Arkadaşlar bizim insanımız yetmiyormuş gibi birde adım attığımız yerde Suriyeliler var. Etraf çok kötüleşti. Geçenlerde adres sorduğum iki kişide yabancı çıktı. Artık Türkçe konuşan bulmakta zorlaştı. Birde fark ettiniz mi? Suriyelilere elit semtlerde rastlayamazsınız. Mesela Florya, Yeşilköy, Ataköy gibi.. Alayı Bağcılar 'da. Zaten boşuna demiyorum. Bağcılar'ın başkenti Suriye..
Cevabın nedir?
sempati duyan insanlar varmış yok savaştan gelmişler yok mağdurlarmış bu insanlar için kamplar kuruldu o kadar para harcan niye orda değiller savaş varsa onların suçu çilesini niye biz çekelim ortalama olarak asgari ücretin yarı fiyatına çalışıyolar birçok insanımızın ekmeğine mani oluyorlar. Ayrıca aralarında dilenciler aşırı fazla karşılaştığım bikaç olayıda söylemeden geçemeyeceğim parklarda yaşayanlar tuvalet ihtiyaçlarını burada karşılıyolar defalarca gördüm ayrılıkçeşmesindeki altgeçit bir ara geçilmez durumdaydı lahım gibi kokuyordu belediyeye şikayet ettim orada kalanları gelip aldılar altgeçidi yıkadalar 3 gün geçti yenileri geldi kadıköy belediyesi ne yapsın burdan sempati duyan insanlara söylüyorum madem o kadar iyi niyetliyisiniz gelsin diyen de sizsiniz evinize neden almıyosunuz bu insanları bizde kurtulalım sizde!!!
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle şunu söyleyeyim insan insandır Irk, Din, Dil ayırmamak lazım. Sonuçta ülkemizde binbir çeşit insan var. Suç onların değil onları bu hale getirende. Suriye'lilerin ülkemizde farklı pozisyonları kimisi zengin olduğu için ev sahibi, kimisi paraya ihtiyaç olduğu için ülkemizdeki işverenler tarafından sigortasız olarak çalıştırılıyor ve ülke yöneticilerimiz bunu göz yumuyor, kimisi de tatil yapar gibi Suriye'ye gidip gelebiliyor,
Benim şahsi görüşlerim bunlar rahatsız olduğum konular ülkemizde yardıma muhtaç insanlar varken ülke yöneticilerimiz tarafından bizim insanımızın hiçe sayılıp onlara yardım edilmesi, ayrıca siyasi haklar tanınacak gibi cümlelerden bahsedildi. Siyasi haklar derken Seçme ve Seçilme hakkından bahsediyorum bunun verilmemesini istiyorum.
Saygılar.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnefret ediyorum hepsinden bizim burada 60 yaşındaki Suriyeli şerefsiz adam 14 yaşındaki kıza tecavüz etti mahalle linç etti adamı nefret ediyorum hepsinden gebersinler defolup gitsinler ülkemizden zaten bir sürü bela yetmezmiş gibi birde onlar geldi iyce beter olduk hem bizim ülkemize geliyorlar sığınmaya hemde sağda solda pislik çıkarıyolar böyle bir nankörlük kahpelik var mı allahaşkına? götlerine tekmeyi vurucaksın geberin ülkenizde pislikler diyeceksin bu devirde artık iyilik eden iyilik bulmuyo malesef devir çok değişti kimseye iyilik etmiceksin hatta ne kadar acımasız olursan o kadar götünde dolanırlar bu zaman böyle bir zaman oldu artık...
61 Yorumla- +1 yıl
Tecavüzcüler sadece Suriyeli degil ben de tecavüze uğradım bir TÜRK TARAFINDAN
bence çoğul olarak konuşma hepsi tecavüzcü değil Türklerde öyle tecavüzcü olan var
+1 yılHer ne kadar tayyibin kendi çıkarı için yaptığı sinsi fedakarlıklar da olsa sizi ilgilendiren bir durum yok ortada suriye değil de başka ülkeden gelecek insanlar olsa misafirperverlikte sınır tanımazsınız çok önyargılı oldugunuzun farkına varın bence , her insanın esit şartlar altında yasamasının size batan tarafı ne? İlkokul çocuklarına bir insan haklarını sorun bakalım ya da yorun biraz beyninizi yasama ozgurlu var mı diye.
41 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın katılıyorum kesinlikle
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
37Cevap
bir insan ulkesıyle sorun yasamamalı, sorununu cozmek ıcın caba sarfetmelı, bunlar ulkelerı tarafından terorıst ılan edılen ınsanlar! bız bıldıgınız terorıst beslıyoruz su anda.. yok gelıp adam gıbı dursalar amenna, bu adamlar askerımızı polısımızı sehıt ettı vatandasımızı oldurdu, bu ınsanların ulkemın oksıjenını tuketmesı bıle zoruma gıderken ulkemde onca ac acıkta ınsan var ıken bedavaya yasayıp asgarı ucretlınin essek gıbı calışıp kazandıgından daha cok miktarın devlet tarafından ceplerıne harclık konması ayrıca delı edıyor benı, sanırsın tayyıp mısırdakı dedesınden kalan mırası dagıtıyor.. benım hakkımı bır baskasına peskes ceken ne nıyetle yapıyorsa bunu o nıyetın altında bogulsun , bunlarda tez elden defolsun gıtsın, bakın 10000 kışılık ısıd neler edıyor, bunlar tam 2.000.000.. fazlası var eksıgı yok.. bır dusunun kudursalar neler olabılır!!!
10 Yorumla
+1 yılmm ben suriyeliyim, (özür dilerim türkçem çok iyi değil)
ben suriyeli oğrenciyim ve İstanbul'da yaşıyorum tek annemle
mm bana göre bende suriyelilerden nefret ediyorum ama ben oğrenciyim yani dilenci değilim onlar kötü işler yapıyorlarsa çalıyorlar? onları kamplara götürmem lazım ama oğrenciler şehirlerde kalabilirler, ben zengin değilim ama kötü şeyler yapmayacağım ve Türkleri çok seviyorum
ve inşallah savaş bitince zaman herkes dönüyor suriye'ye :) çünkü sadece Türkiye'de değil bak İsveç'te, Almanya'da, Fransa'da her ülke'de suriyeli var olmuş
savaş bitecek inşallah ve herkes geri gidecek Suriye'ye :)24 Yorumla- +1 yıl
Ben 3 sene sinava çalıştım. 2 universite değiştirdim. Ailemin maddi durumu iyi olmamasina rağmen geri ödemeli burs alabildim. Okula girdim hazirlikta her sınıfta en az 2 suriyeli var sinavsiz girmişler okula 1300 lira burs veriyor devlet ayrica burdaki yurt suriyeli öğrenciler ile dolduğu için tane bina satin alindi. Yurdun kirası 300 lira ile türkiyenin en pahali yurdu oldu. Dahasi bunun depozitosu yolu yemegi kitap parasi var. En yakin zamanda git ulkemden ben senden ve senin gibilerden nefret ediyorum..
- +1 yıl
@nirvana12 s.. tırın gidin suriyeliler
- +1 yıl
hiç gidecek gibi durmuyorsunuz ama ya? s. ktir olun gidin artık o kadar hak yediniz bir de gülücük atmış inşallah fakir duruma düşersiniz yine sürünün geberin
- +1 yıl
Onların gidip gitmemesi sizi hiç ilgilendirmez
+1 yılSuç onların değil onları buraya getirenlerin, fakat biz daha dikkatli baktığımızda aslında oradan kaçanların çoğu elit V. İ. P Zengin insanlar.
Devlet savaş var diye savaştan kaçan insanları ülkeye alırken V. I. P insanları kimse fark etmeden Araçları ile birlikte getirdiler.
Şu anda Türkiyede binlerce zengin Suriyeli ticaret yapıyor Devletin amacı zaten buydu diğerleride nasıl olsa topluma alışır dedi.
Evet diğerleri topluma çok çabuk alıştı Hırsızlık arttı fuhuş arttı dilencilik arttı fakat bunların hepsi nereye kadar.
Türk çocukları okullara sınavla girerken devlet Suriyelilere sınavsız özel hak tanıdı.10 YorumlaOnlar da senin benim gibi insan, onlar mı istedi bu duruma düşmeyi. Belli ki çoğumuzun empati duygusu körelmiş ya da ırkçı bir tutum sergiliyoruz. kendi vatanından uzaklarda bir dilim ekmek için ve provokasyonlara inanarak onları aşağılamak hiç de insanca bir tavır değil. Illa ki aralarında iti kopugu var ama bir iki kişi yüzünden yapılanları koskoca bir topluma mal etmek de ne kadar doğru?
20 Yorumlaİnsan nereli olduğu önemli değil.
İnsanlar savaştan kaçtılar.
Allah kimsenin başına vermesin.
Biraz örnek alın ya bu olaylar sizin başınıza gelse idi.
ülkemizde savaş olsa idi ve yunanistana veya bulgaristana veya her hangi bir ülkeye sığınmak zorunda kalsa idiniz.
Ne yapacaktınız o insanlara yapılan muammeleler sizlerede yapılsın istermiydiniz.
Ne kötü bir durumdur bu bilemezsiniz.
Allah kimsenin başına vermesin..21 YorumlaSavaş mağdurlarına mülteci denir ve bunlar için tampon bölgelerde mülteci kampları kurulur... Bunlar elini kolunu sallayarak ülkemize giriyor... Burada kalıyor parkları bahçeleri istila ediyor çoluğumuzu çocugumuzu itip kalkma hakkına sahip oluyor... ve onlar mağdur öyle mi?
50 Yorumla
+1 yılSavaştan kaçıp geldiler yardım ettik iyi güzel de kontrol altında tutulmaları lazım. Çok değil bir kaç ay sonra nurtopu gibi arap sorunumuz patlak verecek çünkü artık Türk-Kürt çatışmasından iyice umut kesmeye başladılar. Olay çıkarmak istedikleri yerlerde artık pimi çekecek olanlar belli. Uyanık olmak lazım.
20 Yorumla
+1 yılİpini koparan Türkiye ye geliyor zaten rahatta durmuyorlar bence her turlu zararlar çunku yağmacılık yapıyorlar ve bizim insanımızın işsizlik oranı artıyor savaş çıktıysa ulkende oluceksin arkadaş madem korkuyorsun gittiğin emanet ülkede zararlar yapmıcaksın
20 Yorumlagitmeleri gerekiyor. cok büyük recep tayyip bey önce kendi ac milletini doyursun. sanki biz ekonomi olarak cokiyi bir ülkeymisiz gibi. Arapların senelerce yaptıgı katliamın haddi hesabı yok. geliyolar kendilerine yardım eden iş veren insanları öldürüyolar. istemiyorum suriyeli falan gereksizzzzlerrrr
11 Yorumla- +1 yıl
Sen çok zekisin ya hayrına mı tutuyo sanıyosun türk askerleri neden surye de savaştı corondan önce depremin bittiği zaman Erdoğan Rusya mı Amerika mı eksik para vermiş suryeliler için haberlerde söyledi ama onlarda para aldığını söylemiyor merak etme hayrına tutmuyoruz ayrıca benim zengin suryeli arkadaşım var 2 yıl Türkiye 2 yıl alamanya da kalıyo babası doktor şirketleri vardı son 2 yoldur Türkiye de şimdi tekrar gidicek ve mülteci değil turist olduğu için 600bin lira harcadı ve bir çok suryeli zengin ve hayrına kalmıyorlar merak etme ve o arkadaşımın babasının arabasını bir Türk çaldı ve Suriye’den bir çok araç ve para geldi
+1 yılSevmiyorum, acımıyorumda.. ülkemde de istemiyorum.
ülkelerinde kalıp mücadele etsinler.. bırakya dikkat ediyormusunuz hepsiin hem kucağında hem karnında bebek zırlıyo kocamı savaşta kaybettim diye..
