Sözde Kürdistan kurulduğu andan itibaren sonu Libya gibi olacaktır zira ne anlaşması var nede sözleşmesi 24 saat içinde Avrupa ve diğer devletler yerle bir eder bütün doğal kaynaklar dahil çoluk çocuk hepsi katledilir
02 Yorumla- +1 yıl
Belki
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl-istan eki, aitlik anlamındadır. Kürdistan da, Kürtlerin yaşadığı bölge, yer demektir. Osmanlı zamanında, o bölgeye bu isim verilmiştir.
62 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim bilen birini gormek hosuma gitti
- +1 yıl
İnsanlar ne yazık ki bilmiyor. Öyle deyince, küfür etmeye başlıyorlar.
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBölgenin tarihi adindan ileriye gidemez benim için.
Ama bu kelimeyi başka sebeple kullanan insan çok. Bu nedenle önyargılıyım.14 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederm dogruyu bildigin icin
- +1 yıl
Doğruyu ben biliyorum da sen de biliyorsun inşallah
- +1 yıl
Biliorm ama bilmemezlikten gelme gbi bir hakkim da var kullanmak istersem
- +1 yıl
Peki hayallerine başbaşa birakiyorum seni
+1 yılTürkiye ne zamana kadar yaşarsa kürdistan diye bir devlet kurulmayacak. Türkiyede MaşAllah baba yiğit...
46 Yorumla- +1 yıl
Arkadasim biraz bilgili ol lutfen turkiye yokken kürdistan vardi
- +1 yıl
Kürdistan yoktu. Kürt milleti vardı. Sora Osmanlı imperiyasi yarandı. Osmanlılar geldi sizin topraklara. Siz o zaman çadırlarda yaşıyodunuz. Türkler gelip oeda şehirler yapıp size verdiler ve şehir böyle olur, girin yaşayın dediler. Ne yediler, ne içdilerse kürtlürle yeyip içtiler. En güzel yerlerde kürtleri yaşatdılar. Ama kürtler türkleri ordan kovdular. Bumuydu teşekkürleri. ermenilerde öyle oldu.
- +1 yıl
Bnde ondan bahsediorm kardesim khrdistan ismini kullanan ilk osmanli devletidir. Kurtlerin yasadigi bolge anlaminda.
- +1 yıl
Evet. Kürtlerin problemi ne ki kardeş?
- +1 yıl
Ananın kilodu KURDİSTANDA kaldı soyle ğelsin alsın O Zaman Kürdistan'ın nasıl bir DEVLET olduğunu anlarsın kardeşim tarihî yıllardır var ve olucak Türkiye ise İsrail ve Amerika'nın köpeği tamam mı AMIM EVLADI
- 1 yıl
@Jshsusukjwjw yorum yazmak için hesap açıp kaçmış mkodumun çıkarttığı seni madem öyle bir ülke varsa silktirol git ananı döller o döllerimi de sözde Kürdistan bayrağına sürerim ananın ammina sokarım o bayrağı da
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Aile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı. Bu vatan hepimizin. Kürdistana ihtiyaç yok. Kardeş kardeş yaşamak varken...
32 Yorumla- +1 yıl
Haklisin kardesim baska bir ulkeye gerek yok kardes kardes yasayalm. Ama bilgilendirmek isterim ki kurdistan ulke değil kurtlerin yasadigi bolgeye verilen isimdir.
