Bazı erkekler ben eşimi çalıştırmam derken, bazıları çalışan ve ayakları yere sağlam basan bir eş istiyor. Peki siz?
Çalışan Kadın
Ev Hanımı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer baktım kadınlar hep çalışan diyor genelde. aile hayatı iş hayatı gibi işleri paylaşarak yürütülür. eşimizle iş bölümü yapıp ailemizi yürütemiyorsak çok sağlıklı bir yuva kurmamışız demektir. h bu iş bölümünde evin içi hanıma dış ta erkeğe düşmüşse kazanç. ortaktır. ekonomik bağımsızlık ne demek. karı koca hayatı paylaşarak yaşayamayacaksa başarılı bir aile olmayı nasıl başaracaklar. zorunlluluk varsa iş hayatına normal bakmak lazım. yoksa ailenin saadeti için ev hanımlığı daha hayırlıdır düşünüyorum. imkan var eşler ikiside çalışmak istiyor dünyayı paylaşamıyorlar demektir. bu felsefe aile bütçesine çok büyük bir katkıda sağlamaz. çalışan bayanın tüketimi zorunlu olarak artar. topluma bu felsefe yerleşirse bir sonraki aşaması alman usulunun ailenin içine girmesi demektir. batıda bir çok ailede ortak eylem kiranın berber ödenmesi olarak algılanıyor. ortak sofra bile bir çok ailede yok olmuş
Bu tür seçimlerden hoşlanmıyorum ve ısrarla da doğruları anlatmak için yazıyorum.
Sorularda okuyorum ; Özellikleri nasıl olsun, ne yapsın/ne yapmasın...
Aşk böyle bir şey değil ki. Aşk, sevdiğini olduğu gibi kabul etmektir. Bir kişi karşınıza çıkar ve o kendisini olduğu gibi kabul ettirir. Bazen de çatışma olur ve ortak noktada buluşmak icap eder. O zaman da sevgi ortaya bir sonuca ulaşma isteği doğurur.
Sorunuzun yanıtı olmamalı. Belki çiftin hali vakti yerindedir ve çalışmaya ihtiyaç duyulmaz ya da tam tersine sadece erkeğin çalışması yeterli olmaz. İnsanlar her duruma karşı hazırlıklı olmalılar.
Ben eşime asla baskı yapmam. İsterse çalışır istemezse çalışmaz. Önemli olan onun ne dediğidir. Bu hayatta hiç bir şey onun mutluluğundan değerli olamaz.
Görüşünüz için teşekkür ederim. Çok güzel izah etmişsiniz :)
Rica ederim efendim.
bencede öyle olmalı
Bir erkeğin bir kadın üzerinde nasıl bir etkisi olabilir bu konuda? Benim eşim benim çalışıp çalışmamam konusunda karışamaz. Çalışacak güçteysem ve mesleğimde varsa onun egolarını tatmin etmek için ekonomik özgürlüğümü kaybedemem.
Her kadının ekonomik özgürlüğü olması taraftarıyım. Eşe güvenerek yapılmayacak şeylerin en başında geliyor bence
Eşim maddi yönden bana sıkıntı cektirmiyorsa calismamayi tercih ederim ama ikimizin calismasi gerekiyorsa çalışırım. Bir erkek karısı evdeyse rahat eder aklı onda olmaz. Cocuklariyla daha fazla vakit gecirir bence calismamak daha güzel.
Katiliyorum
Bende katılıyorum kendi yazdığıma :)
Cevap
82Cevap
Calisan kadina herzaman daha cok saygi duyarim cunki hem ev hanimlarinin yaptigi butun islere yetismeye calisirlar hem de disarida butun gun calisirlar. Sosyal iliskileri fazla oldugu icin cocuklarinin sorunlarini daha iyi görme imkanlari olur, daha bakimlidirlar bu yuzden eslerinin daha cok ilgisini cekerler. Tek sorun ev hanimlarinin cekemeyip kiskanclik yapip haklarinda cikarttiklari dedikodulardir ki bunu da duymamazlikdan gelirlerse en guclu calisan kadindir bence. Annemden biliyorum!
