18 gü

Babamın baskıcı ve dini kurallarla dolu tutumuyla nasıl başa çıkabilirim, evde bile özgür olmayı hak etmiyor muyum?

Babam beni küçüklüğümden beri baskıladı, hep avcunun içinde gördü. 6. sınıftan beri kısa kollu giymem yasak, kapanmam için çok şiddet gördüm ama bir şekilde ayakta durdum. Evde bile kısa kollu dolanmam yasaktı, erkek kardeşlerim varmış evde.. Ha bir de ben kız çocuğuymuşum. Şu an 23 yaşındayım, şiddeti bitti ama psikolojik şiddeti devam ediyor, kısa kollu veya şortta vb. gözüm yok ama millete bakınca çok özeniyorum en azından evde rahat olmak istiyorum. Ortaokuldayken her gün telefon kontrolü yapar, bazen 1 hafta boyunca bana vermez, tüm mesajlarıma kendi bakardı. Lisedeyken de arada bir bunu yapmaya devam etti, sınıf grubumuz olduğunu hocaya söylemiş ve beni rezil etmişti. E tabi öyle erkekli gruplarda da beni barındırmaz, bana sormadan hemen gruptan çıkardı. Şu an 5 yıllık ilişkim var, bana o kadar özgüven ve sevgi kattı ki, babamın sayesinde sevgimi dışarda buldum, arayışta da değildim oysaki. Haberi yok olsa neler olacağını ben bile bilmiyorum. İçimde bir ukde kaldı, kısa kollu gündelik kıyafetim bile yok, dışarda giyerim korkusuna aldırmıyorlar, anlayacağınız iğrenç bir hayat. E tabi babamın sürekli dini sohbet etmesinden ve bana vaaz vermesinden çok sıkıldım. İçimi dökmek istedim, beterin beteri de vardır tabi buna da şükür.

Babamın baskıcı ve dini kurallarla dolu tutumuyla nasıl başa çıkabilirim, evde bile özgür olmayı hak etmiyor muyum?