Babam çok korkak ailemizi savunamıyor ne yapmalıyım?

Arkadaşlar gerçekten kararsız kaldım ve hayrete düştüm. En başından anlatayım size. Annem bir şirketin patronu. Bir tane adam son 6 aydır şirket arabalarının sileceklerini kırıyordu. Sonunda bunu iş üstünde görmüş.(Kırmasının sebebi annemin işyerinden iyi para kazanması. Ciddiyim. O adamda annemin iş yerinin hemen yanındaki bir lokantanın sahibi.) Sonra annem konuşmuş bu adamla biraz tartışmışlar.1 hafta sonra adam yine kırmış silecekleri. Bu sefer annem adamın evine çıkmış. Kapıyı çalmış. Yine tartışmışlar (Adam haksız.) Bu sefer adam annemi dövmüş.(1 tokat filan değil bildiğiniz dövmüş. Apartmandakiler filan bişi diyememiş.) Adam kendi lokantasının kameralarını polise bozuk diyip göstermemiş. Polis ve mahkeme hiçbirşey yapamıyor yani. Annem hemen babamı aramış. Babam gelmiş oraya. Fakat adamın evine filan hiç çıkmamış birşey yapmamış. Sebebini sorduk polis vardı diyor. Akşam annem babama git şunu döv ya da bir arkadaşına dövdürt filan dedi. Annem eve geldiğinde yanağı filan bayağı kızarmıştı. Gözünün altındada yine kızarıklık vardı. Babam Pazartesi adamın arabasını kırıp kameraları parçalıcaz adamıda bir güzel dövücez dedi.(Cuma günü dedi.) Pazartesiyi sorduk adam yok kaçmış dedi. Ama annem sordu birini gönderdi adam evdeymiş. Arabasıda orada.(BMW arabası.) Perşembe günü oldu tekrar sorduk bu seferde ben gidip dövmeye başlarsam öldürürüm hapse gireriz diyor. Diyorum ki adam dövdü bişi olmadı sana öldür demiyoruz diyorum. Hala ben başlarsam öldürürüm diyor. Biz ona karşılık verirsek oda verir bu böyle gider birimiz öldürmek zorunda kalırız diyor. Peki biz ne yapıcaz annemin onuru kırıldı bir kere herkesin içinde. O gün sinirle çıkıcaktım dışarı babam tuttu.14 yaşındayım şu an birşey yapamıyorum. Aklımda bir gece yarısı şapkayla filan gidip adamın BMW sini çizesim var. Ciddiyim eğer babam yine birşey yapmazsa ben gidip arabasını çizicem.

Sizce ne yapmalıyım?Çok ciddiyim gerçekten. Lütfen ciddi cevaplar verin. Babamın böyle korkması beni çıldırtıyor gerçekten.
Babam çok korkak ailemizi savunamıyor ne yapmalıyım?