Kadın dediğin evinde oturur çocuklarının anası olur mu diyenlerdensiniz yoksa kadın dediğin eli işte olur diyenlerden mi?
Ev kadını
İş kadını
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erkek için çalışması mecburidir, sonuçta ev işleri ve benzeri işler kadınların doğasında var ama biz erkekler bunu yaparsak ciddi anlamda yumuşuyoruz yani bir nevi kadınsılaşıyoruz nasıl ki bu durum biz erkeklere yakışmıyorsa kadınların da erkek gibi davranmaları onlara yakışmıyor. Herkes kendisine uyanı yapmalı isteklerine değil önce bu o kişiye uygun mu değil mi ona bakmalı ben başbakan olmak istiyorum devleti başkası yönetsin veya denizlere açılıp okyanusları gezmek istiyorum ama her an ailemi ziyaret edebileyim gibi bir şey de söz konusu olamayacağı için şartlar neye elveriyorsa o yapılmalı şahsen ben karımı eve geldiğim zaman evde görmek isterim geri kalan vaktimi onunla geçirmek isterim bu onun için de böyledir. Şunu da kimse istemez ben çalışayım karım çalışsın eve geleyim yorgun argın ev işleriyle uğraşayım, hafta da bir ayda bir haremlik selamlık olayım eee ne anladık bu işten. Onun içindir ki evde kalması daha iyidir bu zorlama değil çalışmak istiyorsa çalışsın ona karışmamaya çalışırım sonuçta o da bir insan ve seçimlerini kendisi yapabilir. Ama ev hanımı olunca da bütün gün kös kös evde oturup hiçbir iş yapmıyorsa ya da süs köpeği gibi bütün gün sokaklarda geziyorsa bu onun sorunu nice ev hanımları komple bir mahallenin eğitiminden refağından huzurundan sorumlu. Bizlerde analarımız baş üstü edilir. Tamam devlet yönetimi gibi konularda ya da savaş zamanların da askerlerin ve öküzlerin bile sayılıp nüfusun sayılmasında kadınlarımız sayılmamış olsa da onlar hiçbir zaman dışlanmaz her zaman bizim yanımızda ve destekçilerimiz olmuşlardır. Analarımızın duaları, emekleri, şefkatleri olmasa bizler bugün bu huzur ortamında yaşıyor olabilir miydik? Batı ülkelerinde 18 yaşına gelen gençler evden ve ailesinden kaçmak için can atarken bizde ailelerimizi yanında bulundurmak şereftir. Hatta anadolu kültüründe belirli bir yaştan sonra analarımızın kadınlarımızın çalışması ayıp olarak görülürdü ki bu son derece yerinde bir davranıştı. Nedenleriyse son derece aşikar.
Şimdi düşününce elin adamı kızını sabah akşam ev işi yapsın ütü bulaşık çamaşır temizlik ile uğraşsın diye onca yıl okutmuyor yani elbette kızda çalışmak ister herhalde. Ama çocuk olduktan sonra çalışmasını istemem. Çünkü bir bakıma çocuk anasız babasız büyüyor ve aileden göremediği ilgiyi başkalarından bekliyor veya başka şeylere sapıyor.
kadında ikiside olmalı...
napıcak bütün gün evde kadın akşama kadar yatıp uyucak dedikodu altıngünü saçma sapan işler... iyice pasif duruma düşücek..
kadında erkek gibi çalışmalı para kazanmalı ayakları üzerinde durmalı diye düşünüyorum ben...
evdeki işleri de birlikte yaptılarmı tamamdır.
İkisini bir arada yürüten birçok kadın var. Kendini köreltmemeli diye düşünüyorum.
Cevap
126Cevap
Gerçek ev hanımı kalmadı artık..
Öğlene kadar yatıp öğledewn sonra geziyorlar, sonra akşam yemeğinde bir bakıyorsun hazır çorba ve makarna var.. Ulen onları ben de hazırlardım zaten..
Çalışsın aga.. Para batırmakta birinci hepsi.. Kene gibi yapışıp beni tüketmesin..
Kadın bir makina gibi çalışacaksa, topluma ileriye dönük faydası olmayacaksa çalışmaması evi ile eşi ile çocukları ile ilgilenmesi gerekir bence. Mesela bir doktor, bilim insanı, ya da araştırmacı falan ise çalışması gerekir tabi kadının isteği doğrultusunda.
Kadın çalışmalıdır ekonomik özgürlüğü olan, iş hayatında kendi düşünsel yapısını geliştirebilen bir birey olmalıdır. Ev hanımı olup sığ bir çerçevede kalırsa o çerçeve çocuklarına da işler. O yüzden gelecek neslin sağlıklı düşünen bireylerden oluşması için çalışan kadın diyorum.