bunlar zaten savaşı fırsat bilen suriyenin çingeneleriymiş... mahsus doğuruyorlarki dilendirip para kazanalım... insan değil onlar30 YorumlaBu ülke yansa kül olsa hepsi sınırda pusuya yatar teker teker indirirler bizi bir tanesinin kızını hanım olarak alsan devlet 10 bin lira destek veriyo neee onların nnedeeee bizim bir suçumuz var iyi olanına allah yardım fitnesine feciline bitmeyen savaş versin ammaaa herşeyden önce başımızdaki öküze akıl versin ;)
00 Yorumla
+1 yılonlara olan şey bizim ülkeye olsa :) kim alır türkleri? fransa mı? italya mı? yunanlar mı? :D gülmekten ölürlerdi :)
sonra siz gezin "türk milleti bunları yaptı. türk milleti şunları başardı, biz türkler çok misafirperveriz"
:) beyler hanımlar. ırk anlamında türk olabilirsiniz ama zihniyet bakımından vatansız olan sizlersiniz ;)21 Yorumla
+1 yılFarklı milletlerin ülkemizde bulunması bir gün başımıza bela olucak 10 yıla kalmaz bizim toprağımıza göz dikip isyan cıkaracaklar tıpkı kürtler gibi şimdi kürt arkadaşlar beni yanlış anlamasın dağdaki kürtlerden bahsediyorum normal kürt halkımızdan değil
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhepsinin allah bin türlü belasını versin hiçbirine hakkımı hellal etmiyorum burunlarından fitil fitil gelsin. Hepsini öldürmek istiyorum hepsini yakıcaksın gebersinler hiçbirine acımıyorum her türlü acıyı eziyeti hakediyorlar umarım başlarına daha da kötü şeyler gelir O.. PU.Ç. CKLARI
10 YorumlaZamanında Türk bayrağını ateşe veren ayaklarının altına alan ileri bekliyoruz, bu ülkede asgari ücretliye işçiye memura 30 40 lira zammı çok görüp vergi ve zam yükü altında kendi milletini inlet sonra git başka memleketin İtini doyur haram olsun vergi olarak ödediğim her kuruş..!
40 Yorumla
+1 yılBiz çıkalım onlar temelli yerleşsinler rahat etsinler :D
40 Yorumlaorda savaştan kaçıp burda domuz gibi kavgalara girmeyi adam öldürmeyi biliyolarsa defolsunlar bir an önce vatanlarını savunsunlar. gerçi bunların vatanı milleti dini imanıda yokta orasıda ayrı bir konu
11 Yorumla- +1 yıl
Dinleri mi yok emin misin
Bagcilarda yasiyorum. Yolda yurume ozgurluumu calmaya calisiyorlar sanki. Islik calani mi dersin, tip tip bakani mi dersin, tacize kalkisani mi dersin hepsi burda.
20 YorumlaTürkiye'nin peçelileri ve cahilleri yetmiyormuş gibi birde onlara katlanıyorsunuz. Hanimiz duman valla
10 YorumlaTamami ile yanlış dış politikalar ve stratejik konumdan kaynaklanan bir durum. sıfır düşmalık sıfır sorun olan dış poltika buralara kadar geldi. Suriyede muhalifleri desteklemek, işide silah yardımı yapmak.
10 Yorumla
+1 yılGeçenlerde otobüse bindim. Arkada kişilik koltuklar varya. Onlara oturmaları yetmiyormuş gibi bir de 3-4 yaşındaki çocuklarını oturtmuşlar. Yaşlı insanlar geliyor umurlarında değil. En sonunda ben yer verdim. Bir de kendi aralarında konuşup başı açık olanlara bakıp suratlarını büzüştürüyorlardı. Suriye için harcanan toplam para 36 milyar sözünn bittiği yerdeyiz. Geçmiş olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Bence hepsi öyle degil
Geçenlerde gördüğüm bir cümleyle cevap vereyim "Geçenlerde suriyeliler kimlik sordu yok deyince kimin ülkesinde kimliksiz geziyon diye dövdüler" :) Böyle yanii :)
10 Yorumla
+1 yılburalar.. kücük suriye gibi oldu
:))
antepte bazi mahallere gir kendini orada saniyorsun:)10 Yorumla
+1 yılDuygusallığı bir köşeye atarsak. Madem geldiniz, getirtildiniz bu ülkeye adam gibi yaşayın dimi? Çoğu hanzo sinir oluyorum ya her yerdeler.
