10 gü

Kayınvalide ve görümceyle para muhabbetinde eşimin tepkisi normal mi, hamileyken ben mi abartıyorum?

Dün gece kayınvalidemgile oturmaya gitmiştik, bir akrabalarının düğünü olduğunu görümceme, bize ne kadar getirdiler dedi, görümcem de söyledi, kayınvalidem de dedi ki hem abin adına hem de bizim adımıza atacağız biz dedi. Ondan birkaç gün önce 15.000 liralık bir ödemeleri vardı, kayınpederim eşimden istedi ödemesini, onu kapattık. Eşim de dedi ki baba benim param kalmadı, siz benim yerime zarfa para koyar mısınız dedi, yani dediği para da 500 TL. Görümcem biz neden abimin adına koyuyoruz, onlar ayrı aile ise onlar koysun dedi bizim yanımızda. Ben de dedim ki sizin ödemeniz gereken parayı biz ödediğimiz için param yok dedi, rica etti babamdan, o yüzden siz koyuyorsunuz dedim. Üçün beşin lafı ediliyorsa bunu da laf edesin o zaman dedim. Sustu, ben de sustum, moralim bozuk oturuyordum. Eşim ne oldu ne oldu dedi, ben de anlattım böyle böyle diye, bu sefer eşim bana kızıyordu, bunun için dedi moralimi bozuyorsun, asıyorsun, kimseyle muhatap olmuyorsun, bir daha bu eve gelme, bir daha bu eve geldiğini görürsem seni boşarım. Ailesinin evinden bahsediyor yani. Ya ben de dedim ki sana yapılan şey benim zoruma gidiyor, sen sen bana mı yükleniyorsun dedim, ben anlamadım yani ben bu tepkiyi hak edecek ne yaptım ki, kendi ailesine tepki gösteremiyor, bana gösteriyor. Benim babamla para alışverişi ne seni ilgilendirir ne de başkasını, sen o lafları edemezsin bu tarz şeyler söyledi. Yani sorun şu ki altı aylık hamileyim, bir keresinde aşure aşerdim, görümcemden istedi, eşim malzemesini alırsanız yaparım dedi. Bir keresinde de beni mağazaya soktular, istediğini alacağız dediler, bir tane çanta beğendim 300 TL idi, o atlı deve değildi yani, bana ödettirirlerdi onu. Kaynanamı sürekli hastaneye götürüyoruz, kaynanam sürekli her hastaneye gittiğimizde bizden dışarıdan yemeğe gitmek istiyor. Götürdüğümüz hastane oturduğumuz yere aşağı yukarı 1 saat uzaklıkta, yani her hastaneye gittiğimizde 3000 4000 TL harcıyoruz, bunların lafı edilmiyor, 500 TL’nin lafı ediliyor. Bu benim zoruma gidiyor, eşimin zoruna gitmiyor ve benim üzerime geliyor.

Kayınvalide ve görümceyle para muhabbetinde eşimin tepkisi normal mi, hamileyken ben mi abartıyorum?