nasıl davranmalı insanlara?
Bıktım artık insanlardan, iyi olmaktan , nasıl davranmalı insanlara?
nasıl davranmalı insanlara?
Sevgili fedakar kardesim
Kendine su sözü demelisin: "deger verdim yeteri Kadar, simdi herkes ederi Kadar."
bu sana bir Hayat dersi oldu Hayat üniversitesinden... artik bundan sonra hak ettiginden fazlasini vermeyeceksin. böylece ne kötü insan olursun, ne de kalpsiz.
'Hayir' demeyi bileceksin, 'eyvallah' diyeceksin...
insanlar ile mesafe kuracaksin... cünki cok cabuk yukari cikarsan, düsüsü ise o kadar sert olur...
bunlar yapabilmen epey zaman alacak... ama unutma, bu üniversitenin sonu, senin hayata Veda ettigin gündür.
Teşekkür ederim iyi tavsiye , bende öyle yapmaya çalışıyorum ama olmuyo iyi olan tarafım daha çok bastırıyor... yapamıyorum herkesi kendim gibi görüyorum çoğu zaman gerçekleri düşününce de böyle olmadığını yani bilmiyorum kötü oluyorum.. Hakettikleri gibi değer verirsem de ters ters davranırlar kötü veya kalpsiz olmak istemiyorum dediğin gibi. mesafe kurmakta zorlanıyorum biraz anlatabilirmisin bunu nasıl yapabilirim?
Bu tavsiyeyi sana mantigim ile degil, tecrübem ile verdim.
Senin gibiyim, degismedim, degisemedim. icimdeki merhamet bana bagli kaldi.
Allah c. c. tarafindan verilen bir karakterdir bu. sen böyle olmamissin, böyle dogmussun kardes.
Lakin…bu dediklerimin demesi kolay, etmesi zor. biliyorum. Sen bugünden yarina HAYIR demek zorunda degilsinki?
Rabbim herseyi zamana göre vermis. her nefes alisin da bir verisi var degilmi? bazen cok normal gibi görünen seylere alisiyor.
Senin bu yaptiklarina tabii gibi gözüküyor. halbuki bu böyle degil.
Aslinda birazda kendin yaptin bunu, ayni benim gibi. yani…iyimseverligin ile insanlari alistirdin.
Isin kolay degil. ama duymak istedigin de bu degil. duymak istedigin seni rahatlatacak bir sey olsun isterdin. anliyorum.
Bir bahane bulacaksin. biri senden bir sey istediginde, hemen olumlu cevap verme, düsünme firsatini bul. iste.
Önce kendi islerine odaklan…
Çok teşekkür ederim en iyisi buydu :) harikasın.
İnşallah , sormak istediğim bişey var bunların yerine oturması yani zamanla olur demiştinya merak ediyorum ne kadar zaman alır
iyilik yapmaktan vazgeçme ama onların hangi hareketi seni rahatsız ediyorsa aynısı onlara yap. eğer aklı başında insanlarsa farkedip düzeltmeye çalışırlar. eğer inatla devam ederlerse uzak dur. baksana seni iyilik yapmak istemiyorum deme noktasına getirmişler.
Hayır bir kere yaptım zaten bana nasıl davranıyorsa yaklaşıyorsa yaptım sinirlendi atar falan yaptı. aklı başında birisi değil zaten çoğu öyle.. uzak durmam biraz zor aynı sınıftayız bazı kişilerle çoğuda kendini beğenmiş bir b ok sanan ezik tipler böylelerini tanıyoruz çoğumuz. neyse yani güncellemede de yazdım '' herkese hakettiği gibi davranmak gerek biliyorum ama yapamıyorum işte'' olmuyor...
Kendin Olmayı İhmal Etme, Seni Sen Yapan Karaktersiz İnsan Toplulugunda Bir Farkın Olması ;) İnan bu Hal Ve Haraketlerin İlerki Zamanlarda Tebrik Alıcak !
Teşekkür ederim yorumun için :) ama bu dönemde zor oluyor lise 3'üm şimdi ve iyi olmak yaramıyo gibi insanlara. lütfen yaş olarak falan küçük görme böyle şeyleri anlamak için yaşının büyük olmasına gerek olmuyo. neyse konuya gelirsek herkese hakettiği gibi davranmak gerek biliyorum ama yapamıyorum... bilmiyorum neden olmuyor :( yani sınıf arkadaşım yanıma oturan sıra arkadaşım arkamdan konuşuyo sallıyo sonra sırıtıp hiçbişey olmamış gibi konuşmalar...
Cevap
0Cevap
iyilik yap denize at valla çıkar hep iyilik karşına millete bakma kimsenin hakkı kalmıyo kimsede
Öyle değil işte ne ekersen onu biçersin : İyilik ekiyosun arkasından küfür kıskançlık böyle şeyler geliyo Atasözlerini bir süre için unut.
Yorulan hep ben oluyorum üzülen sürekli ben... bıktım artık herkese hakettiği gibi davranmak gerek biliyorum ama yapamıyorum işte
adamına göre davran nabza göre şerbet yani nede olsa ederinden fazla değer soytarıyı kral edermiş
Haklısın güncellemede yazdım zaten.. herkese hakettiği gibi davranmak gerek biliyorum ama yapamıyorum işte
maalesef bende alışırsın
yani bende öyleyim
Alışmaktan ziyade birşeylerin değişmesi gerek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar