Benim arkadaslar bir suredir kapanma düşüncesi vardı ve tam kesin karar vermiştir kıyafet bakıyordum babamın tepkili olacagını biliyodum..aklımda annem kapalı bir ablam kapalı zamanında ablamada kızmıştı..bugun Allah tarafından ne olduysa kapanma konusunu actı sonra kapanırsam cıkma karsıma gibisinden mi ne konuştu oüniversiteden sonra kapan simdi benim himayemdesin gibisinden ben de yasayacagımın garantisi yok ki dedim ama kısaca babam ço kararlı.ssss bir kuzenimde kapandı ben onu sevyommu bu şeklde üniversiteye gitmesini istemiyorum gibisinden dedi.ssss
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılsimdi burada din egitimine girmicem ama kapanma direkt kuranda 3 ayette gecer ve kullanilan kelime zihin akil ve bas ile ayni anlamda kullanilabilir bir kelimedir arapcada bazisi basini ort yazio der bazisi zihnini ort yani fenaliga kapat dio der ama bu senin kararindir baban karisamaz mi 18ini gecene kadar baski uygular ama yine de senin kararindir acikcasi konusayim ben ikinci taraftayim yani orada basi ort degil zihnini ort dio die dusunuorum cunku rahmetki buyuk dedem kadinin topugu icimi fena yapior derdi o topugun bile gorunmedigi bir toplumda buyumustu ben ise bikinili kizlarin bulundugu ortamda buyudum ve hicbisey ben de arici fena yapma gibi his olusturmuo yani suna geliorum baban nir karsi cikiomus sakin sakin konusun karar senin
02 Yorumla- +1 yıl
o islam alimlerinin bazilari hatta cogu on yasindaki cocuklada evlenebilirsin dio su dinemde neredeyse islam alimi kalmamistir bicogu kendi cikarlari icin ulkede jralliklara ya da iktidara sahip kisiler taeafindan ceplerine dah cok para girsin diye calisan insanlardir
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılM.etme dualar var.
https://www.youtube.com/watch?v=PpQN236k-oYnihat Hatipoğlu. duası. konunlada alakadar.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...nlami-nedir.html
2. linki oku. unutma Müslümanın silahı duadır. vurmak anlamında değil selamete ulaşmak anlamında. yolundan dönme.annen ve ablan kapanmış.
https://www.sorularlaislamiyet.com/node/183629 babana çıktısını okutsun annen veya ablan örtünme ayeti. ya da diyanet alo fetva hattı var ( 190 ) bazen hemen düşüyor hatta aramıyor bile tel sen devam et. veya başka akrabalarınızdan sözü dinlenenler araya girsin.05 Yorumla
Soran+1 yılzaten ailenin annesinin yu<de doksanı kpalı herkes ya kensidi inanmıyor buna
Soran+1 yılanladıgım kadarıyla
Soran+1 yılAllah razı olsun ama
- +1 yıl
Duayla, sana bağırcaksa bile yapmaz.engeller.bağırsa bile karşılık verme.Allahın emrini araştırdm diyanete danıştım.peygamberimiz s.a.v efendimizinde eşi ve kızı kapaıydı baba dersin.böyle emir olmasa neden kapanayım bu sıcakta millet rahatça gezerken açık açık. vb.annen ablan köprüyü tepkilere rağmen geçti sen kaldın.
- +1 yıl
O zaman. ayeti görmesine rağmen inanmıyorsa, İmama danışmasını de ya da alo 190 fetva hattına.sadece kapalılığı değil , bu emri bilip inanmamanın dinen hükmünü öğrensin. bunada inanmassa.imanı tehlikeye girer. y.anlama.Allahın farz emrimi daha önemli babanın tepkisi veya üzülmesimi hasta haliyle? annen ve ablana karışamıyor sevmesede örtünmelerini.sende dahil ol annen ve ablana.o kızarsa kendine.Dua etsinde başına yağmur gibi musubet hastalık yağmasın.kendi düşen ağlamaz.kuranda yazanı gözüyle okusun tabi kabul ederse okumazsada yazdığı ortada gördüm ve uymama gibi lüksüm yok.Allah bu emrine karşı gelemem sen gel baba ahirette ödersin cezasdını de.gerekirse.diyanetten bayan görevliye danış babam razı değil ne yapmalıyım diye gerekeni öğren uygula.babanada Allah selamet versin.
+1 yılOncelikle Allah akıl fikir versin babana.Sanada kolaylik inşaallah.Bol bol dua et bu durumun icin herkesin bir imtihani vardir seninki de bu.Obur dunyada bunun mukafatini kat kat alirsin insallah.Sen yolunda devam et nereye kadar devam edebilir babanin yaptığı.Benim duam seninle.Sen kararinda emin ol Rabbim kolayligini verecektir insallah
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun inş.
- +1 yıl
Cumlemizden.Sen kararindan vazgecme canim :)
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBenim babamda 6 senedir karşı, bir kez kapandım geri açtırdı. Bu sene ramazanın başında kapanıyorum kararım kesin. Herşeye razıyım. Öldürmezde, öldürürsede bu uğurda ölürüm. Canıma tak etti yarın ölsem günahı bana. Bu yüzden kimseyi dinlemicem artık.
32 Yorumla
Soran+1 yılyani nasıl actırdı
- +1 yıl
Baya 2 sene önce kapandım ertesi gün açtırdı başımı olaylar çok farklı. Annenle ablanda kapalıymış şansın yüksek ve onşar arkanda durur hiç bekleme bence.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
29Cevap
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılşimdi burada iki tane sorun var biri baban örtünmeni istemiyor bir yandan sen örtünmek istiyorsun Allah halis niyeti görür bilir işitir o yüzden sen halis bir niyetle yola çıkmışsın bir yanda baban var ve kuranda ana ve baba hakkında çok önem bir evlat anadan ah alsa süt geçtiği için ah ve bela tutmaz ama baba ahını aldığında Allah onu geri çevirmez işte sıkıntı büyük bir ölçüde burada sen bir sor babana neden karşı olduğunu sor bir ama yumuşak bir şekilde ki baban o kadar karşı olsa idi emin ol ablana baskı yapar örtüsünü açtırırdı benim anladığım kadarı ile baban örtünmene karşı değil sadece bir kaç çekincesi var onları öğren ve babana yavaş yavaş anlat durumu rahatsız oluyorum de gerçek niyetini belli et emin ol ki Allah senin önünü açacaktır sakın fevri davranma ne baba ahı al nede Allah ın gazabını ama emin ol baban örtünmene karşı değil oda alışacaktır sadece sabır ve sonundaki selamet selametle kal ve Allah yolunu bir etsin
08 Yorumla
Soran+1 yılama ozamanda ablam diretti sakn karışma diye demiş
- +1 yıl
zor bir durum bir tarafta seni ve beni yaradan Allah bir tarafta sana emek veren baba ama gerçek manada çekincesi ne yani neden bu kadar kızgın baban sen kötü bir şey yapmıyorsun ki Allah ın emrini yerine getiriyorsun yani bir sor derim belki uç cemaatçi kişiler seni içlerine çekecek diye korkuyordur ama korkunun da ecele faydası yok zor bir durum arkadaşım ama baban bu konuda esnek olması lazım sen inan bana kötü bir şey yapmıyorsun sabır dile yaradana o sana yardım edecektir ha bu arada eksi veren sen sen aşk olsun sen değilsen eksi veren arkadaşa selam olsun
Soran+1 yılbenv ermedim
- +1 yıl
sen az biraz daha bekle bak şöyle yap ya da şöyle bir formül vereyim baban olmadığında örtün olduğunda normal ol sonra yavaş yavaş örtün ama bak belli etme sonra zaten bir süre sonra etrafından duyacaktır kızın örtünmüş güzel olmuş hoşumuza gitti yakmış diye oda bu sözleri duyunca zaten bir şey diyemez annene de söyle bu konularda anne arayı bulur durumu yumuşatır en azından babana der benim hoşuma gidiyor örtünmesi der zaten anne olaya girdimi baban zaten bir şey diyemez annen işi yapar sen annenden yardım al ana yüreği o durumu yumuşatır
Soran+1 yılanladım çok tesekkür ederim uygulamaya calışcam.d
- +1 yıl
kal selametle Allah yardımcın olsun yolun pir olsun :)
Soran+1 yılAllah razı olsun
- +1 yıl
rica ederim ne demek
Allah kabul etsin kolaylık versin kardeş, babana da Allah akıl fikir versin. evden kovup sokağa atacak kadar inatçı değildir inşallah. Namaz kılmana kapanmana karşıysa o konuda dinlemezsin babanı. Başka konularda mümkünse yine gönlünü hoş tutarsın ama dinin emri önce gelir.
02 Yorumla
Soran+1 yılgel de anlat nuh diyor Peygamber demiyor kend ibildğinden Allah razı oslun
- +1 yıl
Allah yardım eder kardeş. Sen huzur istiyorsun huzursuzluk çıkarsa senden kaynaklı değil. Örtünmek kadın erkek herkese farz. Müslüman erkek bile başı örtülü olmayı tercih eder. Kadına farz olduğundan da bir şüphe yok. Baş şart değil diyenler neren uyduruyorlar, hiçbirlerde yazmıyor. anlamıyorum şaşıyorum inan. Annenle ablana bişey olmamış akrabalar seni destekler rahat ol :)
İlk defa böyle bir baba gördüm, şu zamanda herkes açılırken, tayt falan giyip sokaklarda gezerken kapanmak istemen çok güzel. Kapanmak derken kara çarşaf deildir umarım. Şekil belli etmeyecek şekilde giyinip başınıda örtersen çok iyi olur bence. Sonuçta bu senin hayatın, kötü bir şey de yapmıyorsun sen doğru neyse onu yap.
02 Yorumla
Soran+1 yılkara carsaf kastetmiyorum dini emrine uyacak sekşlde Allahın yani
Belli bir yaştan sonra herkes kendi kıyafetini kendi seçebilmeli. Benim kızım olsaydı bende pek memnun olmazdım kapalı olmasından ama bu kadar büyük bir mesele haline getirip ultimatom vermezdim herhalde.
02 Yorumla
Soran+1 yılultimatom derken
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüzgün kapancaksan kapan.başını kapatıp başka yerlerin belli olcaksa hiç kapanma. daracık kot gıyceksen kapanma. 1 kilo makyaj yapcaksan kapanma, eger ortalıkta kikirdiyceksen arkadaşlarınla, sevgilinle parkta bahçede öpüşceksen kapanma. ... neyse konuyla alakası yok ama içimden geldi dedim.
21 Yorumla
Soran+1 yılalakası yok ben şu anda bşle büyük konuşmuyayım ama oyle seyler yapmıyorum yapmamda inş makyaj şimdi bile yapmıorumki ben ornek bir kapalı olmak istiyırum daracık dediğin pantolanlardan giymiyorum genldede secmlerim geniş boru pacadır
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen bildiğin yoldan git.
Kapanmak istiyorsan kapan.
Babana da tatlı dil kullan.
Millet benim göğüslerime kalçalarıma mı baksın böyle daha mı iyi de.
İçinde kapanmak varsa tabi.
Gerçi kapanmaktan daha güzel şey insanın Yüce Yaratan yolunda gitmesidir.
Niyetini Allah için yaparsan her şey güzel olur.
Cennete başı açıklar giremeyecek mi?
Allah kalplere bakar.
Allah için kapanacaksan kapan, ama çevrendekiler kapanıyor diye çevresel etkilerden kapanacaksan kapanma sanırım doğru cevap olur09 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok zaten namazlarımı dini bilgilerim en zından tama yakın olunca düşünüyordum heme n birden değildi yavas yavas kesinlike Allah rızası için boyle huzursuz hissediyorum kendimi bir de Allahın emrini yerine getirmeyecem diye senid dediğn gibi olsa ailemin uzde 9o ı kapalı simdiye kadar etkilenirdm
Cevap sahibi+1 yılAnnen ablan kapalı neden sana karşı olumsuz çok ilginç.
Allah babana hidayet versin.
Dinden uzak biri.
Üzüldüm baban için.
Ama sen yine de babanla otur düzgün bir şekilde konuş.
Kapanmanın bir bayan için faydalarını anlat.
Kendini böyle daha huzurlu hissettiğini söyle.
Ve kararına saygı duymasını iste.
Soran+1 yılimkansızki konuşulmuyor konuşturmuoyr Allah korusun konuşurkenbir şey olacak diye de korkuuyorum
Cevap sahibi+1 yılEğer kapanman baban tarafından sorun olacaksa sabret derim.
Ama illa kapanmakta ısrar ediyorsan anne ve ablanı araya sok.
Sonuçta senin halinden anlarlar.
Soran+1 yılsabret derken
Soran+1 yılacaba ayrıca cehennem atesşine sabredecem mi en azından bu yonden soguya cekilem dimi
Cevap sahibi+1 yılBaban söylemiş ya " daha erken " gibi bir şey.
Yani onun ikna olmasına kadar sabret.
Ayrıca sen dYani baban ile sorun yaşayacaksan sabret.
üzgün giyinirsen cehenneme niye gidesin.
Erkekleri tahrik edecek şekilde giyinmedikten sonra, niyetin öyle olmadıktan sonra neden cehenneme gidesin.
Ameller niyetelere göredir.
Soran+1 yılama olum erken gelirse
Cevap sahibi+1 yılAllah senin niyetine bakar.
Bu kulum kapanmak istedi, içi içini yedi ama babasının istememesi yüzüden benim emrimi yerine getiremedi.
Ben ona örtünmüş, emirimi yerine getirmiş gibi sevap yazarım " der bence.
Çünkü senin niyetin ortada.
O nedenle için rahat olsun.
Eğer gerçekten kapanmak istiyorsan babanı dinlememe gibi bir hak verilmiş Allah tarafından.Ama ailede çok sorun olacaksa düşün derim.Gerçi annen ve ablan kapalılarmış.Onlar sana destek olmuyorlarmı
13 Yorumla
Soran+1 yılonşarın haberi yokki benim düşüncemden cok az kişiyle paylaşmıstım zaten bugunde acıkca demedim bir den konu acıldı
Soran+1 yıl22 yasındayım su anda üniversite okuyorum
+1 yılnamus saç telinde değildir ki. kapanma ne olacak sanki baban bunca yıl seni okutmuş yedirmiş içirmiş yani bu isteğini çok görme derim
16 Yorumla
Soran+1 yılpeki Allah kardesim oyle emretmiş o da seni bu dünyaya ondermiş hasa Allahın emri babamınkinden daha mı değersiz ayrıca beni o dünya da kurtarmayacak
- +1 yıl
bilmiyorum ben kapanmaya inanmıyorum eğer kadın ve erkek Kurana göre eşitse erkeklerinde örtünmesi gerekir. ben mesela yollarda hep görüyorum adam şort giymiş askılı giymiş karısı ise kapalı hiç hoş durmuyor bence. hem İslam deyince insanların aklına artık direkt olarak örtünmek geliyor böyle mi olmalı sence? hem Arapçada bir kelimenin bir sürü anlamı oluyor birçok Kuran tefsircisi Kuranda örtünmenin sadece bir tavsiye olabileceğini söylüyor.
- +1 yıl
Kadınla erkek kuran'ı kerim de asla eşit değildir kardeşim.
- +1 yıl
Kıyamet günü, amelleri, işleri ölçmek için, bilmediğimiz bir (Mizan), bir ölçü aleti, bir terazi vardır. Yer ve gök bir gözüne sığar. Sevap gözü, parlak olup, Arşın sağında Cennet tarafındadır. Günah tarafı, karanlık olup, Arşın solunda, Cehennem tarafındadır. eğer bu terazi herkes için eşit işleyecekse bence eşit olmalılar.
- +1 yıl
Diyanetin alo fetva hattı var ( 190 ) oraya danış.peygamberimiz s.a.v efendimizin kızı hanımıda kapalıydı. kuran-ı kerimdede bu emir var.Allahtan daha iyi bildiğini düşünmediğini umarım.ahirette.evlat ana babadan ana baba evlattan vb. kaçacak kul hakkı ister vb.herkes kendi nefsinin amelinin derdinde olacak.karşısında cehennem var.Allah örtün diyor. sen babanın emeği var yedirmiş vb. diyon rızkı veren kim babasını dünyayı yaratan kim Allah varken babası kim. bence yorum yapma.müslümansan.ağır vebale girek üzeresin Allah katında.
- +1 yıl
bu benim düşüncem tamam mı ben kapanmaya inanmıyorum. eğer bu bir sorumluluksa erkeğe de verilmeliydi. senin kocan askılı şort kısakollu giyecek sen o sıcakta örtülere bürüneceksin adalet bu mu? namus asla bir saç telinde değildir.
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılMücahidem.
Rabbim zorlu imtihanında sana yardım etsin...21 Yorumla
Soran+1 yılamin
+1 yılNiye bu kadar kızıyor ki? Annen, ablanda kapalıymış, İlginç.
11 Yorumla
Soran+1 yılailemin yuzde doksanı kapalı belki daha fazla annesi ablası kapalı herkes nerdeyse onlarada kızmış zamanında
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yaa anlamadım şimdi kapanmanin ona ne zararı var. Şimdi ileri gidecek baban hakknda ayıp olacak. Niye kapanmani istemiyor ki baban. bir sebep felan söyledi mi. Yok şöylemedi dersen yanlış anlama ama uzak dur ondan. Sana zarar verebilir.
04 Yorumla
Soran+1 yıluniversite ortamıonda istemiyor heralde ya da kuranda tam olarak yazdıgını baska yorumluyor
Soran+1 yılişte anlat gelde normadede istemez bence
Kapanmakta da açılmakta da özgürsün "doğru olan o " düşüncesine katılmıyorum fakat senin doğrun bu ve doğrunun arkasında durursan mutlu olursun.
00 Yorumlakapanma sende. kapanmakta doğru bişey yok en azından babanın dediği gibi üniden sonra kapanırsın. bu arada kapanmayı doğru bişey sananlara sölüyorum kuranı baştan ana okudum sadece ibadet ederken kapanmaktan bahsediyo herzamn türban takılmaz...
10 YorumlaTürbanlı kızlar or*spudur bu yüzden istemiyordur baban :) şaka bir yana bu senin hayatın senin tercihlerin kimsenin karışmasına izin verme.
00 Yorumla
+1 yılGerçekten kararliysan durma Bu dunya gecici BUGUN OLECEKMIS GIBI AHIRET ICIN HIC OLMEYECEKMIS GİBİ DUNYA ICIN CALIS DERLER babanda zamanla anlar dogru yolda oldugunu kalbinden geceni yap allah yardimcin olsun
17 Yorumla
Soran+1 yılevet ama ben huzursuz bir şekilde olsun istemiyorum Allah korusun bir şey mirşey olur ona da vicdanazabınıyla yasayamam
ameliyat oldu yeni zaten.sss- +1 yıl
Ona durumu belli etmeden kabullendirmeye calis kapalilaar hakkinda ovguler yap allah yolundalar de onun bakis acisini degistir gönlünü kazan derim ben :)
Soran+1 yılbabamla normaldede bir şey de diretirse nuh der peygamber demz
- +1 yıl
Yerinde tespit ve yorum.sağolasın.Allah razı olsun ( bayansoruu )
- +1 yıl
Bir tarafta Allah, diğer tarafta baban.seçim ne olmalı?
Soran+1 yılAllah razı olsun tabşk iAllah
Soran+1 yılcümlemizden
+1 yılDoğru istikamette olana Allah yardım eder, yanlış istikamette olana da şeytan yardım eder, seçimi buna göre yapmak lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılyani
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. KEŞKE HERKES SENİN GİBİ BİLİNÇLİ OLSA BABA KUSURA BAKMA AMA CAHİL KALMIŞ ALSIN KURANI KERİMİ OKUSUN NUR SURESİNİN 31. AYETİNİ EĞER GERÇEKTEN İNANIYORSA VE MÜSLÜMANSA ANLAR O ZAMAN HERŞEYİ
02 Yorumla
Soran+1 yıldedim nuru ama kac kere okudum Arapça tefsir bilmem ne gibisinden mi ne diyor zaten hatimde etmiş baska sekiklde yorumluyor
+1 yılSen istiyorsan kapan babanda evlatliktan reddecek degil alışır zamnla :)
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl01 Yorumla
Soran+1 yılniyemiş
Kendini öyle daha iyi hissedeceğini söyle, neden karşı çıktığının nedenlerini öğrenmeye çalış.
01 Yorumla
Soran+1 yılşu anda onun himayesindeyim gibisinden okululnu bitirine kapan ama yasayacagımın garantisi varm ı diyorum sonra kuranda böyle bir şey yok ben kac kere okudum bilmem nesini kendin felan
Diğer konusunda 638 cevap paylaştı. Kapan diye zorlayanlarda var kapanma diyede zorlayan da var, istedigin neyse onu yap annenden destek al
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbiim babamız kapanmıyoz diye kellemizi ucurucaktı buun babasına bak :DDDDDD
12 Yorumla
Soran+1 yıl:( su anda kapalımısınız
Cevap sahibi+1 yılevet vede cok mutluyum :)
+1 yılBaba sende kapan beraber kapanalim umreye gidelim de.
00 Yorumlabacım eğer istemene rağmen baban kapanmana engel olursa vebali onundur.hesap günü geldiğinde hesabını verecek kişi de odur.
00 Yorumla
+1 yılsen babanı dinleme allah rızası için takıorsun babanın rızası için değil
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban haklı , kapanacaksan okuldan sonra kapan bencede.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkusura bakma babanda tam dinden uzak bir insanmıs
012 Yorumla
Soran+1 yılya diyo aslında ben kaç kere kuran bilmem ne okudum meali tefsiri felan ya<mıyor diyorNUR SURESİ DİYORUM ORDA BUN YOK DİYOR COK günaha girmesini istemediğim için cok ustelemdim
Cevap sahibi+1 yılbaban müslüman değilmi
Soran+1 yılhaşa tabiki müslüman annesi herkes yuzde 90 kapalı etrafındaki
Cevap sahibi+1 yılbabandaki sorun neki tamam hiçbişey yapmaz ama başkasınada karısamazsın
Soran+1 yılişte konuşulmuoki hiç
Cevap sahibi+1 yılceversinde etkileynmi var acaba
Soran+1 yıldaha önceden de karsıydı ya anneme ablama
Cevap sahibi+1 yılbelki etrafındakiler yadırgıyodur onunda zoruna gidiyodur ama ne diyeyim cok tuhaf böyle müslüman olunmazki
Soran+1 yılne yapayım offf orta yol ama nasıl
Cevap sahibi+1 yılzorla tak ya nabıcak basındanmı alcak
Soran+1 yılaçtıtrabilr
Cevap sahibi+1 yılyuhhh valla yuhh hocalara bir götür yaa
Gizli Üye(30-35)+1 yılcesaretini topla ve dedi ki sen ilahmısın ALLAHIN bana verdiği emri yasaklıyosun
00 YorumlaNe istiyosan onu yap.
10 YorumlaAcik olanlar cehennemlik mi olcak!!!
03 Yorumla
Soran+1 yılonu Allah bilir ama Allahın bir farz kıldığı şeyn günahından kurtulur inş. insan
Soran+1 yılsana yemin edermki alakası yok benim yıllardan beri çevremdeki herkes kapalı nerdeyse su benim ne zamandan beri var zaten bir gin kapancam diye * bir turlu yapamadıgım namazlarım tam olsun soyle boyle felan diye simdide diyorum onları duzgunce yapayımki tam ornek olayım içimde ma huzursuzluk var boyle acık dolaştıgım için acık giyinmiyorum normal bbir acıklık benimki ama yine de huzursuzum
deki dadyyy wtf is going on here !
00 Yorumla
+1 yılkapan sende.
doğru olan o.02 Yorumla
Soran+1 yılevet ama ben huzursuz bir şekilde olsun istemiyorum Allah korusun bir şey mirşey olur ona da vicdanazabınıyla yasayamam
ameliyat oldu yeni zaten.sss- +1 yıl
:))
İstediğini yap bu senin kararın senin hayatın
00 Yorumlakapanınca daha mı müslüman olunuyor.
00 YorumlaDogru yoldasin bacim tebrikederm
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılannen kapalıysa sana niye karışsınki
01 Yorumla
Soran+1 yılcunku ona gore ben ünideyim bu şekide kapanmamı istemiyor oraya oyle gitmemi zaten normaldede karşı
Gizli Üye(36-45)+1 yılulan senın gıbı bı kız bulım hemen basıcam nıkahı
00 Yorumla
+1 yılKendi bildiğini yap!
10 Yorumla
+1 yılbabanı dinle
02 Yorumla- +1 yıl
Sende Allahı değilde şeytanı dinle. zaten onun dediklerini yazmışsın bile.müslümanmısın bilemem ama.eğer Müslümansan.aklını başına al derim.bana kızabilirsin ama öldükten sonra gerçekleri görüncede o zaman anlarsın.zaten kendine etmiş oluyorsun.iyi niyetle 1 kez uyarayım seni.
- +1 yıl
müslümanım tabi ki ama kapanmakla her şey bitmiyor uyarı için sağol ama ne yapacağımı biliyorum ben
+1 yılKapan sende nplmus
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbok var kapanın
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?