Bıktım artık insanlardan, iyi olmaktan , nasıl davranmalı insanlara?

Artık gerçekten yoruldum, insanlardan iyi olmak zorunda olmaktan. Arkadaşlar birisine iyilik yaparsan senin değerin hemen düşüyor yıllar sonra anlıyosun bunu uyanmak gerek artık. İlla kötü olalım demiyorum tabiki ama insanlardan gerçekten bıktım. Sürekli onları dinlemekten boş boş konuşsalar aptalca espiriler yapsalar laf atsalar yinede mecbur olduğun için dinliyosun. salak salak haraketler , yani kendini birşey sanıyor çoğu kişi ( bir bo k olmadığı halde ) Sürekli gülümsemek onların yaptığı aptalca şakalara gülmek istemiyorum . İyilikle yaklaşıyorum herzaman ama karşılığı ne oluyor ? Arkamdan konuşan mı dersin laf atıp sonra şakaya vuran mı dersin küfür edip sabah hiçbişey olmamış gibi gülen mi dersin hesabı sana ödedet mi dersin yani böyle onlarca şey sayabilirim.. Kısacası artık yoruldum gerçekten . bunaltıyorlar. İyilik yaramıyor bunu öğrendim ama bende kötü birisi olmak istemiyorum. yapı itibariyle iyi birisiyim istesemde olamam. Ama bu durum beni çok yoruyor. Siz ne önerirsiniz , nasıl davranmalı insanlara ? hakedene...

nasıl davranmalı insanlara ?
Güncellemeler
+1 yıl
Yine söylüyorum eğer iyi biri olursan , herkesi kendin gibi sanıp yaklaşırsan, üzülen ve yorulan sen oluyorsun. Bunu biliyorum ama yapamıyorum herkese iyi davranıyorum ve gerçekleri düşündükçe yoruluyorum...

nasıl davranmalı insanlara?
Güncellemeler
+1 yıl
bıktım artık herkese hakettiği gibi davranmak gerek biliyorum ama yapamıyorum işte.
Bıktım artık insanlardan, iyi olmaktan , nasıl davranmalı insanlara?