Arkadaşlar, eşime senelerce maddi manevi destek oldum çalışan bir kadınım, karı koca ilişkimiz sıkıntılıydı sabrettim tedavi olur dedim, asla kafasına kakmadım, çok güzel zamanlarımızda oldu ama sık sık kavgalarımızda çok oluyordu, çok yalan konuşuyordu, sürekli yalan yalan, sigara içmem diyen adam gizli sigaralar, iddia oyunları, telefon oyun bağımlılığı, haliyle 5 sene sonunda soğudum. Alışkanlık dışında bir şey kalmamıştı saygı tükenmişti, ben seviyorum desede seven insan kadar kötü şeyler konuşmaz tartışmada. Altınlarımı sattım borcuna destek için, alyansımı sattım. Üstümden başımdan kıstım primlerimi kartlarına yatırdım, araba aldım mutlu olsun dedim oda kendi üstüme yaptım allahtan. Şimdi kedi köpek gibiyiz, psikolojim çok bozuk dedi psikolojik rahatsızlık teşhisi kesin olduğu için destek alacaktı ama artık ona doktorda kar etmez şükürsüz biri, durduk yere tartışacak yer arar oldu, bana boşanma için dilekçeyi vermedinmi diye baskıcı konuşuyor, yemek koyuyorum kin gütmeyip, benimle sofraya oturup ertesi günü kötü davranıyor yapmasaydın kızım yapmasaydın diyor. Boşanmaya karar verdim. Senelerce katlandığım için kendime kızıyorum sizce bu durumda ne yapmalıyım güzel genç bir kadınım çocuk yapmadım şükür.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAllah sabır versin size öncelikle.
şu an da siz, tabiri caiz ise evlilik için yapılması gereken tüm tıbbi müdahaleleri yapmışsınız. Hasta tedaviyi cevap vermeyi bırakın, istemiyor. Bu da sizin imtihanınız. Eşinize sorsanız belki de o size kusur bulur. Anlatımlarınız zaten bu evliliğin pek sağlıklı yürümediği ortada.
Evlilikte bağlılık, sadâkât çok önemlidir. İyi günde kötü günde bir olmak demektir. Zorluklara göğüs germektir. Ama burada çaba tek taraflı yapılırsa bir taraf yıpranır ve sağlığını kaybeder. Buna rıza göstermek tabii ki de sizin elinizde. Ama rıza göstermemekte öyle.
Evlenmek Hâk olduğu kadar, Boşanmakta Hâk' tır, Helâl' dir. Çok zor bir durum bende yaşadım bunları Allah yâr ve yardımcınız olsun inşallah.02 Yorumla
Soran+1 yılAnneme ağlamış, kız haklı senelerce bana katlandı, başkası olsa katlanmazdı hayatını zehir ettim diyor, haftasına bana ağzına geleni sayıp beni suçluyor :)) Siz düşünün bu ruh hastasını
- +1 yıl
Evlilikte en önemlisi de karşılıklı diyalogtur. Bunu zaten kaybetmişsiniz. Aranızda iletişim olmadığı için ve kendini düzelmek istemediği için yapacak çokta bir şey kalmıyor. Rabb' im kararınızı hayırlı eylesin inşallah. Çocuk olmaması da bir yönden sizin açınızdan iyi.
En İyi Cevaplar
+1 yılAblacım bir kadın olarak seninde büyük hataların var. Çok yapmışsın etmişsin demeyeceğim. Kendi özel alanından ödün vermek senin tercihinle olan bir şey. O da bu durumdan yararlanmış diyemem çünkü adama onu yapması için sen fırsat sunmuşsun. Sigara içmesinden başlayalım. Çoluk çocuğunuz yoksa eğer gitsin içsin. Bir kere izin verin. Büyütülecek bir durumu yok. Bu konuda detaya girmicem ama sizin kendi aranızda bu konuyu halletmeniz oldukça basit. Ona kendinizden ödün vermeden hiç takmadığınız oldu mu? Olmadıysa bunu deneyin. Size çok aşık bir şekilde davranacak demiyorum. Cinsellik açısından nasılsınız bilmem. Ama bu konuda erkekler kesinlikle bunu severler. Kavga mı ettiniz, sonu seksle bitsin. Siz düşman olmaya değil hayat dostu olmak için o dünyaevine girdiniz. Aranızdaki iletişimi kesinlikle kuvvetlendirin. Eğer birbirinize güvenip evlendiyseniz beş seneniz çöpe gitmesin. Hala umut varsa destek alabilirsiniz ilişki doktorlarından. Umarım bir yararım olur. Saygılarımla.
