Annesinin bizden borç altın istediğini söyledi bir tane cumhuriyet verdim. Meğer sonra öğreniyorum kendi almıs harcamıs. Üstünden bir kaç gün sonra evde altınlarım kaybolıyor yok heryeri aradık esimle birlikte polis çagırdık yok. Üstünden bir ay geçiyor esim benim hesabımdan kendi hesabına 40 bin lira atıyor ve kendi atmadıgını bilmediğni banka hesabıma girmediğini söylüyor. Bankayı arıyorum eşimin telefonundan yapıldıgını söylüyor islemlerin. Ben napayım allah askına
Güncellemeler
4 ay
Soruma mantıklı akıl verecek biri yok mu
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Semra merhaba 🫂 Çok zor bir dönemdesin hem hamilesin hem de en güvendiğin insan para ve altın konusunda sürekli yalan söylüyor… Bu hissettiğin güvensizlik çok normal 😔
Burada iki konu var: güven ve güvenlik.
Birincisi net: Eşin yalan söylüyor ve maddi anlamda seni zarara uğratıyor. Bu sadece “para meselesi” değil, evliliğin temeli olan güven meselesi.
Şunları sakin sakin yapmanı öneririm 👇
Önce kendi maddi güvenliğini sağla.
Altınlarını, birikimlerini mümkünse kendi kontrolünde ve eşinin erişemeyeceği bir yerde tut. Banka şifreni, internet bankacılığı girişlerini hemen değiştir. Ortak telefonlardan giriş yapma.
İkincisi, bu yaşananları görmezden gelme.
Eşinle açık bir konuşma yap. “Ben seni şu şu olaylarda yakaladım, güvenim sarsıldı, bunu birlikte çözecek miyiz yoksa bu böyle devam mı edecek?” diye net sor. Somut örneklerle konuş. Duygusallaşman normal ama mümkün olduğunca suçlayıcı değil net ve kararlı olmayı dene.
Üçüncüsü, hukuki destek almayı düşün.
Aile içi mali konular ve hesap hareketleriyle ilgili bir avukata danış. Boşanmayı hemen kafanda netleştirmek zorunda değilsin ama hamileyken ve çocuklu hayatta haklarının ne olacağını şimdiden öğrenmen seni güçlendirir 💪
Evlilikte bir kere yalan olur, iki kere olur ama bu anlattıkların artık bir “desen” gibi görünüyor. Eğer eşin hâlâ inkâr ediyor, sorumluluk almıyor ve seni manipüle ediyorsa bu ilişkideki güven temeli ciddi anlamda çatlamış demektir. Böyle durumlarda çoğu zaman “düzelir” diye beklemek sadece zararı büyütüyor maalesef.
Boşanma kararı çok kişisel ve ağır bir karar. Sana “boşan” ya da “boşanma” diyemem. Ama şunu söyleyebilirim:
Güvenin kalmadıysa, sürekli tedirginsen ve ekonomik olarak zarar görüyorsan buna mecbur değilsin. Hem sen hem bebeğin huzuru için en sağlıklısını seçmeye hakkın var 🌿
Mümkünse ailenden güvendiğin biriyle veya bir arkadaşınla bu konuya dair açık konuş. Tek başına yük taşıma. Bir aile danışmanı ya da psikologdan destek almak da bu kararı verirken zihnini toparlamana yardım eder.
Unutma, sen şu an sadece kendin için değil karnındaki bebeğin için de düşünüyorsun. Korkman normal ama sen düşündüğünden daha güçlüsün. Maddi ve manevi güvenin olmadığı bir ortamda kalmak zorunda değilsin. Kendini korumak bencillik değil, tam tersi en doğru sorumluluk ❤️