Lütfen gelin ailem hayatımı mahvetti?

arkadaşlar ailemin aşırı koruyucu yetiştirme tarzı yüzünden hayatım mahvoldu, bahsedeyim size. içimi dökmesem sanıyorum ki bir yerde patlayacak ve bana büyük bir zarar verecek bu. yaş 19.

arkadaşlar, ailem beni hep evde oturan, evde pinekleyen biri olarak yetiştirdi, küçükken çalışmak istedim izin vermediler okulunu oku uslu uslu dediler.
hep evde tutturdular, küçüktüm ileride bu kadar zarar vereceğini düşünmüyordum. şu an öylesine asosyal biri oldum ki, küçükken edinemediğim onca tecrübesizlik bana hep zarar verdi. hayatı hiç öğrenemedim hep evde oturdum çünkü.

ailem küçükken her küçük hatamda hakaretle karşılık verdi, her hatamı eleştirmesi ve hakaretlerle karşılık vermeleri özgüvenimi yok etti. küçükken azarlamalar yüzünden şimdi içine kapanık utangaç bir herifin tekiyim.

ailem bana hiçbir şey öğretmedi, ne mücadele etmeyi ne ayakta kalmayı ne insanlarla iletişim kurmayı.

kendileri son derece medeniyetsiz, evde yanımda afedersiniz gaz çıkaran rahatça geğiren tipler. bu bile nasıl biri olduklarını açıklıyordur. asla kitap okumazlar ve tipik akpliler.

onları acımasızca eleştirdiğim için kızacaksınız ama lütfen anlayın, bu davranışları bana bile öylesine etki etti ki, şu an asosyal biriysem onlar yüzündendir. özgüvenimi yok eden eve haps olmamı sağlayan onlar.

hiç unutmam küçükken ne zaman dışarı çıkmak istesem çoğunlukla zor müsaade ederler hatta uzak ise izin vermezlerdi.

ha bu arada, kendime ait paramda olmadı hiç. ne alırsam onlardan izin almak zorunda kaldım hep. halen de öyle. mesela şimdi gidip kendime 30 liralık ki
Lütfen gelin ailem hayatımı mahvetti?