Babamdan nefret edip psikolojik ve fiziksel şiddet görünce evden ayrılmalı mıyım?

Öncelikle babamdan baya bir rahatsız oluyorum, ev ve aile içerisinde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıyorum, erkek olmama rağmen aynı bir kadının nasıl aile baskısı yaşadıysa ben de aynısını yaşıyorum. Babamın huyları, davranışları aşırı rahatsız ediyor, yanıma yaklaşmasından rahatsız oluyorum. Babam benim maaşım üzerinden bana ticaret yapıyor mesela, her şeyde benim param. Kendisi polis, yani bunca zaman hem bana 5 kuruş para vermedi, ben hep herkese, çevreye rezil oldum. Kendi imkânlarımla bir telefon aldım, sırf kavga ettiğimiz için bahaneyle elimden aldı. Bu arada yeme içmede hiç sıkıntı yok, orta gelirli aileyiz ama imkânlarım varken neden bana en dipte yaşatıyor, sırf eski zamanlarda kendisinin yaşadığı durumu bana neden yansıtıyor? Hem onun yüzünden hastaneye kaldırıldım, psikolojim berbat, evden ayrılmayı düşünüyorum.

Babamdan nefret edip psikolojik ve fiziksel şiddet görünce evden ayrılmalı mıyım?