01 Yorumla
Soran+1 yılİyide yakınlık kurması için tedavi olması ilgilenmesi gerekmezmi, senelerce koltuklarda uyuyup kaldı. Hep bahaneler ile erteledi, aklı başına 5 sene sonra geldi oda ben soğuduktan sonra.
- Aşk İlişkileri konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Öncelikle saygı tükendi ise zaten ilişkinin her uzadığı gün daha kötü olaylar daha saygısızca davranışlar görmeye ve göstermeye devam edecek iki taraf da.
Zaten saygı bitince otamatikman sevgi de zamanla bitip eriyor, bu yüzden saygıya dayalı kurulan evliliklerin daha uzun olduğunu gözlemlemek zor değil..
Eğer eşinle durumları konuştun ve hala kendime çeki düzen vermiyor ve sende mutsuz isen o da mutsuz ise bosanmaktan başka çaren yok gibi görünüyor.
Huylu huyundan vazgeçmez nede olsa.02 Yorumla
Soran+1 yılO kadar kötü davranışa rağmen, dengesiz sürekli git gel hallerine rağmen asla kalitemi bozmadım, yemekleri yaptım sofraya koydum çağırdım, çayını yaptım, elbiselerini yıkadım. İnsanlık bende kalsın dedim, madem ben kötüyüm o zaman yaptıklarımı kabul etmeseydin soframa oturmasaydın dediğimde yapmasaydın kızımmm diye bağırdı :) O zaman anladım ki insanlara iyilik ini niyet sökmüyor. Dürten ryaranıyor
- +1 yıl
Kesinlikle. Eğer sonuç nankörlükse zaten hiç birsey hak etmiyordur kendisi.
+1 yılÇok katlanmışsın diyenlere bakma. Bekara boşanmak kolay tabi.
Ben sana şunu diyeceğim; sen aslında yapılması gerekeni yapmışsın. Mücadele etmişsin. Neticede olmamış. Bu saatten sonra ( senin anlattıklarından yola çıkarak) olumlu bir sonuç olmaz. Artık çileye dönüşmüş. Bu yüzden boşanmak en doğrusu.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
83Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynısını 11 yıldır ablam çekiyor. kiz ev yüzü görmüyordu çalışmaktan. eniste ayık gezmezdi. ablam çok istedi boşanmayı hiç huzur vermedi kıza. dövdü zorla eve geri getirdi. gunlerdir eve ugramiyordu meğer aydır bir kız varmış hayatında. dün onları yatakta basmış dövmüş kırmış dökmüş. bu gün dilekçe verdi boşanıyorlar. allah izin verirse çok mutlu olucam inşallah diyor. bir insan size iyi gelmiyorsa yanında kalmaya gerek yok. o kılını kipirdatmazken sen neden kendini hirpalayasin ki. umarım çok mutlu olursun🌺
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCook affetti ablam. hep düzelecek diye bekledi yok. adam içmekten eve gelmiyordu zaten. ablam otelde ekmek parası için çalışırken o o kızı otelde konaklatiyormus yazık gerçekten
Soran+1 yılKadınlar bunu hak etmiyor, bizim gibi kadınlar gerçekten mutlu olmayı hak ediyor. Umarım bundan sonraki hayatımız iyi olur
Cocuk yapmamış olmana sevindim gerçekten. Bi 5 sene geride kalmış ama önündeki 50seneyi düşünüp hareket etmeni öneririm. İyi bir insansın belliki umarım değerini bilip sevip sevilebilecegin verdiğin emeklerin karşılığını alabileceğin biri olur hayatında. Kendinde o gücü bulursun inşallah. Hakkında hayırlısı neyse o olsun
31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim öyle yapıcam inşallah bu saatden sonra
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılLa böyle erkeğe ben katlanmam kaldı ki kadın katlansın. İdda ve mobil oyun dedi mi tip direk canlandı zaten devamını okumadım. 1 kişi hariç idda oynayan lig muhabbeti bilen arkadaşım yok çok şükür. O 1 kişi de hattı çok büyüktür 11-12 yıllık arkadaşımdır ondan var
14 Yorumla
Soran+1 yıl5 sene sonra soğudum sonra telefonu oyunları bıraktı, napım iş işten geçtikten sonra, sonra yalanlar ve asabiyet halleri baş gösterdi, nankörlüğü, gözlerini canavar gibi açıp bağırıyordu, evde kıyameti koparıyordu allahtan güçlü bir kadınımda baş edemedi
- +1 yıl
Ya tek başına telefon oyunu bir şey yapmaz (ne oynadığına göre değişir elbet) ama idda ve tel oyunu birleşince bebenin tip gözümde canlandı.
Soran+1 yılAdam tuvalet de de oyun oynuyordu 20 dk çıkmıyordu normal mi sizce, şimdi bıraktıo ayrı
- +1 yıl
Dediğim gibi ne oynadığına göre değişir. Pubg oynuyorsa ya da okey batak falan oynuyorsa bu “-“ bir anlayışken sudoku olsun satranç olsun ya da single player kendine has lore’u olan oyunlar “+” dır. Pubg, lol gibi oyunlarsa ardına bakmadan uzaklaş.
+1 yılÖncelikle çocuk yapmamış olmanız çok güzel. Böylelikle hem çocuğunuzun psikolojisi etkilenmeyecek hemde hala hayatınız da olması için sebep olmayacak. Sanırım bu ilişkide boşanmak dışında pek bir alternatif kalmamış. Ayrıca kendi ekonomik özgürlüğünüz de var.
10 Yorumla60 yıl ömrün var bunjn geri dönuşü de yok maalesef yani giden yıllari geri getiremessin fakat onun deki yilları guzel bir sekilde gecirebilirsin aile kavrami mutlu oldugun taktir de baslar mutlu degil isen zaten aile degilsiniz demekdir katlanmaz zorunda degilsin boşan ve kalan yillarını gerekir se tek basina ama mutlu yaşa
10 YorumlaSoğumuşsun , bu saatten sonrada ne olursa olsun ısınma şansın olacağını düşünmüyorum ben. Ya temelli aklının kararlarına saygı duy , ya da hergun birazdaha öl. İyi düşün tek çare mi ayrılmak başka yolu olmalı bence , istek yolla tek cozum olmadığını anlatayım istersen. Dert çok önemli olan derman olmakta
10 Yorumla
+1 yılÜzüldüm.
Çıkar yolunun kalmadığını düşünüyorsan boşanmak her ikiniz içinde tek çıkış yolu olarak görünüyor.
Nasıl bir millet olduk hiç anlamıyorum.14 Yorumla
Soran+1 yılÇok yollar denedim, psikolojik destek alması için senelerce konuştum, hep karar verdi özürle geldi sonra yine aynı hatalar yine erteledi bahaneler ile, sonra haklısın erteledim dedi yanlış yaptım dedi, ertesi günü yine beni suçladı kadınlık yapmamak ile, halbuki cinss-el anlamda bile sorunlu biriydi kafasına kakmadım, ilgilenmedi sabrettim. Yine suçlu ben oldum.
- +1 yıl
Kendini bu manada hırpalamana gerek yok, bazen olmuyorsa zorlamamalı.
Soran+1 yılBu sebepten dir ki boşanıcam
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun. Hayırlısı ne ise odur yaşadığımız.
+1 yılNe kadar cok taviz verirsen o kadar ilk vazgecilen sen olursun. Sen elinden geleni yapmissin vicdanın rahat olsun emin ol o bunun bedelini bu dunyada odeyecek sende göreceksin
13 Yorumla
Soran+1 yılBen allaha bıraktım oda bunun korkusunda ki telaş kapladı, muhtaç olacağım sanıyor ama başımı eğmiycem, şükür imkanım yerinde olmasa bile sürüne sürüne de olsam minnet etmem kimseye. Yolunu bulurum allah büyük
- +1 yıl
kesinlikle en doğrusu. inanıyorsunuz ve mücadele ediyorsunuz. emin olun mükafatını alırsınız. hakkınızda hayırlısı olsun.
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sen sonuna kadar haksizsin sana ve evine zerre faydasi olmayan adama ne diye destek olursun defolup calissin rezil sen bunu rahatliga alistirdin serefi olan adam kadinin eline bakmaz zamanina ve kendine yazik ettin neyseki kafayi calistirmisin cocuk yapmamissin
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız, çalıştığı para onun borcunun bir kısmına birde kiraya gidiyordu, mutfağa yettirmek için kendimde borçlandım kartıma, sürekli borçlar çıkardı yok kart borcu yok eksili hesap borcu, sorduğumda kötü bir şey yapmadım ama nereye gitti hatırlamıyorum diyordu. Şimdi arabam dan başka yatırımım yok. Bunada şükür. Maaşım var şükür, kiramı ödeyebileceğim.
Soran+1 yılAvukat yardımcısıyım-aynı zamanda iş sağlığı güvenliği uzmanlığım da var
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSen yapılabilecek fedakarlıkların hepsini sonuna kadar yapmıssın, vicdanın rahat anladığım kadarıyla o yüzden hiç arkanı dönüp bakma
16 Yorumla
Soran+1 yılHala içimde eksik bir şey mi yaptım diye düşünüyorum. Hastadır belki diye vicdan yapıyorum ama dünyaya sürekli birilerini iyileştirmek içinde gelmedim, onun yüzünden güvenip çocuk yapmadım eksik kaldım.
- +1 yıl
Herkesi mutlu edemezsin fedakarlıgı yeterince yapmıssın ve o kişiye karşı kendinden ödün vermişsin artık bundan sonrası düzelmekten yana aynı tavırları sergilemeye yönelikse kimse kusura bakmasın sen insanlara iyi gelcem derken kendini yıpratıyorsun
Soran+1 yılHaklısın artık bunu yapmıcam kendime,1 ev parası harcadım sürekli gizli çıkan borçlarına, soruyorum nereye harcandı bilmiyorum diyordu, son diye diye bitti. Onun yüzünden 1 araba dışında bir şey yapamadım. allahtan 2 sene önce 48 bine almıştım da şimdi 140 bin oldu, allah yüzüme güldü o konuda.
- +1 yıl
Onu da satarsan yerine koyamazsın ben sana şunu söyleyim kimse için kendini yıpratma insanlar hak ettikleri gibi yaşamaya mecburdurlar sen düzeltemezsin diyelim ki birini düzelttin dünyada bir sürü insan var hangisine yeteceksin
Soran+1 yılAma evimi almış olucam, kiralar zaten 2000-3000 tl. En azından maaşım cebimde kalır, evim olunca araba için kredi çekerim en azından hem evim olmuş olur, hemde aracıma kredi çekip alırım uygun bir araç.
- +1 yıl
Artık ülkede hiç bir sey ucuz değil maalesef ama umarım istediğin gibi sonuçlanır her şey
Bu söylediklerinin arasında güzel kadın olduğun gerçeğini göz ardı etmedigin için bunları hak etmiyorsun. Bosanirsin kafana uyan biri ile tanisirsan evlenirsin ama yok evlilikten soğudum artık diyorsan. Kafana göre işte
10 YorumlaDeğerini bilmeyen bir insana katlanmışsjn. Hep sen yapıcı olmuşsun. Evliyim. Boşanmak çok zor bir karar ama yerinde olsam boşanırdım. Kendi ayaklarında duruyorsun. Yaşamak seninde hakkın. Emin ol. Sen mutlu o pişman olucak
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. akıllı kadınmışsın en azından çocuk yok kesinlikle 5 yıl sabretmen bile bi mucize ben olsam ilk yılda şutlardım bu adamın sana zararından başka bişeye yaramamış. aşırı merhamet kişinin kendisine olan saygısına ihanettir. gereğinden fazla merhamet etmişsin. boşan gitsin kendi yolunda daha rahat ilerlersin
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız, her şey insana tecrübedir buda bana kapak oldu, ayrıca büyük bir tecrübe. Çok şey öğretti bu evlilik bana.
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler kendilerine bu kadar göğüs geren kadınlara değer vermez. Saçını süpürge eden bir kadının değer gördüğünü hiç görmedim. Fazla sabretmişsin. Adam olsa sen onu değil o seni taşır sırtında. Boşan gitsin
20 Yorumla
+1 yılNe yapacağın belli değil mi
boşanacaksın gizli
sonra yeniden başlayacaksın00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılşen dullar alemine katılacan işte gercekten de cok sanslısın çocuk yok kendi işin var para kazanıyon araba senin üzerine gerci onu bölüyolar ama ginede büyük sans arada bir sirkelenip asalaklardan kurtulmak lazım
04 Yorumla
Soran+1 yılBölemez, imzalattırdım kağıdı, plakayı yazdım hak talep etmemesi için yazı yazdım dilekçeye kabul etti. Kendi kazandığım para ile aldığım arabayı nankör birine bölecek halim yok herhalde
- +1 yıl
helal olsun la sen amba dişliymişin maaşallah yedirme hakkını
Soran+1 yılYok asla yedirmem kesinlikle
- +1 yıl
hakkında hayırlısı olsun insallah başlarda bir boşluga düşersin gibi geliyo ama sen cabuk atlatırsın gibi görünüyor
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Gerçekten anlamıyorum sizin gibi insanlar böyle değer kıymet bilmez erkekleri nerden buluyorsunuz. Sizi sevip mutlu edebilecek en azından bir eş olarak üstüne düşeni yapabilen birilerini bulabilecekken nasıl bu kadar saf olabiliyorsunuz
06 Yorumla
Soran+1 yılKimse içini açıp bakamıyor karpuz değil ki bile bile neden b... içine atlayayım ki sanıyor musunuz ki başta böyleydi hayır, melek gibiydi çok iyiydi bana karşı, bilmiyordum borçlarını
- +1 yıl
İnsanları tanımada tecrübesizsiniz o halde yeterince tanımadan o yola girmişsiniz, karşınızdaki insanın zor durumlardanasıl idare ettiğine kavgada nerelerden vurmaya çalıştığına , size karşı açtığı duygularına sokaka hayvanlarına ya da başka şeylere karşı tavrına duyarlılığına , baskı ve stres altında size ve başkalarına karşı olan nezaketini ve dürüstlüğünü kaybeidp etmediğine iradesine ne kadar hakim olabilidiğine ve benzeri bir sürü şekilde onu tanıdığına emin misiniz evlenmeden önce?
Soran+1 yılHer kadın bir erkek kadar bu kadına tecrübe sahibi olamıyor maalesef mehmet bey, benim sorunlu bir babam vardı aşırı otoriter, hayatım mücadele ile geçti, haftasonlarım kurslar ile, yeterince sorunlarla boğuşurken tanıştım, insanlar kusursuz şekilde ilerleyemezler, ihtimaller ile de uzaktan gözlem yaparak olmuyor. Ben eşimi 1 sene gözlemledim bir hatasını görmedim, kapımda bekler ayıcaklar çiçekler ile saçlarımı okşayarak şefkat gösterirdi, evlilikten 1 sene sonra oldu ne olduysa. Bunun benim tanıyıp tanımamamla alakalı olmadığına eminim. Ailesi büyük etkendi bu duruma gelmesinde. Demekke bu yaşanması gerekliydi yaşandı, aptallık etseydim çoktan çocuk yapardım. En azından şükür ayaktayım.
- +1 yıl
Beni yanlış anlama seni suçlamıyorum burada dediğine göre elinden geleni yapmışsın yine, otoriter bir baba ile nasıl yaşanır en iyi ben bilirim herşeye rağmen kendi başının çaresine bakabilmene de saygım sonsuz ama gördüğün üzere insanlar değişebiliyor ve dediğim gibi hangi koşullarda stres ve baskı altında ne tepkiler verdiğini gözlemlemek kalıyor. Hepsini geçelim, şu anki durumunda ayrılman gerçekten senin için en iyisi olacaktır. Senin gibi kadınların böyle erkeklerin elinde üzüldüğünü görmek canımı sıkıyor 😞
Soran+1 yıl5 senede bu yaşadığım şeylere rağmen hala gülümseyerek umutla sabahlara uyanıyorum çünkü gücümün irademin bilincindeyim o kadar iyi geliyor ki çünkü biliyorum hak eden hak ettiğini alacak.
+1 yılBoşan gitsin mutsuz bir evliligi neden sürdürmeye çalışıyorsun ki hayatta hiç kimse değişmiyor yılların daha fazla çöp olmasın
33 Yorumla
Soran+1 yıl@terebro Kesin karar verdim boşanıyorum. Haklısınız.
+1 yılEvlilik iki kisiliktir. Esinizin babasi bile olmussunuz. Umarim her sey bundan sonrasi icin guzel olur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Bir erkeğe katlanmak çok zor. Babam dan biliyorum anneme Allah sabır versin hep. Ve bunun gibi kaç baba var
10 YorumlaAlışkanlık dışında bşy kalmamıştı saygı tükenmişti
Sadece bu cümleyi yazman bile yeterdi
Zaten ne yapman gerektiği ortada10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışan bı kadinsin rklnik özgürlüğün var anlattığım şeyler bir ömür gidecek düzelme ihtimali yok yeterinca sabtetmissin bence
10 Yorumla Bir kadın olarak ne kadar da sabret misin gerçekten kadınlar güçlüsünüz ama bazıları harbiden hak etmiyor sen elinden geleni yapmışsın
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılbencil bir öküzle evlenmişsin maalesef hayaller ve hayatlar her şey istediğimiz gibi olmuyor kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsan ailen destek oluyorsa daha fazla işkence çekme bence akıllılık yapıp çocuk yapmamışsın çok dolmuşsun insan ya anlatınca ya da ağlayınca rahatlar istersen dinleyebilirim seni
00 Yorumla Bu adamdan bir şey olmaz anlattığın gibiyse böyle gelmiş böyle gider.. senin avantajın çocuk yapmamak olmuş.. bir an önce bosan kurtul sürüme daha fazla yani yerinde olsam böyle yapardım.. yuvani yıkma diyecektim ama cirki çıkmış biryerde de artık.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEşinizin psikolojik sorunları olduğu Ailenize sizin baktığınızı maddi manevi olarak sorun olduğunu yazmışsınız kendinize bakmaya gücünüz varsa hiç durmayın derim biz dışardan bakıyoruz en iyisini siz bilirsiniz hayat sizin?
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEğer anlattığın gibiyse seni kutlarım
İslamda boşanmak da evlilik kadar haktır
Allah cc izin verdiğine göre kurtulmak bir seçenek
Ama sabredip devam etmek sonsuz bir asalet olurdu
Zor davaları büyük insanlar yüklenir00 Yorumla Sizin yaşadığınız durumu bende yaşadım ne yaptıysam hangi fedakarlıkları yaptıysam yine yok acılar içinde yerde kıvrandigimda hastaneye bile götürmedi beni, ailemi kovdu evimizden yinede sabır ettim anlayacağınız sevmenin ve evliliğin her türlü bedelini ödedim ama gelin görün ki değer kıymet bilinmiyor sizi çok çok iyi anlıyorum en sonunda evi terk edip gitti dayanamadı ruh sağlığı yerinde olmayan biriyle evlendiğimi düşünüyorum yaptıklarından dolayı
03 Yorumla
Soran+1 yılHala evliyim, kendime odaklanmak dışında biriyle tanışmak gibi düşüncem yok şu an.
+1 yılMerhametin boşa gitmiş ama olsun, sen yine kendinden bir şey kaybetmesin. Sonuçta senin kocandı ve olması gerektiği gibi davrandın. Artık özgür ve rahatsın, tadını çıkar.
02 Yorumla
Soran+1 yılHenüz değil boşanayım inşallah özgür olucam. Tövbe artık.
- +1 yıl
Çocuk olmaması büyük bir avantaj
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Afedersin ama bu kadar sabretmen bile büyük şans onun için. Öyle adam dışarda çok. Niye onunla beraber olasın ki. İnsanın bir farkı bir çekici yanı olmalı her zaman...
06 Yorumla
Soran+1 yılSenelerce kısır döngünün içindeyiz, insan birazda mücadeleci olmalı. Onu yapmadı. Sürekli özür yine aynı hatalar, bu sefer özürde yok ortada hem suçlu hem güçlü, geçen gün akşam işten eve gelmedi, sabaha kadar ulaşamadım telefonu arızalı diye, haber bile vermedi meger mesaiye kalmış iş yerine zar zor ulaştım, kızdım bana diyorki haber vermediysem nolmuş ki?
- +1 yıl
Acaba bekar olsa mesaiye kaldığını annesine babasına da haber vermez miydi? Ya da aynı şeyi sen yapsan sana hiç kızmaz mıydı mesela? Bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Evlilik her zaman sorumluluk demektir. Eşine karşı sevgi saygı ilgi demektir. Yani aslında kısacası erkek olmak çok kolay ama adam olmak zordur. Durumunuza üzüldüm gerçekten.
Soran+1 yılBen akşam arkadaşla kahve içeceğim zaman haber veriyorum. Avm ye tek mont almaya gittim diye boşanma aşamasında kıskançlık krizine girip neden benle gitmiyorsun bak keyfine diyor, özgürsün zaten diyor, başkası bile olabilir özgürsün diyor. Kafayı yemiş.
- +1 yıl
Yok artık sana güveni de bitmiş. Saygısı da bitmiş bence. Böyle evlilik neden yürüsün ki. Daha çok yürümemesi için çabalama var. Kadın hiç tek başına ya da arkadaşlarıyla dışarı çıkamayacak mı? Her evlilikte ufak tefek illaki problemler olur zaman içinfe ama sizinki farklı bir boyutta sanırım.
Soran+1 yılBen 5 sene hep heryere onunla gittim gezdim, gittiğim kuaförün erkek olmasına senelerce takmadı, boşanma aşamasında erkeğemi saçını yaptırıyorsun diye taktı manyamış.
+1 yılAyrilmak için kocanin yeminmi etmesini bekliyon paran varmis ayril gitsin
10 YorumlaYürümeyen bir ilişki için tek taraflı çaba sarfetmenin anlamı yok. Giden ömründen hayatından zamanından gidiyor...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk yapmamakla doğru bir karar almışsın hayatını saha fazla zehir etme boşanıp yoluna bakmalısın.
10 Yorumla
+1 yılÇok zor bir süreç Allah yardımcın olsun
Ama anlattıklarında çekilecek gibi değil10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılçocuk yapmaman büyük şans. katlanılır mı buna yaa. direkt boşa
10 Yorumla
+1 yılYapabilecek her şeyi yapmışsın artık. Boşanmak sizin için bir kurtuluş olur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk olmaması büyük şans özgürsün bence.. otur düşün iyic ekalninin sesini dinle
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıliyi ki çocuğun olmamış bu sürede. iyi atlatmışsın bence.
10 Yorumla Yol yakınken ayır bari yolları, daha fazla yazık etme kendine
10 YorumlaGenelde Boşanmayı Kimseye Önermem Ancak sizin Durumunuz gerçekten biraz sıkıntılı. Size Tavsiyem biraz daha Denemeniz eğer olmuyorsa son çare olarak Anlaşmalı bir şekilde boşanın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkatlanmanın sebebi neydi senin bu kadar sene
aile toplum baskısı mı yoksa gerçekden aşık olup çok mu sevmiştin sen bu hayırsız adamı010 Yorumla
Soran+1 yılAlışkanlık.
- +1 yıl
burcun ne senin belli ki hayatını düzenli yaşamayı seviyorsun
Soran+1 yılAkrep
- +1 yıl
kendi ayaklarının üzerinde durabilen kimseye ihtiyacı olmayan bir kadın özelliği var ama
nedense ben aranızda başka bir bağın olduğunu düşünüyorum
Soran+1 yılNasıl yani anlamadım
- +1 yıl
alışkanlıkdan farklı bir şeyi olmuş ki bu adamın ondan bu kadar olumsuzluğa rağmen kopamamışsın
ilk sevgilinmiydi diycem ama buna pek de ihtimal vermiyerek soruyorum
Soran+1 yılhayır değildi, çok emek vardı, çok iyiydi hatta aşırı iyiydi başlarda. Çok şefkat doluydu.
- +1 yıl
hani idealit bir öğretmen vardır
bilir çocuğun aslında başarabileceğini ama haylazdır çocuk hep alt dan alır öğretmeni
kazanırsam bu çocuğu zafer gibi bir ödülü olucaktır kendi motivasyonu için
biraz ona da benzettim senin durumunu
Soran+1 yılO duruma olan sabrım tükendi olmuyorsa yapacak bir şey yok.
- +1 yıl
evlilik sünnet ise boşanmak da eğer kocalık ve kadınlık görevi yerine gelmiyorsa bir yerde farz oluyor artık
+1 yılanlattıkların doğruysa boşanırsın. Aklında soru işareti olmaması lazım. Sıkıntı , hep senin azından dinledik , adamı da dinlemek lazım sonuçta.
04 Yorumla
Soran+1 yılNe bo... kunu dinleyeceksin ki adama ailesi bile katlanmıyor bana yıktılar al karşına dinle bakalım,5 dk tahammül edebilrsen ne ala
Soran+1 yılYolda araba kullanırken millete korna basıp küfür sallayan bir adam, denk gelmemeni tavsiye ederim. Aşırı atarlı kavgacı
- +1 yıl
Ben dinlemicem hakim dinlicek , lafın gelişi dinlemek lazım denir. Sonuçta mahkeme de adam da konuşacak seni suçlamaya çalışacak.
Soran+1 yılYok anlaşmalı protokol imzaladık
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. merhamet ettiğin pişman olma bence. o hak etmiyor olabilir ama insan kendine yakışanı yapar
06 Yorumla
Soran+1 yılBen merhametimden değil merhameti yanlış kişiye hissettiğim için pişmanım. Nankör birisi
Soran+1 yılinşallah benim için dua edin
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah
Merhamet... Kendi tarafından olan hiçbirşeye merhamet etme.
Evet bu bir hata.01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşin psikolojik sorunu var anlaşılan. Sen de yapman gerekeni yapmışsın. Bence son şans olarak psikologa gitsin sonra düzelmezse artık günah senden geçti
04 Yorumla
Soran+1 yılBen ona psikologa gitmesi için senelerdir ittirdim, kolundan kocaman adamı alıp götürmem ki zaten onun o fırsatı çok var, yakın zamanda konuştum ama dün bana neler saydı bir bilseniz, o adam düzelse bile psikolojisi bozuk bile olsa bir insanda biraz allah korkusu varsa düşünür bu kadın bu kadarını hak etmiyor der, duracağı yeri bilir. Bana senelerce seniçektim hayatımı yaşıcam dedi, boşanma davasını açıyorsan aç da kurtulayım dedi. Sanki senelerce kocalık yapmayan yatak ilişkisi olmayan benmişim de.
Cevap sahibi+1 yılŞimdi sen tüm anlattıklarında haklısın fakat yuvanın yıkılmaması için son şanslar verilsin diyoruz yani bir değişiklik yapın tatile veya köye gidin kafanızı dağıtın sorunları unutun biraz ki iş boşanmaya gelirse ilerde pişmanlık hissetmeyesin diye.
Soran+1 yıltatile geçen yaz gittik, ben çok şans verdim zaten artık o şansı değerlendirmiyor kendisi, tatilde beni antalya kaşta tartışma çıkartıp tepenin üstüne araçta tek başıma bırakıp gitti bir ton laf edip.1 saat ağlayarak bekledim araçta sıcağın altında. Araç kullandığım halde orada bırakıp gitmedim gelsin mağdur olmasın diye.
Cevap sahibi+1 yılVallah eğer anlattığın gibi ise artık karar senin bir şey diyemem belki boşanma işi ciddi olunca kendisine çeki düzen verir
+1 yılKadın gibi kadınsın helal olsun ne dim 🌹
Elinden gelenin fazlasını yapmışsın bnce baktın olmuyor boşan bnce sana yazık...20 Yorumla
+1 yılSen elinden geleni yapmışsın tebrik ederim fazlasını bile yapmışsın. Şimdi kendi hayatını yaşama vakti artık boşan sonra kendine gel yeniden başla
10 YorumlaHayat senin hayatın ve kısa bir ömrün var. Kimsenin kölesi ya da psikolojik destek departmanı değilsin. Yol ver gitsin.
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun başınıza gelene üzüldüm bence bu evlilik yürümez boşanma davası aç ve kendi düzenini kurmaya bak ve sakin hayat yaşamaya calis
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUmarım yeni birisiyle evlenebilirsin. Erkeğe para harcanmaz
18 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik gibi bir gayem yok, tek gayem ayakta tek başıma kalmak, iyi birisi çıkarsa nasip ilerde bakarım.
Cevap sahibi+1 yılÖyle durmak istiyosan bile bu adam seni geriye çekiyor. Normal durman daha iyi evet. Ben insanları bilirim, bu erkekle her yolculuk sorun olacaktır. Tatile gitsen orada bile mırın kırın eder.
Soran+1 yılKesinlikle o yüzden avm ye dahi gitmeyi bırakın evde bile odada oturuyorum diye sorun, elime telefonu alıyorum geç kaldın telefona koş diyor many... ak. Kendisi 5 sene telefonla oynamaktan koltklarda uyumaktan varlığımı unutuyordu.
Cevap sahibi+1 yılIyy aman aman erkeğin öylesi hiç çekilmez akıllı bi kadınsın farkına varmışsın kurtul. Nasıl evlendin bununla ya
Soran+1 yılBilemiyor ki insan.
Cevap sahibi+1 yılGerçek anlamda sordum nasıl evlendin sevgili olarak mı sevgin nasıldı
Soran+1 yılBir sıkıntımız yoktu, ayıcıklar çiçekler, sevgi şefkat vardı çok iyiydi, herkes gıpta ederdi bize hatta. ilk 1 sene iyiydi. 2. senede aile içi sorunlar vs. başladı, sonra tartışmalar arttı. zamanla çoğaldı bunlar, buraya kadar geldi yalanları sürekli bitmeyen nankörlükleri filan.
Cevap sahibi+1 yılYalanmış her şeyi s*ktir et, benim annemin erkek versiyonu gibi
bosan çok büyük hata ediyosn
11 Yorumla
Soran+1 yılBoşanıcam dilekçeyi yazdım hazırladım, dosyayı teslim edicem 1 hafta içinde. Şükür kurtuluyorum. Ev alıcam şimdi kendime küçük bir ev, huzurla kendibaşıma oturucam. her şey tecrübe
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence psikolojik rahatsız felan değil baştan beri öyleydi de sen görmedin
01 Yorumla
Soran+1 yılGöstermedi, zamanla yaşattı yaşatacaklarını
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçen burada bir adam karım çalışıyor bana bakıyor yemekleri de ben yapıyorum diye soru açmıştı
00 YorumlaBu kadar soğuduysan boşanın neden eziyet ediyorsunuz kendinize
00 Yorumla
+1 yılBana seni bosanmak icin kiskirtiyor gibi geldi. Daha bosanma davasi acmadin mi ne demek
16 Yorumla- +1 yıl
@terebro ne hadi ama
Soran+1 yılKesinlikle daha önce kapımda i.. t olan adam üzülen adam sanki boşanmayı o düşünmüş o karar vermişde ben istemiyormuşum :)) Ezik
- +1 yıl
Bende boşanma aşamasındayim. Çok zor. Allah yardımcımız olsun.
- +1 yıl
Dua edelim birbirimize inşallah.
Umarim bundan sonrası güzel olur senin icin
20 Yorumla
+1 yılBoşan bence senelerce katlanmissin yeter bence
10 Yorumla
+1 yılAbla boşan ya böyle öküzlerle ömür geçmez
10 YorumlaKatlandım ne demek yaaa ben de bunu yıkılıyorum işte o senin eşin olmaktan çoktan çıkmış
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBosanmak seni hayata geri dondurur. Asalak gibi yaşayan biriyle evlisin. Sonu kacinilmaz olmus
10 Yorumla- Devamını Gör (53)
Devamını Gör(98)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Eşimden artık iyice soğudum, senelerce katlandım. Sizce ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler