Merhaba 3 yıllık evliyim 5 aylık hamileyim eşimin beni aldattığını öğrendim sapıkça tel konuşmalarını 2 aydır yakaladığım 2. kadın boşanmak istiyorum mahkeme ilk celsede boşar mı? Şiddete meyilli biri uzaklaştırma vs aldırabilir miyim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılTelefon kayıtları konuşmalar filan mahkemede geçersiz. Foto veya video olması lazım. Onu da yakalatmaz sana. Boşanma da hiçbir zaman tek celsede olmuyor. Biz ikimiz de boşanmak istediğimizi söyledik de ikinci celsede boşandık. bir taraf boşanmam dediği zaman yıllarca sürüyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
ispat ve kanıt var mı? ilk gideceğiniz avukat bunu isteyecek sizden... sizin söylemleriniz ne yazikki hiçbir işe yaramayabilir.. Hakim amca evraka bakar, fotoğraf , ses kaydı video kaydı.. mesajlaşma vs. internet facebook ınsta mesajları fotoğrafları... ya da şahit... uzaklaştırma başınıza bişey gelmeden biraz zor... bu evrak ve dökümanları toplayana kadar sabredin.. profesyonel bir boşanma avukatı yardımı alın... izleyeceğiniz yolları size daha net söyleyecektir..
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılSize tavsiyem avukatınızla görüşüp boşanma davası açmanızdır eğer çalışmıyorsanız tedbir nafası talep etmenizdir ve elinizdeki delilerle en geç 6 ay içerisinde davayı açmanız gerekir ki bu süre geçerse mahkeme delilleri çok önemsemeyecektir davadan maddi maveni tazminat talepleriniz ve taşınmaz mülkler varsa bunlar içinde hak taleplerinizi eksiksiz belirtmeniz gereklidir
00 Yorumla
+1 yılilk celse de boşanma diye bir olay yok maalesef
eşiniz de sizden boşanmak istiyorsa anlaşmalı boşanmanız mümkün...
yoksa bir süreç işleyecek
sizi tehdit eder şiddet uygulamaya kalkarsa elbette koruma kararı alıp uzaklaştırabilirsiniz..00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
103Cevap
+1 yılÇekişmeli davada dava dilekçesinin üzerine eşimin psikolojik sorunlarından dolayı bana ve bebegime zarar vermesinden korktugumdan koruma kararı alınmasını istiyorum diyerek eklerseniz hemen koruma karari çıkıyo.. siz davayi açıp adam celbi alp davaya gelemzse de bosanirsiniz. hakim boşar.. suanki durumunuzla kolay bosanirsiniz
31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler 🙏
Hamilesin şu an fazlasıyla hassas ve duygusalsın. Yaptığı adilik affedilebilir birşey değil ikinci kez yaptı diyosun bunun devamıda gelir bir kere yapan hep yapar yasaklar çekiyor çünkü. Bekara avrat boşamak kolay derler ama bence boşanmak daha iyi olur gibi sürekli şüphe kuşku ile kendini yiyip bitireceksin. Seni hakketmiyor. Aileler araya mutlaka girecek hamilesin yapma etme diyecek ama sen kendi içinde düşün taşın düşünmen gereken tek şey sen ve bebeğin başka kimseyi düşünme. Hakkında hayırlısı olsun Allah yardımcın olsun.
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler haklısınız bende aynı düşüncedeyim mutsuz bir ailede yetişeceğine babasız olması daha iyi
+1 yılDelil ile mağduriyetini ispatlarsan tek celsede boşanırsın, üstüne donuna kadar alırsın. Ki al müstahak ona.
İspatlama gibi şansın yoksa, eğer dava çekişmeli boşanma davası olursa uzar. Yok anlaşmalı boşanma davası olursa bir kere de biter.
En sağlıklı bilgiyi uzman bir avukattan alabilirsin.72 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler elimde bolca kanıt var sunabileceğim
- +1 yıl
O zaman gerekli delilleri muhafaza edip, dava açacağın zaman avukata sunarsın. Bir diğer husus dava açmadan önce tedbir nafakası ve uzaklaştırma iste. Ek olarak mahkeme masraflarını davalı tarafına yükle.
Hakkına hayırlısı olsun.
+1 yılBosan ama dikkat et şiddete meyilli ise ailenin yanına git zarar vermesin Allah korusun neler görüyoruz bir insan neden hamile karisini aldatır hamile olmasa bile niye aldatır karaktersizler
31 Yorumla
Soran+1 yılAldatmak için her zaman bir bahaneleri vardır
Gecmis olsun, bu surecte Allah kolaylastirsin işlerinizi.
Bir boşanma avukatı ile tez vakitte görüşmeniz ve varsa size destek olacak olan birilerinden de destek almanız önemli.
Uzaklaştırma kararı alabilirsiniz. Delilleri muhafaza edin, karşı tarafada dava açabilirsiniz evlilik birliğinizin sarsilmasina sebep olduğu icin.10 YorumlaAnlamıyorum ya böyle adamlarla evlenip hamile kalıyorsunuz , sonra ayy ben boşanacam diyorsunuz karnındaki çocuğa yazık be babasız mı büyüsün? Madem biliyordun adam böyle neden evleniyorsun ayy yok adamın böyle olduğunu bilmiyordum deme evlenmeden önce seninle cinsel yakınlaşma kuran herkesle kurar , saf olmayı bırakın ya doğru insanı bulup evlenin , şimdiki kadınlar 5 ay flört ediyor ayy evlenelim hadi diyor komiksiniz gerçekten.
22 Yorumla
Soran+1 yıl5 yıl nişanlıydık bilip bilmeden konuşma
+1 yılMutlaka zor bir durum ancak hemen ayrılmayın burada hemen boşa diyenler var. Dikkatli ve akıllı davranırsanız ailenizin dağılmasını önleyebilirsiniz. kocanızı korkutun yüksek sesle kavga edin kesinlikle ayrılcam de, eğer sizin ciddiyetinizi anlarsa sana yalvaracaktır. Bu süreyi bir iki hafta sürdürün. Yuvanı dağılması hiçbir zaman Allah katında ve toplumda hoş karşılanmaz. Diyelim ki hemen ayrıldınız eşin çalışyor ve size başkalarına muhtaç etmiyor başkakarın yanınsa hakaret etmiyor ve sizi küçük düşücü harekatler etmiyorsa temiz ve bakımlı ise, o'nu eve bağlı kılmak size düşüyor. Diyelim ki İkınci evleneceğiniz adam neden ayrılmış hanımına neden sahip olamamış diye düşüneceksiniz.
Çoğu ikinci evlilikker çok kısa oluyor bunu da düşünün.
Bir ata sözü var; Ilkinden dönen mülkünden döner...13 Yorumla- +1 yıl
Hayret size saldırmadılar !
- +1 yıl
@Halid_Bin_Velid1 Evet doğru saldırı gelmedi arkadaşım. Saldırmak için kılıf bulamadılar mı acaba?
Sizin ve bebeğinizin sağlığı için uzaklaştırma alabilirsiniz. İlk celsede boşanmak karşılıklı taraflar istediği zaman oluyor. Mahkeme muhtmelen birinci durusmada sizi dinler delilleri sunmanızı ister daha sonra değerlendirme sonucuna göre karar verilir. Eğer mahkeme sizi haklı bulursa ve bir işiniz yoksa maddi ve manevi tazminat davası da açabilirsiniz.
14 Yorumla- +1 yıl
işiniz olsa da maddi ve manevi tazminat isteyebilirsiniz. tazminat talebinin işinizin olması ile bir ilgisi yoktur. iyi günler 🌸
- +1 yıl
kadının işi olsa da olmasa da boşanma dolayısıyla uğradığı ekonomik zararı -daha az kusurlu olması şartıyla ki bu durumda öyle görünüyor- tazmin ettirme hakkına sahiptir. tabi bir gelirinin olmaması göz önüne alınacaktır, hakimin takdirine bırakılmış bir alan. rica ederim
- +1 yıl
bir gelirinin olması da maddi tazminatı engellemez onu söylemek istiyorum *
Aile & Toplum konusunda 625 cevap paylaştı. Bolca kanıtın var da, gizlice birinin ses kaydını almak vs. kanıt olarak sayılmaz. Bizim kanıt olarak saydığımız çoğu şey birinci dereceden kanıt olarak sayılmıyor maalesef.
Mümkünse yazılı, mesaj olur mail olur öyle ya da kamera kaydı vs. lazım.
Telefon kayıtları da iş görür.00 Yorumla
+1 yılHayır bosanamazsin
Anlaşmalı beraber, karşılıklıhiç bişey talep etmeden boşanmak istersrniz avukat bı gün içinde halleder, bosanirsiniz.
Ama onun dışında maddi çok olmasa da manevi de olmak üzere iki yıl onsureci yaşarsın..
KonusmakisternsenmsjAtabilirsin00 YorumlaHuylu huyundan vazgeçmez bikere aldatan yine aldatir, eğer affedersen daha çok zarar görürsün. Yol yakınken boşan, mahkemeye; şiddete maruz kaldığını ve aldatildigini sunarsin tek seferde biter..
10 Yorumlaarkadaşım geçmiş olsun daha taptazecik gelinsin bir yerde bunu nasıl yapıyor anlamıyorum bu adi ama kafaya koyduysan sağlam delilerin olması lazım benim çok smaimi avukat arkadaşım var oda der yani iddia etmek olmaz delilelr lazım görüntülü özellikle
04 Yorumla
Soran+1 yılGizli bir uygulama ile ses kaydı aldım kadın ile mesajları da var
Soran+1 yılŞüpheciyimdir ve yanılmam hislerimde
Aldırabilirsin sorun olmaz akrabalarından da destek al özellikle erkek olanlardan o değilde sen nası bir aşağılıkla evlenmişsin herif hem aldatıyor hem şiddet uyguluyor bu ne ya
15 Yorumla
Soran+1 yılAh ben bir bilseydim böyle olacağını ama bilemiyorsun 2.5 aydır bana yaşatmadığı şey kalmadı artık dayanacak gücüm kalmadı
Soran+1 yılİnşallah bu yaşattıklarının bedelini öder maddi ve manevi hamileliğim boyunca bir gün yüzüm gülmedi
Soran+1 yılEvet benim ve doğmamış oğlumun ahını aldı
+1 yılAldırırsan büyük günaha girersin zaten senin sınavın olacak sınavdan kaçmak adil değil aldırmazsan evet bir sınavın olacak ve o çocuga elinden gelebildiği kadqr iyi bir hayat sunmak zorundasın aldırmak hem islamda kabul edilebilir bir davranış değil hem de genel olarak da belli bir zman sonra aldırmak suç aldırırsan çocugunun olmama ihtimali var hepsini şöyle bir düşğn aileni al karşına konuş karar ver senin hiç bir suçun yok suç o pislikte
03 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada zaten o pisliğin yanında kalmıcak mahkemede hakkını ara boşalt cebını baksın basının çaresıne ıt herıf
Soran+1 yılÇocuğumu aldırmak gibi bir niyetim yok evladım o benim
- +1 yıl
Pekala o halde adamı mahkemede zorla derım ben yasal yolla ıntıkam al
Aile & Toplum konusunda 962 cevap paylaştı. Yazik bu kadınlara gerçekten. Burda herkese her yoruma ayni şeyi yazıyorum aşk güzeldir ama kör olmayanı. Eşin düzelmez ama yinede oturun son kez konuşun.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılEğer aldattığını dair ses kayıtları mesaj kayıtları vs sunabilirsen tek celsede boşanırsın. Ben de boşandığımda 6 aylık gebeydim. Tek celsede boşandm
05 Yorumla
Soran+1 yılHepsi bende mevcut peki nasıl hissettin kendini mutlumusun verdiğin karardan
- +1 yıl
Ben aldatma için boşanmadım. Ama evet gayette mutluyum.
- +1 yıl
@skyhan055 aynen öyle 😂
- +1 yıl
Ha ha ha @KIVIRCIKMIS
Tabiki eğer delil varsa ilk celsede boşanır ve uzaklaştırma alırsın. Yasalar kadınlardan yana bu konuda.
03 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah 🙏
Soran+1 yılİnşallah çok teşekkür ederim
+1 yılGecici bir dutumdur bu. senin hamililegin yuzunden biraz istekleri karsilanmmaistir be gecici bir yola girmistir acele etme
08 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bişey söz konusu olamaz uyuşyurucu ve alkol kullandığını da öğrendim
- +1 yıl
O zaman durum farkli. ssna ilgisi hic yok mu
Soran+1 yılSözde aşkım karım canım yersen işte ama yemiyorum
- +1 yıl
Gozden cikardinmi
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Cocuk ne olacak
Soran+1 yılÇocuk benim çocuğum o cehenneme kadar gitsin
- +1 yıl
Kizgin bir kadin baska seye benzemiyor !!!
Aile & Toplum konusunda 13,7b cevap paylaştı. Aldattığını kanıtlarsan boşanabilirsin. Anlaşmalı olursa 1 celsede boşanırsın. Kocan boşanmak istemezse boşanman çok zor olur. Darp raporun varsa uzaklaştırma verirler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBoşa gitsin böyle pislikleri hayatınızdan uzaklaştırın
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah ıslah etmez böylelerini hemen boşanırsın merak etme yazık yazık herkes şerefsz olmuş
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yıl.
Kesinlikle ilk celsede boşanılmaz.
Anlaşmalı olursa ve çocuk yok ise sadece o zaman boşanabilirsin.
.00 Yorumla
+1 yıleşim benide aldattı ama ben boşamadım. tam tersi daha sıkı bağlandım ama şimdi o benim agzıma ediyor ayrı mesele.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Yahu madem onceden yakaladin ne diye cocugu aldirmadin
02 Yorumla- +1 yıl
Demesi kolay
Soran+1 yılBabası kötü biri diye çocuğumdan vazgeçecek değilim
Nasıl evlenmeye karar verdiniz
Merakımdan soruyorum
Aşk evliliği miydi02 Yorumla
Soran+1 yılAşk evliliği ilkokul arkadaşımdı
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlan yine biz kadınlara oldu...4 senelik 2 çocugm var yeni dogum yaptım hep aklimda kaldı yapmışmdr boyle bisi diye bu surecte 7. aydan sonra hic iliskiyede girmedik
08 Yorumla
Soran+1 yılBenim artık hiçbir erkeğe güvenim kalmadı bir bu konuda eşim yapmaz diyordum bunu da yaptı bana
- +1 yıl
Çok geçmiş olsun boşanın
Cevap sahibi+1 yılBabana dahi guvenmicen lafı boşa soylenmems demekki. ne yaparsak yapalım karakterine sinmiş onu yapmaktan hoşnut duyuyor bunu birde hamilelik doneminde yapması.. ilk cocugun dimi
- +1 yıl
7 senede nişanlılk döneminde hiç mi anlamadın?
Cevap sahibi+1 yıl@benorlando44 ne diyon ne 7 senesi
- +1 yıl
Toplam 7 yıl sürmedi mi
- +1 yıl
Sorana soruyorum
Cevap sahibi+1 yıl@benorlando44 kadın 3 yıllık evli birde normal yorum yapsan benim yorumun altina degil karisiyor
+1 yılkarşı tarafa bağlı. tüm taleplerini kabul ederse ilk celsede boşanmanız mümkün. etmezse bir seneyi geçer mutlaka
00 Yorumlaelin de kanıtlar varsa eğer zaten hakim de der ki bu maç burada biter der
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah en kısa zamanda 🙏
+1 yılKanıtın varsa istediğin herşeyi alabilirsin. Çok geç kalmadan harekete geç
01 Yorumla
Soran+1 yılAldattığına uyuşturucu içtiğine temin ettiğine kadar bütün kanıtlarım var
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsan ne diyeceğini bilemiyor böyle durumlar da hayır madem sorumluluk alamayacaklarsa evlenmesinler yazık değil mi o çocuğa
15 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle sürekli çocuk istemiyorum diye azarladı çocuk da oldu ama bir gün olsun yüzüm gülmedi
Cevap sahibi+1 yılKeşke çocuk yapmasaydın o adamdan ama ne olursa olsun ayrıl daha fazla mutsuz olma
Soran+1 yılEvlat benim evladımdır o cehennemin dibine gidebilir 2 gün önce 4 boyutlu ultrasona girdim sözde mutluydu dünde karıyı yatağa atmak için dil döküyordu böyle bir şerefsizle 1 sn bile durmak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılYani içine sinmeyen mutsuz bir evliliği nereye kadar sürdürebilirsin ki hakkinda hayırlisı olsun
- +1 yıl
Çok yazık olmuş gerçekten çok üzüldüm
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılhepsini dene ve uzaklas onun kolay bulamayacgi yere git mahkeme sonucunu bekle
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun kardeşim bence geç kalma ama ne diyeyim ki
00 YorumlaElinde bet kanitlar olması lazım. Sanırım dava bitmeden de uzaklaştırma cikiyor
00 Yorumla
+1 yılBoşanamazsın bence neden aldatıyor neden hamile bıraktı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBoşa boşa hemen boşa cok mutlu olursun.. mutluluk seninde hakkin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYav insan nasıl hamile karısını aldatır hadi aldattın bir an zevke geldin kadınla birlikte oldun bari devam ettirme. Yav hadi ettirdin bari telefonda konuşma..
00 Yorumla
+1 yılHayır çok zor bir ihtimal hem bebek var bence otur konuş ha illa bitirecem diyorsan ihaneti belgele
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılAl karşına konuş cocuk var belki sadece konuşmadan ibarettir kendini düzeltir
00 Yorumla
+1 yılyani mahkeme için tek celse ama içinde bulundugun durum da çok önemli
00 YorumlaBu sorunu buraya aksedecek kadar cahil biri daha yok
06 Yorumla- +1 yıl
Ne alakasıcvar ya beyefendi. İnsanlar yardım da mı istemesin çare çözüm de mi danışmasın.
- +1 yıl
Yani bir an yolunu görmemiştir sormuştur zaten kadın burda hukuksal haklarım ne diye sormuyor ki. Herşeyi de bu kadar abartmayın ya.
- +1 yıl
Bilem desin diye yazmış zzaten işte.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEger sana siddet uyguladiysa ve delillerin varsa ayni xamanda konusmalarıda delil olarak gosterirsen olabilir ama bir avukata sormanda fayda var
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet hepsi var
Cevap sahibi+1 yılBüyük ihtimal boşanırsın
+1 yılHepsini yaptırırsın ama baxı onerilrrm var dıkkat et kardes
00 Yorumla
+1 yılEğer eşin ben boşanmak istemiyorum pişmanım derse boşamaz
011 Yorumla- +1 yıl
Kim diyo onu? Kadının delil sunması lazım.. hicbirsey olmasa da kadin davayi actiktan sonra adam gelmezee bile dava seyrine gore otomatik bosanir..
- +1 yıl
Her iddiaya varım. Istediği delili sunsun bir taraf pişmanım desin tek celsede boşamaz hakim
- +1 yıl
Tek celse de boşamasın ikinci üçüncüde biter..
- +1 yıl
Daha gecen hafta Ankara adliyesinde hakim kadıbla konustum.. ayrica 4 kez bosanma davasi açmış bir insanım
- +1 yıl
Soruda ilk celsede boşanır miyim demiş bende ona boşamaz dedim zaten elbet boşanır
- +1 yıl
Ee son anda vazgeçtin O zaman
- +1 yıl
Hayır 2 sinde bosandim. ilki cekismeli. ikinci anlaşmalı..3 ve dört çekişmeli 3 ve 4 te dava düştü
- +1 yıl
Çok fazla dava dinledim adliyede bir ara.. ki dedigim gibi gecen hafta adliyede bu konuda bir hakimle konuştum
- +1 yıl
Merak ettim hepsi aynı kişiye mi🙄
- +1 yıl
Hayır.. son ikisi aynı kişi
- +1 yıl
Avukat misiniz
Durduğun kabahat buradakiler gitsin boşver anlatıyorum bir de hissettiriyor
00 YorumlaUmarım herşey dilediğince olur bebişe üzüldüm. Dogduktan sonra umarım onun içinde herşey mükemmel olur. Moralini yüksek tut bu senin için önemli ve ayaklarının üzerinde sapasağlam dur. Senin ve bebeğinin en çok buna ihtiyacı var 💜
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKanıtlarını mahkemeye sun, donuna kadar al p. zvengin.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah 😇
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıyamam ya :( şrefsiz erkekler... severek mi evşenniştiniz görücü usulü mü :(
02 Yorumla
Soran+1 yılSeverek ama gördüğüm kadarıyla bir ben sevmişim
Cevap sahibi+1 yıl:((
hamıle olman ısı zora sokar... aıle butunlugu ve cocuk saglıgı ıcın zorr..
ama konusup ıkna et00 YorumlaEğer eşinizin telefonunu karıştırarak yakaladıysanız siz suçlu duruma bile düşebilirsiniz. Karı koca arasında bile telefon karıştırmak kişinin özel hayatının ihlaline girer.
10 Yorumla
+1 yılbunları avukatın açık olarak dile getirmesi gerek o zaman gereken yapılır diye ümit ediyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. hamılesın ve onun cocugunu tasıyorsun bunu ypabılıyor pes yanı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Direk boşar mahkeme ve uzaklaştırma verir, çok geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılHep tek taraflı bakıyoruz aldatması doğru değil kesinlikle onuda savunmuyorum ama sebepleri vardır illaki. Ama affetme aldatan her zaman aldatır.
01 Yorumla- +1 yıl
Aldatmanın bahanesi olmaz kolay olsaydı aldatmayan ne kadın kalırdı ne erkek tamamen vicdan işi
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBoşanırsın, nafaka da alırsın, uzaklaştırma da aldırırsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlaşmalı olunca tek seferde mahkemesiz boşanabiliyorsunuz. Hakim soruyor sadece
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik birliğini temelden sarsıcı hareket, mahkemeye ver direkt boşar.
00 Yorumla
+1 yılZevkini almış çocuğu yapmış işi bitti artık böylesi şerefsizler hoşunuza mı gidiyor
00 YorumlaElinde yeterli delil varsa boşar sın ses kaydı vs onlar delil sayılmaz haberin olsun
00 Yorumlainstagramda arama kısmına sevgiselses yaz evlilik ve ilişki danısmanı diye çıkar o sana yardımcı olur zaten bir çok kişiye yardım ediyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek celsede boşanmak için iyi bir hakim gerekir. Yani en fazla 2 celse sürer davanız. Mesajlaşmalar ve fotoğraflar kanıt olarak sayılır genelede. Anlaşmalı olursa dhaa ilk davada boşanırsınız ama nafaka alamazasın.
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Devamını Gör(128)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
4721 sayılı Medeni Kanun’da boşanma sebepleri detaylı bir şekilde düzenlenmiştir. M. 161’de “Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir. Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.” Düzenlemesi yer almaktadır.
M. 166’da ise “Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir. Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır.
Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır.
Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz” düzenlemesi yer almaktadır.
Eşler aldatma olgusunu her somut olayın özelliklerine göre çeşitli delil araçlarıyla ispatlayabilir. Aldatmanın ispatı için her türlü delilden faydalanılabilir.
Bu delil araçları tanık beyanları, telefon görüşme kayıtları veya içerikleri, mesajlar, whatssap içerikleri vb., aldatma olgusunu ispatlamak amacıyla bir kereye mahsus yapılmış;
Gibi her türlü delil, başka bir nedenle savcılık tarafından başlatılan soruşturmaa dosyasında yer alan evraklarda zina olgusuna dair ifadeler, banka kayıtları, kredi kartı ekstresi vb. şeklindedir.
Yargıtay, boşanma davasında aldatmanın nasıl ispatlanacağı aldatma olgusuyla ilgili delillerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini çeşitli kararlarında ayrıntılı bir şekilde ortaya koymuştur. Yargıtay uygulamasına göre zina (aldatma) olgusunun ispatı açısından bazı ilkeler kabul edilmiştir.
Buna göre;
Uzaklaştırma kararı açısından ise İstanbul Sözleşmesi uygulama alanına girecektir. Hem İstanbul Sözleşmesi hem de 6284 sayılı kanunun uygulanması için şiddetin varlığı zorunlu unsur değildir.
Kanunun 7. maddesine göre şiddet uygulanma tehlikesinin bulunması bile şikayet için yeterlidir. Yani şiddete meyilli olan birinin size şiddet uygulayacağı tehlikesi bile şikayette bulunup uzaklaştırma kararı talep etmeniz için yeterlidir.
Somut olaya ilişkin hukuki süreç hakkında daha detaylı bilgi almak ve süreci minimum hasarla atlatmak için bir avukata danışmanızda fayda bulunmaktadır.