Kayınvalide baskısı, eşin tutumu ve 1 yıllık evlilikte boşanma düşüncesi normal mi?

1 yıldır evliyim ve 1 yıldır kayınvalidemle ve kayınpederimle sorunlarım bitmedi, bana haftanın her günü burada dur, uyumaya eve git, tek kalma deyip duruyorlar ama ben onları dinlemiyorum, yine de haftanın 3 günü gitmeye çalışıyorum. Geçenlerde haftanın 1 günü gittiğim için (hastane işlerimden dolayı) kayınvalidemden bir gece telefon geldi ve evimin bütün huzurunu kaçırdı, tartıştık ve 1 yıldır 5 kere tartıştık, 5'inde de sinirden bana bir daha bu eve gelme dedi, ben her seferinde gittim. Bu defa da eşime söyledim, bir daha gitmeyeceğim, eskisi gibi kayınpederimi görüp eve döneceğim, arama mesafe koyacağım dedim, o da tamam dedi ve kayınvalidem beni aradı, gönlümü almaya çalıştı ama ben ısınmadım, eşime de söyledim, kararlıyım, mesafeli olacağım diye ve eşim de bana "haklısın ama senin büyüğün arayıp gönlünü almaya çalışıyor" dedi (özür bile dilemedi). "Arana mesafe koyma, bir daha gitme o eve, ben annemi babamı görmeye giderim" deyip bana tepki koydu ve ne olduğunu idrak edemedim. Şu an da kavgalıyız, konuşmuyoruz bu sebepten dolayı ve artık boşanmayı düşünüyorum, bu ne kadar doğru, ne yapmam, nasıl ilerlemem gerekir artık bilmiyorum ve aklıma gelen tek şey boşanmak.
Kayınvalide baskısı, eşin tutumu ve 1 yıllık evlilikte boşanma düşüncesi normal mi?