Erkek arkadaşımla bi ayrılık sürecimiz oldu o ara hayatıma odaklanınca işe girdiğimi düşünmüş sana ev hanımlığı yakışıyor çalışma sen demişti kendimi kötü hissetmiştim çünkü atanmayı gerçekten çok istiyorum
Çok ihtiyaç olmadığı müddetçe kadının çalışması taraftarı değilim açıkçası. Ev işleri, yemek, çocuk bakımı vs. bunlar başlı başına çok yoğun tempo gerektiren uğraşlar zaten. Özellikle annelikle kariyerin aynı anda yürütülebileceğine katılmıyorum. İkisi bir arada olunca ister istemez bir tarafın bazı gerekliliklerinden feragat etmek durumunda kalıyorsunuz. Ya çocuk ihmal ediliyor, ya da iş. Başka bir durum da; çocuğun anne ilgisini yeterince görememesi. Ben okul çağı öncesinde çocukların tamamıyla annelerinin ilgi ve şefkatinden yararlanması gerektiğinden tarafım. Cocuk evleri, anneanne, babaanne, bakıcılar, kreşler... Hiçbiriyle geçirilen bir gün, anneleriyle geçirecekleri bir saatten kıymetli değil. Tüm bunların yanısıra erkek de eve geldiğinde yorgun bir kadın değil, güler yüzlü bir eş, sıcak bir yemek kokusu arar. Bu yüzden evli hanımların özellikle annelerin çalışmasını pek tasvip etmiyorum 😌 tabii tüm bunları eksiksiz bir şekilde yerine getiren kadınlara da saygım sonsuz.
Bu devirde tek kişinin maaşıyla geçinmek zor olduğu için kadında çalışsa iyi olur. Ama zengin olsam çalışmazdım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kadınlar çalışmasın bence de. İşyerinde dedikodu ihtiras ihanet içerisinde çalışıyorlar. hiçbir yerde düzen koymuyorlar. gidip evlerinde otursunlar bence
Evdeki iş daha zor dışarıda çalışmayı tercih ederdim haha
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadının çalışmasından yanayım. Ama kadını zorla çalışacaksın sorumluluk almayan erkekte istemem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence kadın dediğin evde olur , ev işlerini yapar kocası o zaman kendini kral gibi zanneder ve kraliçe gibi hissettirir karısını.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabi ki de çalışmak. Erkeğin eline bakacak devri çoktan geçtik bence
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eskiden oyle erkekleri elestirirdik simdi de mumla arar olduk. Dozunu tutturamadilar bi’.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayalim bir gün zengin bir kadın bulmak ve ben yan gelip yatarken o işlerle uğraşsın tabi gezilere seyahatlerle dolu bir hayat olsun. Tabi zengin değilse bile ev araba olsun sonra yeterli tatil için ek gelir, ev işlerini falan yaparım sorun değil.