Ailenin geçimi erkeğe aittir. Çalışmak dışarıda bir fabrikada işçi veya memur olarak çalışmak değildir. Ev hanımları çalışmıyor mu? Çalışan kadınlarla evlenenler sadece para için evleniyor, fakat hayatları hayat değil. Bekarken iş yerinde simit yiyen herif evlendi simide devam. Ha ha hay ... :D
kadın dediğin evinde eli çocuğunun üzerinde olandır. bence kadınlar çalışmaktan sakındırılmalı onlar narin varlıklar çalışarak yıpratılmamalı. sonra aile içi sorunlar çıkıyor. bir erkek evini eşine tam manasıyla teslim ederse o kadın saraya çevirir evi mutluluk evine çevirebilir ama iş kadını bunu sağlayamaz..
olayı degıstırelım cunku katı sıklar sızınkıler.. kadın evınde olmalı ama kendısıne esıne bebegıne yanı yuvasına zaman ayırmalı erkegın ezelden berı gorevı o yuvayı beslemektır ıcap ederse cıft ıs yapcak besleyecek kadında evı cekıp cevırecek
Kesinlikle ev kadını kadın dısı kustur yuvayı ayakta tutandır ne sımdıkı zaman da ne de gecmıste esımın çalısmasını ıstemem ızın vermem demıyorum lakın çalısma ortamında goruyoruz baba yasında adamlar kızlarına yavsıyo da o kız bunu bılıyo ya da bılmıyo neler gordu bu gozler
şu an calisiyorum meslek sahibiyim ama evlendigimde kocamin maasi ikimizede cocugumada yeticekse ve o calisma derse calismam fakat maasi beklentimden az olursa calisirim karsi gelirsede onu ikna etmeye calisirim
ev kadını tabiykide ben sevmem öyle çalışınca bir kadın hele fazla paraa alıyorsa sorun cıkartır ev de sorunlar çok olur aksar yemek vb ve seni kücümser calısan bayan her zaman esini kücümser benim gözümde
Kesinlike iş kadını, zaten sorumluluğunu bilen bir kadın ise evi de işi de aynı anda götürecektir. Hayat müşterek, ev denilince sadece kadının akla gelmesini doğru bulmuyorum.
Çalışsın çalışmak isterse hani her b. ku namusa dayıyozya biz çalışırsa bilmem gözü açılır falan evde otururkende boynuzlar isterse o kafada biter. Çalışsın o yüzden ayakları üzerinde dursun.
Bir erkek işten geldiğinde kapıyı eşini açmasını ister , güler yüzle kocasını karşılamasını ister , sıcak bir yemek ister. bu yüzden EV KADINI...
Gönül bayanı evinde oturtacak maddi gücüm olsaydı, eve geldiğimde sıcak bir karşılama ve sıcak bir yemek yemek isterdi ama olmadı...
2 side canım. çalıssın sossyal hayattan kopmasın. ama iş hafif olsun. mesela ogretmen. evde de iyi kotu ev hanımlıgını yapsın.
Kadının çalışmasına karşı Değilim ama ev kadınını tercih ederim. Daha huzurlu olacağı görüşündeyim. Benim maaşımla istediğini yapsın gezsin eğlensin.
Hayatta her şey müşterek olmalı. Ben ailemden böyle gördüm. Çalışma hayatının ihtiyaçları da buna dahil, geri kalan hayatımız da. Sorumluluklar paylaşılmak içindir.
Şüphesiz ev kadını erkeğine, evine, çocuklarına daha bağlı olur ve ilgisini daha iyi gösterir.
Lakin iş kadını çalıştığı için evine, eşine, çocuklarına çok çok az ilgi ve zaman ayırabilir.
Bir erkek için en hayırlısı ev kadınıdır...
İster çalışır ister çalışmaz ama ev hanımı olmasını tercih ederim. Onun çalışmasına kıyamadığım için sadece :) para kazanmasını istemediğim için değil
ev kızına öyle bakan yok
çalışan işi meslegi olan erkek çalışan kadınla evleniyor evkızıyla öyle asgari ücretli az bir kazancı olan evleniyor kız güzel olsa bile böyle
öyle çirkin kızla avukatın evlendigini gördüm çünkü kız çalışıyor
var nasıl yok
hiç görmedim
çalışan kadın kapıyor öyle yakışıklıyı tahsilli okumuş adamı
öyle ev kızına bakmaz
erkek gibi. kadın dediğin de çalışır. işten dönünce mutfağa girer ev işi yapar. erkekte onun en büyük yardımcısı olur.
Allah kadınlara ve erkeklere iki görev vermiştir;
Erkekler, Kadınlarına evine çoluk çocuğuna bakmak ile mükelleftir.
