Eşim yıllarca kırdı, şimdi çok değişti ama ben soğudum; eşime nasıl davranmalıyım, evliliği bitirmeli miyim?

3 buçuk yıllık evliyim 1 tane çocuğum var, eşim ilk evlilik zamanlarımızda çok kötüydü, bana karşı hiçbir konuda fikrimi almaz, düşüncelerime önem göstermezdi, en ufak trip atardım, ne yaparsan yap umurumda değilsin derdi, hamileliğimde bile defalarca ortada bıraktı, annesini her şeyimize karıştırırdı, ev boyasını bile benim istediğim değil, annesinin istediği olsun diye, hamileyken boşanmaya kalktık, 3. kişileri hep üstün, önemli ama ben çok önemsizdim gözünde, son zamanlarda ise eşim tam tersi olmaya başladı, bana iyi davranıyor, sarılıyor, şefkatini hissediyorum, istediklerimi ikiletmez alır yapar, git dediğim yere bahane üretmez gider, annesine karışmaması gerektiğini defalarca kez söyledi ama insanın içinde bazı şeyler bitince mecali kalmıyor, daha 24 yaşındayım ama içim 40 yaşında, aramızda 8 yaş var, eşimi severek evlendim, soğudum, çocuğum olduğu için de boşanamıyorum, nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım bana akıl verin, çok çaresiz ve çok üzgünüm
Eşim yıllarca kırdı, şimdi çok değişti ama ben soğudum; eşime nasıl davranmalıyım, evliliği bitirmeli miyim?