o kadar insani getirdik buraya; bizim kendi bir suru işsizimiz, açıkta-açımız varken... hem onlara günah hem bize... kamplarda da sefalet içindeler, üzülüyorum, ne olacak bilmiyorum. A
Allah yardim etsin ne diyelim.
"SURİYELİLERİ DEĞİL, TURİSTLERİ GÖRMEK İSTERİM"
Bodrum'un ünlü mekanlarından birinin işletmecisi Bülent Şenol, "Son zamanlarda ilçede turizme yakışmayan görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Parklarda yaşamaya başlayan Suriyelilerin mağdur olduklarına inanıyoruz. Ancak, bunların arasında her türlü art niyetli kişiler de olabilir. Açıkçası işletmemin önünde Bodrum Limanı'nın hemen yanında Suriyelileri değil turistleri görmek isterim. Eğer ciddi önlemler alınmazsa, zaten pamuk ipliğine bağlı turizm, kontrolsüz göçmenler nedeniyle büyük sıkıntıya girecektir" dedi.
KARDEŞİNİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI
Esnaf ve turizmcilerden gelen yoğun şikayeti üzerine parklara gelen zabıta ekipleri, Suriyeliler'den parkları terk etmelerini istedi. Zabıta ekipleri, Suriyeliler'e başka şehirlere gitmek istemeleri halinde yardımcı olabileceklerini de belirtti. Zabıtaları görünce korkan Suriyeli çocuklardan 3 yaşındaki Seda Kazedi, ağlamaya başladı. Seda'yı, kendi sıkıntısını unutan ablası 8 yaşındaki Berfin Kazedi teselli etmeye çalıştı. Babasının kucağındaki, olup bitenden habersiz 6 aylık Keriban Hedo ise sevimliliği ile dikkati çekti. Bir süre zabıta ekiplerinin kendilerini parktan çıkartmak istemesi üzerine direnen Suriyeliler, daha sonra başka bir şehre gitmeye ikna oldu. Bunun üzerine otogara götürülen Türkmen aileler, Aydın'ın Söke İlçesi'ne gönderildi.
"ÇAPAYI BIRAKIP ELİMİZE SİLAH ALARAK SAVAŞMAMIZI İSTEDİLER"
Çaresizlikten iş bulma umuduyla ailesiyle Bodrum'a gelen Suriyeli Türkmenler'den 36 yaşındaki Cabir Cezeri, "Suriye'de çiftçilik yapıyoruz. Başka da bir şey bilmeyiz. Köyümüze gelen gruplar silahlanıp savaşmamızı istediler. Bizler, bugüne kadar hep çapa salladık. Hiç, silah tutmadık. Savaşmayı kardeşin kardeşi öldürmesini kabul etmedik. Mallarımızı yok parasına satıp yurdumuzdan ayrıldık. Organizatörler, 'Bodrum'da tarım işi var' diyerek paralarımızı alıp, bizleri buraya getirdiler. Sonra ise ortadan kayboldular. Ne yapacağımızı, nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Kimseye bir zararımız yok" dedi.
Suriyelilerin ülkemize gelmesi iyi mi oldu kötü mü?
haberlerde gördüm suriyeli türkmenlerdi. yani siz türklerin soydaşı.
insanlık türkiyede kalmamış. tamam ortalıkta kalmalı doğru değil dilenmeleri insanlık onurunu zedeliyor. türkiye hükümeti madem onlara sınırları açtı madem kendince sözde yardım etti neden başı boş bırakıyor. ampul kafa erdoğan bu mültecilere yardım ettiğini söylerken kasıla kasıla kendisiyle gurur duyarak söylüyor.
fakat bakıyoruz hem zor şartlar altında neredeyse bedava çalışıyorlar ve dileniyorlar. bir çok kadın ve kızları sapık abaza türkiye erkeklerinin tacizine uğruyor.
adaletin bu. savaştan çıkan bir halktan çekil şemal gurur onur beklemeyin. evleri aileleri yok olmuş yerlerinden yurtlarından edinilmiştir. biz bile bunları yaşasaydık onların durumuna düşebilirdik.
lütfen ya yapmayın öyle. turistik bölgedeki gebeş suriyelilerden rahatsız olduğunu söylerken simasına şekline bktım kara zimbilleh gibi yarma ve kulağında gümüş bir küpe vardı sözde modern entellektüel bir yaratık.
ama ne yazıkkı çağa ayak uydurayım derken insan kalamamış.
aramızda dağ gibi fark var. ırkçılığın lüzumu yok. demek istediğim kendi soydaşınıza bile bu şekilde aşağılayıcı bir muamelede bulunuyorsunuz. unutmayın ışid teröristleri ırak ve suriyede türkmen köylerine saldırırken katliam yaparken türkiye rte sessiz kalmıştı yardım çağrıları cevap bulamamaştı. kim türkmenlere yardım etti biliyormusun. izle. https://www.youtube.com/watch?v=__v5xyaoY0k
dağda şenlik var var sanki moron. kimse can sıkıntısından dağa gitmedi. senin tr sisteminin baskıcı otoritesine karşı isyan ve özgürlük mücadelesi için çıktılar.
Siz doymazsiniz ne verikirse daha fazlasini istersiniz 10 tane cocuk doguruyorlar sonra "devlet bize bahmir" diyorlar. Kopek gibi dogurmak marifet değil bakabileceksen doguracaksin.
bana bak çocuk. tarih bilmezsin bizlerin ne yaşadığını bilmezsin git bunları oku öğren ondan sonra gel çık karşıma konuş. devlet bu arada senin anana baksın. bu topraklar için kan döken biziz ve bu toprakların asıl sahibi olan da biziz. sen asyada git asyana. çinler biraz bassın size.
Kötü niyetli insanlar her ülkede vardır. Mesela şu an bizim toplumumuz çok mu iyi? Fordculuk yapandan, röntgenleyenden taciz eden vs. dolu insanımız var. Suriyeliler Çanakkale savaşında binlerce şehit vermiştir. Bir çok cephede ve savaşta bizim yanımızda olmuştur. Eğer biz bu ülkede yaşayabiliyorsak bunda Suriyelilerinde payı var. Bu zamanlarda onlar zor durumda şimdi de yardım sırası bizde.
İngilterede 35 kişiden biri milyarder Türkiye de 35 kişiden biri Suriyeli Ben kadınlara ve çocuklara üzülüyorum ama bir yandan da bize yük olmaya başladılar gibi geliyor.
Mazluma yardım hem dinimizin jemde bizim aziz milletimizin içinde olan bir şey hem kim bilir yurdumuzun 4 tarafı hainlerle dolu bir gün bizimde bu durumlara dusmeyeceimiz ne malum Allah kimseyi vatansız bırakmasın onlar muhacirdir sinimizde muhaciri nasıl karşılamak gerektiğinde aşikardır
millet anlayışı yok onlarda milli değerlerini yok etmişler bizim de öyle olmamazı isityorlar adamlar savaşsa bir dert türkiyeye gelse bir dert biz onların gelmesini istmesekte yinde kabul ederiz çünkü bu bizim kanımızda var Allah koruyor bizim ülkeye bu aç halimizle aç doyurmaya kalkıyoruz
En İyi Cevaplar