Değerli ozanımız esat kabaklı- Bil oğul sizlere gelsin
ALLAH hepinize vatan millet asker sevgisi versin
link
Bende 28 yaşındayım askerliğimi 15 yaptım.
Nefret ettim,
Vatanımı korumak için gittiğim askerlik dedikleri olay beni vatanımı koruyan bu kurumdan soğuttu.
Bana ne mi yaptılar, hiç bir şey...
Belki yapılabilecek en kolay askerliği yaptım.
Türkiye de askerlik yapmak evet belki yapanlar arasındaki %10 luk bir kesime yarar sağlayabilir. Ama geri kalan %90 ı için zarardan başka bir şey değildir.
Ben davullarla zurnalarla büyük gurur içinde vatanını korumak için canını verecek olan adamların askere gelip vatanından nefret ederek ayrıldığı bir sürü teskereye şahit oldum.
Sen kalkmış askerlikten niye korkuyorlar diyorsun. Merak etme kardeşim konu vatanı korumak olduğunda her gencimiz elinden geleni yapar,
Ama askerlik vatanı korumak değil 3-5 tane ensesi kalına kölelik yapmak.
Psikolojisi bozuk sivil hayatta 5 para etmez adamların buyruğu altında mantığa haysiyete sığmayacak şeyler yapmak.
Vatanı korumak askere gidilen 15 ayla olmuyor. Vatan korunacaksa her yaşta korunmalı. Yanlışlara karşı korunmalı. Satanlara karşı korunmalı.
Askeriyedeki rütbelilerin yaptığından bahsediyorsan onlar var ama değiştiremezsin bitmez onlar
bende çok karşılaştım ama içimdeki vatan sevgisi ve asker sevgisi onlar yüzünden bitmedi nefret ettirmedi...
bende temmuzun sonunda geldim harbiden istemeyen o kadar çok insan varki bazı konularda haklılar ama ihtiyaç olacaksa yine gidebilirim ben önce vatan yoksa kim koruyacak o kaçanların analarının kızlarının namuslarını ?
oo korkup kaçanların analarınında bacılarının namusları namusumdur ben korururum kardeşim varsın o şerefsizce yaşasın!
aynen öyle biz korumazsak kim koruyacak yaptım ve geldi ne oldu hiç birşey :)
15 ay ne eskiden atalarımız yıllarca yapmış ya onlar ne yapsın? vallaha ben nasıl geçtiğine şaşırdım nizamiyeden çıkarken canım yandı inan
bizim dedelerden biri 8 sene kalmış ta bulgaristandan konyaya kadar yürüyerek gelmişler zamanında :D onları aklıma getire getire bitirdim askerliği
Cevap
4Cevap
İnsanlar kandırılmaktan korkuyor.Bak böyle konuşanları görünce aklıma Nasrettin Hoca'nın fıkrası geliyor.Onu anlatim sana.Kesin biliyorsunda anlatayım.Birgün Timur,fillerini Nasrettin Hoca'nın bulunduğu yere getirmiş.Demiş ki bunlara Fatiha öğreteceksiniz.Millet şikayet etmeye başlamış.Ne yapalım ne edelim mırım kırın.Sonra demişler ki Timur Nasrettin Hoca'yı sever ona söyleyelim de şu filleri uradan götürsünler.Gelmişler Nasrettin Hoca'ya anlatmışlar.Durum böyle böyle.Git konuş Timurla demişler.O da peki demiş.Ama bir şartım var.Sizde benim yanımda geleceksiniz ve bana destek vereceksiniz.Peki demişler.Düşmüşler yola.Birinci sokaktan bir kişi tüymüş.İkinci üçüncü beşinci derken Nasrettin Hoca,Timur'un sarayının önüne bir gelmiş ki ne görsün?Yapayalnız.Askerler sormuşlar.Hayırdır hocam.Neryse işte Timur'un karşısına çıkmış.Timur:"Hocam ne oldu hayırdır.Hangi sebep seni attı buralara?" Hoca'nın da yanıtı şu olmuş:"Gönderdiğiniz filleri halk çok sevmiş.Fatiha'nın yanısıra Bakara 'da öğretelim diyorlar." Demem o dur ki kimse Nasrettin Hoca'nın pozisyonuna düşmak istemez.
gelenler hava atmak için öyle bi anlatıyoki sanki 3. dünya savaşından çıkmış görmeyenlerde korkuyor tabi,ben askere daha gitmedim ama meslek olarak yapmayı düşünüyorum, özel kuvvetlere girmek için başvuru yapçam, dağda kertenkelenin tadına bakmak istiyorum:))
herkez koşa koşa gitmiyor birakin bu bilmem ne kim korucak falan içi boş liseli çocuk düşüncelerini zorunlu askerlik yaptirmayan bi dünya ülke var onlar nasıl koruyor kendini dişarda ne zor durumlarda insanlar var al parali asker yap bu kadar zor mu zor gelir tabi bedava acemi askerler varken pro askere ne gerek var 1 milyon tane askerın olucagına adam gıbı 2 3 sene egiltimis 100 bın askerın olsun yeter altınada yorum yapmayın sig muhabbetlerinize giremem
Ne kadar abartmışsın ya. Askerden korkanda, korkmayanda gidiyor işte, mecbursun gitmeye korksan ne olur korkmasan ne olur, sen olayı ajite ediyosun kanımca...
Ne alakası var... korkup yıllarca kaçanları bilmiyorsun herhalde... özellikle yurt dışına kaçanlar var bu yüzden bence abartmıyorum sadece sen farklı düşünüyorsun
Benim askerlikle ilgili bir sorunum yok çevremizde ve sanal ortamdaki muhabbeti görüyorsun siz askerlik yaptınızmı bilemem ama sence milletin korktuğu gibimi?
üstüne üstlük ben askerde hapis yattım bu durumda bunu diyebiliyorsam ne mutlu bana
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar