15 gü

İş yerinde bilmeden sapıkça bir şaka yaptıysam ertesi gün açıklama yapıp özür dilemeli miyim?

Ya bugün işyerinde Doğukan ve Elif ile sohbet ediyorduk ve Doğukan bal ve fıstık ezmesini ekmeğe sürüp yediğini söyledi ben de ona: “Napıcan, düz duvara mı tırmanacaksın” dedim. İkisi birden çok güldüler ben de anlamadım bu kadar komik değildi niye güldüler dedim onlar gülünce ben de güldüm neyse. Ama o cümlenin anlamını evde sürekli durmadan koşturan haylaz çocuklara dendiğini düşünerek demiştim.
Akşam eve geldim kuzenimle konuşurken bunu anlattım ve bana o kurduğum cümlenin çok sapıkça bir anlama geldiğini söyledi. Aşırı utandım o an.
Ben de diyorum ki acaba yarın yine üçümüz oturunca Doğukan'a şöyle bir açıklama yapsam mı: (ya da başka ne söyleyebilirim)

“Ya dün ben sana söylediğim o cümlenin ne anlama geldiğini bilmiyordum, dün kuzenime anlattım ve o söyledi bana ya kusur bakma gerçekten bilseydim kullanmazdım. Ben onu haylaz çocuklara deniyor diye düşünmüştüm”

Nasıl böyle desem olur mu? Ya da başka nasıl söyleyebilirim? Ya da hiç açıklama yapmama gerek yok mu? Bu arada sadece 9 aydır çalıştığım bir yer yani o kişilerle 9 aydır tanışığız.

İş yerinde bilmeden sapıkça bir şaka yaptıysam ertesi gün açıklama yapıp özür dilemeli miyim?