiyecek diye bir ayeti yok..! önemli olan boşanmada haklılık payının olup olmaması..! boşanmış insan olgundur, ağzı ve yüreği vede yılları yanmıştır..! dikkatli ve bilinçli olarak 2. evliliğini birinciden ders alarak kurmaya çalışır ama kime anlatırsın bunu?
Esra erol vb. programlarla dalga geçilsede..! yuva kurup mutlu olan yoluna devam eder ama oraya çıkmayan ve gururu yapan yuva kuramassa real yaşamında kaybeden olur yaşı ilerleyincede oraya çıkar ama yıllar geri gelmez..!
İnternette bulabilirsin : Ama takip et paylaşımları, çelişmesse kendiyle zamanla iletişime geç, yuva için konuş aileleri devreye sok nasipse yuva kur. hayırlısı.
Hata hiçbir zaman tek Taraflı değildir. Günümüzde evlilikler, ilişkiler ve iletişim öyle bir hal Aldı ki artık, teknolojiden daha hızlı tüketiyoruz. 21 Yaşında Evlenip boşanmış insanlar tanıdım. Şahsen 35 yaşındayım hala evlenmedim. Akıllı bir yalnızlığı aptal bir birlikteliğe tercih ediyorum. Insan mutlu olmak, huzurlu olmak, güvende hissetmek için evlenmeli. Korku ile değil.
dogru diyorsun da
evli olup da çok mutlu oland VaR BU şans mı kısmet mi yoksa iyi araştırıp soruşturma mı
Ben şansa inanmam. Bu karşılıklı saygılı Olmayı bilmektir bence. olay araştırmak veya sorgulamak değil bence. Olay gördüklerinizi doğru değerlendirmek, doğru analiz etmek, ne zaman mantıkla ne zaman duyguyla hareket edeceğini bilmektir. Yuvayı yıkanda, ayakta tutanda Dişi kuştur.
Sorun sende falan değil bu insanlarıda anlamıyorum sürekli evlen evlen baskısı onlaraneyse... Canım Allah herşeyin hayırlısını versin, kısmetin mutlaka biryerde bekliyor seni umutsuzluğa kapılma sakın 30 yaşa yaşlı diyenlere çok gülüyorum bu arada... 20 lerde falan evlenen bayanların şu an kendi hayatlarını gördükleri yok çoluk çocuktan :D:D mesleğin falan varsa hele hiç dert etme, yoksada dert etme hayata bir defa geldn çevre baskısı ile yanlş seçim yapma derim.
çalışan bayan degilim
iş arıyorum da yaş 30 olunca iş de bulunmuyor
hayır bazı şeyler kaderdir. üstelik evlenmemek bir eksiklik değil bana göre. yalnızlığın da bir yaşam tarzı olduğunu düşünüyorum.. sana ima edenlere bir bak Allah aşkına evlendiler de ne oldu? hepsi 5 yılda yamuldu kendinden geçti
bende yaşlandım aama
30 unda nereye yaşlandın ablacım bir kere 30 yaş kadının en çekici olduğu yaştır. hem hala fiziksel açıdan yaşlanma çökme belirtileri göstermez hem de artık ergen değildir erkeğe kan kusturmaz
Cevap
70Cevap
Geç olsun da güç olmasın... 18-20 yaşında evlenenlerin halini de görüyoruz. Laf olsun diye yapılacak iş değil. Evlilik oyun değil.
30 ve sonrasında evlenmenin tek kötü yanı, bebek yardımı verilmemesi olsa gerek. Sosyal gönderme olsun.
bak 30 olunca devllette bile bişey olmayacagını nlıyor
çocukları seviyorumda kısmet olmadı daha
ondada yaş durumu oldu bak
Nasip kısmet meselesi bunlar. Millete bakma sen, onlar her şeyi söyler. 20 yaşında evlenene de erken evlendi diye etiket yapıştırırlar. Elin ağzı torba değil ki dikesin. Sen duâ et Rabb'ine, temiz ol ve temiz bir eş iste Rabb'inden. Gerisi gelir inşallah. Allah (c. c.) yâr ve yardımcın olsun. (Âmin)
Evlenmemeyi bir hata kusur olarak gormen yanlis. Sonucta bu devirde evlilik cok zor. He neden evlenemedin sorusuna gelirsek. Onun icinde seni biraz daha tanimak gerek. Hangi sehirde yasiyorsun calisiyormusun
çalışmıyorum
yaşım 30 olunca iş de bulamıyorum
yaşım 30 nette de evliler oluyor sonradan evliyim diyor
Kabahat sende değil seni sevende =/
Şaka bir yana nasip kısmet işi bunlar.