+1 yılolmayan kurulmamış hiçbir zaman olmayacak olan defacto bir kürtlerin hayali olan devlettir bizim ülkemizde de toprak almayı hayal edindikleri çünkü bunlar sadece hayalde kalacaktır dolayısıyla kürdistan ismi gündeme getirmek devlet hakaret türk devleti hıyanettir
47 Yorumla- +1 yıl
Arkadasim birincisi kurdistan kürtlerin yasadigi bolge ismidir ki bundan ilk bahseden osmanli devletidir. 2. Si kürtler turkler dha cinden kovulmadan bu bolgede yasiodu. yani anlayacagin turkler gocebe hayati yasarken kürtler kürdistanda yerlesik hayat yasiodu
- +1 yıl
şu an ermeni yahudi kızıl zerdüşt olanları mı diyorsun :)
Türkler göçebe hayatı mı yaşıyordu hangi tarih bu? Türkleri sen cumhuriyetten mi ibaret sanıyorsun - +1 yıl
* sanki bunlar dunyayi devr aldi tr nin yarisinida kurdistan yapacaklarmis daha cok beklerler
- +1 yıl
Helal olsun dha kndi tarihinizi bilmiosnz ne diyeym size
- +1 yıl
tarih kitaplarında yalanın taaa ilahıdır ! okullarda yıllarca çocuklara, türklerin orta asyadan göçedip anadoluya yerleştiği, türklerin göçebe bir yaşam sürdüğü yalanı ile zehirlediler. 1984 tarhinden 1996 tarihinde meb mufredatına uygun olan tarih kitaplarının ana kaynağını araştırırsan, kitap içerisindeki bilgilerin tarihin gerçek yüzünü değil de birilerinin amacı doğrultusunda hazırlandığını göreceksin. Türk medeniyeti ortaasya, anadolu, balkanlara kadar uzanmaktadır. türkler hiç bir şekilde oradan buradan göç ile gelmemişlerdir. elbette ki orta asya ve diğer bölgelerdeki türklerin çeşitli siyasi sebeplerden dolayı bazılarının göçettiği açıktır. ancak tarih kitaplarında yazıldığı gibi, türkler çok önceleri orta asyadaymışta sonra anadoluya göç etmişte bizanslıları kovmuştaa, falanda filan. türk medeniyeti geniş sınırlar içerisinde kuruldu, bu sınırlar içinde bazı bölgeler, siyasi anlaşmazlıklardan dolayı, farklı devletler kuruldu. DEVAM EDİCEM
- +1 yıl
türk medeniyeti geniş sınırlar içerisinde kuruldu, bu sınırlar içinde bazı bölgeler, siyasi anlaşmazlıklardan dolayı, farklı devletler kuruldu. ve bunlar yıllarca kendi içinde birbirleri ile savaştılar. bazı kendini bilmez sözde tarihçi puştlar, bu ülkeler içinde birini türk sayıp, öbürlerini de farklı milletlerden gösteriyorlar. pers imparatorluğu varkende, bizans imparatorluğu hüküm sürerken bile türkler vardı ve anadoluda yaşam sürüyorlardı.
- +1 yıl
Sen önce tarih bilgin olsun kekomançi sonra gel tarihi bilmiyorsunuz de.
Yıllardır bir baltaya sap olamadınız olum üzülmüyor musnuz l*n :D
Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. devlet aklıma geliyor halbuki bir bölgeyi temsil ediyor. Kürtlerin ayrı bir devlet kurmak isteyeceklerini sanmıyorum. O kadar aptal olamazlar. Çünkü ortadoğuda Türkiye dışında her devlet bataklığa saplanmaya mahkumdur.
11 Yorumla- +1 yıl
Cok abartili buluorm ama saygi duyuyorm
+1 yılbazem diyorum ki siktirip gitsinler kendi ülkeleri kursunlar bizde kurtulalım sona diyorum ki o topraklarda kaç şehidimiz atamız can versi türkiye bir bütün olarak kalmalı bölünmemeli
33 Yorumla- +1 yıl
Akilli olmak ve soguk kanli olmaz lazim.
Valla Deliresim geliyor işin açığı!!!
Asla gerçekleşmeyecek saçma bir hayal !11 Yorumla- +1 yıl
Hangi hayal kurdistan denilince aklina ne gelio ki
+1 yılKurdistanmi orasi neresi birkac hainin cizdigi haritayla torak alinmaz son turk kani aktiginda konusulur
02 Yorumla- +1 yıl
Siz boyle oldugunuz muddetce cok kan akar
- +1 yıl
Bizim kanimizin sonu yok aksin akicagi kadar iktidar sayesindd bir iki hak aldiniz gotunuz kalkti yabanci ulkelerin kucagidan inip turkiye cumhuriyeti vatandasi oldugunuzu hatirladiginiz an deger gordugunuz an olucak
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurası Türkiye Çanakkale de atalarımız ırk ayrımı yapmadan savaştı kim olursa olsun bu ülkenin vatandaşıysa yaşayabilir ama iki üç capulcuyada vatani bırakmayız anca hayal görürler ben ırk ayrımı yapmıyorum ama bu vatanın ekmeğini yiyip suyunu içen bu ele ihanet ederse karşılığını misliyle alır o kelimeden midem bulanıyor
58 Yorumla- +1 yıl
Yaa evet haklisin atalarimiz birlikte savasti. Herkes bu ulkede kardesce yasamali. Tabi bu benim gorusum. Ama kndi halkinin ismini tasiyan bir ulkede yasamak herkesin hakki saygi gostermek lazim. Yani kurdistanda yasayan ve bu ulkenin vatandasi olmak istemeyen bir cok insan var. Haa bu arada bilgilendireyim kurdistan bir devlet ismi değil sdece kürtlerin yasadigi bolgeye belirtmek icin soylenen bir bolge ismi
Cevap sahibi+1 yılKimse kusura bakmasin burası öyle kolay kazanilmadi vatan bütündür kim ne derse desin iki capulcuya bırakılacak bir şey degil rahatsız olan gitsin başka yere ayrım yapan yok vatani sevenin öyle düşüncesi olamaz ihanet edende er ya da geç cezasını çeker geçmişteki ismi çokta tın benim de Doğulu arkadaşlarım var öyle gorusleride yok ayrı felan iki üç capulcu görüşü o şimdi ki ismi Doğu Anadolu Bölgesi k. bakma Kürdistanin canı cehenneme vatani seven herkes kardeşimizdir. Illa bölmek isteyenlere ölü adam dediginiz Türk askeri sizi arkaniza bakmadan kaçırdı şimdiki neler yapmaz
Cevap sahibi+1 yılBelli sempatin olmadığı
- +1 yıl
Aksini mi dusunuosun
Cevap sahibi+1 yılSence?
- +1 yıl
Iyi uzatma
Cevap sahibi+1 yılKimsenin kimseye garezi yok herkes kardes dedi tepkimiz vatani bölmek isteyen capulculara
Cevap sahibi+1 yılTarihte kim ne derse desin şimdiki anlamı önemli bir daha söylüyorum Türkiye bütündür Türk kürt cerkes laz hepsi Türkiye vatandaşı ve bütün kapis aksini iddia eden az ötede yaşasın hayalini
- 63 Yorumla
- +1 yıl
Edepsizlik et die sormadm bu soruyu
- +1 yıl
Anan korunuodr insallah
+1 yılneden özellikle insanların algısı üstüne oynuyorsun dostum? ışid'in bir eyaleti kürdistan :D nasıl? güzel mi?
05 Yorumla- +1 yıl
daeş in.
- +1 yıl
Snn gbi cahillerin ustune oynuorm dostum. Sazan olman guzel mi? 😄
- +1 yıl
yapmamak lazım bunu. bu ülkenin son on senedir normalde yüz senede yaşayacağı psikolojik bir saldırı altında. buna çanak tutmamak lazım. insanların sinirleri her kesimden gergin. ateşe benzinle değil suyla gitmektir marifet olan.
- +1 yıl
Yapmamak lazim diosn bir benim yorumlarima baksana tiksindim yaaa bu nasıl bir önyargidir. Bn melezim babam kürt annem türk bn bahsedilen gorusun icinde bulunmadm hic. Ama bu nasıl bir nefrettir yaa herkes oturdgu yerden ahkam kesio defolun gidin dio kndisi savasarak kan dokerek almis gibi
- +1 yıl
kardeş. bende melezim eğer öğrenmek istiyorsan. babam arap annem türk. ancak şu son on yıldır bu ülkenin üstüne gelindiği gibi bir almanya nın vs üstüne gidilseydi emin ol içsavaş çıkardı. bu ülkenin insanındaki hem türk hem kürt olsun arap olsun vs sağduyu hiçbir toplumda yok. emin ol.
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiyedeki bolgelere kurdistan ismi verip kurdistanda yasiyoruz diyorlar. Senin kimliginde kurdistan değil TÜRKİYE CUMHURIYETI yaziyosa kurdistan diye sacma bir yer uyduramazlar.
210 Yorumla- +1 yıl
Kurdistan bir yer ismidir bir ulke değil
Cevap sahibi+1 yılonlar ulke ismi diye bahsediyorlar
- +1 yıl
Bahsedebilirler haklari da var ama cogunlugun ne dedigi onemli kürtlerin hepsi kndi devletlerinde yasamak istiyorlarsa yaşayabilirler en dogal haklaridir.
- +1 yıl
Yok ya az ötede canım az ötede seven herkes yasar ülkemden parça isteyen anca üçün besini alır
Cevap sahibi+1 yılDogal hakkiysa gidip Turkiye disinda kurup yaşasinlar.
- +1 yıl
Ülkeyi seven kardeşimizdir ama kalkıp yok devlet içinde devlet derse az ötede yaşasın isteyen burası laz Türk kürt hepsi bütün olarak türkiyedir
Cevap sahibi+1 yılOnlar zaten devlet icinde devlet isteyenler benim lafimda onlara irkcilik soz konusu bile değil
- +1 yıl
Aynı şeyi söylüyorum zaten senle görüştede dedim soran efendiye tepkim geçmişte ne derse desin şimdi Doğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye toprağı vataniseven yaşasın ayrı devlet isteyen başka yere herkes kardes dedim bende :) sadece bu vatan iki capulcuya bırakılamaz onu diyorum
Cevap sahibi+1 yılCapulcudan kastın nedir anlayamadim
- +1 yıl
Şöyle vatani bölmek isteyen türkiyeden toprak koparmaya çalışana capulcu derim ben
Gizli Üye(36-45)+1 yılEmperyalistlerin amaçları için ortaya çıkmasını sağladıkları Henüz somutlaşmamış ülke
02 Yorumla- +1 yıl
Belki somutlasir birgun
Cevap sahibi+1 yılEğer somutlaşınca düşmanlık bitecekse eyw
bazı kürtlerin hayal dünyasındaki ülke.
hiç var olmamış, var olmayacak.22 Yorumla- +1 yıl
Saygi duyuyorum
- +1 yıl
Ulke ismi değil zaten bolge ismi
+1 yılkürtlerin yaşadığı ırak suriye ve iranın özerk bölge
00 YorumlaKurmak isterlerse gitsinler bu toprakların Dışında kursunlar Türkiye devleti izin vermez kendi topraklarında böyle bir şeye savaş çıkar Türk askerini bitirebilirlerse kurarlar ama sonra bela oluruz kürtlere soykırımı o zaman görürler 😀😀😀😀😀😀
02 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma ama katilmiorm kürtlerin yasadigi bolgede herzaman kurtler vardi. Kurtler dha uzak doguda yasarken kurtler bu bolgedeydi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılcehennemim dibine kadar yolunuz var. bizimle yaşamak istemeyen insanlar si. ktr olup gitsin
42 Yorumla- +1 yıl
nereye gitsinler
Cevap sahibi+1 yılcehenneme
Gizli Üye(36-45)+1 yılönce Kürt! olsun sonra kürdüstan diye birşey olack.
yani kisacasi hayallere fazla kapinmayin derim.11 Yorumla- +1 yıl
Hayaller insani gercege goturur
+1 yılKuzey Irak aklıma geliyor. Gerçi oralar da bizim de
01 Yorumla- 1 yıl
Nerden sizin oluyormuş pardon
+1 yılkürdistan diye bir yer yoktur hiçbir zaman olmayacaktır ülkemizde.
12 Yorumla- +1 yıl
Kurdistan zaten var konuda da kurdistan denince akliniza ne gelio die sormustum. Aldim cevabimi
- +1 yıl
ırak bölgesinde kürdistan yönetimi olduğunu biliyorum bende zaten ülkemizde dedim farkındaysan kürdistan diyince aklıma pkk ve ülkemizde kürdistan bölgesi kurmak isteyen vatan hainleri geliyor burası Türkiye burada yaşayan herkes Türk vatandaşıdır kökü soyu ne olursun ayrım olmaz bu yüzden ülkemde kürdistan olmadı olmayacak bunu isteyenler emellerine ulaşamayacaklar
+1 yılAncak adı geçer. BURASI TÜRKİYE.
11 Yorumla- +1 yıl
Kurdistanda yasiorm bn ama
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürdistan diye bir yer yok bizim haritamızda biz biriz tekiz onlar bizim kardeşimiz biz onların kardeşiyiz.
Biz sadece Türkiye'yiz.06 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim
- +1 yıl
Hay çok yasa
- +1 yıl
Görüşe çok yaşa dedim yanlış anlama olmasın
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
Yağmur canımsın <3 :)- +1 yıl
Herkes yasasin kimse ölmesin yeter
Cevap sahibi+1 yılHepimiz bir gün öleceğiz zaten fakat önemli olan şerefimiz, onurumuz, haysiyetimizle bu hayata veda etmek yoksa yaşamanın dahi bir anlamı kalmaz.
Onlar kursa kursa kürdanistan kurar 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Cahilligine aglayasim geldi
+1 yılUtopyadir bunu en iyi bilen de kurtlerdir.
01 Yorumla- +1 yıl
neden utopya biraz gercekci konussana
İyi düşünmüyorum. Vatan bir bütündür!!
21 Yorumla- +1 yıl
Tabi ki bir butundur ama bilgilendirmek gerekirse kurdistan devlet ismi değil kurtlerin yasadigini belirtmek icin kullanilan bir bolge ismi ayrica bu kelimeyi ilk kullanan da turklerdir
Aklıma şerefsizler geliyor
31 Yorumla- +1 yıl
Nie adini kurdistan mi koydular. Sn olayi yanlis anlamissin. Karakter isme gecmio. Sn serefsizsin die isminin anlami serefsiz olmuyor.
+1 yılAnca hayal iste ole bisey asla olmayacak olamazda
02 Yorumla- +1 yıl
Hayal ne ki
- +1 yıl
Hani bazi kurtlerin o dedigin seyi kurma hayali
Kürt milletinin asla gerçekleşemeyecek bir hayali
14 Yorumla- +1 yıl
Neymis ki o hayali
- +1 yıl
Kurdistani bir devlet mi zannediosn sn
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçekleşmesine izin vermeyeceğimiz ideoloji
13 Yorumla- +1 yıl
Neymis ki o ideoloji
Cevap sahibi+1 yılKürdistanı kurmak dostum. saygım var ama bir Dogulu olarak bunu istemem
- +1 yıl
Saygi duymak onemli cunku son zamanlarda en eksik insani vasif maalesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürdistan diye bir yer yo k ora neresi?
12 Yorumla- +1 yıl
Kurtlerin yasadigi bolge
Cevap sahibi+1 yılama kürdistan diye bir yer yok.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürdistan geliyo rhehr
00 Yorumla
+1 yılo ne ya pok çeşidi filanmı
32 Yorumla- +1 yıl
Türklerin kurdugu osmanli devletinin padisahlarinin kurtlerin yasadigi bolgeye verdigi isim. Kapak koleksiyonu topliosan bunu da ekle
- +1 yıl
ah canım boş hayaller bunlar. senin koleksiyonun var gibi konuştun iade ediyim
hayalde bile kalmayacak bunuda söyleyim buhar olup uçacak pufff
+1 yılAt hırsızı
10 Yorumla
+1 yılKurdistam diye bir sey yokki dusunelim
05 Yorumla- +1 yıl
Cahillik die bsey varmis bn de bnu ogrendim tesekkur ederm
- +1 yıl
Simdi beni iyi dinle beyinsiz haritaya bir bak kurdisstan var mı bu kadar mal olmayin siz kurtler hayal ediyorsunuz sadece.
- +1 yıl
l*n beyinsiz kurdistan bolge ismidir devlet ismi gerizekali. Harutada latin amerika, germen gbi seyler goruo musun
- +1 yıl
Latin amerika değil beyinsiz latin olsaydi koyarlardi sadece usa
- +1 yıl
tamam tamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılMidem bulanıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Hamilesin
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Oyle bisi var mı
01 Yorumla- +1 yıl
Snn bir tarafindan haberin var mi acaba
Gizli Üye(36-45)+1 yılumarım kurulmaz
00 Yorumla