20 YorumlaUlkeyi sahiplendiler resmen adim basi suriyeli tam kokonolar acaip gicik oluyom pis pis bakiyom hep yolda falan gorunce
20 YorumlaAntalyada yasıyorum, eleman arayan dükkanlarda 1-2 tane mutlaka oluyor. tam olarak anlasamıyoruz. bence bu olay biraz hüzünlü biraz trajikomik biraz düsündüren bir olay. aynı rahmetli kemal abinin filimleri gibi :)
00 YorumlaNasıl bu kadar bencilce yorum yapabiliyorsunuz? Sen savaşın altında ölümü mü beklerdin? Allahın toprağında bencillik yapmayın bari
11 Yorumlabuyuk bır multecı kampı olusturulmalı ve ulkelerındekı savas bıtene kadar multecı kampından dısarı cıkartılmamalı
10 Yorumla
+1 yıl. Sonucta ulkelerinde savas var bizim ulkemizde olmus olsa kacicak yer arariz dogruya dogru. Burada kizacak tek bir kisi var oda tayyiptir. O insanciklari burya getiren o sonucta onlarin ne sucu varki?
00 YorumlaSadece kendinizi onların yerine koyun. Aynı durumda biz olsak dermiydiniz bizim kafamıza sıkın ülkenize zarar vermek istemiyoruz. ha?
20 Yorumlasuriyelilileri boşverde ben ıraktan gelen görüyorum o.0
10 YorumlaAcınacak insann degiler defolsunlar sana ekmek veren ulkenin insanlarına saldırcaksınz yok oyle !
11 Yorumla- +1 yıl
Sen hiç bilmiyosun git araştır canım sonra konuş bir örnek vercem coronadan önce Erdoğan Amerika ve Rusya’ya dan suryeliler için eksik para geldi ve bunu Erdoğan haberlerde söyledi ve bir çok daha şey suryeliler giderse ekonomi nasıl olur bilemem
+1 yılO zaman Gaziantepe yaklaşma bile en iyi semtlerde bile var.
00 YorumlaElimde olsa hepsini kovarım anında gece yarılarına kadar parktalar ya seslerinden nefret ediyorum eşek gibiler..
11 Yorumla- +1 yıl
Çoğul olarak konuşma hepsi öyle değil
Gizli Üye(36-45)+1 yılOldu senin ülken karıştırsın suriyeyi ordaki insanları evinden ekmeğinden etsin o insanlar Türkiyeye kaçsın bir de sen o insanları beğenme
11 Yorumla- +1 yıl
ne saçmalıyorsun sen ya?
+1 yılSuriye'nin başkenti Bağcılar olması gerekmiyor muydu o cümlende? :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsuç devlette bizim ülkemizde o kadar aç insan varken suriyelilere daha fazla ilgi var tamam o insanlarda savaştan kaçtı ama ilk önce kendi insanımızı düşünmemiz gerekiyo
21 Yorumla- +1 yıl
Ya hiç bir şey bilmiyorsun hayrına tutmuyor Türkiye merak etme coronadan önce Amerika ve Rusya Suriyeliler için eksik para vermiş ve bunu haberlede Erdoğan söyledi canım hayrına tutulmuyorlar onlar için verilen para var
yok abi devlet bize yetiyoda suriyelilerle uğraşıyorz ya
00 Yorumlazararı sadece şu asalaklara verseler keşke bu sığınmacılar.
00 YorumlaDurmak yok yola devamcılar nerdesiniz?
10 YorumlaVatan hainlerini vatanımda istemiyorum. #DirenEsat
20 Yorumla
+1 yılsurıyelileri suçlamıyorum bütün suç devlette
20 Yorumla
+1 yılDefolup gitsinler vatansız hainler
40 Yorumla
+1 yılGüldüm yağ bağcıların başkenti Suriye :D
10 Yorumla
+1 yılabi heryeri sardılar ya var mı böyle bişey
10 Yorumla
+1 yılSavaşdan kaçıp gelmişler kalacaklar tabiiki..
10 Yorumla
+1 yılMuhacir ve ensari bilmeliyiz
20 Yorumla
+1 yılBenim düşüncemde olduğun sürece sana katiliyorum
00 Yorumla
+1 yılHepsinini canı cehenneme.
20 YorumlaGitsinler artık.
10 Yorumla
+1 yılVatan hainleri !
00 Yorumla
+1 yılaynen yeter artık
10 YorumlaTam bir o... ;-)