Kadın ise erkeklerine bakmakla ve çocuklarına bakmakla mükeleftir...
ev kadını oldu mu huzur olur mutluluk olur yemek olur akıllı çocuklar yetişir
Bence ikisini de yapmalı. 20 sene öncesinde yaşamıyoruz. Bütün gün evde oturan bir kadınla ne paylaşabilirsin ki?
Bence çalışmamalı. Ben ona bakarım. O gezsin tozsun eğlensin. Boş zamanını erkeklerine harcasın. Akşam eve geldiğimde de evde olsun. İsterse de yanında erkeği olsun.
İş kadını :) ben avukatim ve yemek falan yapmam yani beklemesin öyle seyler
Aktive iyi bileydir. Ama hammalık yapacaksa evde oturması daha iyi
devir iş kadını diyor. ama eskiler ev kadını. boşanan bu devirde daha çok.
Kadın ,, kendisine dayatılan bu kuralları yıkmalıdır..
Ev kadını demek ne kadar itici gelirse diğer şıkta o kadar itici geliyor bana
kendine inanan güvenen ve ayakları üzerinde duran kadın yani iş kadını!!!
Annem gıbı olamadıktan sonra neyleyım ev kadını olmayı.
İş kadını
Yıl olmuş 2015 hala soruyolar ; ev kadını mı iş kadını mı. Hay kadın kadar başınıza taş düşsün
Faketmez her ikisi de olabilir ben tercihi eşime bırakıyorum dşiye niye ŞIK yok? :@
bravo +1
Eyvallah #bizeheryerkaranlık ;) :d :D
Çocukta yapar, kariyerde deyip çıkarım işin içinden :)
Ev kadini tabi ki calisan bazi kadinlar ise girerken evli iceride bekar oluyolar :)
kesinlikle ev kadını ben bakarım ona yollamam işe..
ekonomi şartlarında dolayı iş kadını fakat evine de baka bilmesi gerekir
fark etmiyor ya uyuştuktan sonra önemi yok çalışıp çalışmaması
Yanlışlıkla ev kadını şıkkını işaretledim.
İş Kadını tercihim dir.
Erkekğinmaddi durum iyiyse ev kadını çünkü; evi, eşi ve çocuklarından başka meseleler kadını yoruyor.
Biz ikimizde calisiyoruz gayet rahatiZ ve cocuklarda her istedigini aliyor ask ve seks promlem oluyor
İşleyen demir pas tutmaz diyerek çalışan kadının daha akıllı olacağından yanayım. Evde oturup dedikoduya meğilli duruma düşmek var.
https://i.hizliresim.com/P5WB0v.jpg
ister çalışsın ister evde otursun :) kendi bilir bu olsunda nasıl olursa olsun
Tabiki is kadini ya.. Ev kadini hayati bilmiyor etmiyor hem hantal hem cahil.. Hepsi de ev kadini demis cok garip bir milletiz
Kadın evli olsada çalışmalı kendi parasını kazanmalı erkeğin eline bakmamalı bence ama bazı kızlar çalışmiyim para yiyimin derdinde
Hayat Kadını Olsun, Kullan Bırak (illa para ile yapmasına gerek yok)
Ev kadını mı iş kadını mı?
CEVAP: Hayatımın kadını olsun o yeter bana.
BAŞARILAR.
sonra ülke neden gelişmiyor, aha bu yüzde 48 yüzünden.
tabiki iş kadını boşta duranın paçasına b*k bulaşır
sorumluluk neyi gerektiriyosa onu yapan kadın diyim
bu soru yüz kere soruldu bir kadın her ikisinide aynı anda yapabilir şöyle ayrım yapmayın ya
kadın dediğin evinde oturup yemek yapmalı çocuklara bakmalı kocasını doyurmalı
hayat musterekse o da calismali
Ev isi cocuk da beraber ilgilenilmeli
hayir kurumu degilim
Aslında olması gereken A seçeneği ama devir değişti
evde sıkılır ya çalışsın. hem tek maaşla ev geçindirmek kolay değil bu devirde
İkiside değil, iş'inde iş kadını ev'inde ev kadını.
Erkek çalışmayınca anormal, kadın çalışmayınca "ev hanımı" sanki bir meslekmiş gibi.
İnsan şerefi olmayınca birde karşı cinste arıyor birden çok kişiyle sonuç çok kızla çıktım :)
Evde durmalı çocuklara bakmalı ama çalışması gerekiyosa çalışmalı da illa evde olmalı diyemem
Evini işini aynı anda yürütebilen kadın en güzelidir. Tabi kocasını ihmal etmemesi de çok önemli..
farketmez, ister çalışır ister çalışmaz ama bir işi olması kendisi için daha iyi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar