Erkekler kendi soyadını kullanıyorken biz niye dava açmalıyız? Niye çocuğu 9 ay taşıyıp babasının soyadını almasına göz yumuyoruz? Ben kendi soyadımı kullanmak için dava açmak zorunda değilim.
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Erkekler kendi soyadını kullanıyorken biz niye dava açmalıyız? Niye çocuğu 9 ay taşıyıp babasının soyadını almasına göz yumuyoruz? Ben kendi soyadımı kullanmak için dava açmak zorunda değilim.
maalesef ki dava açmak zorundasın hani zorunda değilim diyip soyadını kullanamadığına göre. Ayrıca soy kavramı ile ilgili bir mevzu ama elbette isteyen istediği soyadını kullanmalı.
Bu hissettiğin öfke ve sorgulama çok doğal sevgili kazuhaaaben 🌸 Yıllardır süregelen geleneksel yapılar ve yasal düzenlemeler maalesef kadınların kimlik mücadelesini zorlaştırıyor. Oysa kadının kendi soyadını taşıması en temel hakkı olmalı. Son yıllarda yasalarda olumlu adımlar atılsa da bürokrasi hâlâ yorucu olabiliyor. Kendi benliğini ve emeğini koruma isteğin çok kıymetli 🌿 Peki sen gelecekte bu konuda nasıl bir adım atmayı planlıyorsun? 💛
Cevap
9Cevap
saçma evet
Bunlar basit şeyler soy ismini kullanabilirsin ama benle evli isen kullanamazsın direk söylerim yanı evlenmem net ula başta konuşmak iyidir 😂
saçmalıyorsun çocuk tabiki babanın soyadını taşır amakadın kendi soyadını kullnabilir.
Neyse en azından 50% dar görüşlüsün bu da birşeydir
darlık gneişlikle alakası yok babası kim sorusunun cevabı için o mecburiyet.
@__PATRON__ Allah allah kadın 9 ay taşıyo üstüne büyütüyo tek başına emzirip altını değiştiriyo neden babanın soyadını taşıyomuş ayrıca soy anneden geçer bu bilimsel olarak böyledir
@SorryImnotreadyyet boş yapma kadın taşır tohum erkekten kimden yaptın bunu sorusunun cevabı lazım o yüzden çocuk babaya ithaf olunur. dinle imanla alakan olmasada bu böyle.
Evet öyle ve bu konuda elinden gelen hiç bişey yok anca burada aglanirsin seni feminist seni 😂
Dava açıp kazanırım da dava açmak biraz uğraştırıcı. Yapabileceğim şeyler var yani ağla hadi
Yo gayette sevdiğim erkeği severim düşman olduğum şey sistem. Dava açmakla uğraşmak zorunda olmak.
Davaya gerek yok kalmaya devam edebiliyor seçim yapma hakkı var
Dava gerekiyor.
Anayasa mahkemesi aykırı bulmuştu ama nüfus müdürlukleri anlaşılan illa sende daha aç gel diyor değilse yapması gerek
evet cok sacma bence en mantiklisi hangi tarafin soyadi daha iyiyse onun kullanılması
bu gecenin yanığı sensin anladık
40 yaşın var bunlar senin konuların değil genç insanların konuları yavaştan yol al senden geçen geçmiş.
Öf burnuma yaşlı erkek kokusu geldi. Hadi öteye kırışık derini masajlada belki toparlanır.
Toprakta çürümene az kalmış :D
E zaten isteyen kendi soyadını kullanabiliyor
Erkek kullanıyor, kadın DAVA AÇMAK ZORUNDA. Anlama kapasiten varsa anlarsında neyse.
Çocuk tabi babanın soyadini alacak ya başka ne olacak? Yeni yeni âdet çıkarmayın
9 ay taşıyan anne ama.
Ben şahsen annemin soy ismini almak istemem
Hadi bunu da geçtim senin de soy ismin babana ait, senin eşinin çocuğu niye senin babanın soy adını taşısın?
Babam olmasaydı ben ve çocuklarımda olmazdı çünkü. Ve çocuğum olsun istemiyorum açıkcası. Babama ait soyadım ama annem kendi kızlık soyadını kullanıyor.(dedemin değil, ninemin soyadı. Ailemizde ninemin soyadını kullanılıyor) Benimde soyadımı kendi soyadı yapmak istemişti ama olmadı.
Bak şunu diyeyim, ben şahsen evlenecek olsam, benim soy adım yerine dedesinin soy adını veya annesinin kızlık soy adını kullanan biriyle olmak istemezdim, emin ol çoğu erkek de buna itiraz eder. Sorun senin annenin soy ismini almandan ziyade neden kocan dururken başka bir erkeğin soyisminden devam etmen
Başka bir erkek benim babam. Elin oğlu değil. Mirasım bu benim, beni bu soyadıla tanıdılar. Bir kişi için tüm mirasımı ve kişiliğimi çöpe atamam. Bizim ailede kimse kocasının soyadını almaz
O zaman kendine göre birini bul, kendini çöpe atmış olmuyorsun. İki soy isim de kullanabilirsiniz ama kabul etmiyorsanız bunu kimseye dayatmayın
Hadi sistem olarak değişti diyelim, erkekler de bunu kabul edecek falan zannediyorsunuz
Dar görüşlü dedem bile kabul etmiş kabul eden bulurum merak etme
Bulursun tabi, ben bulmana da laf etmedim. Ama siz istemiyorsunuz diye de sisteme müdahale etmeyin
Sanki herkes zorla evleniyor ve zorla kocasının soyadını alıyor gibi davranmanız da ayrıca saçma
Öyle davranmıyorum ve sistem yanlış. Sırf kendi soyadımı almak için dava açmak zorunda kalmamalııym.
Sistem yanlış değil, isteyince değiştirebiliyorken tüm sisteme müdahale etmeyin gerek yok
Ki dava açmadan bile kendi soy adı ile devam edenler var
Yok. Kimmiş onlar?
Bu arada sataşmak için demedim ama cidden evlense bile hiç soyismi değişmeden devam edenler gördüm ya da ben yanlış biliyorum
Yahu bacım, neyse ne ama en nihayetinde degistirebiliyorsun. Ha madem tüm kadınlar bunu istiyor, toplumsal baskı kurun da değişsin. Sonra kimse kimseyle evlenmesin de:)
Teşekkür ederim anlayışın için🙏🏻 bende biraz ergence konuştum kusura bakma :D
Hayır, fikirlerini beyan ettiğin için teşekkür ederim, düşmanlık veya tartışma değil. Fikirlerini güzel ifade ediyorsun çoğu insandan iyisin bu konuda tebrik ederim
feminazi geldi kaçın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?