Babam Beni Çok Zorluyor Ne Yapmam Gerek?

Arkadaşlar benim ailem Müslüman, yani babam Müslüman diyeyim. Babam benim canımı çok sıkıyor, beni 18 yaşıma kadar Ateist düşmanı gibi yetiştirdi, hep dinsizlere küfür ediyorduk, ben yeni yeni Ateizm'i öğrenmeye başladım.

Dini filmler, çizgi filmler izliyorum acayip içim soğuyor, bir huzursuzluk oluyor içimde, her yerde mantıksızlık buluyorum. 1 ay önce evrimle ilgili belgeseller izlemeye başladım çok etkilendim, gözlerim doldu ama babamın dediklerini bir duysanız, nasıl küfür ediyor evde. Namaz kılmak zorunda bırakılıyorum, oruç tutmak zorunda kalıyorum, ramazanda acıkıyorum annem yemek vermiyor, dini kitaplar okumak zorunda kalıyorum. Babam hep ''Dinsiz mi olacaksın?'' diye bağırıyor bana, belgesellerimi ve araştırmalarımı çöpe atıyor. Richard Dawkins'in bir kitabını aldım harçlığımla, çöpe atıyordu zor aldım elinden. Yalvar yakar zor aldım, ne çabalarla geri verdi kitabı bir bilseniz... Arkadaşlar, evde bilgisayarı açıp istediğim videoyu, belgeseli ya da açık oturumu seyredemiyorum, hep başımda ''Yine mi o dinsiz zırvaları?'' diyor. Ama geceleri okuyabiliyorum kitaplarımı, nasıl olsa görmüyor. Ben bu konuda yobaz bir Ateist olmadım arkadaşlar, Ateizm'i iyi bir sekilde insanlığa ve dünyaya hizmet etmek amacıyla yaşamaya başladım, çok da mutluyum artık ama babamla çok ters düştük. Ne yapmam gerek?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar. Geçen gün bir soru okudum. Birisi sırf Ateistleri kötülemek için bir soru sormuş ve altta da hakaretler hakaretler... Ben de bir karşılaştırma yapmak istedim ve soruyu ters şekilde sordum, tepkileri merak ettiğim için.

Arada iki fark var, ''babam ateist, beni zorluyor'' diyenin altında birçoğu ''troll müsün'' olan yorumlar var. Benimkine bu sorulmamış.
Güncellemeler
+1 yıl
Yani anlaşılıyor ki bir dindarın bir Ateiste yaklaşımı, bir ateistin bir dindara yaklaşımından çok daha saldırgan yorumlarda. Bu kanıtlamak istediğim şeylerden biriydi. Bunu kanıtlamama yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
İkincisi, her iki paylaşımda da dindar olduğunu söyleyenler, büyük bir kavga içinde. Ateistleri kötü insan olmakla, küfürle hakaretle yargılayanlarla dolu ilk paylaşımda yorumlar. Bunun tesadüf olduğunu düşünmüştüm ama burada da yanılmadım. Bunu kanıtlayanlara da teşekkürler.

Yardımcı olmak isteyenlere ise en içten saygı ve sevgilerimi yolluyorum. Sizler iyi ki varsınız. İyilikle kalın...
Babam Beni Çok Zorluyor Ne Yapmam Gerek?