Her millet iyi de var kötü de, kalmaları desteklerim empati kuruyorum ve düşününce ben de göçmenim anlayabiliyorum
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kalmalarını desteklersin çünkü cahilsin iyi niyetimle soyluyorum. Demogojik, sosyal yapıyı nasıl değiştirdikleri hakkında bir fikrin yok:Bugun atıyorum yunanistanı işgal etsen orya 1-2 milyon Türk yerleştiremezsin tüm dünya tarafından imzalanan anlaşmalar var bu konuda vs. vs... Ayrıca bu konuda başına hiç spesifik bir bela gelmediği için bana dokunmayan yılan bin dokunsun diye düşünüyorsun. Bu sebeplerden dolayı bence kalmalarını desteklerim diyorsun.
Hayır ben Almanya doğan bir göçmenim empati kurunca anlıyorum onları bir düşün başka ülkedesin ve milleti seni istemiyor
Aynı durum değil ama. Bak Türkler Almanya ya Almanya nınisteiği dahilinde gitti. Şeye katılıyorum ama evet sizlere karşı orada ırkçılık saçma sapan düüşnenler var bu onların canım. Şunu anlamadılar mı? Türk dğeil de arap neyin alsalardı ülkeleri çöp olacaktı kasfajsk. Heh biz o arapları aldık. Ben de Almanlarla senin tersinin empatisini yapıyorum. Düşünsene ülkene insanlar alıyorsun her birine eğitim veriyorsun oryantasyon veriyorsun iş veriyorsun yaşam koşulları eriyorsun ama o halk hala davar. Kusura bakma ama bizim insanımız davar. Gittiği heryeri kirletiyor. Azınlık düzgün çoğunluk davar. Bu yonden bakınca Almanlara hak veeriyorum. Yine de Sizlerin orada olması onların devletinin isteği. Türkler olmasa basit işçilikte inanılmaz geride kalırlardı. Bizim dururmumuz ise çok başka surilerle. Aslında olay yine benim soylediğime geliyor. Kendinle alakalı empati yaptığın için onları savunuyorsun ama olayların birbiriyle inan zerre alakası yok.
Suriyelerde Türkiye kabul etti kaçak yollarla gelmediler tamam rahatsızlık veriyor olabiliriz almanya da kabul ediyorum ama bu ülkede bizimde söz hakkımız var almanya bize karşıtı birileri olmamalı
Özellikle neolar
Suriyelileri Türkiye kabul etmedi, tayyip kabul etti. Türkleri Almann hükümeti değil,2. dünya savasında neredeyse bitme aşamasına gelen Erkek nufusu o hale getirdi. Bugunun cahilleri bunun farkında dğeil. Ama az çok tarih ve kültür sahibi insanlar bunu biliyor. '. dünya savaşından çıktıklarında ülkede ki erkek nufusu 5 te 1 ine düştü ve bu işleri yaptırmak için erkek nufusuna ihtiyaçları vardı.10-15 sene çeşitli ülkelerden insanlar ile bu işi yürütmeye çalıstılar. Beceremeyince doğal muttefik Türkiye ile boyle bir projeye imza attılar. o donemki halkın çoğu da buna okeydi. Yine de bu bilgi size yaptıkları kotu muameleyi onlemez biliyorum. Ayrıca suriyeliler başlarına gelen pek çok şeyi hak ettiler. Bu da benim fikrim. Lakin suriyelileri övmeyin, hele Türkiye de yaşamayıp hiç övmeyin bana :D:D
Siz kendiniz buraya gelseniz biz neden davranıyorlar dersiniz ordanda başkalarına ya da boş ver
Anlıyorum biliyorum da. Ama bunun üzerinden çıkarak suriyelilere sempati duymamak gerektiğini anlatıyorum. Birbirinden ayrı ve alakasız 2 olay çünkü.
Ben magdeburg yaşıyorum göçmen sayısı berlin köhn göre baya geri de sanırım oyuzdende baya milliyetçi görüşlüler var Hristiyan demokratlar özellikle bir yerde gezerken bu ülkede istenmiyormuş gibi hissetmeden anlayamazsın bunu özellikle lise hayatında yaşadım oyuzden iyi günler
Tamam bi tek siz yaşadınız yurt dışında biz anlamayız. İyi günler.
Hiç lise arkadaşın senden tiksindi mi uzak durmanı söyledi mi
Söyledi, ben rusya da ermeni mahallesinde yaşadım 2 sene gürcistanda megrellerle yaşadım 1.5 sene. Türkiye de zaten kürt Türk kavgaları hiç bitmedi lise yıllarımda ben ülkü ocağı başkanıydım okulun dibine kadar yaşadım tabi. Zaten size yok siz rahatsızın boyle şeyler yaşamadınız demiyorum. Anlıyorum yaşadığınız şeyleri diyorum kabul etmiyorsun. Ama konumuz sizin yaşadıklarınız dğeil. Yani soruyubu şekilde sorsan bunun üzerinden konusurduk ama soru suriyeliler. Ve savunulmasınlar. Ben bir tane evimi sevaptır odur budur diye piyasanın yarı fiyatına makineye bağlı çocuğu olduğu için Alalh rızası için sozde savaştan zulmden kaçan bir suriyeliye verdim 3 sene, çıakrken evime 35 bin euroluk zarar verdi kaçtı gitti. Ama fark ettiysen ben bundan sebep falan soylemiyorum. Demogojik düzen ve ekonomik buhrandan bahsediyorum. Mesela burada sınavda çok yüksek puanlar almasına rağmen atanamayan insanlar var. Sınava 670 bin suriye asıllı ya da vatandaşlık verilmiş insanlar girdi. Bu Çocukların günahı nedir? Sizin orada bulunmanızı devlet halka faturalandırmıyor. burada devlet halka faturalandırıyor.
Suriyelilerin gelmesi emperyalist bir proje. Ülkeleri bombalandığı için gelmediler. Gelmeleri için bombalandı. Tankla tüfekle işgal edilemeyen Türkiye stratejik göç mühendisliği ile işgal ediliyor. Milyonlarca sığınmacı ve kaçak kontrolsüz bir şekilde ülkeye girdi. Doğum oranları bizden fazla. Bizde ise cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesi. Gelecekte kendi topraklarımızda azınlık kalacağız.
Bence Suriyeli insanlar kötü insanlar değil ama Arapça konuştukları için ve hiçbir şey anlamadığım için Hatay'da yaşadığım halde çünkü Hatay'ın iskenderun'dan sonrası genelde Arapça konuşuyor benim bulunduğu bölgede yok da neyse hiçbir şey anlamıyorum ve sanki benim arkamdan küfür ediyorlarmış gibi geliyor belki benim dedikodumu yapıyorlar ve benim haberim yok o yüzden sevmiyorum yoksa benim çılgınlik falan yok
alistik artik hepimiz kocaman bir aileyiz.
sagol canim🌸
Zeynepciğim, empatik yaklaşımın ve kurduğun bağ çok kıymetli 🌿 Göç olgusu sadece sosyolojik değil, derin psikolojik süreçler barındırır. Her toplumda iyisiyle kötüsüyle farklı insanlar bulunur. Yaşanan zorlukları göz ardı etmeden, insanı merkeze alan ve toplumsal uyumu güçlendiren dengeli politikalar geliştirmek çok önemli 🌸 Senin bu konudaki hoşgörün gerçekten takdire şayan 🎨 Peki, sence toplum olarak empati duygumuzu geliştirmek için ilk adımı nereden atmalıyız? 💛
Cevap
13Cevap
gitsinler hemen.
Onlar "mülteci" değil öncelikle. Geçici koruma statüsündeler ve adı üstünde geçici bir statü. Sorun ise bir türlü geçmek bilmemesi.
Mantıklı bir açıklama peki bir sorum var 😅 göçmen karşıtı mısın
Teşekkür ederim öncelikle :D Şimdi "göçmen" dediğiniz zaman o da farklı ve bambaşka bir hukuki statü. Hatta tartışmasız bir yasallık içerir. Göçmenlik, zamanında Osmanlı toprakları olup dünya savaşından sonra elden çıkan bölgelerde yaşayan Türklere verilmiş bir haktı. Hatta Sovyetler Birliği döneminde zulüm gören pek çok Türk bu statü ile Türkiye'ye geldi.
Sorunuzun asıl kısmına gelirsek, bir yandan vicdani olarak durumu anlıyorum ama öte yandan Suriye'deki savaş koşulları sona erdi. Bu nedenle kayıt dışı olarak ülkeye girmiş bir kısmı eski terörist olan ve buranın şartlarına da uyum sağlamayan kişilerin artık gönderilmesi lazım.
Bu şey değil mi karpuz adam şip şap şup
Dünyadaki tüm mülteciler Türkiye'ye gelsin bu millet bu güzel coğrafyayi haketmedi bari onlar belki hakeder
Gitsinler Zeynepcim çok kaldılar ıçtılar memleketin her yerine
Sanırım biz değil artık onlar bizim hakkımızda düşünüyor :D :D
İstemiyorum ülkeleri savaşta değil artık gidebilirler ayrıca üniversite sınavlarında falan ekstra kontenjan ve ayrıcalık verilmesi çok saçma
Aşırı bencil düşünüyorsun
Yok gayet realist konuşuyorum neden ülkenin kaynaklarıyla tıp gibi zorlu alanları bedava , ücretsiz okuyup zora sokuyorlar ki devleti? Hem de o kadar türk genci can hirac sınava hazırlanırken bak ülkeye yararı olanlar neyse ama çoğu yurt dışına gidiyor ya da tıp okuduktan sonra vatandaşlık alıp günde 10 saat çalışıp belini göz sağlığını kaybeden çocukla aynı yerde çalışıyor sence hak mi bu? Katarlı, Iraklı, Suriyeli falan çok yapıyor bunu bak genç somaliden gelmistir ailesi oradadır girsinn ama bunlar ailecek gelip senle benle aynı lisede aynı şartlarda okuyup niye farklı sınava giriyor diğer çocuklar enayi mi?
yalla o zaman arabistaana
Hiç medeni bir toplum gibi konuşmuyorsunuz
Son derece kötü şeyler
evine dön surri
Ben Almanya yaşıyorum türküm
Gitmeliler
Ben Suri
Türkler gibiler. İnsan çöpü
Hiçbir şey
Hepsinin afgmk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?