Açıkçası o da biraz işe bağlı eşimi çok yıpratmayacak bir işse çalışmasına mani olmam ama ne bileyim böyle stresli onun bunun altında çalışmasına hiç müsama da göstermem ve bu hususta zaten erkekler kadınlara sahip çıkmalı ama ne var ki hayat koşulları her geçen gün zorlaşıyor ve bununla birlikte insanların arzu ve istekleri artıyor hal böyle olunca en azından meslek sahibi olabilecek bayan çalışmayı kendisine hak görüyor ve çalışıyor. Para kazanmak zorunda olanlar ise zaten çalışıp biraz eve para getirmek zorunda evli falan değilse ve ailesinin maddi durumunun kötü olması halinde.
Ayakları üstünde durabilen, kendine yeten bayan tercihimdir, Ben sevdiğimin aşkımın bende sonrada rahat bir hayat yaşamasını isterim, Allah korusun evlendikten 5 yıl sonra öldüm, Ne olucak? 1-2 çocuk olsa birde,,, Hayat bayanlar için günümüzde kolay değil..
ben böyle düşüneleri 20lı yaşlarda bıraktım.. hiç bir şey planlandığı gibi olmuyor ve insan neyi yapmam dese ve kimi kinasa o şeyi yapıyor..
hani ii bir insansa v, vdanlı biriyse bunların ya da başka şeylerin varlığına yokluğuna bakmak ne akıl nede gönül işi..
Evle, eşle, çocukla ilgilenmek hakkını vererek yapınca yeterince yorucudur. Kadının para kazanması güzel ama ev dışında çalışıyorsa ana görevlerine engel olmamalı.
Diğer bir konu da çalışılan ortamlar, ona girsek çıkamayız. Erkek için bile uygun çalışma ortamı azdır. Ben çalışmaya ihtiyaçlar seviyesinde bakıp hayatımızı yaşama taraftarıyım. Çocuğum olsa ona da harıl harıl sınavlara hazırlanmasını öğütlemem.
Çalışmayan kadın almam, oh ne güzel anasını satıyım ben mi bakıcam ona herkes elini taşın altına koyucak, hastalanır ayaklarını bile yıkarım fakat yarın birgün ben hastalanırsam oda bana baksın, çalışmam kocam çalışsın diyen biri zaten kocasına bakmaz.
Serbest çalışan (mimar, avukat) veya çalışma saati az olan (PDR, paramedik) kadın olmalı, çünkü ev hanımı kadınlar evde boş kaldıkları zaman internette sosyal medyada vakit geçirmeye ve onunla bununla konuşmaya başlıyorlar sonuç genelde aldatmaya gidiyor, ya da boş oturmayı dert eden bir bayansa psikolojisi çok iyi durumda olmuyor. O yüzden serbest veya kısa mesai çalışan bir kadın olmalı çünkü çocukların anne sevgisi ve eğitimleri de çok önemli benim için.
ben evlendikten sonra çalışmam belki ama eşimde imkanı olacak iyi kazanacak ki beni çalıştırmasın
gerçi bu zamanda ev kızına bakan yok ki hepsi çalışan bakımlı kızı begeniyor evkızını begenen öyle az bir kazancı olan fakir vs falan oluyor eşim çalışmasın diyen adam bilmem neden öyle çalışan kızda gözü kalıyor evlide olsa
bide şunu gördüm evkızı olsun diyen görümcsiyle kaynanasıyla oturrtuyor karısını böylesi de var
Eşim ya da değil fark etmez kadınların ayakları üzerlerinde durmaları gerekiyor adaletli olmak lâzım milyarlarca yıllık dünya yeri geliyor dünyanın sonu geldi diyoruz fakat bir kadın, a hak ettiği yeri , değeri vermiyoruz bunun vebali ağır olur.
Kadın'ımın kararına kalmış. Kendini nasıl rahat ve mutlu hissediyorsa öyle olsun. Ama ayaklarının üzerinde durabilecek kadar da güçlü olmasını tercih ederim.
Bence bu evleneceğim kişinin maddi durumuna bağlı. Çocuklarım olana kadar en azından part time çalışmak isterdim... Eğer erkek cimriyse ve her harcamaya konuşacaksa, kesinlikle çalışmalı kadın. Ozaman durum deyişir...
Bana göre bir kadın eğer eşi bakabiliyorsa eve maddi sıkıntı yoksa çalışmaması ve çocuklarına bakması çocuklarına ilgi göstermesi çocuğun geleceği adına daha güzel bir yatırım olacaktır hem iş hem ev olunca çocukta ilgisiz kalıyor ve gelecekteki hayatına yansıyor bu içindeki burukluk... aynı zamanda kadın erkeğe göre daha güçsüz yaratılmıştır erkek gibi çalışamaz...
Dört dörtlük ev hanımı olabilecekse çalışmasına gerek yok..
Ama yemek yapmayı bilmez, ev işi yapmak istemez, o zaman bir zahmet çalışsın lütfen..
ev hanımı olanı makbuldur, ama çalışanada kimse birşey diyemez, birde kadın yapısına uygun işlerde çalışırsa olur, ama günümüzde bu durum karmakarşık oldu, erkek işinde kadın kadın işinde erkek.
Calisan bayan daha iyi parasi olur guzel guzel giyinir ne bliyim hem parasal yonden iyi hemde daha guclu olur
Bir doktora avukata calisma diyemezsin ama asgari ucrete birilerinin yaninda calistirmam. yanlis anlasilmasin asgari ucret dedigim parasal anlami kastetmiyorum
bence hem evinde hemde isinde ayaklari üzerinde olmasi gerek bir bayanin ayaklari üzerinde durmali
Kadınların yapısı size göre çok çok zayıf bunu bile bile neden bu kadar beklenti içine giriyorsunuz biz her yerde güçlü olmak zorunda mıyız? Bu kadar sorumluluk yüklenmesi gerçekten doğrumu sizce?
@sudaacannilüfer son yillarda bayanlar erkeklerin hemoganyasindan kurtulmak icin ellerinden geleni yapiyorlar
dogrusuda budur erkege bagimli bir kadin olmak yerine güclü ayaklari üzerinde olmasi gerekiyor
yoksa kadina siddet..
vb benzer durumlarin önüne gecilmez
@sudaacannilufer kadinlar erkeklerden gucludur bu bilimsel olarak bile ortadadir. hem calisan para kazanan kadin kiymetini bilir har vurup harman savurmaz nasil zor kazanildigini bildigi icin.
Mesleğim yahut severek yaptığım iyi bir işim varsa iş yerinde güçlü br kadın olabilirim, evimdeysem en iyi ev hanımı ben olabilirim, çocuklarım varsa ve evimdeysem iyi bir eş iyi bir anne olabilirim, fakat sevmediğim bir iş ve mecburiyetten çalışma durumu, eşim mutlu olsun dye onu memnun edebilmek için çabalamak, çocukları herşeyine yetişebilmek için çaba sarfetmek, bu meyanda eşi dostu anne baba akrabalarıda unutmamak böyle bir yaşamın içinde güçlü bir kadın değil kendini unutuş yıpranmış bir kadından başka birşey oılmuyoruz
@SudaAcanNilüfer sizin söylediginiz sartlarda olmali zaten zoraki olmaz hanimefendi.
@SudaAcanNilüfer he sen otur biz çalışalım oldu anasını satıyım, işte senin gibi pisliklere rastlamamak için çalışan arıyorum. Düşünceye bak biz nariniz siz çalışın, oldu sende kıçının üstünde otur keyif yap.
@HonoredGeriDöndü Bana bak ağzını topla bana edebimi bozdurma, sen benm nasıl yaşadığımı ne şartlarda çalıştığımı ev geçindirdiğimi biliyomusunda boş boş konuşuyosun gerzek, sizin gibi tembel keyfine düşkün erkekler yüzünden artık bütün yük kadınların sırtında, çalışan arıyormuş ne kadar basit ve bencilsiniz ev geçindirme korkusuyla kendine ortak arıyosun sen, hayat arkadaşı değil , kendine güvenmeyen yuva kurup çocuk sahibi olmaktan korkan br erkekten daha aşşağılık bişey yok görüyoruzki buda sende mevcut sorumluluk almaktan korkan özgüvensiz erkek tipi.
@SudaAcanNilüfer özgüvensizim, sorumluluk almam bu kadar basit.
Evde kalan kadin mutsuz olur ama ben cocuk istersem o cocuguma da kendim bakmak isterim belli bir yasa kadar yani hayat ne getirir bilemiyorum
Çalışmamasını tercih ederim, ille çalışmak istiyorsa, evi ve 2 mizi ihmal etmeyecek bir işse belki olabilir.
ev hanımı zaten çalışan kadındır
boş oturan kadın gördün mü hiç
hiç yani :)
On numara cevap diye buna denir :D
Tribüne oynamayalım lütfen :) ev hanımı ve çalışan bayanı ayırt edebileceğini tahmin ediyorum
Evleneceğim kişinin çalışmamasını isterim. "Evinin kadını, çocuklarının anası" olmalı!
bir @Otabokasıkılanadam cevabı helal ! :)
Teşekkür ederim :) @pıtıpıtıcicikız
İsterse çalışır, isterse evinde oturur orası kendi bileceği birşey bu konuda müdahale etmem doğru olmaz.
Kendimde elimde kahveyle iş toplantılara kolan bir iş kadını ışığı görüyorum, evde kapanmak hiç iyi değil.
bana göre çocuk yoksa çalışmak istiyorsa çalışabilir ama çocuk sahibi olanların en azından belirli bir yaşa kadar çalışmasına karşıyım çünkü küçük yaşta ebeveyn sevgisinin görülmesine inananlardanım
tabiki çalışan bir kadın hem ben para verırım hemde kendı parasını ıstedıgı gibi harcar hemde psikolojisi düzgün olur evde outr otur pskiolojisi bozuluyo özgüveni yitiyo hanımların
Ne güzel demişsin ama anladigim kadariya evli degilsin bir evlen bu konuyu bidaka konusalim burada :))
@ukalasporcu deli gibi evlenmek istiyorum ne olursa olsun evlilik gibisi var mı
çalışana çalışma demem çalışmayana da çalış demem realist bir insanım
Calisan kadin çünkü kocasi onu dovdugunde veya psikolojik baskida hep kendi ayaklari uzerinde durmalı beni bırakirsa naparim ben dememeli eside olsa kimsenin eline bakmamali.
çalışan veya ev hanımı yerine her ikisini de kapsayan "çalışkan kadın" demek isterim.
Farketmez. Ama çalışır olması daha iyi realistik olmak lazım ee dünya toz pembe değil çift maaş her zaman iyidir. Sen çalışıyor musun Hatun abla?
Çalışan kadın daha kendini geliştirmiş oluyor. Kaldı ki maalesef bu zamanda tek maaşla evde geçinmiyor.
Sağlam bir kadın ayaklarının üzeeinde durabilicek olması güzeldir
Çalışmal zorunda değil bu artık onların sorunu bize ne:)
Tabii ki çalışan kadın. bir kadın ayaklarının üstünde durmalı. Hayat müşterek.
farketmez. ikisinide yapabilen müthiş kadınlar tanıdım. karşıma çıksın amin.
Bende işi bırakıp evde otumayı düşünüyorum eşim beni geçindirsin artık çalışan eş arıyorum :D
Kendisi nasıl isterse öyle olsun...
Ama evi beni ve çocuğumuzu ihmal etmesine izin vermem
Sen nasıl istiyorsan aşkım <9 da olabilir
cayırt
tercihen çalışması güzel bence.. her yönden.. ancak çalışmak istemem derse de sorun olmaz
İlla çalışsın istemem ama iyi bir mesleği olursa fena olmaz.
Çocuk olana kadar çalışabilir ama çocuk olduktan sonra çalışmamalı eğer ailenin buna ihtiyacı yoksa...
İhtiyacım yok e evlendiğime göre güveniyorumda benim isteklerimi karşılayarak çalışmaya devam edebiliyorsa buyursun
Okuduysa ona çalışma demeye hakkım yok neticede verilmiş emek var ortada ama okumadıysa evinde otursun benim maaşım fazlasıyla yeter
Bence çalışan kadın ama bebek olunca bırakmalı çünkü bakıcı feln gelince cocuk sevgıden mahrum kalıyor :/
a şıkkı çünkü tek maaşla geçinmek aşırı zor bu devirde. ha 10000 tl maaş alırsam o ayrı tabi o zaman b şıkkını da düşünebilirim :D :D
Bence Çalışan olmalı evde yapılcak işlere de yardım edilebilir.
Kendi isteğine bağlıdır.. Durumu ve geleceği düşünerek..
İlle de şu olacak diye bir şartım yok ama çalışan kadın tercihimdir
Bunun sadece maddiyatla ilgisi yok
yettim :) hatun dediğin kendi ayaklarının üzerinde durabilen ekmeğini taştan çıkaracak birisi olmalı ama ben çalışıp yorulmasını istemem ben bakarım
Isterse o çalışsın ben de hobilerimle meşgul olayım 😁
Eşim olacak kadin ne yapmak istiyorsa onu yapsin ben onun kararlarina saygi duyarim.
Çalışan kadın tabi, insanın kendi ayaklarının üstünde durması kadar mükemmeli var mı..
Calisan kadın iyidir dinc olsun ayaklari üstünde durmayı bilir iyidir candir
Ev hanımı demek isterdim ama malum Türkiye koşulları :))
O yüzden "çalışan kadın"
kendinine bırakırım insan olsun kendini bilsin orası o kadar önemli değil.
Çalışan kadın olsun eve gelince yemeği de çocuğada birlikte bakarız <3 :ASDAS
O öyle olmuyo dostum... cok denedim olmuyo o öyle ya ev ya iş
Biz hallederiz :SAds
evinin icinde ayaklari ustunde durmalidr kadn. kadn calscksa erkk ne gune var
DÜZGÜN OLSUN LAKİN ÇALISAN ERKEK VE BAYAN OLURSA DAHA HOŞ OLUR BENİM GÖRÜŞÜM
Karakter e bağlı bazısı evde olur fingirder bazısı işte dahi iffetli olur
kendi tercihi ama işi böyle erkeğin çoğunluklu olduğu biyer olmasın kıskanırım :)
Aksama kadar calisip aksamda ayyh basim agriyor, yorgunum derse o evlilik yurumez.
Ev hanımı.
Dipnot: Çalışan olsun diyen herkesi eksiliyorum.
Dipnot2: Bana karışamaz diyen bütün kadınlarıda eksiliyorum.
Ben de kendi gibi düşünmeyen insanların görüşlerine saygı göstermeyenleri eksiliyorum. Sen yaptın siftahı :)
benide eksile hocam :))
Cevap sahibi üzerine bir edit yapmak istiyorum...
Edit: Ben kimsenin görüşüne saygı göstermiyorum demedim. Yanlış anlaşılma olmasın. Sadece katılmadığımı gösterdim
kendisi soru sahibi tarafindan engellenmis bende ricasini yerine getirdim..
Ben artıladım, ayıp mı :/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar