Öncelikle iyi geceler, aklı selim insanlar olduğunu düşünerek buraya derdimi yazıyorum çünkü kimseyle çözemedik ne de laf anlatabildik. Daha öncesinde ev halkı yüzünden 35 yaşında bir adama aşık oldum, aşık olmamdaki en büyük etken maddi durum, çok çok zengindi, ultra lüks arabalar, villalar, fabrikalar tabii ki 22 yaşında cahil bir kız olduğum için bu durum pek uzun sürmedi. Bu süreçten sonra uzunca bir süre depresyona girdim, psikologlar, psikiyatirler, antidepresanlar, bir kere de intihar ettim, 4 gün yoğun bakımda yattım. Bu süreçleri psikolojik destek, antidepresan derken atlattım dediğim an abimin evlilik süreci işin içine girdi. Ben hastaneden çıktıktan 15 gün sonra istemesi oldu, tanıdığımız bir kızdı zaten. Daha sonra nişanı geçen sene oluyor bu olaylar, dün de düğünü olacaktı, o kısmı anlatacağım, olmadı zaten.
Ben bunlar nişanlandığında, sözlendiğinde çok çok zorlu süreçten geçiyordum, hastaneden yeni çıkmıştım, kimsenin gönlünü edecek durumda değildim, antidepresan zaten sakinleştiriyo, baya bir süre sakindim. Gel gelelim ki dananın kuyruğu kopup olaylar çok farklı yerlere patlayana kadar, benim bu süreç bitti, benim psikolojim düzeldi, düzelince antidepresan bıraktım. Antidepresan olmayınca da zaten ben konuşkan biriyim, işte iş yeri açma durumum var, eğitimlere gidiyorum kuaförlük için falan durumlar böyle. Abimin nişanlısıyla da aramız iyi, ta ki konu benim lüks şeylere para harcamam, çok gezmem ve sözde şımarıklığıma gelene kadar. Kendimi ne tarz bir yerde bulduğumu bilmiyorum, aldığım makyaj malzemesinden tut giydiğim kıyafete, ayakkabıya, gittiğim kuaföre kadar abimin nişanlısı, annesi, iki tane ablası bu olayları abartana kadar.
Ben her zaman marka şeyler alan biriyimdir, babamın durumu iyi, bu kız da stabil, gereksiz şeylere para harcamaz. Ben Prada'dan gözlük alırsam, o Vogue'den alır. Kazanç ortak olduğu için abimi dolduruşa getirdi, şu bu, baya kıskançlık yaptı. Bunun yanı sıra ben gelin makyajımı ona yaptırmam falan demiş anneme, ben de nikahta bunun resmini Instagram'a atmadım diye ortalığı ayağa kaldırdı. Annesi anneme gelip kızın para harcamasına dikkat et falan, baya dedikodular oldu. Ben konuşmadım, o konuşmadı, bunlar etken değil ta ki kınadan bir gün önceye kadar. Babam, annem, ben, abim, bizi yemeğe davet ettiler köylerine bu arada ve kız sürekli köy derdinde, benim asla sevdiğim bir şey değil.
Gittik oraya, alkol alkol alkol, ölüyorlar alkol diye, içtiler falan, baya kalabalık, eğlence var. Babamla orada bi adam tartışınca babam gidiyoruz diye kalktı, sonra kızın babası babamın yakasında tuttu, abim de bağırdı sen babama böyle yapamazsın diye. Sonra orada baya kavga oldu, biz annem, babam, abim arabamıza bindik geldik. Abim istemiyorum, şu bu, düğün gününe kadar günlerce istemiyorum, başıma bela ettiniz bu kızı diyen adama bir şeyler oldu neyse. Sabah oldu, kına var akşam, bi baktık düğünümüz iptal olmuştur diye her yerden paylaşmışlar, istemiyoruz, şu bu, soruyorlar abime istiyon mu falan, ısrarla yok diyo.
3 gün önce oluyo bunlar, şu * da evde babama bi şey diyemiyor, arkasından babam iki bardak alkol aldı ortalığı karıştırdı diyormuş. Benimle konuşmuyo, sağda solda diyormuş ki ezgiyi şımarttılar falan. Konuşmuyoruz, hayatımda evde olay çıkması ilk defa başıma geldi, problemim oluyordu ama benim kendi içimde. Kesinlikle saygısız, kültürsüz birisi değilim, 2 üniversite okuyorum, çalışıyorum, doktoruma yeniden gidip ilaçlarıma başlayacağım. Beni bu duruma düşürenler utansın, çok zor bir durumdayım, ne yapayım, siz objektif olur musunuz, yardım bekliyorum
Ben bunlar nişanlandığında, sözlendiğinde çok çok zorlu süreçten geçiyordum, hastaneden yeni çıkmıştım, kimsenin gönlünü edecek durumda değildim, antidepresan zaten sakinleştiriyo, baya bir süre sakindim. Gel gelelim ki dananın kuyruğu kopup olaylar çok farklı yerlere patlayana kadar, benim bu süreç bitti, benim psikolojim düzeldi, düzelince antidepresan bıraktım. Antidepresan olmayınca da zaten ben konuşkan biriyim, işte iş yeri açma durumum var, eğitimlere gidiyorum kuaförlük için falan durumlar böyle. Abimin nişanlısıyla da aramız iyi, ta ki konu benim lüks şeylere para harcamam, çok gezmem ve sözde şımarıklığıma gelene kadar. Kendimi ne tarz bir yerde bulduğumu bilmiyorum, aldığım makyaj malzemesinden tut giydiğim kıyafete, ayakkabıya, gittiğim kuaföre kadar abimin nişanlısı, annesi, iki tane ablası bu olayları abartana kadar.
Ben her zaman marka şeyler alan biriyimdir, babamın durumu iyi, bu kız da stabil, gereksiz şeylere para harcamaz. Ben Prada'dan gözlük alırsam, o Vogue'den alır. Kazanç ortak olduğu için abimi dolduruşa getirdi, şu bu, baya kıskançlık yaptı. Bunun yanı sıra ben gelin makyajımı ona yaptırmam falan demiş anneme, ben de nikahta bunun resmini Instagram'a atmadım diye ortalığı ayağa kaldırdı. Annesi anneme gelip kızın para harcamasına dikkat et falan, baya dedikodular oldu. Ben konuşmadım, o konuşmadı, bunlar etken değil ta ki kınadan bir gün önceye kadar. Babam, annem, ben, abim, bizi yemeğe davet ettiler köylerine bu arada ve kız sürekli köy derdinde, benim asla sevdiğim bir şey değil.
Gittik oraya, alkol alkol alkol, ölüyorlar alkol diye, içtiler falan, baya kalabalık, eğlence var. Babamla orada bi adam tartışınca babam gidiyoruz diye kalktı, sonra kızın babası babamın yakasında tuttu, abim de bağırdı sen babama böyle yapamazsın diye. Sonra orada baya kavga oldu, biz annem, babam, abim arabamıza bindik geldik. Abim istemiyorum, şu bu, düğün gününe kadar günlerce istemiyorum, başıma bela ettiniz bu kızı diyen adama bir şeyler oldu neyse. Sabah oldu, kına var akşam, bi baktık düğünümüz iptal olmuştur diye her yerden paylaşmışlar, istemiyoruz, şu bu, soruyorlar abime istiyon mu falan, ısrarla yok diyo.
3 gün önce oluyo bunlar, şu * da evde babama bi şey diyemiyor, arkasından babam iki bardak alkol aldı ortalığı karıştırdı diyormuş. Benimle konuşmuyo, sağda solda diyormuş ki ezgiyi şımarttılar falan. Konuşmuyoruz, hayatımda evde olay çıkması ilk defa başıma geldi, problemim oluyordu ama benim kendi içimde. Kesinlikle saygısız, kültürsüz birisi değilim, 2 üniversite okuyorum, çalışıyorum, doktoruma yeniden gidip ilaçlarıma başlayacağım. Beni bu duruma düşürenler utansın, çok zor bir durumdayım, ne yapayım, siz objektif olur musunuz, yardım bekliyorum
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Öncelikle çok ağır şeyler yaşamışsın ve şu an yaşadığın ev içindeki kavganın bütün eski yaraları yeniden açması çok anlaşılır ama dışarıdan objektif bakınca burada herkesin payına düşen farklı bir şey var gibi duruyor senin lüks şeyler alman çok gezmen veya paranı nasıl harcadığın tek başına seni şımarık ya da kötü bir insan yapmaz ailenin maddi durumu buna uygunsa kendi paranı nasıl kullandığın esas olarak seni ilgilendirir fakat aynı şekilde abinin nişanlısının daha tutumlu yaşaması da onun tercihi yani iki tarafın yaşam tarzlarının farklı olması başlı başına kavga sebebi olmamalı gelin makyajı yaptırmaman Instagramda fotoğraf paylaşmaman gibi şeylerin bu kadar büyütülmesi de bana göre sağlıklı bir iletişim değil öte yandan senin de bu süreçte bazı şeyleri kişisel algılayıp karşı tarafın her davranışını kıskançlık olarak yorumlamamaya dikkat etmen iyi olur çünkü elimizde sadece senin tarafından anlatılanlar var ve karşı tarafın ne düşündüğünü kesin olarak bilemeyiz asıl ciddi nokta ise kına öncesindeki olay bence orada mesele artık senin kıyafetin paran veya makyajın olmaktan çıkmış iki ailenin birbirine girmesine dönüşmüş babanın yakasından tutulması ve sonrasında yaşanan kavga zaten başlı başına çok ciddi bir kırılma yaratabilecek bir şey abinin düğünden vazgeçmesi de bu olayların sonucunda verilmiş bir karar gibi görünüyor bu yüzden bütün bunları sadece senin üzerine yıkmak kesinlikle doğru olmaz ama kendini tamamen bu olayın dışında görüp herkes suçlu ben haklıyım noktasına da gelme çünkü şu an en önemli şey kimin ne kadar suçlu olduğunu kanıtlamak değil senin kendi psikolojini yeniden koruman olmuş sen daha önce çok ağır bir psikolojik dönem geçirmişsin ve yoğun bakım gerektiren bir intihar girişiminden bahsediyorsun bu nedenle şu an evdeki tartışmalara dahil olup kendini savunmaya çalışmaktan veya herkesle tek tek hesaplaşmaktan mümkün olduğunca uzak durman çok önemli doktorunla yeniden görüşme kararını da erteleme ve özellikle son günlerde kendine zarar verme düşüncelerin tekrar ortaya çıkarsa bunu doktorundan ve güvendiğin birinden açıkça saklama şu an yapabileceğin en doğru şey biraz geri çekilip tartışmaların ortasında kalmamak eğitimine işine ve kendi hayatına dönmek ve insanların senin hakkında söylediklerini sürekli takip etmemek senin hayatın bu düğünle ya da abinin nişanlısının senin hakkında ne düşündüğüyle bitmiyor birkaç gün içinde herkesin sakinleşmesini beklemek ve sonrasında gerekiyorsa sadece gerçekten konuşulması gereken kişilerle sakin bir şekilde konuşmak çok daha sağlıklı olur ayrıca kendine şunu da hatırlat kimsenin seni şımarık bulması senin gerçekten şımarık olduğunun kanıtı değil aynı şekilde senin kendini haklı görmen de karşı tarafın her konuda haksız olduğunu kanıtlamıyor şu an ihtiyacın olan şey kendini suçlamak da herkese savaş açmak da değil biraz nefes alıp bu olayın dışına çıkmak ve kendi düzenini yeniden kurmak.
Ben zaten yüzde yüz haklıyım demedim ben kimseyle konuşmak zorunda yüzüme gülmek gidip gelmek zorunda değilim görünce merhaba merhaba yaptım mı saygıszlık da yapmadım benim şimarıklığım bana kalmış bir durum çekmek istemiyor ise benimle ilgilenmeyebilirdi aldığıma giydipime karışmak nedir bu nasıl bir durum abim günlerce bu kızı istemiyorum dedi kavgalar ettiler nişan atılacaktı telefon parçaladı kızın yanında kavga edip kız annemle babamla konuşmuyor benimle konuşmuyor ben tamam bana kini var okey ama bunların hepsi patladı abimin bana karşı tavırı benim hoşuma gitmedi ben gidip karından ayrıl mı dedim beni kim dinler çok zoruma gitti ve aşıeı psikolojim bozuldu haftaya okulum açılıyor yeni başlıyorum bu bölüme hiç heyecanlanamadım burnumdan geldi babam araba alacaktı bana onu da aldırmaz bu moraliö bozuldu ben istiyorum falan der neyse canı sağ olsun bu hayat böyle sürmez ben de para kazanmaya başlarım istediklerimi alırım umarım o günler merhametimi ve vicdanımı kaybetmemiş olurum
geçmiş olsun, gerçekten çok ağır şeyler yaşamışsın. hayat bazen üst üste bindiriyor ama en önemlisi kendi sağlığın ve psikolojin, o yüzden vakit kaybetmeden tekrar doktoruna dönmen çok doğru bir karar olmuş. etraftaki insanların ne dediğini, kimin kime neyi taktığını kafaya takmayı bırakman lazım çünkü bu saatten sonra kimse senin huzurundan ve sağlığından daha değerli değil. abinle nişanlısının kavgası da onların kendi meselesi, sen kendi hayatına odaklan, okuluna ve açacağın iş yerinle ilgili planlarına bak.
Okulu okumak için de babamın parasına iş yerini açabilmek için de babamın parasına ihtiyacım var söyle bakalım nasıl minmet edeyim
Hiçbir erkek eşinin erkek kardeşi ile ya da kız kardeşin eşi ile kötü olmaz kardeş gibi anlaşır
Aile içi bütün kuslukler kavgalar fitne fesatlar kadınlardan çıkar
Direkt düşman gözüyle bakıyor kadınlar erkek kardeşin eşine
ya da eşin kız kardeşine
Evet onun 2 ablası erkek kardeşi var erkekler yapmıyo ama kızlar istiyor ki erkeğin kız kardeşi ablası abisi olmasın istiyorlar
Bütün kadınlar böyle
Kadınlar sussa erkekler anlaşır ve hiçbir akraba aile küsmez
Özge sen gerçekten çok konuşkansın maşallah bir kitap yazdın nasıl bir travma abinin durumu senle alakalı değil gibi gözüküyor ne kadar ortalığı karıştırırsalar da aile sorunları yüzünden olmamış o yüzden daha fazla kafaya takmaya gerek yok olsaydı bile ileride aranıza girerdi ortalığı karıştırırlardı onun kendisi ve ailesiyle sorunları var sanırım
Sorun şu ki bu durum benim boyuma yük oldu ben uzunca bir süre daha bu abimle aynı evde yaşamam mümkün değil annaneme taşınabilme şansım var araba vermezler bu sefer okula nasıl gideceğim gitmezsem dışarı çıkmıyorum evde kafayı yemek üzereyim alışık değilim ne yapacağımı bilmiyorum abim pek akli melakeleri yerinde değil benim düşüncemce halkla ilişkiler okuyorum insanların halinden anlar oldum
Şimdi kalkıp suçu babana ya da annene ya da onun babasının annesine yüklemezler en küçükse onu eklerler bu durumda sen arıyorsun sen de gündemde çok olduğun için hepsinin işine gelmiş suçu sana yüklemek ama aslında sorun seninle hiçbir alakası yok tamamen karşı tarafın sıkıntılarından aile sorunlarından dolayı iletmiş ama onun da bir önemi yok sen onların ilişkisinin sorumlulugunu taşımak zorunda değilsin evlenmek isteyen evde değil o yüzden ne evinden ol ne ailenden ol bu konu zamanla yatışır şu an onların konusundan daha çok senin hayatında önemli ciddi adımlar atıyorsun ve ilerlemeler yaşıyorsun o yüzden emin ol gün gelir gidersin de kalacak yerin de olur ama o güne kadar da kendini yıpratma degmiyor çünkü
Aynı evde yaşamak çok farklı bir durum çok ta zor hayatımda ilk defa evimizde böyle bir olay oldu görmesem okey unuturum ama aynı ev olunca çok zor görmek duymak her gün her dk aynı yerde oturmak beni suçlayamaz ben mi gidip barışma dedim ben mi kavga çıkarttım beni hayatımda kaç kere dinlemiş de bana tavır yapıyor gidip barışaaydı yatsaydı kapısında ben kız kardeşimi silerim deseydi benim anne baba abi umrumda bile değil yeter ki işim gücüm sağlığım olsun bir kalemde ömür boyu silip atarım hepsini
Evet kendisi kurtarabilirdi ama işine gelmemiş şu anda acı çektiği için suçlu birisini arıyor o da göz önünde bulunduğun için seni suçluyor aynı evin içinde gerçekten dayanılmaz oluyor anlıyorum seni ama en azından kendi içinde her şeyi kabullenip bir gün çıkacağına inanıyorsun ve bunun üzerinde çalışıyorsun ama çıkmayı bekleme şimdiden kendi içinde kendini düşünmeye başla bırak ne halleri varsa görsün konuşursa kendi aralarında konuşsunlar
Aynı evde yaşamak beni yoruyor ben yoksa mutluydum okuluma gider gelirdim heyecanım da yok umudum da neşem de her şeyimi yine çaldılar
Çünkü kendi sorunlarını tamamen sana yükleyip vicdan yaptırıyorlar ister istemez enerjini tüketmişler ama burada herşeyden önemli senin ruh sağlığın bunu bir kere kaybettim Nekadar çabba gösterdim düzeltmek için neyapıp edip acil kendini korumalısın tekrar başa dönersen hiç birşeyin anlamı kalmıyor
Haklısın abim kendi hayatını geleceğini duyusal bağlarını düşümüyorsa benim de kendimi düşümem normal ben hastanede yatarken yoğunbakımda abim o kızla daha sevgiliydi yemeğe gitmişti hiç unutmuyorum demek ki beni umursamıyormuş ben de onu düşünmüyorum çok zoruma gitmişti o zaman ama ben onun durumu yüzünden dışarı bile çıkmıyorum o yemeğe gitmişti benimkinin ucunda ölüm varken
Yani o ya da onlar nasıl bencil bir şekilde hayatına devam ediyorsa sen de bencil bir şekilde yolunu çizip elbet bir gün çıkıp gideceksin ama önce ben demelisin sen iyi olursan sen mutlu olursan ondan sonra onları düşünürsün bazı şeyleri yaşadığın gördün biliyorsun ki dustugun zaman yanında olmuyor olamıyor belki sen olsan vicdanın buna el vermezdi ama o da onun hatası sanırım yarın bir gün bunun farkına varacak o şu an daha ayrılmanın etkisindedir muhtemelen
Ben sana soyleyim objektif olarak. Ne seninle ne ailenle filan alakalı bir durum değil. Belliki sınıf farkı var aileler arasında. Yaşam farki var. Düğün olsaydida sonradan yine bozulurmus. Sende git tedavini ol. Bak hayatına
O köyde doğup büyümüş ben merkezde o 29 yaşında bir kere ailesi ile tatile gitmemiş ben kız arkadaşlarımla 20 yaşıdna beri alaçatı İstanbul her yere gittim bu kız bu paralar harcanmasın benim düğünümde harcansın kafasında düğün oluyorsa bütün oara ona harcansın insanlar bir gün kına bir gün düğün yapar bu 4 gün düğün istedi hala doymadı 4 gün düğün yapmayı gördü
Senin harcamaların senin aileni ilgilendirir. Gelin görümce kıskançlığı yapmayın. Olayın seninle ilgisi de yok. Dediğim gibi düğün olsaydı da yine anlasamazmislar. Abinde galiba değişik bir insan. Oda sahip çıkmıyor arada kalmış zaten. Onun bir şekilde çözüm bulması gerekiyor. Kavgayla kuslukle olacak işler değil bunlar. Vardır bunda da bir hayır. Sen kendi hayatına bak boş ver. Şenlik bir durum yok
Karşı tarafın senin para harcamasından onlara ne. Harcıyorsan babanın parasını harcıyorsun. Bozulması iyi olmuş, abinin dünyası cehenneme dönerdi
İşte bu durumı anlamadım ona harcanmasın mı dedim ona alınana mı karıştım yoksa engel mi oldum o da çalışıyor işinde gücünde öğretmen bir de ben ona hiç böyle yapmadım sorun şu zaten abimin bana tavrı bu yapılanları ben yapmadım
Kıskanmış seni ve kafayı takmış sana.
Sağda solda benim yüzümden olmuş gibi anlatıyor abşm de duyuyor bana tavır yapıyor
Abin sadece bu ssbepten bu işi bitirmez. Kendisininde rahatsız olduğu tavırları vardır karşı tarafın.
Abim bitirmedi ki abim bir diyo istemiyorum bir diyor babam yüzünden bir diyor senin bir diyor istiyorum bir söylüyor çok masraf ettim akli selim hareketleri yok
Sınıf farkı olunan yerde genelde haset gibi durumlar çok oluyor ne yazık ki. İyi ki bitmiş çünkü daha evlenmeden böyleyse o gelin, evlenince kim bilir neler yapardı. Şükret abin ayrıldığı için. Durumun yettiği şeyler alıyo olulun seni şımarık biri yapma. Ki şımarık biri de olabilirdin bu kimseyi ilgilendirmez
Ya sana niye yazilmyo
Sağlam örs. punun tekisin okudum da
Pardon kime ne yapmışım ne biçim konuşuyorsunuz hadsiz
Para sizin Allahiniz olmuş
Parasız evi bırakabilme şansım yok
Ayrıca para babamın evinde de var ama sorun şu ki benim amacım sizin paranız olamdan da olue
Para için aşık oldum diye kendi kendini açık etmişsin abi kimse haksizim namussuzum demiyor herkes kendini haklı görüyor bu nasıl dünya ya
İşte para babamın evinde de var parasız biriyle yapamazdım zaten evdeki sorun para
Parasız dediğin nedir 3 evim var arabam var aylığım iyi beni de beğenmezseniz siz hep ultra istiyorsunuz
Seni neden beğenmeyelim benim şu an babam olmadan bir hiçim böyle sağlıksız düşünmem normal değil mi elimde tutunacak en ufak dalım olsa bu gün gideceğim ama gititğim yerim buradan iyi olduğunu bilmiyorum
Niye kaç yaşında büyük adama aşık oluyorsun babanın durumu galiba çok iyi
Cidden çok merak ettim tpini
çirkin olmadığımı güzel alımlı bir kız olduğumu söylerler
Bakiiiiiiiim sana
Çok kötü olmus ya? Nasil hayatij var böyle
Zengin adamla seviştin mi yoksa platonik aşk mı?
Bence platonlik adam öyle bir yaklaşımda bulunmadı
Bulunsaydı sevişir miydin?
Şimdi ki kafada adam aklıma bile gelmiyor psikolojinin temeli için anlattım sevmediğim biriyle neden birlikte olayım konu zaten benim ondan para istemem falan değil benim şehvete kapılıp dalmam
Ben para demedim ki
Zengin olduğu için birlikte oldun mu düşüncesine kapıldın ama
Hiç alakası yok
Peki neden sordun o zaman
Arzu etmişsin adamı
Öyle de sayılmaz ben davranışını görgüsünü centilmendiğini beğendim
Peki
Yapçak bir şey yok
Sıkıntı
Takma kafana