Bazen çok istersin hiçbir iş olmaz,
Bazen hiç beklemezsin dibinde biter o iş.
dibimde biten istemedigim şeyler
istedigim hiç bir şey olmuyor
Şöyle etrafına dön bak hayat kaç kişinin istediği gibi gidiyor ki?
yahu bazen istesende olmaz
evde kalmak deyimi acıkcası itici bir deyim
evlenmeyi istemezsen belki bu dogruda
zorlamı evleneceksin
istesende olmuyor sonrada evde kalmış olursun
olmuyorsa olmuyor canın sagolsun
Biran önce evlenmen gerektiği doğrudur. Çocuk açısından önemlidir bu durum. Ancak nasip kismet böyle şeyler. Ortamları durumları bilmediğim için senin hakkında yorum yapamayacağım.
kısmet bu işler. hayırsız bir evliliktense yalnız olmak daha iyidir.
ya ben çalışan bir bayan degilim göze batıyorum
iş arıyorum ama yaş 30 işte bunda da sorun
öyle etrafımda alıcı gözüyle bakan iyi biri yok
Aldirma güzel ablam kısmet meselesi
İçine sinmedikcede yapma zaten
hayır ya sen ne bakıyorsun millete saçma sapan insanlarla evlenceğine bekle biraz daha
Kısmet. Hayırlısı olsun. Bizde evlenemedik merak etme. İnşallah önüne hayırlı biri çıkacaktır.
Nasip kısmet... bahtınız ve nasibiniz umarım açılır. Üzülme sabret.
kız nasip kısmet hayırsız birine varacağına kısmetini beklemen en iyisi
böyle kaldım diye hayırsız biri olacak korkuyorum genç olsaydım iyi biri olurdu
kız ne var halinde şimdi zaten kızlar sen yaşlarında evleniyo bişey olmaz olmadı istanbuldaysan evim var orda git boşalt gir ben yüksek lisansımı bitirip gelirim ha tek şattım var sadece namaz kılman varsa problem yok
Kısmet veya nasip diye birşey var herhalde.. Kimsenin ne dediğine bakma. İnsanoğlu fesattır , dedikoducudur. Sen Kısmetinle , nasibinle yaşa gerisi boşver..
Fazla titiz ve seçici olmayın, kendinize belirlediğiniz kriteleri azaltın.
önemli olanları görünsadece
seçici degilim
yok kendi çevremde
görücü usulü olan oldu vazgeçtiler benden kaynaklı degil
kader kısmet bndada vardr bir hayır mutluluk uzak degil gönlune görre versin Rabbim
Kısmet ya sevmediğin insanlada evlenemezdin ki inşallah düzgün birini bulup evlenirsin :)
Sebeb sensin tabi.
Yok kaslı
Yok İtalyan erkek
Yok zengin
Tok arabasi olan
:-D bu saatten sonra seni ancak 60 yaş üstü istemeye gelir
Ben evlendim de noldu bak 4 sene once bosandim allah hayirli insanla evlenmeni nasip eylesin hersey nasip dusunme derim sonra ben gibi olursun :(
hata sendemi bilemem ama benim amcalarımda vardı 34 yaşında felan evlendi seçici meselesi yani ne biliyim
34 yaşında ama 26-27 lik kızlara bakıyorşlar
insanların yapısı değişti artık evlilik bildiğimiz evlilik değil artık herşey zevk ve sefa üstüne gerisi yalan
Zamanı vardır genede acele etme evlencem diye sonra pişman olursun hayirlisini dile allahtan ima edenleride salla senin elindemi sanki kanka
Talipleriniz oldu da sizmi istemediniz ya da olmadı diyemi yalnizsiniz bir konuyu acarmisin
isteyenler oldu vazgeçtiler
benden kaynaklı degil sebeb ne bilmiyorum
Senden kaynaklı değilse kafana takma evde kalmazsin korkma mutluluğu bekleme mutluluğu ara
Ben de senin erken modelinim yas 29 oldu daha bir kisiyle cikmadim hemde yakisikli bakimli bir erkegim olmayinca olmuyor bazi seyler kaderin elinde malesef..
Hayırlısı de dua et belki de buyu yapmışlardır bir hocaya git kismetini acsn nefesiyle :)) ah ahh
Hayir abla. Sen tüm kiz cinsine ibretlik bir ornek oldun.
Ya çoooook çok güzelsin ya da şanssızsın be bilim
çirkin sayılmam ama şansızım
reis
kısmetin alnında yazılı senn er ya da geç seni bulcak bukadar takılma bunlara hayatın tadını çıkart o seni bulur
35 yaşında evlenip çok mutlu çocuk sahibi tanıdıklarım var. evet yaş geçmiş ama senin için doğru biri mutlaka var zamanı gelmemiş
seçe seçe kelek karpuzu alcaz demedi deme :(
Aynı durumdayım senle
henuz bir iki sene daha giderin var fazla geciktirme derim
sen seçicilik yapmıssın yoksa çok güzel bir atasözü var delikli boncuk yerde kalmaz diye.
Evlenemedim deme evlenmedim de evde kalmak tarih oldu sende istersen rahatlıkla evlenirsin :)
otuz yaş geç ama çok degıl , hayırlısını dıle boşver !!!
koyun sürüsü onlar evlenince bir şey oluyor sanki boşver konuşsunlar
Kısmet şans bende 46 yaşındayım bende evlenmrdim 😊
hiç evlenmedin mi yoksa dul musun
armudun sapı , üzümün çöpü derken bide bakmışsın 30 olmuşsun, hayatın bu kadar hızlı ilerlediğini bilmiyordun dimi benim gibi
evet ama
iyi biri olmadı gerçekten
iyi biri oldu isteyipde vazgeçen oldu sebeb ben degilim istemedigim kişi oldu onu da ben istemiyorum benden faydalanmak isteyen oldu
başka da olmadı yaş 30 oldu
erkenden evlenip kısa sürede boşanmaktan iyidir evlenmemek. nasip kısmet bu konular, tabi ki birazda nasibi aramak gerekiyor.
ççevre yok
istemedigim kişiler oldu onu ben istemiyorum
özelden konuşmak istersen yazabilrsin
karşına hayırlı biri çıkar inşallah da sen bu yaşa kadar nası dayandın ya
Yok kaderinde yoksa bütün dünya sana talip olsa yine de evlenemezsin.
Ben 32 yaşındayım ve evlenmedim. Hatalıysam ara :D :D
bu yaştan sonra evlenip ne etcen
bu satten sonra evlenmen mantık dışı
neden mantık dışı
yaş kemale ermiş be ablam emekliliğe şurda ne kaldı zaten
Hayırlısı olsun. Kısmet bu işler ben de evlenmedim:-)
Bende çok istedim ama nasip kısmet bu işler olmadımı olmuyor
Hata diye bişey yok belki başka davransan başka olurdu ama belki sonu iyi olur
Cinsel ihtiyaçlarını nasıl bastırdın bu yaşına kadar peki?
Nerelisiniz acaba
Geç değil. Yaşa takılma.. Bulursun birini..
Zengin koca diye mi bekledin kiz dogru soyle
zengin istemedim ama asgari ücret almayan kişiler de oldu bunu kabul etmedim
başka isteyende oldu onlar vazgeçtiler
Allah ol demeden olmaz. Sabret
sabrediyorum ama yaş 30 be kardeşim
korkuyorum
Sosyalleş. Yeni insanlar tanı.
Hayır herkesin kendi seçimi
Çok kasmamak lazım bu konularda.
ben üzülüyorum
Şş üzülme geçecek.
Buyuk ihtimal sende secicilik yapmissindir
seçici degilim normalde
ama olmayacak kişiler oldu istemedigim oldu ya da iseteyen iyi birileri de oldu kendileri vazgeçti
sebeb ne bilmem ama olmadı
olmayacak kişilerden kastın ne
35 de tekrar denersın şansını abla
boşver hayatını yaşa bak keyfine
suç sendemi? seni görmeden karar vermek olmaz :)
Senden talihlisi yok bence :/
seçici olma sonucunda oluyor hep
seçici degilim olmadı işte
isteyen oldu vazgeçtiler benden kaynaklı degil
boşver istediğin gibi biri illa çıkar karşına
suç sende değil tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar