Babama kendi özgürlüğümü nasıl savunabilirim?

Merhaba, ben bir lise öğrencisiyim. Annem ile babam ben bebekken ayrılmışlar ve eğer annem benim velayetimi babama vermezse babam ondan ayrılmayacağı için babama vermiş. Annemle tabiki görüşüyorum ara sıra fakat şehir dışında. Küçüklükten beri babamla beraber yaşıyorum ve bana aşırı derecede düşkün ve muhafazakar. Bu sevgisi bazen benim özgürlüğümü engelleyip baskıya dönüşebiliyor. Mesela daha şimdiden üniversiteyi şehir dışında okuyamazsın sana bir nefes kadar yakın olmalıyım gibisinden şeyler diyor. Giyim konusunda da katı biri. Kapanmam konusunda bir baskı yapmıyor fakat şortmuş cropmuş yırtık pantolonmuş o tarz şeyleri asla giydirmiyor ve ben dans kursuna çok gitmek istiyorum fakat oradaki kadınlar crop falan giyiyor diye beni yollamıyor. Eskiden kaykay veya paten çok sürmek isterdim hatta annem bana paten almıştı ama babamın yanına gelince bana bir kere bile sürdürtmemişti düşerim bir tarafımı kırarım diye. Sosyal medya hesaplarımı da gizli kullanıyorum izin vermiyor diye. Erkek arkadaş deseniz zaten yasak bir kere yakaladı diye 1 ay telefonumu elimden almıştı fakat hep kendi anlatır benim eskiden birsürü manitam vardı gibisinden. İş lafa gelince de sen kız çocuğusun oluyor. Arkadaşlarımla her gün buluşup dışarı çıkama izin vermez ayda anca bir kaç kez sadece. Okul zamanı ise ayda 2-3kere max o da. Aranızda bu durumda olan var mı? Babama karşı çıkmak istiyorum fakat bana olan sevgisi yüzünden yapmaya cesaret edemiyorum artık cidden bazen boğuluyormuş gibi hissediyorum. Üniversiteye gitmem gereken yaşta üniversite hakkında eğer izin vermezse annemin yanına gitmeyi ondan destek almayı düşünüyorum fakat bir daha yüzüme bakmayacağından korkuyorum. Özgürlüğümü nasıl savunabilirim sizce? benimde bir sürü hayalim var ve peşinden gitmek istiyorum ancak babamın fazla korumacılığını ne yapacağımı bilmiyorum

Babama kendi özgürlüğümü nasıl savunabilirim?